Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Radio Kielce

14.02.05, 08:40
    Czy orientujecie się może jak wygląda sprawa pracy w RADIO KIELCE ? Domyślam
    się, że nikomu na wejściu nie dają etatu, ale są w ogóle na to jakiekolwiek
    szanse. Napiszcie proszę, może znacie kogoś, komu UDAŁO SIĘ tam dostać.
    Obserwuj wątek
      • mesmeredia Re: Praca w Radio Kielce 14.02.05, 10:35
        Najwyższym szczęściem jakie Cię może spotkać w Radiu Kielce jest umowa
        zlecenie. Ja po dwóch latach charytatywnego udzielania się w tym radiu nawet
        takowej nie mam (ale nie narzekam, traktuję to jak hobby). Mają masę
        współpracowników czyli ludzi dochodzących, mających audycje autorskie. Nie wiem
        na jakie stanowisko startujesz - serwisanta, dziennikarza itp. Na pewno musisz
        być "poleconą" przez kogoś a nie osobą z ulicy. Na wstęp możesz liczyć na pracę
        za darmo.
        I.
        • tiaa1 potwierdzam 14.02.05, 20:38
          przez prawie 4 lata pracowałam w Polskim Radiu (równoczęsnie studia mgr
          dzienne), 2 mies na początku charytatywnie, później cały okres umowa o dzieło.
          Masa współpracowników i studentów, którzy za papier robią charytatywnie z
          uśmiechem na ustach.
          Widoki na etat "może" po ok 5-7 latach współpracy.

Na marginesie - w PR dzieje się ostatnio źle. Jest tendencja bardziej do
          zwalniania nawet "starych" dziennikarzy etatowych niż do zatrudniania młodych.

I tak jak napisała mesmeredia - z ulicy to tam się raczej nie dostaniesz.
          pozdrawiam
          • Gość: Richelieu* Re: potwierdzam IP: *.zyg.brewet.pl 14.02.05, 20:45
            interesujące. Jeśli nie z ulicy to jakie kroki przedsięwziąć wcześniej trzeba?
            Zaprosić szefa na piwo abo co gorszego?
            • tiaa1 Re: potwierdzam 14.02.05, 21:02
              a do kogo Ty masz o to pretensje? do mnie?
              tak jest i tyle.
              • Gość: ja_asiaczek Re: potwierdzam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 09:31
                Cóż, jestem z ulicy ;)) Czy to oznacza, że nie mam szans?
                • tiaa1 Re: potwierdzam 15.02.05, 10:35
                  jasne że masz ale będzie to o wiele trudniejsze :-)

na poczatek proponuję odwiedzenie www Radia Kielce. tam najlepiej znaleźć osobę
                  do której można bezpośrednio zadzwonić i popytać o ew. praktyki czy staż.
                  jeżeli zbyją Cię za pierwszym razem a tobie naprawdę zależy na pracy tam,
                  próbuj kiedy indziej. najważniejsze to się nie zniechęcać i przypominac o
                  sobie. gwarantuję, że jak będziesz dzwonić raz na tydzień przez miesiąc to w
                  koncu kogoś zaintryguje taka determinacja i kto wie może zaproszą cię na
                  rozmowę.

no chyba, że trafisz na jakiegoś gbura, który potraktuje cię jak natręta - taka
                  opcja nestety tez jest...

mimo wszytko powodzenia.
                  do odważnych świat należy :-)

• ja_asiaczek Re: potwierdzam 15.02.05, 20:56
                    Jejku, udało Ci się zarazić mnie optymizmem, a to niełatwa rzecz :-)
                    Dziękuję bardzo.
                  • paula_80 Re: potwierdzam 23.02.05, 11:23
                    Pytanie z innej beczki: jakie są zarobki powiedzmy dla osób które zakończyły już
                    okres charytatywny i mają tą wymarzoną umowę o dzieło?? Może wcale nie warto sie
                    starać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka