Gość: lenaa IP: *.szpital / 213.77.90.* 12.07.05, 12:57 witam! Mam 27 lat, pracuje w instytucji Panstwowej i na reke mam 1400zł czy to jest jakas pensja czy raczej głodowa?nie mam dzieci, miedszkam z rodzicami , mam chlopaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: 1400zł IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 13:33 dziewczyno!!ciesz sie i kalskaj uszami!!!!ja razemz mezem i renta rodzinna mam 1800!!!!a mamy jeszcez dziecko!!!!wiec nie masz co narzekac.z chcecia bym sie zamienila!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenaa Re: 1400zł IP: *.szpital / 213.77.90.* 12.07.05, 13:45 w przyszlosci mam zamiar wiecej zarabiac..starsznie podziwiam ludzi co maja mniej a jest ich wiecej (rodzina) i sobie radza.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocrane ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:50 Zamień się na moją rodzinę, zadłużoną, przez co nie moge isc na studia, ani znaleźć pracy - wtedy przestanie ci sie w glowie przewracac. 1400 i za malo - Boże słyszysz a nie grzmisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: ??? IP: 195.205.240.* 12.07.05, 14:17 Dziewczyno, o co ci chodzi?! Ktoś ma ci powiedzieć, czy ci wystarczy na życie, czy co? Bo chyba nie jesteś kretynką, która pisze takie bzdurne pytania tylko po to, żeby poczytać, że są tacy, którzy muszą za takie pieniądze utrzymać 4- osobową rodzinę? Albo harują za połowę tego? Rozumiem, że wtedy będziesz się mogła poczuć lepiej i stwierdzić, że żyjesz na całkiem przyzwoitym poziomie. Ale uważaj, bo za chwilę ktoś napisze, że za taką kasę to nie chciałoby mu się nawet oczu rano otworzyć. I co wtedy - nagle zrozumiesz,że to jednak "głodowa pensja" i musi być ci ciężko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Póki mieszkasz z rodzicami, to... IP: 44,1.* / 193.193.181.* 12.07.05, 14:13 ...do przeżycia. Ale nie usamodzielnisz sie za te pieniądze - a w wieku 27 lat, to pewnie byś chciała? Może chociaż chłopak dobrze zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: 1400zł 12.07.05, 14:58 cóż, tyle (i mniej) sie zarabia w państwowych firmach na podrzędnych stanowiskach, bez pleców... a w szpitalach też nie za wesoło Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
annaswitezianka Re: 1400zł 12.07.05, 15:06 Podejde do tego pytania bez emocji (w odroznienu od innych Forumowiczow)...to zalezy: zalezy od kilku rzeczy: jakie posiadasz kompetencje- doswiadczenie zawodowe i wyksztalcenie, z jakiego regionu Polski jestes, z jakiego miasta, jakie masz ambicje zawodowe i co dla ciebie jest wazne w pracy (stale godziny pracy? tak zwany swiety spokoj? etat panstwowy? itp.)Jakie w pracy sa (poza stalym wynagrodzeniem) premie? bonusy? wczasy pod grusza? itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szan Re: 1400zł IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 22:05 Założycielko wątku, nie sugeruj się za bardzo odpowiedziami forumowiczów. Na tym forum niepodzielnie królują sfrustrowani bezrobotni i ci zarabiający 1200. Dla mnie rzeczona stawka to bardzo mało, zbyt mało, żeby godnie żyć. Może pora rozejrzeć się za pracą poza budżetówką? P.S. Czy masz wyższe wykształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: 1400zł IP: *.torun.mm.pl 12.07.05, 23:17 > Założycielko wątku, nie sugeruj się za bardzo odpowiedziami forumowiczów. Na > tym forum niepodzielnie królują sfrustrowani bezrobotni i ci zarabiający 1200. > Dla mnie rzeczona stawka to bardzo mało, zbyt mało, żeby godnie żyć. Może pora > rozejrzeć się za pracą poza budżetówką? > P.S. Czy masz wyższe wykształcenie? Cholera, zaglądam tu od czasu do czasu i się zgadzam. Na tym forum króluje banda frustratów. Rozumiem pytanie autorki wątku. Sama zarabiam podobnie, jednocześnie studiuję, mieszkam z rodzicami. I czuję, że za te pieniądze się nie usamodzielnię, nie dam rady spokojnie zyć wynajmując mieszkanie, o kupieniu mieszkania nie mówiąc. Na studiach - taka kasa jest super :) Ale mam nadzieję, że po studiach znajdę coś lepiej płatnego. I nie dlatego, że marzy mi się kariera. Marzy mi się spokojne życie. Na razie pieniądze odkładam. Na "usamodzielnianie się " po studiach. Ale jestes w fajnej sytuacji - masz pracę, a najlepiej się szuka pracy juz ją mając... Powodzenia :) A może masz perspektywy jakiegoś awansu? Podwyżki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska_03 Re: 1400zł 12.07.05, 23:24 Mój mąż zarabia takie pieniądze pracując po 10-12 godzin dziennie. Ja nie pracuję i mam trójkę małych dzieci. Żyjemy, bo musimy, kombinujemy jak możemy i nie narzekamy,bo cieszymy się, że mamy przynajmniej tyle, mając na uwadze to, że inni mają jeszcze mniej lub nie mają wcale.Nie może zmienić pracy, bo gdzie indziej oferują mu mniej i umowę na czas określony, a w naszej sytuacji ja mam nikłe szanse na znalezienie pracy, bo nikt nie chce zatrudniać matek z małymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś