Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STEWARDESSA....

31.03.05, 05:43
    Ktore linie lotnicze dzialajace rowniez w PL beda szukaly cabin crew w
    najblizszym czasie? Wie ktos?
    A moze lepiej byloby wysylac CV nie czekajac na jakies specjalne ogloszenie?
    Prosze o rady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 13:24
        Takie ogloszenia pojawiaja sie na stornach internetowych poszczegolnych linii
        lotniczych. POprzegladaj te strony, moze akurat ktoras z nich teraz szuka
        zalogi. Acha, i zorientuj sie, czy nie kaza ci placic za kurs, jedna z linii
        lotniczych liczy sobie za to ok. 400 euro na poczatek.
        • beata_blue Re: STEWARDESSA.... 31.03.05, 16:04
          Lot, WizzAir, RyanAir, SkyEurope. Co jeszcze lata w PL?
          I czy to mozliwe, ze na zadnej stronie nic nie ma na temat? O, przepraszam, na
          SkyEurope jest, ale o cabin crew ani slowa :(
          • Gość: Jaga Re: STEWARDESSA.... IP: 217.153.29.* 31.03.05, 20:14
            tu coś jest
            www.biurokarier.gwsh.pl/praca_pokaz.php?id=237
            • Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:29
              No zaraz, zaraz, to jak ty szukasz? Oferty pracy sa na stronach wizzaira na
              pewno (sama widzialam), do LOTu to sie raczej nie dostaniesz, podobnie chyba
              jest z Centralwings. Jesli interesuje cie tylko i wylacznie praca w Polsce, no
              to chyba na tanich liniach konczy sie repertuar, ale wiem, ze w GW od czasu do
              czasu zdarzaja sie ogloszenia z bardziej egzotycznych krajow :)
              • beata_blue Re: STEWARDESSA.... 31.03.05, 22:36
                Na WizzAir? Mozna o link do stronki prosic? (nie do ogolnej, tylko do tej
                podstrony, czy jak to nazwac;)
                • beata_blue Re: STEWARDESSA.... 31.03.05, 22:37
                  No nie interesuje mnie tylko PL, ale pomyslalam, ze tak byloby latwiej...
                  Przynajmniej na poczatku.
                  • Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:48
                    wizzair.com/cgi-bin/jobs.cgi?Language=Polish prosze link :)no niby
                    latwiej zaczac w Polsce, ale jakos mi sie wydaje, ze zagraniczne linie maja
                    wiecej ofert no i czasem organizuja rekrutacje w Polsce. Tak czy inaczej musisz
                    mowic biegle po angielsku, wiec chyba nie ma roznicy gdzie pracujesz :) pozdrawiam
                    • Gość: p. Re: STEWARDESSA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:19
                      Przynajmniej po angielsku...
                      • beata_blue Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 05:46
                        Dzieki :)

Pytania z CV:
                        -nosisz szkla kontaktowe?
                        -umiesz plywac?
                        -masz tatuaz?

Oczekiwane odp.:
                        -nie
                        -tak
                        -nie

Moje odp.:
                        -tak (lecialam w nich cztery razy i wszystko bylo ok, a poza tym palca do oka
                        mi nie wsadza, zeby to sprawdzic)
                        -bardzo lekko polsrednio (jak samolot spadnie z paru tysiecy metrow, to i
                        plywanie nie pomoze)
                        -tak (na dole plecow, na ledzwiach, ale jak jestem ubrana to nie widac, no
                        chyba mnie nie rozbiora?!)

Pisac prawde czy lekko nabujac? Niska szkodliwosc spoleczna czynu :) a
                        przynajmniej wieksze szanse na zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna, a kiedy
                        im pokaze, jaka jestem fana, to i o szklach zapomna...;)
                        • Gość: xxx Re: STEWARDESSA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 06:43
                          Na końcu przejdziesz badania lekarskie i jeśli masz dużą wadę wzroku zostaniesz
                          zdyskwalifikowana.
                        • m.c3 Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 06:49
                          Taki tatuaz na ledzwiach jest calkiem sexy, ja tak uwazam.
                          • Gość: Marek Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:33
                            A co, za przeproszeniem, "sexy tatuaż" ma do stewardessy i jej pracy? Będziesz
                            go pokazywała pasażerom?
                            • Gość: L. Re: STEWARDESSA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:39
                              Plywanie jest bardzo wazne przy rekrutacji chociaz to prawda w sytuacji
                              kryzysowej ratunku nie gwarantuje.
                            • Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:43
                              jest okreslona dopuszczalna wada wzroku- ale teraz nie pamietam jaka. jak masz
                              wiecej to i tak odpadniesz na badaniach. Leciec w szklach kontaktowych pare
                              razy,a pracowac w nich przez caly czas, 8 lub wiecej godzin w mocno
                              klimatyzowanym, hermetycznie zamknietym pojemniku to chyba jednak roznica-
                              dlatego o to pytaja.
                              Plywanie- chyba 200m (ale tez nie pamietam dokladnie), tez sie zastanawialam po
                              co im to, ale moze faktycznei im sie przydaje, ja tam nie wiem.
                              Tatuaz- wpisz, ze masz, ale niewidoczny. Tatuaz jest niedopuszczalny na
                              odkrytych czesciach ciala. W takim miejscu jak napisalas chyba nie ma wielkiego
                              znaczenia. Jak juz ten samolot spadnie do tej wody i bedziesz musiala plywac,
                              to nawet jakbys nago plywala to i tak nikt nie zwroci na to uwagi :)
      • miss_e Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 12:29
        Czesc!Wyslalam ci maila o Emirates Airlaines,ale nie wiem czy doszedl????Jesli
        nie to skontaktuj sie ze mna prosze....tez zlozylam podanie w kilku
        miejscach.Za granica bardziej zachecaja do tej pracy,w Polsce-bardzo odradzaja
        i robia to najczesciej same stewardessy.Nie wiem skad wynika ta "pomoc"...
        Pozdrawiam!
        • Gość: crew Re: STEWARDESSA.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:31
          wlasnie tez zauwazylam, ze jakos zagraniczne linie bardziej podkreslaja, ze to
          po protu odpowiedzialna, ale bardzo fajna praca, a polskie- ze ciezka harowka.
          Ciekawe czemu?
          • miss_e Re: STEWARDESSA.... 01.04.05, 12:36
            Juz odpowiadam.bo w Polsce liczy sie nie tylko sama przyjemnosc z tej pracy ale
            tez "za ile".Za granica zazwyczaj jest to forma realizowania swojej pasji,jest
            tam duzo serdecznosci i checi pomocy mlodym dziewczynom w zostaniu
            stewardessa.U nas jest duzo zawisci i podkopów,zero solidaronosci.szkoda,bo
            rodaczki powinny sobie pomagac.wiem to od pewnej stewardessy,ktora nie dostala
            sie do polskich linii lotniczych,a przyjeli ja za granica(!).W Polsce za to
            dostaly sie jej 3 kolezanki-po znajomosci.
            • beata_blue Re: STEWARDESSA.... 02.04.05, 08:54
              Crew :) usmiech przez lzy...

[*]
      • veritas1 dowcip 02.04.05, 18:55
        - Moja corka lata i jest stewardessa.
        - Moja tez lata ale inaczej na nia mowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka