Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy mozne pracodawca. Pytania o czas pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:41
    Witam Państwa

Mam do państwa pare pytan

1.chcialbym sie dowiedziec czy to jest zgodne z prawem jezeli pracowac
    np. I tydz 5dni po 12 godz, IItydz 5 dzni 8,10 lub 12 godz III tydz 8 godz a
    IV tydz odbiory godzin nadliczbowych 1:1 i toe wszystkie godz bedo sie rownac
    ok 160 godz miesiecznie
    2 I jeszcze jedno pytanie bo slyszalem e powyzej 25C w pomieszczeniu
    zamknietym przysluguje przerwa dluzsza chcilabym sie dowiedziec jak dluzsza bo
    u mnie w zakladzie nie jest to przestrzegane

Pozdrowienia
    Przemek
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kaśka Re: Czy mozne pracodawca. Pytania o czas pracy IP: *.pl / 62.233.210.* 09.07.05, 00:07
        Wygląda mi to na równowazny system czasu pracy , w którym możliwa jaet praca do
        12 godzin dziennie. Powinien być ustalony harmonogram czasu pracy. Muszą być
        utrzymane normy tygodniowe i miesięczne(a z tego co piszesz wygląda ,że
        są...). Odpoczynek dobowy(11 godzin) , tygodniowy (36 godzin) i doba
        pracownicza (tj. np. przy nd wolnej, jak pracujesz w poniedziałek nod 8:00 to
        doba pracownicza trwa do 8:00 we etorek- dlatego praca we wtorek nie powinna
        się zacżąć przed 8:00 itd...itp.. :))
      • Gość: Kaśka Re: Czy mozne pracodawca. Pytania o czas pracy IP: *.pl / 62.233.210.* 09.07.05, 00:07
        Wygląda mi to na równowazny system czasu pracy , w którym możliwa jaet praca do
        12 godzin dziennie. Powinien być ustalony harmonogram czasu pracy. Muszą być
        utrzymane normy tygodniowe i miesięczne(a z tego co piszesz wygląda ,że
        są...). Odpoczynek dobowy(11 godzin) , tygodniowy (36 godzin) i doba
        pracownicza (tj. np. przy nd wolnej, jak pracujesz w poniedziałek nod 8:00 to
        doba pracownicza trwa do 8:00 we etorek- dlatego praca we wtorek nie powinna
        się zacżąć przed 8:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka