Gość: tomek IP: *.server.ntli.net 16.03.05, 19:13 moze mi ktos w kilku slowach wyjasnic? Widzialem ogloszenie do pracy w banku, wspominaja cos o tych derywatywach. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojito Derywaty. 18.03.05, 01:56 Witaj, sprobuje Ciebie nie zniechecic :))). Derywaty to szeroko pojete okreslenie pochodnych instrumentow finansowych takich jak waluta wymienialna, obligacje, akcje itp. Przykladami najczesciej spotykanych derywat sa opcje i transakcje terminowe. Nazwa pochodzi od angielskiego slowa - derivative (pochodny/a). Nie moglem tej definicji bardziej zbeletryzowac :))). Pozdrowienia, mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Derywaty. IP: *.netcologne.de 18.03.05, 07:40 A gdzie widziales to ogloszenie?? Moglbys podac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Derywaty. IP: *.server.ntli.net 18.03.05, 18:59 ogloszenie widzialem w UK. Jest ich w miare duzo, tych ogloszen co wspominaja o derywatywach. Ja pracuje aktualnie w platnosciach miedzynarodowych i tak sobie kombinuje, zeby sie przeniesc blizej inwestycji. Niestety, jest badzo malo ogloszen, gdzie nie wymagaja odpowiedniego doswiadczenia. No zobaczymy. A moze mi ktos cos doradzi? Hej! Odpowiedz Link Zgłoś