Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

STUDIA NA NAUKACH POLITYCZNYCH

IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 27.07.02, 17:39
    Proszę o opinię o tym kierunku : gdzie go studiujecie, albo czy znacie kogoś
    kto to studiuje , jak się studiuje tzw.politologię ,czy warto, jakie są
    perspektywy pracy?
    Z góry dzięki za informacje albo proszę o kontakt emaliowy : myhas@idea.net.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: wooow Re: STUDIA NA NAUKACH POLITYCZNYCH IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 01:50
        po politologii jest szansa ze zaistniejesz jako... politolog
        jesli chcesz byc politykiem to udaj sie do wybranej przez siebie partii i liz
        dupe komu sie da; moze za kilkanascie lat pozwola ci startowac w wyborach na
        radnego, jesli oczywiscie zasluzysz rzucaniem jajek i obelg w politycznych
        przeciwnikow
        • Gość: aga.torun@wp.pl Re: STUDIA NA NAUKACH POLITYCZNYCH IP: 158.75.1.* 01.08.02, 18:11
          Witam
          jeżeli chodzi ci o politologię To ja właśnie jestem już na III roku własnie tego kierunku na UMK w Toruniu I nie żaluje, ale sama musisz się zdecydować! ale egzaminy wstępne na uczelnie juz były..... Co do politologii : wstęp do teoprii polityki, historia doktryn polityczych, geografia polityczna, współczesn e doktryny polityczne, partie polityczne, współczesne systemy polityczne itd. To tylko niektóre przedmity, które będziesz musiała zaliczyć na politologii przez 2 lata!!! powodzenia
      • Gość: Pete Re: STUDIA NA NAUKACH POLITYCZNYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.02, 10:13
        Jestem absolwentem politologii na UW. Jest "fajnie", pracuję "na zlecenie" w
        innym zawodzie. A politologia... cóż było ciekawie, lecz czy ktoś potrzebuje w
        Polsce tylu humanistów ?

W jednej z odpowiedzi masz coś o byciu politykiem i lizaniu dupy - tak to już
        jest.
      • Gość: ania Re: STUDIA NA NAUKACH POLITYCZNYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.02, 18:30
        a ja wlasnie zaczynam studia na politologii naleze kilka miesiecy do partii
        politycznej i nikomu dupy nie liże wiadomo ze na stolek i dobra pensje trzeba
        kilka lat pracowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka