Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konto firmowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:32
    Mam moze glupie pytanie, ale to moja pierwsza dzialalnosc, wiec nie jestem pewna.
    Czy konto firmowe sluzy tylko i wylacznie do spraw zwiazanych z firma? Czy
    moge z niego korzystac placac np. za przednioty kupione prywatnie na allegro,
    lub ktos z rodziny moze przelac mi na nie pienadze niezwiazane z dzialanoscia.
    Czy podczas kontrolo firmy ma to jakies znaczenie?
    Z gory dziekuje za odpowiedz.
    Obserwuj wątek
      • hanka2501 Re: Konto firmowe 28.09.05, 12:05
        Nie jestem pewna ale chyba tylko do spraw związanych z działalnością. Przelewy
        z konta gospodarczego są droższe więc nie wiem czy będzie się to Tobie
        opłacało. Ponad to sytuacja odwrotna jest niedopuszczalna, tzn. przelewy dot.
        działalności z konta osobistego a wiąże się to przede wszystkim z prowizją za
        przelew (w osobistym jest niższa).
        • Gość: Megi Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:25
          mylisz sie hanka. Bez problemu moze uzywac tego konta do swoich prywatnych
          spraw, placenia za prywatne rachunki, czy innych przelewow. Ja tak robie i
          wiekszosc osob prowadzacych dzialalnosc robi w ten sam sposob, bo czemu by nie?
          nie widze przeciwskazan.
          • Gość: Wawa Re: Konto firmowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:22
            Dziekuje. Ja takze nie widze przeciwskazan, lecz nie wiem, jak wyglada to w
            praktyce. A boje sie jakiejs idiotycznej wpadki ;]
        • hanka2501 Re: Konto firmowe 28.09.05, 16:22
          No właśnie nie byłam pewna. Wiem, że niewiele ludzi tak robi. Ja się
          przynajmniej nie spotkałam. Dlatego wysunęłam takie wnioski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka