Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca dla studenta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:01
    Mam 20 lat, jestem na I roku.
    I w końcu chcę wyprowadzić się z domu. Mam zapewnione mieszkanie, ale nie mam
    za co go utrzymać. Macie jakieś pomysły gdzie mogłabym pracować? Bo przecież
    żaden pracodawca nie zatrudni studentki i to jeszcze nie-zaocznej, tylko
    dziennej... :-(
    Z góry dzięki za rady
    Obserwuj wątek
      • Gość: mądry Re: praca dla studenta IP: *.crowley.pl 31.01.05, 18:58
        Znajdź sponsora.
        • kociak19 Re: praca dla studenta 31.01.05, 21:10
          :p
        • generalnie Re: praca dla studenta 31.01.05, 22:19
          Gość portalu: mądry napisał(a):

> Znajdź sponsora.
          mam rozumieć że mądry to antonim tak..????
      • generalnie Re: praca dla studenta 31.01.05, 22:16
        Dlaczego uważasz że nikt nie bedzie chciał ztrudnić studentki zaocznej tylko
        dosobę studiującą dziennie?Myśle że wieszą sznse na prace maja studentki
        zaoczne ponieważ jak Ci chyba wiadomo pracodowcy potrzebuja osob mogacych
        pracowac od pon do pt.Weekendy to bardziej praca w pubach czy innych tego typu
        miejscach.Ja tez studiuje zaocznie i szukam pracy ale nie jako kelnereczka w
        klubie nocnym..i mysle(a moze sie poprostu oszukuje ze nam,studentka zaocznym)
        bedzie latwiej.

Pozdrawiam
        • kociak19 Re: praca dla studenta 31.01.05, 22:43
          ale ja właśnie jestem "dzienna". Napisałam, że nikt nie będzie chciał zatrudnić
          studentki nie-zaocznej, czyli dziennej... :-)
          • Gość: kami Re: praca dla studenta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 09:46
            będą chcieli, jeśli odpowiednio przekonasz - zwłaszcza w miejscach, gdzie płacą
            Ci za efekt pracy, a nie za ilość przesiedzianych godzin - bo wtedy to Tobie
            będzie zależeć na przykładaniu się.

testowane osobiście pomysły (skuteczne):
            - ankietowanie i inne badania rynku
            - telemarketing
            - korepetycje (da się wyżyć nawet z nich samych, acz trzeba
            trochę 'pożonglować' terminami)
            - nauczanie języka obcego w szkole językowej i/lub na kursach w firmach
            - tłumaczenia

no i wszystko, co powyżej, jest w jakiś sposób związane z moimi studiami /
            kwalifikacjami - nie wiem, co Ty robisz, pewnie będziesz miala też jakieś
            specyficzne umiejętności do zaoferowania. a i tak największy problem za tobą,
            jeśli masz mieszkanie, a nie musisz go wynajmować :-).
            • kociak19 Re: praca dla studenta 01.02.05, 11:23
              pisałam już, że jestem na I roku w Kolegium Języków Obcych, w sekcji angielskiej
              • Gość: kami Re: praca dla studenta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 16:35
                no to nie widzę problemu - tym bardziej, że teraz duży ruch na rynku lektorów
                jako że zaczyna się semestr

poniedziałkowa wyborcza w łapki i staraj się...

a jeśli nie chcesz uczyć bliźnich, to pozostaje np telemarketing w języku
                angielskim.
        • Gość: mądry Re: praca dla studenta IP: *.crowley.pl 01.02.05, 20:17
          generalnie, Ty sieroto :P
          • kociak19 Re: praca dla studenta 01.02.05, 20:54
            ???????
      • carrnina Re: praca dla studenta 01.02.05, 21:16
        co możesz w weekendy: knajpy, puby, kawiarnie; promocje w supermarketach /i nie
        tylko/; roznoszenia ulotek nie polecam w zimie :/ - tyle samo wydasz na leczenie
        a przede wszystkim - znając tak dobrze angielski - w każdym biurze możesz się
        przydać /sęk tylko w tym, że plan zajęć to inna sprawa/; ale pozostają zawsze
        nieśmiertelne korepetycje - to jest ok. 30 zeta za godzinę... i elastyczne
        terminy.
        - aha, i pilnowanie dzieci /czyichś, jeszcze nie swoich ;) /
        - sprzątanie
        Sprawdź jeszcze czy nie masz jakichś innych zdolności, np. plastycznych albo
        sportowych albo jeszcze innych, które mogłyby Ci pomóc/zainspirować jakoś w
        poszukiwaniu zajęcia
        pozdr. carmina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka