Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:16
    Wczoraj miałam obronę i teraz mam zamiar szukać pracy. Jakie dokumenty należy
    złożyć w firmie, w której będę chciała się starać o pracę? CV? I coś jeszcze?
    Jakieś zdjęcia? Jaki rozmiar zdjęć? List motywacyjny? Co się pisze w CV i w
    liście motywacyjnym?
    Obserwuj wątek
      • czarna_jagodka Re: CV itd. 23.07.05, 14:21
        www.1praca.gov.pl/index.php?id=4&tresc=614&archiwum=
        A tak w ogóle to radzę się zapoznać z:
        www.google.pl/
        • Gość: Malwina Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:07
          Dzięki
      • Gość: gigi Re: CV itd. IP: *.interpc.pl 23.07.05, 14:53
        Po studiach jestes a nie wiesz jakie dokumenty sie sklada ubiegajac sie o
        prace??!!!!!
        • Gość: Malwina Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:06
          Na studiach takich rzeczy nie uczą. Przygotowują do wykonywania zawodu a nie do
          starania się o niego. A Ty, co? Moze miałaś(eś) na studiach zajęcia pt. "Jak
          pisać CV" :>
          • Gość: Kinia Ja miałam i też jestem zdziwiona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:23
            Tyle się o tym trąbi. W internecie aż roi się od PORADNIKÓW itp. A jakie studia
            kończyłaś droga Malwino?
          • Gość: Lejla Re: CV itd. IP: *.aster.pl 24.07.05, 17:10
            ja miałam w liceum...
          • Gość: ucce A myśleć nie uczą???? IP: 44,1.* / 193.193.181.* 25.07.05, 08:45
            Straszne! Boże uchowaj od takich kandydatów... Właśnie się obroniłam i teraz
            szukam pracy... Świetna kolejność!
          • Gość: gigi Nie miałam a pisac CV i LM umiem!!! IP: *.interpc.pl 25.07.05, 22:55
            Wiesz mnie też na studiach tego nie uczą ale przypominam sobie że już w
            podstawówce o tym było (sic!)
            A wyszukiwarka od czego jest? No jako pani magister to juz powinnaś wiedzieć jak
            się ją obsługuje ;)
      • Gość: :/ Re: CV itd. IP: *.icpnet.pl 23.07.05, 15:38
        Wow, ja skończyłam w tym roku liceum. Mam już za soba psianie CV i listów
        motywacyjnych, mam pracę (na wakacje, bo potem studia dzienne witają...).
        Malwino, jeśli Ty właśnie skończyłaś studia i jeszcze nie masz żadnego
        doświadczenia, to cieńko to wiedze... Sorry, ale takie są realia...
      • Gość: airis hahahaa ;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:53
        No to mnie dziewczyna rozwaliła teraz - Boże ty 'zginiesz' w życiu! Ta nie wiem
        jak się pisze cv i list to zanim sie obedziesz w rozmowach kwalifikacyjnych to
        juz w ogole. I tacy koncza studia :///// OMG!!!!!!!!!
      • potocki84 Re: CV itd. 23.07.05, 19:26
        Droga Malwinko..
        Nawet jeśli nie wiesz jak się pisze CV i list to w necie masz bardzo dużo
        wzorów itp.Możesz też udać się do Urzędu Pracy i tam z pewnoscią Ci pomogą...
        Ale trochę dziwnie wyglada jak przychodzi człowiek po studiach i się pyta o
        takie rzeczy....żebyś była po technikum czy zawodówce to nawet bym się
        specjalnie nie zdziwił !!!
        PS.Jaki kierunek skończyłaś?
        • Gość: mac Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:17
          kolezanka malwina skonczyla studia i nie ma zadnego doswiadczenia skoro nie
          potrafi naskrobac CV nie mowiac o tym ze nie wie co to jest list motyw.
          ?
          a praktyki staze w czasie studiow?
          zacznij od stanowiska tokarz-dekarz albo cos takiego gdzie Ty zylas przez te 5
          lat studiow!?!?!? nie wiesz ze studia to uzupelnienie doswiadczenia w
          dzisiejszych czasach? bez doswiadczenia jakiegokolwiek nie masz juz szans!
      • Gość: Asia Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:23
        Co wy sie tak czepiacie? Przecież M. nie prosi was o ocenę czy opinię na swój
        temat tylko o zwykłą poradę. I jeśli nie chcecie jej udzielić, to zachowajcie
        swą krytykę dla siebie.
        W Internecie jest mnóstwo stron poświęconych CV i LM, z pewnością znajdziesz coś
        co Ci pomoże w przygotowaniu swoich dokumentów aplikacyjnych. Powodzenia w
        szukaniu pracy! Gratuluję mgr! Pozdrawiam:)
        • Gość: mac Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:44
          masz racje, ale trudno bylo cos nie napisac...gratuluje Asiu cierpliwości i
          łagodności:)
          • Gość: Asia Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:50
            No cóż....przez całe 5 lat studiów się tego uczyłam:)
            • Gość: mac Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:58
              no tak ja dopiero zdalem na 5ty rok wiec zdaze sie tego nauczyc?
              • Gość: Asia Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:01
                Będzie ciężko...ale próbuj:)))
                No ale w razie potrzeby mogę Cię zapisać na korepetycje:)
                • Gość: mac Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:03
                  moze sie przydadza jak bede kandydował na stanowisko Doradca Klienta
                  biore korki
                  • Gość: Asia Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:14
                    No więc (podobno nie można zaczynać zdania od "więc", ale późna pora chyba
                    usprawiedliwia takie błędy:))....Więc, przygotuj poprawne CV (z szczegółowym
                    opisem doświadczenia zawodowego, praktyk itd itp) i genialny LM, to może Cię
                    wpiszę na listę rezerwową (do grupy złożonej z samych kandydatów na Doradców
                    Klienta:)))

I tym miłym akcentem kończę tą rozmowę i uciekam spać:)
      • Gość: grom Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 01:12
        Mgr pytający o cv i list motywacyjny - nie ma co... :D:D:D
      • Gość: Malwina Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:06
        Nie mam zamiaru tłumaczyć się dlaczego mam zamiar zdobywać doświadczenie PO
        studiach, a nie w trakcie ich trwania(albo może jeszcze wcześniej, już w
        przedszkolu :/). Jestem pewna, że dobrą podjęłam decyzję, bo widzę na waszym
        przykładzie, że jednoczesne studiowanie i praca sprzyjają zgorzknieniu i
        złośliwości. Po co te wszystkie komentarze? Przecież to forum. Podobno służy do
        zadawania pytań. Dla was jednak służy do czegoś innego: przychodzicie tu się
        wyżyć. I jak komuś dokopiecie, to czujecie się super. Ale to nie w porządku,
        zamiast tego na stres spowodowany nadmiarem obowiązków polecam jakąś sztukę
        walki. :>
        • Gość: grace Re: CV itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:24
          Pójdziesz na jedną, drugą rozmowę to będziesz wiedziała o czym mowa...
        • Gość: gigi Re: CV itd. IP: *.interpc.pl 25.07.05, 22:50
          Gość portalu: Malwina napisał(a):

> Nie mam zamiaru tłumaczyć się dlaczego mam zamiar zdobywać doświadczenie PO
          > studiach, a nie w trakcie ich trwania(albo może jeszcze wcześniej, już w
          > przedszkolu :/).
          Jestem pewna, że dobrą podjęłam decyzję...

Nie ma to jak dobre samopoczucie i przekonanie o własnej nieomylności! Tylko że
          Twoja decyzja o zdobywaniu doświadczenia PO studiach właśnie skutkuje...

"... widzę na waszym
          > przykładzie, że jednoczesne studiowanie i praca sprzyjają zgorzknieniu i
          > złośliwości. Po co te wszystkie komentarze? Przecież to forum. Podobno służy do
          >
          > zadawania pytań.

To forum służy także do wyrażania opinii,stąd komentarze. I nie wynikają one
          wcale ze złośliwości czy chęci wyżycia się. Po prostu niektórym osobom w głowie
          się nie mieści,że po studiach można pytac o takie rzeczy!!!

• losiu4 Re: CV itd. 25.07.05, 11:33
        Gość portalu: Malwina napisał(a):

> Wczoraj miałam obronę i teraz mam zamiar szukać pracy.

Gratulacje :)

> Jakie dokumenty należy
        > złożyć w firmie, w której będę chciała się starać o pracę? CV? I coś jeszcze?

zazwyczaj CV i LM... czasem portfolio... zależy gdzie szukasz roboty

> Jakieś zdjęcia? Jaki rozmiar zdjęć?

czasem dawałem... takie paszportowo - dowodowe. Ale nie zawsze, bo nie zawsze
        był taki wymóg.

> List motywacyjny? Co się pisze w CV i w liście motywacyjnym?

a tu polecam poszukiwania w necie... tam jest od groma wzorów, zresztą namiary
        już chyba od kogoś dostałaś.. Poza tym pasowałoby napisać co skończyaś i gdzie
        zajecia szukasz (zarówno geograficznie jak i w jakiej branży). Będzie prościej
        jakieś sensowne rady dostać

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka