beata_blue 31.03.05, 05:43 Ktore linie lotnicze dzialajace rowniez w PL beda szukaly cabin crew w najblizszym czasie? Wie ktos? A moze lepiej byloby wysylac CV nie czekajac na jakies specjalne ogloszenie? Prosze o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 13:24 Takie ogloszenia pojawiaja sie na stornach internetowych poszczegolnych linii lotniczych. POprzegladaj te strony, moze akurat ktoras z nich teraz szuka zalogi. Acha, i zorientuj sie, czy nie kaza ci placic za kurs, jedna z linii lotniczych liczy sobie za to ok. 400 euro na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_blue Re: STEWARDESSA.... 31.03.05, 16:04 Lot, WizzAir, RyanAir, SkyEurope. Co jeszcze lata w PL? I czy to mozliwe, ze na zadnej stronie nic nie ma na temat? O, przepraszam, na SkyEurope jest, ale o cabin crew ani slowa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: STEWARDESSA.... IP: 217.153.29.* 31.03.05, 20:14 tu coś jest www.biurokarier.gwsh.pl/praca_pokaz.php?id=237 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:29 No zaraz, zaraz, to jak ty szukasz? Oferty pracy sa na stronach wizzaira na pewno (sama widzialam), do LOTu to sie raczej nie dostaniesz, podobnie chyba jest z Centralwings. Jesli interesuje cie tylko i wylacznie praca w Polsce, no to chyba na tanich liniach konczy sie repertuar, ale wiem, ze w GW od czasu do czasu zdarzaja sie ogloszenia z bardziej egzotycznych krajow :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_blue Re: STEWARDESSA.... 31.03.05, 22:36 Na WizzAir? Mozna o link do stronki prosic? (nie do ogolnej, tylko do tej podstrony, czy jak to nazwac;) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_blue Re: STEWARDESSA.... 31.03.05, 22:37 No nie interesuje mnie tylko PL, ale pomyslalam, ze tak byloby latwiej... Przynajmniej na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:48 wizzair.com/cgi-bin/jobs.cgi?Language=Polish prosze link :)no niby latwiej zaczac w Polsce, ale jakos mi sie wydaje, ze zagraniczne linie maja wiecej ofert no i czasem organizuja rekrutacje w Polsce. Tak czy inaczej musisz mowic biegle po angielsku, wiec chyba nie ma roznicy gdzie pracujesz :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: STEWARDESSA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:19 Przynajmniej po angielsku... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_blue Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 05:46 Dzieki :) Pytania z CV: -nosisz szkla kontaktowe? -umiesz plywac? -masz tatuaz? Oczekiwane odp.: -nie -tak -nie Moje odp.: -tak (lecialam w nich cztery razy i wszystko bylo ok, a poza tym palca do oka mi nie wsadza, zeby to sprawdzic) -bardzo lekko polsrednio (jak samolot spadnie z paru tysiecy metrow, to i plywanie nie pomoze) -tak (na dole plecow, na ledzwiach, ale jak jestem ubrana to nie widac, no chyba mnie nie rozbiora?!) Pisac prawde czy lekko nabujac? Niska szkodliwosc spoleczna czynu :) a przynajmniej wieksze szanse na zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna, a kiedy im pokaze, jaka jestem fana, to i o szklach zapomna...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: STEWARDESSA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 06:43 Na końcu przejdziesz badania lekarskie i jeśli masz dużą wadę wzroku zostaniesz zdyskwalifikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c3 Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 06:49 Taki tatuaz na ledzwiach jest calkiem sexy, ja tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:33 A co, za przeproszeniem, "sexy tatuaż" ma do stewardessy i jej pracy? Będziesz go pokazywała pasażerom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: STEWARDESSA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:39 Plywanie jest bardzo wazne przy rekrutacji chociaz to prawda w sytuacji kryzysowej ratunku nie gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:43 jest okreslona dopuszczalna wada wzroku- ale teraz nie pamietam jaka. jak masz wiecej to i tak odpadniesz na badaniach. Leciec w szklach kontaktowych pare razy,a pracowac w nich przez caly czas, 8 lub wiecej godzin w mocno klimatyzowanym, hermetycznie zamknietym pojemniku to chyba jednak roznica- dlatego o to pytaja. Plywanie- chyba 200m (ale tez nie pamietam dokladnie), tez sie zastanawialam po co im to, ale moze faktycznei im sie przydaje, ja tam nie wiem. Tatuaz- wpisz, ze masz, ale niewidoczny. Tatuaz jest niedopuszczalny na odkrytych czesciach ciala. W takim miejscu jak napisalas chyba nie ma wielkiego znaczenia. Jak juz ten samolot spadnie do tej wody i bedziesz musiala plywac, to nawet jakbys nago plywala to i tak nikt nie zwroci na to uwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_e Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 12:29 Czesc!Wyslalam ci maila o Emirates Airlaines,ale nie wiem czy doszedl????Jesli nie to skontaktuj sie ze mna prosze....tez zlozylam podanie w kilku miejscach.Za granica bardziej zachecaja do tej pracy,w Polsce-bardzo odradzaja i robia to najczesciej same stewardessy.Nie wiem skad wynika ta "pomoc"... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:31 wlasnie tez zauwazylam, ze jakos zagraniczne linie bardziej podkreslaja, ze to po protu odpowiedzialna, ale bardzo fajna praca, a polskie- ze ciezka harowka. Ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_e Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 12:36 Juz odpowiadam.bo w Polsce liczy sie nie tylko sama przyjemnosc z tej pracy ale tez "za ile".Za granica zazwyczaj jest to forma realizowania swojej pasji,jest tam duzo serdecznosci i checi pomocy mlodym dziewczynom w zostaniu stewardessa.U nas jest duzo zawisci i podkopów,zero solidaronosci.szkoda,bo rodaczki powinny sobie pomagac.wiem to od pewnej stewardessy,ktora nie dostala sie do polskich linii lotniczych,a przyjeli ja za granica(!).W Polsce za to dostaly sie jej 3 kolezanki-po znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 dowcip 02.04.05, 18:55 - Moja corka lata i jest stewardessa. - Moja tez lata ale inaczej na nia mowia. Odpowiedz Link Zgłoś