Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Havis - ktos cos wie??????????

09.08.05, 19:01
    Slyszeliscie moze o firmie Havis? Proponują prace, ktora polega na
    przepisywaniu danych ze sprawozdan finansowych firm, które to dane są
    dostępne w Sądzie Rejonowym Krajowego Rejestru Sądowego Wydziału
    Gospodarczego. Płacą za każdą przepisaną firmę okresloną kwotę etc etc.
    Bardzo proszę o info czy ktos juz u nich pracował, lub wie cokolwiek na temat
    tej firmy & pracy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Krolik Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:03
        Ja pracowałem w zeszłym roku. Jest OK, ale trzeba być dokładnym, gdyż jak się
        robi błedy to nie zapłacą (moje kolezakna cwaniakowała pod koniec i troche
        glupot wpisała i jej nie zapłacili). Info nt. firmy masz na www.havis.com.pl
        Mają sporo referencji dużych firm i są co chwila w Businessman Magazine.
        • Gość: green_eyes85@o2.pl Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:41
          mozecie cos wiecej powiedziec na temat tej pracy...?
          jak sie pracuje, ile sie zarabia i jakie sa konkretne wymagania...?
          • fiore.b Re: Havis - ktos cos wie?????????? 17.08.05, 21:52
            Dziś mialam test, żeby dostac te prace, najlepsze jest to ze tyle pisali o
            dokladnosci a przyslali na test sprawozdania do wklepania w program ktore miały
            uciete prawe tabele - i jak tu byc dokladnym?Blad wyskakiwal co linijka i final
            byl taki ze siedzialam nad tym caly dzien a i tak mam duze watpliwosci bo
            koncowki tych ucietych kwot wpisywalam na czuja.W pon wyniki - zobaczymy.
            • Gość: hania23 Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:38
              Witam, jestem ciekawa, czy przeszłaś pomyślnie przez test i czy już pracujesz??
              Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Sama zastanawiam się nad podjęciem tej
              pracy. Pozdrawiam
              • fiore.b Re: Havis - ktos cos wie?????????? 21.08.05, 21:58
                Hej, test już za mną. Jutro mają przysłać wyniki. Poinformuje Cię co i
                jak.Pozdr!
              • Gość: Paździoch Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.05, 11:45
                a ja dowiedzialem sie w piątek, ze zdałem test. tez miałem problemy z
                przepisaniem, ale okazalo sie ze to byla czesc testu (pamiętajcie trzeba
                wypełniać komentarze).
          • Gość: Agata Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.05, 15:48
            a ja zdałam test i od jutra pracuję. trzymam kciuki za resztę (moze kiedyś się
            spotkamy) :)
        • fiore.b Re: Havis - ktos cos wie?????????? 17.08.05, 21:54
          A mozesz mi napisac ile srednio firm wpisywales na dzien? I czy kase placa "od
          firmy" czy od kazdego pelnego roku?
          • Gość: Ja Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.05, 11:43
            Kolezanka zarabiała tak, ok. 1000, ale robila po 10 firm dziennie. Siedziala
            jednak po 9-10 godzin dziennie, ale przynajmniej płacą na czas
            • fiore.b Re: Havis - ktos cos wie?????????? 22.08.05, 12:22
              Właśnie się dowiedziałam, że test przeszłam pomyślnie czyli zaczynam pracę.Co
              do komentarzy, to robiłam dosyć "kwieciste" i obfite bo szlag mnie trafił jak
              zobaczyłam te ucięte zdjęcia które przysłali, a zazwyczaj staram się robić
              wszystko mega-dokładnie jeśli coś zależy ode mnie.Tak czy siak bardzo się
              cieszę, bo zawsze to jakaś kasa:)
              • Gość: Aquarious Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:28
                Witaj Flore. Czy moglbys napisac cos wiecej co powinno sie zrobic zeby dostac sie na taki test? Wszedlem na glowna strone www.havis.com.pl/ i znalazlem dwie oferty pracy. Area Sales Manager i Analitycy Danych. Czy to wlasnie chodzi o ta druga oferte? Prosze napisz jak najwiecej!!! Pozdrawiam i dziekuje za pomoc!!!
                • Gość: aplikant Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.05, 15:06
                  trzeba wysłać cv na praca@havis.com.pl i napisz że interesuje cię praca
                  korespondenta
                • fiore.b Re: Havis - ktos cos wie?????????? 23.08.05, 06:37
                  Ich ogłoszenie co do tej pracy (jako tzw. "korespondent") było w ogłoszeniach
                  GW www.aaaby.pl/praca jakis tydzien temu wiec poszukaj pewnie jeszcze jest.Ja
                  wysłałam CV na adres korespondent@havis.com.pl.
                  • Gość: rybenka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.p.lodz.pl 23.08.05, 08:48
                    witam wszystkich:) ja rowniez zaczynam prace w tej firmie- wczoraj dostalam
                    odpowiedz ze pomyslnie przeszlam test:) ja bede pracowala w Łodzi a wy???
                    pozdrawiam i zycze powodzenia i wytrwalosci! ;)
                    • Gość: m Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.homeip.net 24.08.05, 10:30
                      Witam, ja tez z Lodzi.Przeslali Ci juz moze umowe?podaj @ swojego ;)
                      • Gość: rybenka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.p.lodz.pl 24.08.05, 11:50
                        3655917 to moje gg:) umowy jeszcze nie dostalam ale wczoraj przeslalam im swoje
                        dokladne dane a dzis napisali ze na pierwsze zlecenia trzeba czekac do
                        przyszlego tygodnia... Skoro jestes z lodzi to moze jakos polaczymy sily...w
                        grupie zawsze razniej:))
                        • Gość: Adam Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.05, 18:32
                          A ktoś może z was będzie w Olsztynie pracował ?? Bo ja właśnie też dostałem tą pracę :) Parę groszy zawsze sie przydadzą na drobne wydatki ;)
                          • Gość: xaoo Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 24.08.05, 19:44
                            Ja tez sie zalapalam. W Katowicach.
                            • Gość: mmonia Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.icpnet.pl 24.08.05, 20:11
                              Ja właśnie się zgłaszam :) Hehehe, wpadłam na forum żeby sprawdzić firmę czy
                              nie lipna... Zaryzykuję :) Zależy mi, żeby dużo zarobić....
                              Jestem z Poznania. Zapraszam na gg 1695963 :)
                            • Gość: mmonia co sie dzieje gdy... IP: *.icpnet.pl 24.08.05, 20:23
                              Jak oni rozliczają? Dziennie musisz przepisać X firm? Tygodniowo? Wiadomo, że
                              raz mogę więcej raz mniej... Czy są konsekwencje jakieś, jeśli jednego dnia
                              zrobię mniej, ale nadrobię jutro?
                              • Gość: ana Re: co sie dzieje gdy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:11
                                tez jestem tego ciekawa
                                • Gość: xaoo Re: co sie dzieje gdy... IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 26.08.05, 14:19
                                  Hej, dostal juz ktos z Was umowe? Ja biegam trzy razy dziennie do skrzynki, ale
                                  listonosz, jak na zlosc, w ogole sie nie pojawia.. :/
                                • Gość: Agata Re: co sie dzieje gdy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:18
                                  ja robie od pocz. lipca po ok. 9-10 firm dziennie (nieraz 15 jak mi sie trafią
                                  puste sprawozdania). za puste tez placa. jest OK i nie ma jakis limitow, ile
                                  zrobisz to Twoje
                                  • Gość: xaoo Re: co sie dzieje gdy... IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 14.09.05, 16:56
                                    co znaczy - puste sprawozdania?
                            • Gość: mmonia Havis - czy aby na pewno zapłacą?? IP: *.icpnet.pl 28.08.05, 12:21
                              Zauważyłam, że pozytywne komentarze idą GŁÓWNIE z IP:
                              *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl ... Nie wiem czy ktoś tam siedzi w ich firmie w
                              Warszawie i nas uspokoja. Może akcja przepisywania wystartowała dopiero teraz
                              po raz pierwszy i tak naprawdę jeszcze dla nich nikt nie pracował i sami sobie
                              robią dobry podkład... Jest nas tak dużo, że mieliby niezłą darmową siłę
                              roboczą... Kurcze, jeśli się zdecyduję to chciałabym DUŻO przepisywać, ale jak
                              to kicha to się delikatnie mówiąc zdenerwuję!!!! Spójrzcie też na topic:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=27945683&a=28012260..
                              Co o tym myślicie? Moje gg 1695963.
                  • Gość: rybenka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.p.lodz.pl 01.09.05, 09:45
                    Uwazam ze zachowanie tej firmy wobez nas jest (troche) niepowazne!!! skoro juz
                    musimy czekac to powinni nas poinformowac o opuznieniach!! poczatek tygodnia
                    kiedy to mialy byc pierwsze zlecenia juz dawno minal!! a teraz my wymyslamy
                    niewiadomo jakie scenariusze- co to za firma, czy aby nas nie oszukuja itp.
                    Takie zachowanie mi sie nie podoba i moze zle wrozyc na (ewentualna)
                    przyszlosc!!! :/
                  • Gość: rybenka łódź IP: *.p.lodz.pl 07.09.05, 12:30
                    czy ktos sie podjal pracy w lodzi w tak beznadziejnych warunkach wspolpracy z
                    lodzkim sądem?
                  • Gość: kandydatka Czy dostajecie pilne zlecenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:21
                    • Gość: xaoo Re: Czy dostajecie pilne zlecenia? IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 09.09.05, 21:18
                      ja tak, juz 4 mialam
                    • Gość: Adam Re: Czy dostajecie pilne zlecenia? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.09.05, 12:28
                      Ja narazie 2 zlecenia pilne dostałem :)
      • Gość: kandydatka DLACZEGO W TYM TEŚCIE POJAWIA SIĘ BŁĄD!!! IP: *.petrus.com.pl 26.08.05, 14:50
        cholery zaraz dostane. błaganm pomóżcie\!! co robić z tym błędem który
        wyskakuje i zamyka program. zaraz oszaleje!
        • Gość: xaoo Re: DLACZEGO W TYM TEŚCIE POJAWIA SIĘ BŁĄD!!! IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 26.08.05, 16:31
          chyba nic nie poradzisz, zapisuj czesto to zaoszczedzisz troche czasu na
          wklepywanie tych samych danych po 3 razy :)
          • Gość: kandydatka Re: DLACZEGO W TYM TEŚCIE POJAWIA SIĘ BŁĄD!!! IP: *.petrus.com.pl 26.08.05, 16:46
            tylko że jak chce zapisać ten sam błąd wyskakuje
            • Gość: kandydatka możesz podać swój nr gg?? IP: *.petrus.com.pl 26.08.05, 16:49
              • Gość: xaoo Re: możesz podać swój nr gg?? IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 26.08.05, 17:38
                1252309
            • Gość: Adam Re: DLACZEGO W TYM TEŚCIE POJAWIA SIĘ BŁĄD!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.05, 11:04
              Ja wysłałem im info, że w programie jest błąd. Może coś poprawią :/
      • Gość: Ja proszę o odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:32
        Bardzo proszę - odpowiedzcie:
        1. Jakie trzeba mieć kwalifikacje, a jak nie wiecie jakie - jakie zawody wy
        wykonujecie?
        2. Czy bierze się tyle zleceń, ile się chce, czy są narzucone?
        3. Czy to moze być praca dodatkowa?
        DZIĘKI!!!
        • fiore.b Re: proszę o odpowiedź 29.08.05, 10:43
          Jedyne kwalifikacje to:wiek do 26 r.ż., aparat cyfrowy, status studenta,
          komputer najlepiej przenosny z nagrywarka, dostep do neta i tyle chyba.Co do
          zawodów to ja jestem teolożka i pedagogiem z wykształcenia, pracuje w agencji
          consultingowej, wiec zawod chyba nie ma tu znaczenia.Co do zleceń, to robisz
          tyle ile zdołasz/chcesz, bo płacą od wpisanej firmy a nie od godziny. Moj gg
          9094643, ja mam pracować w Krakowie, chociaz narazie czekam na umowe hmmm
      • Gość: ja Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:34
        Eee, guzik z tego. Szukają studentów do 26 lat. Za stara jestem.
      • Gość: wrocławianka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:55
        co zrobic z tym wyskakujacym bledem? nie moge zrobic tego testu, bo ciagle
        zamyka mi sie okienko :((((((
        • Gość: rybenka czekam...:/ IP: *.p.lodz.pl 30.08.05, 09:25
          dostal juz ktos cos- znaczy obiecana umowe albo jakies zlecenia? bo ja czekam i
          czekam i nic...:/
          • Gość: kandydatka Re: czekam...:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:48
            a ile czekasz??
            • Gość: rybenka Re: czekam...:/ IP: *.p.lodz.pl 30.08.05, 13:44
              dostalam w zeszlym tygodniu emaila od nich ze na poczatku przyszlego tygodnia
              (czyli teraz) dostane pierwsze zlecenia...no i tak czekam i czekam... a o
              umowie to juz nic nie powiem:/ powinnam ja przeciez otrzymac przed rozpoczeciam
              pracy!! eh:/
      • Gość: kandydatka Jak ktoś dostanie umowe niech napisze na forum,ok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:08
        też czekam
        • Gość: Adam Re: Jak ktoś dostanie umowe niech napisze na foru IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.05, 12:17
          Ja też czekam. W ostatnim e-mailu jaki od nich dostałem, napisali, że w tym tygodniu już powinny być jakieś zlecenia. No ale poczekam jeszcze do piątku...i zobaczymy co z tego wyniknie.
          • Gość: xaoo Re: Jak ktoś dostanie umowe niech napisze na foru IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 30.08.05, 13:36
            i znów listonosz przyniosl tylko ulotki i rachunki:/
            napisalam do nich maila z grzecznym zapytaniem kiedy mozemy sie spodziewac tej
            umowy, jak cos odpisza to dam wam znac
            • Gość: xaoo Re: Jak ktoś dostanie umowe niech napisze na foru IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 30.08.05, 14:45
              no i dostalam odpowiedz:
              'w tym tygodniu wszystko powinno ruszyć. Pozdrawiam,
              Anna Kniewska
              Havis Polska Sp. z o.o.'

zostaje nam cierpliwie czekac..
        • Gość: kandydatka Re: Jak ktoś dostanie umowe niech napisze na foru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:45
          Zobaczymy do końca tygodnia trzy dni....
      • Gość: palinka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:58
        Ej a może to ściema i jacyś naciągacze wyłudzają nasze bardzo dokładne dane, typu NIP, PESEL, itd.
        Ja też jeszcze nie dostałam umowy!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: rybenka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.p.lodz.pl 31.08.05, 19:34
          nie strasz...:/
          • Gość: xaoo Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 31.08.05, 20:34
            Czemu niby taka duża i znana firma miałaby psuć sobie w taki sposób opinię? A
            to że trzeba czekać to jest, z tego co wiem, normalne. Lepiej tak niż jak
            wszystko jest załatwiane szybko i bezmyślnie.
            • Gość: kandydatka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:00
              Ja mysle ze oni kompletują zespuł we wszystkich miastach i dopiero jak zbiorą
              wszystkich to zaczną...
              • Gość: palinka Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 10:41
                Mogli o tym napisać... I kurde nie lubie dużych firm za to jak traktują maluczkich...Brak informacji...Ale co tam - cierpliwość jest cnotą, a my małymi szaraczkami...
                • Gość: mmonia poszukajcie... IP: *.icpnet.pl 02.09.05, 07:18
                  poszukajcie innej pracy... jaka macie pewność, że WAM NA KONIEC MIESIACA
                  zapłacą???
                  też byłam tak nagrzana jak Wy... a nawet bardziej.... coś mi podpowiedziało,
                  żeby nie odsyłać testu i .. jeszcze tego nie zrobiłam...a teraz czytam Wasze
                  ostatnie wypowiedzi - nie wiem, może dobrze się skończy, ale chcecie się tak
                  samo denerwować czekając na WYPŁATĘ??
                  • Gość: Kor wawa Re: poszukajcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 07:52
                    Jakoś mi płaca od stycznia regularnie. Ilu pracodawców odpowiada na wszystkie
                    CV jakie dostanie, dlatego nie bardzo wiem czego oczekujesz? Dla mnie praca
                    jest OK, chodze sobie na barską do krs'u ok 14 po poludniu dostaje po 10 akt
                    dziennie i nie marudzę. też musiałem czekać aż dostanę jakieś zlecenia.
                    przecież nie mają obowiązku dać każdemu kto się zgłosi!!
                    • Gość: rybenka Re: poszukajcie... IP: *.p.lodz.pl 02.09.05, 08:22
                      a kto mowi ze kazdemu?!! ale skoro deklaruja nam- osoba ktore przeszly
                      pomyslnie test i z ktorymi ponoc firma laczy sie umwa, ze pierwsze zlecenia
                      beda w przyszlym tygodniu- czyli tym co wlasnie zbliza sie ku koncowi... to
                      chyba o czyms swiadczy...
                      • Gość: kandydatka Re: poszukajcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:18
                        a w ile czasu od wysłania testu dostałeś umowę?
                        • Gość: xaoo jest umowa! IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 02.09.05, 11:18
                          i co, nie trzeba bylo sie tak martwic, co prawda piatek dzis, ale tydzien sie
                          jeszcze nie skonczyl
                          • fiore.b Re: jest umowa! 02.09.05, 11:49
                            Hej, tez mam umowe na 4 miesiace, dzis dostalam.Ciesze sie bardzo!
                            • Gość: Adam Re: jest umowa! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.05, 12:53
                              No ja dzisiaj tez dostałem e-maila, z oświadczeniem że od poniedziałku beda już pierwsze zlecenia :) Ale umowy jeszcze nie dostałem, bo jeszcze listonosza nie było :)
                              • Gość: palinka Re: jest umowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:50
                                też dostałam takiego samego maila. teraz tylko czekać na Pocztę Polska. A oni to potrafią...
                                • Gość: bury Re: jest umowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:54
                                  dostalem...czekalem ponad tydzien! niby zlecenia od poniedzialku...Jest ktos
                                  kto mial jakis telefoniczny kontakt z ta firma?? Zastanawia mnie tylko kiedy
                                  beda chcieli numer konta bankowego.. bo nic o tym do tej pory nie wspominali.
                                  Mam pracowac w Krakowie. MOj numer gg 2864833. ktos cos wie to bede wdzieczny
                                  za wiadomosc. pozdro
                                  • Gość: bury patrzcie na to...szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:04
                                    czym zajmuje sie laska ktora odpisuje na nasze meile..znalazlem to w googlach.
                                    www.zoo-planet.pl/gate.html?name=NukeC&file=contact&id=2031
                                    jaka zbierznosc z havis???
                                    • Gość: xaoo Re: patrzcie na to...szok IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 02.09.05, 17:43
                                      nie wiedzialam ze teraz hobby moze zdyskredytowac czlowieka..
                                      oszukaja nas, nie zaplaca, a nasze dane sprzedadza, bo kobieta ktora sie
                                      zajmuje ta rekrutacja interesuje sie zwierzatkami? bez przesady..
                                    • Gość: kandydatka Re: patrzcie na to...szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:44
                                      to jak się dowiesz jak z płatnoscią to napisz na forum,ok? będziemy czekać:)
                                      chciałabym juz się za to zabrać i mieć komfort że pod koniec wypłate dostanę
                              • Gość: kandydatka Re: jest umowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:58
                                Ale dlazcego nie ma nr konta? Martwi mnie to.
                                • Gość: rybenka dziwne:P IP: *.p.lodz.pl 02.09.05, 19:07
                                  www.iir.pl/sem/WT0351.html rodzinny interes czy zbierznosc nazwisk->
                                  czytac w ramce po prawo-> Adam Kniewski
                                  a co do sposobu zaplaty o ktorym nie ma nic napisane w umowie, tez mnie to
                                  martwi i chyba zaraz napisze im e-maila z pytaniem o to...
                                  • Gość: xaoo Re: dziwne:P IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 02.09.05, 19:17
                                    no i oczywiscie nie zapomnijcie sprawdzic czy jest na liscie Wildsteina :p
                                    • Gość: rybenka Re: dziwne:P IP: *.p.lodz.pl 02.09.05, 19:22
                                      wydaje mie sie oczywiste ze skoro mam tam pracowac to szukam jak najwiecej
                                      informcji o pracodawcy...
                                    • Gość: ooax Re: dziwne:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:38
                                      Sprawdziłem na liście Wildsteina - są cztery osoby - może rodzina?
                                      • Gość: Piotruś Pan Re: dziwne:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:24
                                        nie badź smieszyny z tym Wildsteinem. boje sie takich jak Ty. ciekawe czy Twoje
                                        nazwisko jest na tej liscie. ja co prawda trafilem przez przypadek na to forum,
                                        gdyz szukam czegos o IPN, ale to co napisales to takie niezrozumienie tematu
                                        tej listy ze aż szok!! sprawdz tez sąsiadów i czlonkow swojej rodziny i
                                        przyjaciół... smieszne.
                                        • Gość: rafał Re: dziwne:P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:56
                                          czy ktoś mi odpowie czy w przypadku gdy żona nie pracuje ja mogę wykorzystać
                                          urlop macierzyński lub wychowawczy?????
                                  • Gość: kandydatka Re: dziwne:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:26
                                    ta strona którą mi podałaś uspokoiła mnie, bo jak prowadzi seminarium to musi
                                    być porządny:p
                                    • Gość: Nikt Re: dziwne:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:14
                                      na dodatek sprawdzcie ile razy publikują ich opinie jako ekspertow w
                                      Businessman Magazine. a to w koncu poważna gazeta i skoro współpracuje z nimi
                                      od tak dawna to musi być OK. ja tam sie ciesze ze dostalem umowe i od
                                      poniedzialku moge zacząc pracowac bez zadnych zobowiązań. sprawdzalem na ich
                                      stronie i uspokoiło mnie dodatkowo to ze mają b.pozytywne referencje od znanych
                                      firm.
                                      • Gość: xxxxxxx Re: dziwne:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:58
                                        Jak poradziliscie sobie z tym bledem, ktory zamyka program?
      • Gość: kandydatka Dodtałam zlecenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:08
        to chyba mailem mamy jej napisać co do płatności,aha mam pytanie jest jeszcze
        ktoś z Torunia?
        • Gość: rybenka Re: Dodtałam zlecenie! IP: *.p.lodz.pl 05.09.05, 09:39
          otrzymalam rowiniez od nich pierwsze zlecenia ale zastanawia mnie do ktorych
          sądow mam leciec po te dane bo w lodzi gdzie bede pracowala jest ich kilka jak
          nie kilkanascie:/
          a jesli chodzi o forme platnosci to mam im podac numer konta lub bede dostawala
          kase przelewem
          • Gość: xaoo Re: Dostałam zlecenie! IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 05.09.05, 09:54
            ciekawa jestem czy 10 firm x3 lata to duzo jak na jeden dzien, dzis chyba bede
            dlugo siedziec, bo oczywiscie wstalam sobie jak to na wakacje przystalo, patrze
            a tu mail: juz jechac do sadu, przepisywac. Dzwonie do sadu, a babka mi mowi
            prosze zadzwonic za godzine to pani powiem czy te dane sa dostepne, plus jakies
            pol godziny na dojazd.. zobaczymy..
        • Gość: tak sobie mysle Re: Dodtałam zlecenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:58
          coś mi sie wydaje, ze na tym forum siedza ich dotychczasowi korespondenci,
          ktorzy sa zazdrosni o to ze beda mieli mniej pracy i przez to wpisują
          swoje "wątpliwości". co o tym sądzicie?
          • Gość: rybenka chyba zrezygnuje IP: *.p.lodz.pl 05.09.05, 14:27
            wspolpraca z lodzkimi sądami jest niemozliwa:/ na wglad do dokumentow i to
            tylko 2 firm zostalam umowiona na czwartek-fotografowac nie wolno!! i jak ja
            mam zrobic 50 firm na tydzien??? smieszne:/ musze sie powaznie zastanowic nad
            sesnem pracy w Havisie:/
            czy w innych miastach tez takie robia problemy??
            • Gość: m Re: chyba zrezygnuje IP: *.homeip.net 05.09.05, 16:54
              tez z Lodzi i tez rezygnuje...
              • Gość: xaoo Re: chyba zrezygnuje IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 05.09.05, 17:18
                ja w katowicach jestem, przyszlam dosc wczesnie i jak pani za biurkiem
                pokazalam liste to zrobila duuze oczy, ale jakos zalatwila mi troche firm, ale
                pozniej jak dziewczyny przychodzily to juz nie bylo tak dobrze, dostawaly po 5
                akt, na nastepny dzien mozna sie umowic, podaje sie 10-15 numerow, z tego
                dostepnych jest przy dobrym ukladzie 6.. na reszta akt trzeba sie specjalnie
                zapisywac..
                bedzie ciezko..

• Gość: m Re: chyba zrezygnuje IP: *.homeip.net 05.09.05, 17:24
                  w Lodzi jeszcze gorzej z wydawaniem akt + nie ma pozwolenia na fotografowanie:/
                  • Gość: kandydatka Re: chyba zrezygnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:05
                    A w toruniu no problem:)
                    • Gość: bury taa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 01:06
                      a jest ktos z krakowa?? mam zamiar jutro zaczac a nie mam pojecia jak wyglada
                      sprawa w tym miesicie...
                      • fiore.b Re: taa 06.09.05, 08:37
                        Hej ja jestem z Krakowa, odezwij sie prosze, ja jeszcze nie bylam w sądzie,
                        dzis chce isc pierwszy raz. gg9094643
                        • Gość: milky a czy 19 lat i status studenta od października... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 09:49
                          ...uprawnia mnie w ogole do ubiegania się o tę pracę? tez znalazłam w necie
                          ofertę, ale nie wiem czy nie odrzucą mnie w przedbiegach więc pytam :)
                          • Gość: xaoo Re: a czy 19 lat i status studenta od październik IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 06.09.05, 15:51
                            najlepiej napisz maila do nich i sie spytaj, do umowy trzeba zalaczyc kopie
                            legitymacji, nie wiem czy mozesz doslac im to pozniej
                            • Gość: kandydatka Re: a czy 19 lat i status studenta od październik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:24
                              nie. ja mam tak samo i z babką się ugadałam:) na razie wystarczy legitymacja
                              zliceum
        • Gość: palinka Re: Dodtałam zlecenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 11:49
          ja tez jestem z tirunia., faktycznie u nas w sadzie nie ma problemu, babka jest ok!
          • Gość: Adam Zlecenia IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.05, 23:10
            Tak z ciekawości się zapytam - udaje wam sie po 10 zleceń dziennie robić - to
            znaczy fotki + przepisanie wszystkich lat: 2002,2003,2004 ??
            • Gość: kandydatka Re: Zlecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:25
              szcerze to nie, ale połowa akt nie jest dostępna więc te 50 co dostaliśmy na
              ten tydzień powinno być spoko
            • Gość: Kor wawa Re: Zlecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:47
              ja w Warszawie sie spoko wyrabiam tzn 9-10 dziennie a jak nie ma dostepnych akt
              to pytam u sedziego i najczesciej dostaje.
              • Gość: rybenka łódź IP: *.p.lodz.pl 07.09.05, 12:32
                powtorka:P
                czy ktos sie podjal pracy w lodzi w tak beznadziejnych warunkach wspolpracy z
                lodzkim sądem?
              • Gość: monia Re: Zlecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:04
                ja to zastanawiam sie nad przyłączeniem się też jestem z Warszawy mogłbys mi podac gg bo bym chciala sie zapytać o różne szczególy moj numer 2375684
            • Gość: xaoo Re: Zlecenia IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 07.09.05, 16:20
              ja gdybym dostawala tyle akt ile bym chciala tez bym sie wyrobila, ale niestety
              w katowicach max co mozna na dzien wyciagnac to ok 6 akt <chlip> i jeszcze maja
              to ograniczyc..
              • nutria_86 Re: Zlecenia 11.09.05, 10:57
                A mozna jeszcze sie zglosic? Jest ktos z Zielonej Gory??Jesli tak to ile akt
                dziennie dostaje??/
      • boki_czwa Re: Havis - ktos cos wie?????????? 14.09.05, 20:56
        Witam !

Czy długo czekaliście od momentu wysłania zgłoszenia na korespondenta do
        momentu przesłania testu?

Ja wysłałem dwa dni temu i na razie cisza.

Aha, i czy jest ktoś kto pracuje lub ubiega sie o prace w Czestochowie.

pozdr.
        • Gość: xaoo Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.piotrkow.shadows.pl / *.kk.com.pl 14.09.05, 22:40
          ja czekałam ok tygodnia, w sumie caly proces od wyslania cv do otrzymania
          pierwszych zlecen trwal w moim przypadku 3 tygodnie
          • Gość: Kiti Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 11:27
            A pracuje ktos dla Havisa w sądzie w Gdańsku? Jak z aktami? Ile dziennie można
            dostać? Dzięki za info
            • Gość: 123 Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.chello.pl 10.10.05, 00:37
              A KTO PYTA PANIA ANIA CZY PAN ADAM ????
              • Gość: wroclaw Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:46
                Witam!
                Czy ktos z Wroclawia pracuje w havis? Wczoraj wyslalem swoja aplikacje i czekam
                na owe testy...jakas wiadomosc zwrotna. Po jakim czasie do was sie odezwali? Czy
                jest to firma godna uwagi? Czy zwykli naciagacze? Spelniam wszystkie ich
                wymogii...i powiem szczerze ze sie podpalilem troche. Tymbardziej ze studiuje
                prawo i wizyty w sadzie nie sa mi obce.
                pozdrawiam
                • Gość: Adam Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.05, 16:04
                  Firma jest spoko :) Pieniądze zawsze są na czas na koncie :) Ja pracuje już od 4 miesięcy i nie narzekam na brak zajęć. Czasami tylko na e-maile trzeba od nich poczekać troche dłużej (ale nie dłużej niż 3 dni) od wysłania, np. jakiegoś zapytania.
          • Gość: ania Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.ae.katowice.pl / *.ae.katowice.pl 04.01.06, 11:17
            Mam pytanie do osob pracujacych dluzej. Czy oni placa i jak dlugo czeka sie na
            wyslanie umowy zlecenia? Ja pracuje dopiero kilka dni.
      • Gość: kandydatka TORUŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:22
        czy wy tez nie otrzymujecie zleceń??
      • Gość: kandydatka NOWA SZEFOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 10:11
        czy układa wam się współ[raca z nowa szefową? Jak ona się wam podoba? Bo ja
        powoli zaczynam tracić cierpliwośc...
        • Gość: maczek Re: NOWA SZEFOWA IP: *.acn.waw.pl 07.11.05, 20:07
          a ja tam jestem zadowolony
          nie widzialem jej na zywo, wiec nie wiem czy mi sie podoba :P ale wspolpraca
          ogolnie ok, potrafie sie z nia porozumiec, spokojnie, bez wyrzutow...
          po prostu zrozumcie kobiecine, usiadla na to stanowisko 2 tyg. temu, zastala to
          co zastala i probuje sobie z tym jakos poradzic
          jak wy przyszliscie do tej pracy to tez byliscie zieloni
          i pomyslcie sobie tylko ze ona jest jedna a nas ponad setka

• Gość: Adam Re: NOWA SZEFOWA IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.05, 15:27
            Ja do naszej nowej szefowej też nie mam zastrzeżeń. Zlecenia przesyła regularnie, odpowiada na e-maile, wypłata jest zawsze na czas :) Pozdrawiam :)
            • Gość: Aga Re: NOWA SZEFOWA IP: *.chello.pl 21.11.05, 19:31
              Witam ja dostałam umowę mailem, miałam podpisać i odesłać. Wysłałam w piątek, i
              teraz czekam na zwrot z ich podpisami. W warszawie można wyciągać 10-15 akt
              dziennie, niestety za każdym razem jak zamawiam 15 dostaję mniej ponieważ z
              jakiegoś tajemniczego powodu pani nie wyjmują zamawianych przeze mnie numerów.
              Poza tym jestem trochę przerażona, ponieważ dostałam z Havisa info że ich
              pracownicy robią 10-15 akt dziennie, a mnie się do tej pory nie udało nawet 10
              przepisać :( Boję się że mnie zwolnią :(
              • Gość: stworzonko Re: NOWA SZEFOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:20
                Wiesz co ja tez jestem nowa w tej firmie, zatrudniona od wrzesnia. Wpisuje dane bezposrednio do komputera (notebooka) i siłą rzeczy moge to robić tylko w godzinach otwarcia sądu czyli 9-14. W ciągu tych godzin jestem w stanie przepisac okolo 7 firm. Dodatkowo poniewaz studiuję dziennie nie jestem w stanie chodzic do sądu w każdy dzień. Więc nie martw sie tak bardzo. Zobaczymy co bedzie po 4 miesiącach:) Po co sie stresować na zapas..
              • Gość: ysh Re: NOWA SZEFOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 20:46
                powiesz mi ile czekałaś na umowę?? Przesłałam wczoraj maila z prośbą o
                dostarczenie próbnych formularzy i zastanawiam się czy czekać.Pozdrawiam
                • Gość: wroclaw Re: NOWA SZEFOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:10
                  No wlasnie dostales juz te materialy? testy? ja czekam od wczoraj i narazie ani
                  widu ani slychu....
                  • Gość: kapral Re: NOWA SZEFOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:49
                    moze troche cierpliwosci !! ja załapalem sie na ich akcje rekrutacyjna we
                    wrzesciu i czekalem 3 tygodnie, ale jakos nie narzekalem gdyz nie mozna
                    zakladac ze ktos tam siedzi i tylko czeka aby obsłużyć nowego rekruta :)
                    spokojnie, zglosiles chce pracy, jak beda chcieli to sie odezwa. najwazniejsze
                    jest to wszyscy potwierdzaja, ze placa za wykonana prace.
                    • Gość: stworzonko Re: NOWA SZEFOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:42
                      wszystkie formalnosci od poczatku do konca trwaly okolo 3-4 tygodni, ja wyslalam swoje zgloszenie w momencie gdy ukazala sie w prasie informacja o naborze i moze dlatego pierwszy odzew byl po 2 dniach. Po dopelnieniu wszystkich formalnosci zadnych testow nie dostalam od razu byly zlecenia. Tak wiec powodzenia i cierpliwosci zycze:)
      • Gość: ala Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:42
        witajcie!
        ja też jestem zainteresowana tą ofertą. Zastanawiam się czy jakość Waszych
        zdjęć jest dobra, czy zdarza się czasem, że są mało czytelne. Wiadomo, że np. w
        domu mogę ustawiać światło i robić x zdjęć, a w sądzie to chyba trochę
        niewygodnie. Nie mam notebooka, więc jestem zdana tylko na zdjęcia lub
        przepisywanie. Jak wygląda to u Was od strony technicznej?

Dzięki za odp. :)
        • Gość: Katowice Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: 217.153.211.* 02.01.06, 23:11
          Też z chęcią zasięgne więcej info na temat tej pracy.
          chodzi mi właśnie o strone techniczną. 1. czy sprawozdania składaja sie w
          całości z tekstu? 2.ile stron ma jedno sprawozdanie. 3. są pisane ręcznie czy
          maszynowo? no bo chyba niew na kompie. 4. Co sie stanie jak np. zachoruje i
          tydziń nic nie zrobie? 5. czy mogę podjąć tą prace pomimo zatrudnienia w innej
          firmie na tych samych warunkach?czyli student do 26lat bez konieczności
          odprowadzania składek ZUS. Z góry dzięki
          • Gość: Manort Havis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:18
            Witam wszystkich.
            Tez mam kilka pytan.
            Jest ktos z Sieradza? Czestochowy? Jesli tak to ile razy w tygodniu bywacie w
            Sądach? Nie ma problemu w tych miastach z fotografowaniem?

Bedę wdzięczny za odpowiedź.
            Pozdrawiam
      • Gość: ankaaa Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: *.rainbownet.pl 03.01.06, 23:14
        hej!ja mam pytanie do tych ludzikow,ktorzy zaczeli prace od sierpnia-zeby tak z
        perspektywy czasu powiedzieli ile naprawde da sie zarobic i czy jest
        okreslone,ze tyle i tyle musze zrobic,a jak mi troche braknie to nic mi nie
        zaplaca?? czy rzeczywiscie jest mozliwe zrobienie 15 sprawozdan na dzien???
        prosze o odpowiedz..
        • Gość: Fiore.b Re: Havis - ktos cos wie?????????? IP: 80.48.242.* 06.01.06, 08:51
          Hej, zalozylam ten watek w sierpniu i widze ze nadal jest aktualny. Jesli macie
          jakies pytania i watpliwosci co do tej pracy i firmy, piszcie gg9094643, bo na
          forum bywam rzadko.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka