Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wygrali proces z holenderskim pracodawcą

IP: *.qld.bigpond.net.au 06.08.05, 10:25
    No tak.....jakiez to polskie !!!! Polaczki nie maja u siebie pracy.... to
    jada za granice i tam szukaja zaczepki !!!! Ja mam recepte na to zeby
    polaczki nie byly wykorzystywane za granica !! Poprostu siedziec na d..ie w
    Polandii i nie bedzie problemu !!!! To szczyt bezczelnosci i
    cwaniactwa.....zeby tak postepowac...dlatego w tym kraju nigdy nie bedzie
    dobrze !!!!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Polaczek Ty kretynie... IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 06.08.05, 11:10
        ...szkoda pisac dalej.
        • Gość: Zonaty Kaplan No widzisz polaczku... potwierdziles moje slowa IP: *.qld.bigpond.net.au 06.08.05, 11:26
          Coz tu wiecej dodac..... moze to ze agresja polaczkow jest wyjatkowa......nigdy
          nieuzasadniona....pyskowac potraficie..oj potraficie.... W ublizaniu
          macie "mistrza swiata" GRATULACJE
          • Gość: jolkasexlover_91 A KWACH NAMAWIA ZEBY WYJEŻDŻAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.smiths-group.com 06.08.05, 13:52
            to są te cudowne, zachwalane przez Prezia
            miejsca pracy w UE
            ktore czekają na Polaczków !!!

Polaczki wybierają Polskojęzycznych
            na preziów, a ci
            robią ich w konia
            wypychajac na emigrację zarobkową !
            i wyprzedając równoczesnie (cztaj prywatyzując!)
            za łapuwy, majatek narodowy całych pokoleń

• merrigold Re: A KWACH NAMAWIA ZEBY WYJEŻDŻAĆ !!!!!!!!!!!!!! 06.08.05, 17:04
              kwach pomagal nas okradac.
            • fritz.fritz Re: A KWACH NAMAWIA ZEBY WYJEŻDŻAĆ !!!!!!!!!!!!!! 07.08.05, 23:42
              och nastepna paskuda.

chyba jakas dziupla z paskudami sie otworzyla

a wiec paskud z jakiej dziury ty wychodzisz. przeciez polaczkiem nie jestes, a
              wiec kim?
          • Gość: konlib Do Zonatego Kaplana IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.08.05, 17:39
            Jeśli nie interesuje ciebie to co dzieje sie w Polsce, to po cholere wchodzisz
            na polski portal internetowy, po co z Polakami rozmawiasz?

I jeszcze jedno, żaden naród nie był nigdy tak waleczny jak Polacy. Mamy bogatą
            historię, bogate dziedzictwo kulturowe, a nasze produkty są doceniane za
            granicą, z powodu lepszej jakości i niższej ceny. Myślę, że nie zasługujemy na
            to by nazywać nas pobłażliwie "polaczkami".

Szkoda na ciebie słów. A jesteś takim samym Polakiem jak i my. Mamy to głęboko
            gdzieś, że wyjechałeś. Żadna strata dla tego pięknego kraju.
          • fritz.fritz [...] 07.08.05, 23:40
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Majkel Re: No widzisz polaczku... potwierdziles moje slo IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 08.08.05, 13:10
            Polecam popracowac na budowie przez tydzien jedyne 10 dziennie. zobaczymy czy
            bedziesz obstawial przy swoim. przynajmniej wiedzialbys o czym mowisz...
          • Gość: teso Re: No widzisz polaczku... potwierdziles moje slo IP: *.abhsia.telus.net 12.08.05, 22:42
            uwazaj na siebie bo zdechniesz z nienawisci.
      • obi76 Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą 06.08.05, 11:33
        popatrz, popatrz a Ty kim jestes?? Nie Polakiem?? mało tego patrząc na adres z
        którego piszesz sam wyjechałeś do Australii, zapewne w latach 80 lub na
        początku 90 w poszukiwaniu pracy. Więc bardzo Cie proszę nie ubliżaj Polakom.
        Nie pisz o innych "polaczki"
        • Gość: Zonaty Kaplan Widzisz obi 76...to nie tak.... IP: *.qld.bigpond.net.au 06.08.05, 11:41
          To ze ktos pisze po polsku-chociaz z bledami, zdaje sobie z tego sprawe- wcale
          nie musi swiadczyc o tym ze jest polakiem...to po pierwsze...
          Po drugie kolego, dziwie sie ze nie zgadzasz sie z moja opinia... nie powiesz
          chyba ze to Holendrzy przyjezdzaja do polski dziadowac !!!!! Nie Anglicy
          zalewaja polske , tylko polacy spia na lawkach na Victoria Station !!!!!! Wiec
          nie truj i miej troche odwagi..... !!!!!!!!!!! Zreszta co tu duzo gadac..... Wy
          i tak jestescie "THE BEST" !!!!
          • obi76 Re: Widzisz obi 76...to nie tak.... 06.08.05, 12:05
            Widzisz nie jestesmy "the best". A ja moge sie jednak założyć, że jestes
            Polakiem. Wiem jak jest na zachodzie. Jestem pilotem wycieczek zagranicznych,
            często widuje Polaków na zachodzie, sam zresztą trochę czasu tam pracowałem.
            Nie, Holendrzy nie przyjezdzaja do Polski, zeby dziadowac, za to gdybyś poczytał
            informacje o legalnosci zatrudnienia zdziwilbys sie ilu obcokrajowców, (mowa o
            Europie Zachodniej) pracuje w Polsce nielegalnie. i o jakiej odwadze mówisz ?? A
            to, ze Polacy wyjezdzaja z kraju jest spowodowane sporym bezrobociem. Inni chca
            to poprostu wykorzystac, myslac, ze bedziemy robic za ochlapy.
            • Gość: Zonaty Kaplan Nie zakladaj sie....obi 76 IP: *.qld.bigpond.net.au 06.08.05, 13:35
              Wiesz... ja kiedys chcialem sie zalozyc o swoja reke - o cos zwiazane z moja
              zona- ...i dzisiaj bylbym bez reki hue hue hue a tak na powaznie..to zapewniam
              cie ze nie jestem polakiem...ale zreszta czy to wazne !!! Nie zastanowiles sie
              nigdy dlaczego polacy wyjezdzaja, dlaczego u was jest bezrobocie ??? To nie
              jest wina holendrow czy anglikow..UWIERZ !!!!!!!! To wasza i tylko wasza
              wina !!! Kultura wymaga tego ze ktos cos daje- czytaj prace- to
              pracujemy...nie podoba sie to odchodzimy !!! a najlepiej robimy cos w tym
              kierunku zeby to wlasnie zachod przyjezdzal do was do pracy !!! No ale to nie
              polskie myslenie.... Wolicie zadac, oczekiwac, skarzyc sie i oddawac do
              sadu !!! Rezultaty tego typu myslenia sa widoczne na waszym podworku...czyz
              nie mam racji ????? Wiec do pracy kolego ....tylko nie na zachod...ale w polsce
              i przestancie narzekac......
              • Gość: jerry21 Re: Nie zakladaj sie....obi 76 IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 06.08.05, 13:55
                slusznie piszesz - jak sie nie podoba -to wracac do kraju albo wogole nie
                wyjezdzac- to proste. albo zmieniac prace , szukac - byc aktywnym , byc
                tworczym. duzo jest prawdy w tym co piszesz - i to sie niepodoba polakom -
                onio uwielbiaja klamac i byc oklamywani. lysiak okreslim to mianem
                rzeczpospolita klamcow - ja mam swoje okreslenie imperium nieprawosci (male
                bo i kraik nie duzy)- taka to jest spuscizna po rzadach bolka i olka oraz
                po rzadzie dusz lolka.
                pora wytrzezwiec , obudzic sie i zrobic porzadki w kraju - tak by stal
                sie normalnym - jak singapur na przyklad.
                oczywiscie to tylko takie marzenie - wszystko zostanie po staremu - czyli
                byle jak.
                • hummer Nie wiem czy wiesz ale oni byli u siebie w UE 07.08.05, 08:53
                  Gość portalu: jerry21 napisał(a):

> slusznie piszesz - jak sie nie podoba -to wracac do kraju albo wogole nie
                  > wyjezdzac- to proste. albo zmieniac prace , szukac - byc aktywnym , byc
                  > tworczym. duzo jest prawdy w tym co piszesz - i to sie niepodoba polakom -
                  > onio uwielbiaja klamac i byc oklamywani. lysiak okreslim to mianem
                  > rzeczpospolita klamcow - ja mam swoje okreslenie imperium nieprawosci (male
                  > bo i kraik nie duzy)- taka to jest spuscizna po rzadach bolka i olka oraz
                  Rozumiem, że Stanach ludzie są jak drzewa, gdzie się urodził tam zapuszcza korzenie. I choćby była burza nie ruszy się z miejsca. Zali się jak drzewa, a nie ruszy. Myślełem, żeście są bardziej inteligentym narodem :-)
                  Dzięki za nowe doświadczenie.

PS
                  A ty co tam porabiasz? Albo Ty albo twój tato czy matka byli takimi Polaczkami co nie chcieli pracować i uciekli. Niedość, że biedny, głupi to jeszcze z patologicznej rodziny.
              • obi76 Re: Nie zakladaj sie....obi 76 06.08.05, 15:38
                Widzisz tak sie składa, że pracuję w Polsce, nie tylko jako pilot wycieczek - to
                już raczej moje hobby. Stałą prace też mam. Zajmuję dość wysokie (takie mam
                przynajmniej wrażenie) stanowisko w firmie, w której pracuje. Widzisz ie do
                konca mogę się z Tobą zgodzić. Gdyby ktoś Ciebe próbował wykorzystać to
                oczywiscie odszedłbyś z pracy i nie dochodził swoich praw, prawda?? ;) Wtakim
                bądź razie wytłmacz mi czemu australijczycy z taką ochotą wyjeżdżają do pracy do
                Stanów??
                a Tak wracając na moment do Twojego pochodzenia... powiedz mi taką rzecz - skoro
                nie jesteś Polakiem to czemu zabierasz zdanie na temat czegoś co Ciebie nie
                dotyczy i oczym - wybacz mi - nie możesz mieć bladego pojęcia, bo nie znasz
                realiów życia tutaj.

Pozdrawiam, pracujący w Polsce - Obi
      • Gość: edek Wyrali, chyba na fujarce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.08.05, 13:37
        po zadymach poslkich w Francji, teraz Holandii juz idzie fama wsrod zachodnich pracodawcow: NIE ZATRUDNIAC POLAKOW!!!!! komunistyczne zachciewki polaczkow kumajacych sie ze lewicowymi zwiazkmi zawodowymi, jest najgorsza reklama dla pracownika z Polski. Oczywiscie farmer na przyszly rok wezmie robotnikow z Czech, czy Bialorusi, sa tansi i umia sie dostosowac do kapitalizmu.
        • Gość: jerry21 Re: Wyrali, chyba na fujarce IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 06.08.05, 13:58
          jak to umieja dostosowac sie do kapitalizmu - to kapitalizm ma sie
          dostosowac do nas. taki jak u nas kapitalizm jest the best.
          ja tylko zartowalem --oczywiscie
          • fritz.fritz o, szwab na szwabie siedzi i szwabem sie pogania! 07.08.05, 23:44
            a w szwabowie zle. w porownaniu z innymi rozwinietymi krajami szwaby sa
            najbardziej nieudolne.

• Gość: teso Re: Wyrali, chyba na fujarce IP: *.abhsia.telus.net 12.08.05, 23:11
          Mieszkam od wielu lat w Kanadzie. Podziwiam mlodych Polakow, ze maja poczucie
          godnosci i nie daja sie wykorzystywac. Oni chca pracowac i zarabiac jak kazdy
          inny zatrudniony tamze gdzie i oni pracuja a nie na zasadzie, ze wezma co im
          ktos kapnie. Nie widze powodu aby sie wstydzic takiej postawy. Mozna byc
          raczej dumny z tego, ze mimo zagrozenia utraty pracy potrafia domagac sie tego
          co im sie slusznie nalezy. Godzenie sie na prace oplacana gorzej automatycznie
          kwalifikuje tych pracownikow do gorszej kategorii ludzi no i oczywiscie daje
          tez swiadectwo o nich samych. Tych co krytykuja tu Polakow za odwage bycia
          czlowiekiem dbajacym o swoja godnosc zaliczylbym do takich co tej godnosci nie
          posiadaja i dlatego tak zajadle staraja sie zwalczac ja u innych.
      • merrigold OGLASZAMY SWIATOWA WALKE Z NIEWOLNICTWEM 06.08.05, 17:03
        Brawo Polacy. Nie dajcie sie zgnoic kapitalistycznym krwiopijscom i mafiom.
        Najpierw nas okradli przy pomocy naszych wlasnych yelit, teraz pija nasza krew.
        --------
        zadowolenia bogatego są łzy biednych.
      • Gość: G Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą IP: *.localdomain / 80.48.41.* 06.08.05, 18:11
        No nareszcie ktoś zrobił z holendrami porzadek.BRAWO !!!!!!!!!!!
      • Gość: BeHardt Odezwał się prymityw IP: *.mm.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:59
        Nadajesz się tylko na nadzorcę niewolników (i to niskiej rangi).
        Jeśli Polacy nie będą się domagać respektowania swych praw i wygrywać, także za
        granicą, to nikt nie będzie ich szanował (dotarło do łepetyny czy jeszcze raz
        powtórzyć ?)
        • Gość: jerry21 Re: Odezwał się prymityw IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 07.08.05, 01:23
          moze niech wygraja najpierw w polsce - a nie sami za niewolnikow sie najmuja-
          uzywajac twojego slownictwa. skonczy sie to tak -ze beda niewolnikami w kraju
          tylko za nizsza stawke -powodzenia
          • hummer Kolejny prymityw 07.08.05, 08:58
            Gość portalu: jerry21 napisał(a):

> moze niech wygraja najpierw w polsce - a nie sami za niewolnikow sie najmuja-

Jak tam azbest?
            • Gość: jerry21 Re: Kolejny prymityw IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 07.08.05, 12:06
              jaki azbest ?
              - ja pracuje na swoim -zarabiam tyle na godzine ile tobie trudno byloby zarobic
              w dzien albo i dwa.
              to raczej wy niewolnicy europy jestescie prymitywami - o to tylko
              gardlowac "potrafia". a w takiej wielkiej brytanii - jednak polacy potrafia
              pokazac swoj styl i jakosc pracy -zdobywaja pomalu szacunek i uznanie - co
              jest coraz bardziej doceniane nawet w mediach - tych rodakow serdecznie
              pozdrawiam - w warunkach w miare rzetelnego kapitalizmu daja sobie rade.
        • Gość: CLinCH Re: Odezwał się prymityw IP: *.zurich.com 12.08.05, 11:17
          Nie calkiem. Do respektowania, szanowania itp. to jeszcze daleko.
          Beda najwyzej t o l e r o w a n i.
      • Gość: lokalny7 Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą IP: 213.17.147.* 07.08.05, 10:46
        Gość portalu: Zonaty Kaplan napisał(a):

> No tak.....jakiez to polskie !!!! Polaczki nie maja u siebie pracy.... to
        > jada za granice i tam szukaja zaczepki !!!! Ja mam recepte na to zeby
        > polaczki nie byly wykorzystywane za granica !! Poprostu siedziec na d..ie w
        > Polandii i nie bedzie problemu !!!! To szczyt bezczelnosci i
        > cwaniactwa.....zeby tak postepowac...dlatego w tym kraju nigdy nie bedzie
        > dobrze !!!!!!!!!!!!!!

Nie będę Ciebie oceniać ,bo styl i treść Twej wypowiedzi wystawia
        Ci ocenę!!!
        Odnosząc się do meritum sprawy to w każdym kraju jest coś takiego
        jak "prawo pracy" i obowiązuje ono -jak widać z wyroku sądu .
        Jestem bardzo dumny z postawy moich rodaków !!!
        Żeby mieć szacunek innych trzeba mieć szacunek do siebie!
      • Gość: Go Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:47
        A ty mądry człowieku skąd znasz język Polski!!Pownie jesteś jednym z tych co
        siedzą parę tygodni za granicą i zapominają kim są,i godza sie zapier...ac za
        pare eur i nabijają kasiore cwaniaczkom z Holandii
      • Gość: Manfred DO PAJACA IP: *.aramiska.net / *.aramiska.net 07.08.05, 12:58
        ... ignorancie!!! Jesli nie jestes czlowiekiem lecz cyborgiem to nie bierz
        udzialu w dyskusji pomiedzy ludzmi! Lamanie norm i zasad pracy w UE to w
        przypadku zatrudniania pracownikow z "New UE" to niemal norma. Jednakze dzieki
        temu iz jestesmy juz w tejze UE mamy identyczne prawa jak pracownicy lokalni -
        im rowniez nie jest na reke wyzysk takich Polakow gdyz w koncowym efekcie
        obniza to ich uposazenia - nawet jezeli zajmuja sie inna profesja.
        A swoja droga swoja nienawisc schowaj do skarpety bo jak cie namierze to
        bedziesz mial krotka rozmowe ... z prawnikiem :)))
      • Gość: romek Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą IP: *.arcor-ip.net 07.08.05, 14:19
        czybys nalezal do serowej mafii? wedlug mnie holendrzy sa o wiele bardziej do
        przodu pod wzgledem cwaniactwa i milego wykorzystywania innych. to mowisz ze sam
        bys zdzierzyl prace na takiej farmie?
        • Gość: Zonaty Kaplan Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.08.05, 17:40
          Macie rację. Jestem głupi, śmierdzę, pierdzę, mam wszy i nie rosnę.
          • Gość: rafal do autora watku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:30
            nie, jestes albo flustratem dowartosciowujacym swoje ego, poprzez rzucanie
            bluzgow na forach internetowych, ale reprezentujesz klase, polakow ktorzy
            wyjechali jakis czas na stale za granica, czuja ze "zlapali Pana Boga za nogi",
            co pozwala im czuc sie lepszym wobec innych. i jedno i drugie wynika z niskiego
            ego takiej osoby, i klopotow osobowosciowych:)
      • Gość: Polaczek bis Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą IP: 193.111.166.* 08.08.05, 13:23
        twoje słownictwo wskazuje żeś też stąd. Jesteś "europejczykiem z odzysku" czy
        jak ? Tatuś podpisał volkslistę, że stąd cię wywiało ? A może boli że wyrzucili
        z pracy za mylenie der-die-das ? Pamiętaj, gorliwość nie zawsze wystarcza
        lepiej coś umieć - choćby angielski by z pomocą holenderskiego sądu dowalić
        holenderskiemu gnojkowi
        • Gość: komar nie lepiej polubownie ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.08.05, 06:10
          Poziom tej waszej "dyskusji" na tym niby-forum jest tak wspaniale prymitywny, ze
          az sie to staje interesujace. Prosze o jeszcze wiecej materialu, jeszcze pewno
          nie do konca zostal wyczerpany bogaty - niestety - w tej materii jezyk polski.

Co do meritum sprawy - oczywiscie, ze trzeba sie bronic przed nieuczciwoscia
          pracodawcow na Zachodzie, jesli to jednak bedzie czynione w sposob tak
          spektakularny jak ostatnio w tej stoczni we Francji (gdzie winowajca byl zreszta
          posrednik pracy z Polski a nie bezposredni pracodawca, ktory poszedl na ugode
          tylko zeby uciszyc "negative publicity") lub teraz w Holandii, to nie ma sie co
          dziwic jesli Polacy generalnie beda mieli klopoty z praca na Zachodzie. Czy
          przed tymi strajkami glodowymi, procesami sadowymi przy pomocy nielubianych w
          koncu ze zrozumialych wzgledow przez pracodawcow zwiazkow zawodowych, itp.
          "akcjach" jako zywo przypominajacych nasze "grudnie", "sierpnie", itd. (nie jest
          tu moja intencja urazic polityczna czesc tych wydarzen) do konca wykorzystane
          zostaly wszystkie mozliwosci polubownego dogadania sie ? Nie bylbym taki
          przekonany, pewno raczej "poniewaz paru znalo jezyk angielski" od razu
          postawiono na rozwiazanie silowe. Coz, mozna i tak. Jedna czy druga bitwe
          wygraliscie, ale czy wygracie cala wojne ? Pracodawcy zachodni wcale sie nie
          roznia od polskich i tak samo nie beda chcieli jak i nasi widziec w swoich
          firmach wichrzycieli. Tylko czy wy to jestescie w stanie zrozumiec, wy ktorzy
          widzicie to wszystko w kategoriach "plucia Polakom w twarz", itp.
      • mlamla Re: Wygrali proces z holenderskim pracodawcą 17.08.05, 07:23
        No to super????a ile byli wykorzystywani.Fajnie ze tak glosno sie zrobilo-dobry
        kometarz -kazdy ma prawo do godnej pracy nie wazne z jakiego kraju jest.
        To czyli z jakiego???No tak jestesmy moze z marsa nie partnerzy w unii
        europejskiej a gdzie nasz Rzad zajeci sciaganem podatkow z polakow pracujacych
        za granica.pozwalaja partnerom unijnym inwestowac kupowac polske za
        darmo.Tak!!!!!klanajmy sie im wszystkim a zwlaszcza "'kas kopom''O czym mowa
        sami pozwalamy zeby nas tak traktowali dlaczego nie jak mozna miec niewolnikow
        i na kolana na kolana bo jak nie to maja 10 nastepnych.Tacy to jestesmy wielcy
        polacy no tak ,wstyd!!!nic nie mowcie .Nasz wielki pryncypal tez sie wstdzi jak
        to nam jest dobrze u siebie ze sami gnoimy sie za granica.Polsko do boju......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka