szef16 08.09.05, 13:33 na czym polega praca w autoryzowanych biurach firmy kirby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafal Re: kirby praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:01 na sprzedazy odkurzaczy dla alergikow marki Kirby za 13 tys. zl ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
luk181 Re: kirby praca 08.09.05, 14:33 Właśnie mnie także to interesuje, tylko chodzi mi o system pracy,cz jest to tylko praca w terenie, przełorzonych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yater Re: kirby praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:17 Jakiś rok temu też, to przerabiałem ale jakoś nie miałem sumienia wciskaćstaruszkom odkurzacza za kupe forsy. Fakt faktem, że urządzenie jest kosmiczne i każdy kto je widział w akcji wie o czym mówię. Na początku jest szkolenie tzw Coutdown. Dwa pierwsze dni to nauka obsługi urządzenia. Potem dostajemy opiekuna i musimy przeprowadzić z nim około 10 prezentacji kontrolowanych (najczęściej u rodziny i zanjomych). Po tym okresie zostaniesz oceniony i ewentualnie przydzielony do jakiegośdziału (ja nie wytrzymałem do tego momentu, chociaż ogólnie to mój opiekun miał o mnie bardzo dobre zdanie). Ogólnie ciągła presja na sprzedaż, codziennie rano zebranie i po pierwszym stwierdzisz, że to prawdopodobnie jakaś sekta lub coś podobnego (dopiero po trzecim dzniu zrozumiałem co śpiewają w piosence na dzieńdobry). System płacy prowizyjny im więcej sprzedasz tym więcej zarobisz, najmniejsze zarobki są do pierwszych 12 maszyn (kiedy to prowizja jest stała ok.7%). Później już jest nalicna w zależności ile spedasz tym wyżswza jest prowizja. Wymagane jest zrobienie 60 prezentacji w miesiącu. Według ich wyliczeń jeżeli tyle sięwykona to powinno sięcośsprzedać. Jeżeli nic nie upchniesz to zapłacą ci najniższą krajową jako koszty paliwa (w sumie nie wiem jak to wygląda). Preferowana jest własna działalnośćale była mowa też o innych formach zatrudnienia (np. umowa zlecenie). Ogólnie ciągła presja na wynik (w sumie najlepsze życie ma tzw. serwisant/operator i tam ja chciałem siędostać). Wraz ze sprzedażą zbierasz punkty co jest związane z systemem motywującym, dzięki temu możesz "wygrać" np zagraniczne szkolenia lub kupony na maszynę. U nas w biurze menadżer miał już kuponów na chyba ze 20-30 maszyn co umożliwia mu już w niedługiej przyszłości otworzyć własne biuro, bo na tym polega cały system im więcej sprzedasz tym wyżej możesz awansować. Zarówno jakoa "handlowiec" jak i "szkoleniowiec". Cały problem w tym, że to uządzenie jest dośćdrogie jak na nasze warunki. Cały system opiera siętakże na poleceniach, także jeżelki znajdzie się kogośbogatego i mającego bogatych znajomych to można i na tym nieźle żyć. Ale to udaje sięnielicznym. Dużoi samozaparcia . Krótko mówiąc akwizycja, tylko w trochę lepszym wydaniu bo produkt na naprawdę wysokim poziomie, tylko niestety nie na nasze kieszenie. Spróbowaćchyba warto może komuś sięuda, chociażteraz to coraz trudniej. Napiszcie w jakim miewście jesteście zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.novak Re: kirby praca (advertajzing ajejajejao_) 09.09.05, 00:25 akwizycja. Akurat w panoramie trafił mnie się zaszczyt 'obsłużenia' firmy "Sukces Kirby" Pan Andrzej chciał abym dlań pracował. Próbował mnie przekonać pokazując zdjęcia z imprezy na koszt firmuy sprzed kilku lat. Z oczywistych powodów odrzuciłem propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
milosz333 Re: kirby praca 24.03.16, 08:40 www.ebay.com/bhp/kirby-vacuum-cleaner ceny kirby na ebay. Ceny u nich: 8400 lub 9000 lub 11000+ Niezła różnica nie? I Ty musisz kogos w kaczuszke załadować i wcisnac mu rzecz warta 5 razy wiecej. Niezle :) Złodziejstwo Odpowiedz Link Zgłoś