Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KSIĘGOWE-pomóżcie

14.10.05, 10:52
    Powiem otwarcie, jestem w kropce i mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże i
    doradzi. W tej chwili pracuję w firmie zajmującej się reklamą. Znalazlam się
    tu jakiś czas temu całkiem przypadkiem i tak trwałam (wysokie zarobki
    rekompensowały wszystko) do tej pory. Niestety ludzie często są tu
    wymieniani, bo kadra z założenia ma być młoda. No i chyba przyszedł ten czas
    żeby się jakoś określić. Wymarzoną moją dziedziną jest księgowość. Skończylam
    liceum o tym kierunku, potem był licencjat z innej dziedziny.
    Wiem że muszę się podszkolić. I tu jest moje pytanie.
    Co najlepiej skończyć w takiej sytuacji, czy zrobić magistra z rachunkowości
    czy jakiś konkretny kurs. Co tak naprawde praktycznie jest teraz potrzebne,
    bo zacząć działać w Księgowości.

Proszę poradźcie
    Z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • achma254 Re: KSIĘGOWE-pomóżcie 14.10.05, 11:07
        Ja jakis czas temu skończyłam świetnie zorganizowany kurs księgowości i chociaż
        wiele się nauczyłam to jednak sądzę że przede wszystkim ważne jest sprawdzenie
        wiedzy w praktyce czyli DOŚwiadczenie najważniejsze!!!!plus chęć stałego
        douczania się, pogłebiania wiedzy i bycia na bieżąco szczególnie z przepismi
        prawnymi;)
        • imp9 Re: KSIĘGOWE-pomóżcie 14.10.05, 11:16
          A gdybym miala udokumentowany jakiś tam niedługi okres w księgowości, ale dawno?
          Czy to znaczy, że nawet po świetnym kursie nie mam żadnych szans na znalezienie
          jakiejkolwiek pracy w tej branży
        • Gość: ksiega Re: KSIĘGOWE-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:20
          Najważniejsza jest praktyka więc najpierw praktyczny kurs, potem przyjęcie do
          pracy i studia zaoczne.
          Polecam na początek dobry kurs np. w stowarzyszeniu księgowych - tam gdzie duży
          nacisk kładą na praktykę -dużo ćwiczeń i przykładów z życia. Jeżeli ci się
          spodoba i poczujesz, ze to jest TO, wtedy koniecznie studia zaoczne, w twoim
          przypadku uzupełniające magisterskie z rachunkowości albo pokrewne. Ale
          pamiętaj, żeby być dobrym trzeba non stop być na bieżąco, szczerze mnie to już
          trochę męczy...
          • imp9 Re: KSIĘGOWE-pomóżcie 14.10.05, 11:31
            Rozumiem, wiem to wszystko z obserwacji - moja mam jest główną księgową. Ja
            narazie tak wysoko nie mierzę.
            Chodziło mi bardziej o to czy na stanowisko asystentki ds/księgowości będę
            miała jakieś szanse, no i jaki kurs skończyć na początku, bo nawet
            Stowarzyszenie Księgowych ma sporą ofertę. Podstawy księgowości mam
            (teoretyczne bardziej, praktyczne mniej). Ale co potem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka