Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wada wymowy

IP: 212.106.146.* 05.08.05, 13:14
    mam taki problem od dziecka sie jakam jestem po studiach i szukam pracy.
    doszedlem do wniosku ze taka wada wymowy dyskfalifikuje mnie w pracy
    przedstawiciela handlowego, sprzedawcy itp zajciach.
    co wy o tym myslicie?
    chcialbym poznac wasza opinie na ten temat, moze jest ktos z takim problemem
    jak moj i pracuje w na takich stanowiskach jak sobie z tym radzi?
    Obserwuj wątek
      • jasmina_tdi Re: wada wymowy 05.08.05, 13:47
        No cóż, myślę, że masz rację. Owsiak jest jeden, a swoją drogą nic bardziej
        mnie nie wk... jak ktoś, kto chce mi coś wcisnąć (sprzedawca itp) i nie jest
        się wstanie przy tym wysłowić. Koniecznie musisz pracować jako ktoś, komu
        umiejętność płynnego wypowiadania się jest niezbędna? Reszta zaraz pewnie mnie
        tu zakrzyczy i napisze, żebyś sie nie przejmował ALE odpowiadam jako Twój
        potencjalny klient. Może logopeda?

Gość portalu: jusci napisał(a):

> mam taki problem od dziecka sie jakam jestem po studiach i szukam pracy.
        > doszedlem do wniosku ze taka wada wymowy dyskfalifikuje mnie w pracy
        > przedstawiciela handlowego, sprzedawcy itp zajciach.
        > co wy o tym myslicie?
        > chcialbym poznac wasza opinie na ten temat, moze jest ktos z takim problemem
        > jak moj i pracuje w na takich stanowiskach jak sobie z tym radzi?
        • Gość: jusci Re: wada wymowy IP: 212.106.146.* 05.08.05, 13:57
          Wlasnie nie chce takiej pracy ale musze od czego zaczac. Narazie jezdze rozwoze
          CV i nic. Staz mi sie konczy, a widoków na prace w zawodzie nie mam (ochrona
          środowiska). zawsze moge isc na budowe albo wyjechac z kraju i gary zmywac i
          tak chyba zrobie. nie mam az takiej wady wymowy ale niekiedy nie umie slowa z
          siebie wydobyc.
          • jasmina_tdi Re: wada wymowy 05.08.05, 14:04
            Ale kto Ci powiedział, ze zaczyna się akurat od bycia handlowcem?
            Ciekawe podejście do tematu. Ja nie mam wady wymowy, ale jakbym miała jezdzić
            po miescie i ciskać ludziom jakiś badziew, to pewnie też nie byłabym wstanie
            wydobyć z siebie słowa.

> Wlasnie nie chce takiej pracy ale musze od czego zaczac. Narazie jezdze
            rozwoze
            >
            > CV i nic. Staz mi sie konczy, a widoków na prace w zawodzie nie mam (ochrona
            > środowiska). zawsze moge isc na budowe albo wyjechac z kraju i gary zmywac i
            > tak chyba zrobie. nie mam az takiej wady wymowy ale niekiedy nie umie slowa z
            > siebie wydobyc.
            • Gość: jusci Re: wada wymowy IP: 212.106.146.* 05.08.05, 14:13
              a czy taka przypadlosc moze mnie dyskwalifikowac w oczach przyszlego pracodawcy?
              • jasmina_tdi Re: wada wymowy 05.08.05, 16:00
                Jusci, bądź realistą... Czasem jąkanie (czy inna wada wymowy) bywa urocze i w
                obłędny sposób można na tym zyskać, jednak w większości przypadków jest to
                irytujące. Jako handlowiec czy inny pośrednik w kółko będziesz musiał
                przekonywać innych do swojego produktu, czy usługi. Twoim podstawowym
                narzędziem pracy będzie aparat mowy - jesli Twoja wada jest z rodzaju tych, o
                których napisałam w drugiej kolejności, to nie wróżę Ci długiej kariery. Mogę
                się mylić - być może są handlowcy, którzy posługują się głównie komputerem,
                albo tacy, których produkt sam się sprzedaje. Dlaczego nie pójdziesz do
                logopedy?

> a czy taka przypadlosc moze mnie dyskwalifikowac w oczach przyszlego
                pracodawcy
                > ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka