Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

cv absolwenta bez doświadczenia

IP: 80.51.0.* 28.09.05, 22:26
    powiedzcie mi prosze, co wpisuje się w cv gdy nie ma sie absolutnie zadnego
    doswiadczenia zawodowego? Czy można w ogole nie uwzgledniac doswiadczenia w
    cv? Jakie rubryki mogłoby zawierać przykładowe cv absolwenta?
    Niedlugo skoncze studia ekonomiczne i rozgladam sie za praca w charakterze
    asystentki szefa lub sekretarki. Nie mam jednak jakiegokolwiek doswiadczenia
    zawodowego. Podczas studiow zdarzalo mi sie pracowac jako pokojowka, kelnerka
    i barmanka za granica (w sumie 9 miesiecy) ale przeciez takiej działalnosci
    nie wpisze do cv.
    Prosze, wypowiedzcie sie.
    Obserwuj wątek
      • chocholpl Re: cv absolwenta bez doświadczenia 28.09.05, 22:29
        > Podczas studiow zdarzalo mi sie pracowac jako pokojowka, kelnerka
        > i barmanka za granica (w sumie 9 miesiecy) ale przeciez takiej działalnosci
        > nie wpisze do cv.

wpisuj to wg mnie i podkresl, ze dzieki temu "doszlifowalas" znajomosc jezykow
        • Gość: kakaw Re: cv absolwenta bez doświadczenia IP: *.torun.mm.pl 28.09.05, 22:37
          To już jest jakies doświadczenie. No i nabyłaś(rozwinęłaś) cechy takie jak:
          łatwośc nawiązywania kontaktów z ludźmi, operatywnośc itp.
      • melania200 Re: cv absolwenta bez doświadczenia 29.09.05, 01:20
        nic sie nie wpisuje, jak sie nie ma co wpisywać
        • madzialenka82 Re: cv absolwenta bez doświadczenia 29.09.05, 09:41
          Bez doświadczenia to czasem jesteś spalona na starcie. Dlaczego nie chcesz wpisywac, że pracowałas jako barmanka czy tam pokojówka. To moze byc choć troche twoim atutem bo miałas kontakt z obcokrajowcami, znasz pewne miejsca. Ja nawet kiedyś ulotki wpisywałam:) bo tym sposobem udowadniałam ,że dobrze orientuje sie w terenie (to było chyba na przedstawiciela handdlowego) A też przeciez nie mam za wielkiego dświadczenia.
          • Gość: eni Re: cv absolwenta bez doświadczenia IP: *.icpnet.pl 29.09.05, 18:17
            Uważam,że jak najbardziej powinnaś wpisać. Na dzień dzisiejszy nie masz wyboru.
            W przyszłości pewnie pominiesz to w cv, ale teraz to twój atut: znajomość
            języków, determinacja. Pozdrawiam!
      • Gość: absolwentka Re: cv absolwenta bez doświadczenia IP: 80.51.0.* 29.09.05, 20:45
        Dziekuję wszystkim za odpowiedzi.
        Faktycznie nie mam nic do stracenia wiec sobie wpiszę te saksy i zobaczę czy
        ktoś to doceni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka