Gość: m. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.06.02, 18:33 Szukam pracy jako Monitor Badań Klinicznych, ew. asystentka na początek; po kursie monitorowania badań klinicznych, organizowanym przez Parexel Polska. Pozdrawiam!!!!! Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 15.06.02, 08:03 U nas zatrudnili Twoją koleżankę z kursu, jeszcze zanim kurs się skończył :-)). Firma maleńka i na razie nie przyjmuje ludzi, ale na pewno znajdziesz coś gdzie indziej. Ostatnio dawała ogłoszenie rekrutacyjne firma PRA Associates (czy jakoś tak). Czy znasz firmy monitorujące? Jest ich więcej, niż można przypuszczać, w Warszawie ClinTrial przy Lektykarskiej, PharmOlam na Gocławiu, duża i ponoć sympatyczna PPD Pharmaco, Quintiles, Kiecana...poza Warszawą słyszałam tylko o krakowskim Monipolu. Na pewno jest znacznie więcej, tylko ja nie znam. No i firmy farmaceutyczne - AstraZeneca, Bayer, Novartis...uważaj tylko na Pfizera. Z relacji kilku niezależnych świadków wiem, że zatrudnienie się akurat w warszawskim Pfizerze akurat jako monitor to jest zły pomysł. Dlaczego, to nie jest do dyskusji na forum. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.acn.waw.pl 18.06.02, 20:22 Dzięki Agulha!! Pomogłaś mi troszkę, dziękuję!! Czy możesz się podzielić ze mną swoimi doświadczeniami, wiadomościami, etc. ? Byłabym bardzo wdzięczna!! e-mail:magdusiowiec@poczta.gazeta.pl Dziękuję i pozdrawiam!! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.polnet.wroc.pl 18.06.02, 23:30 Hej. Na razie jestem w delegacji (ach te uroki życia monitora). Postaram się napisać, jak wrócę. Aha - dowiedziałam się o jeszcze innej wielkiej firmie działającej w Polsce" brytyjska Candle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.csk.pl 19.06.02, 22:48 tych firm jest naprawdę dużo, tylko część nie ma w ogóle czegoś takiego jak oficjalne biuro w Polsce. Jest tylko kilku monitorów, może jakiś koordynator tego wszystkiego, (plus czasem dość zawiłe kwestie prawne działania takiej firmy w RP), ale tak naprawde to każdy zajmuje się czymś innym, i musi bezpośrednio kontaktować sie z centralą, to jeśli nie radzisz sobie z angielskim na tyle dobrze, żeby sie o wszystko użerać i nie masz mocnych nerwów, to lepiej (jesli masz wybór)sobie takie firmy daruj. To jest wprawdzie świetna "szkoła życia", zwłaszcza jak firma przy okazji jest jeszcze totalnie zdezorganizowana, to najpierw jest, że wszystko jest no problem, no problem, no problem..., a parę dni później późnym popołudniem badacze i monitor otrzymuja faks, że jutro firma chce u siebie widziec calą dokumentację. A dokumentacja jest jakby to powiedzieć...hmmm... w rozsypce...:-)) No i zaliczasz nocny dyżur w szpitalu... No i takie przyklady to można mnożyć i mnożyć... W sumie bardzo szybko człowiek przestaje sie czymkolwiek przejmować, ale jak na początek to może byc zbyt wielki szok (oczywiście, może się okazać, że firma jest jak najbardziej OK, terminowo reguluje płatności, nie ma burdelu jeśli chodzi o różne umowy i szoku nie ma :-) Z takich firm co mają biuro, to oprócz firm które wymieniała Agulha, przychodzi mi jeszcze na myśl Vujaklija, kiedys byli na Genewskiej, ale zdaje się, że gdzieś sie przenieśli, bodajże ICON(nie wiem gdzie, i mogę sie co do tego biura jednak mylić), jakaś firma holederska, ale nazwa mi kompletnie wyleciała z głowy... jak sobie przypomnę to dopiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.csk.pl 20.06.02, 00:32 coś mi się przypomniało :-) na stronie www.technomark.com znajdziesz coś takiego jak "CRO & CPM links", jak na to wejdziesz to masz potem pod kolejnymi literkami bodajże wszystkie istniejące firmy badawcze. Ale oczywiście nie wszystkie działają w Polsce (no, przynajmniej jeszcze nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 23.06.02, 00:16 Witaj ida. Podniosłaś mnie na duchu: znaczy, że w mojej firmie nie jest jeszcze tak najgorzej :-)). A też jest niezły bałagan! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Monitor - szukam pracy!!! IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 07.07.02, 09:21 No i co? Nie odezwałaś się...dostałaś pracę czy może wyjechałaś na urlop? Odpowiedz Link Zgłoś