Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

skok stefczyka

IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.05, 12:13
    Witam mam pytanko? Czy ktoś ma może doswiadczenie zwiazane z praca w oddziale
    tej firmy, lub z procesem rekrutacji.
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: bez_mapy Re: skok stefczyka IP: 212.160.143.* 14.10.05, 13:36
        Moja znajoma była na rozmowie. Była to rozmowa grupowa (ok 6 kandydatek i 2
        rekrutujące - HR i kierowniczka oddziału). Najpierw prezentacja własnej osoby,
        potem udawana rozmowa z trudnym klientem i praca grupowa na temat usprawniania
        pracy w SKOKU. Generalnie jak chcesz zarabiać więcej niż 800zł netto to daj
        sobie spokój, bo inne kandydatki taką kwotę podały w oczekikwaniach finansowcyh
        i to właśnie te przyjęto, mimo że były beznadziejne.
      • Gość: ewa Re: skok stefczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:31
        Ja startowałam na kierownika oddziału,pierwszym etapem było selection center w którym brało udział 8 osób + 3 prowadzące, najgorsza była kierowniczka regionalna(odrazu widać że to wredna baba. ogólnie zadania były takie sobie, na poczatek dostaniesz ankiete dlaczego tam chcesz pracować, co mozesz wnieść swoją osobą do ich firmy no i twoje oczekiwania finansowe. wydaje mi się ,że ja przestrzeeliłam i dlatego odpadłam. Chyba nie płacą tam 4000 netto.Z tego co słyszałam to trzeba szukać klientów tak jak w citi, oprócz obsługi słuchawa albo motonogi.
        • perelka81 Re: skok stefczyka 14.10.05, 16:37
          A jakie konkretnie zadania byly podczas tego SC?? Czy ktos sie orientuje jak
          ksztaltuja sie tam zarobki na stanowisku kasjera-dysponenta??
        • Gość: Tomek Re: skok stefczyka IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 14.10.05, 20:25
          A możesz coś więcej napisać o rekrutacji 1 spotkanie podobno trwa około 2h
          pozdrawiam.
          • perelka81 Re: skok stefczyka 14.10.05, 20:33
            A skad masz info ze 2 godziny? W jakim miescie starasz sie o te prace??

Ja z kolei slyszalam o nastepujacej rekrutacji: najpierw testy, sprawdzenie
            znajomosci Worda i Excela, potem prezentacja wlasnej osoby i praca grupowa
            (zorganizowanie pracy oddzialu, trudny klient etc), na koniec rozmowa z
            kierownikiem regionalnym. Tak wiec czesciowo sie pokrywa z wczesniejszymi
            wpisami. Od innej osoby slyszalam o takiej samej rekrutacji, ale bez
            prezentacji wlasnej osoby
            • Gość: aaa Re: skok stefczyka IP: *.citibank.com 17.10.05, 14:37
              Praca w SKOK-u w oddziale niczym się nie różni od pracy w oddziale Banku.
              Zarobki nie należą do najwyższych, średnio kasjer ma około 900zl pensji +
              premia, jeżeli oddział zrealizuje swoje plany.
              • Gość: www Re: skok stefczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 14:52
                to dziwne że nie róznią sie od banków... skoki sa zwolnione z podatków bo
                podobno działają w okreslonych srodowiskach i są rodzinne - z tym się zgadzam
                akurat - dotyczy to głownie władz są "rodzinne"...(PIS ???)..... ;-)
                • Gość: aaa Re: skok stefczyka IP: *.citibank.com 17.10.05, 14:57
                  Przeczytaj uważnie, napisałem, że "praca w SKOK-u" niczym się nie różni a nie
                  sama instytucja SKOK. Wszyscy wiemy, że SKOK jest zwolniony z podatków i to nie
                  dlatego, że działają w określonych środowiskach, tylko dlatego, że działają
                  według Prawa Spółdzielczego a nie P.Bankowego - cała struktura, strategia, SKOK
                  jest Spółdzielnią a nie Bankiem.
                  • Gość: www Re: skok stefczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:07
                    spółdzielczego no ok, ale czyzby inne spóldzielnie nie płaciły podatków bo mają
                    misję...
                    ja też mam polski rodzimy kapitał i też nie chciałbym płacić podatków bo "mam
                    misję" - wszyscu zainetersowani moga porównać oddział SKOKU np STEFCZYK - no
                    czym się różno od banku - każdego z ulicy przyjmą jako klienta - niech więc
                    płaca podatki jak inni....

ps
                    jak wejdzie po vacatio leagis ustawa o lichwie to problem skoków sam się
                    rozwiąże ;)
                    • agis82 Re: skok stefczyka 17.10.05, 16:54
                      Z tego co slyszalam to pensje w SKOKu sa nieco gorsze niz w bankach. Plusem
                      natomiast jest to ze stale sie rozwija, otwieraja nowe oddzialy i jest mala
                      rotacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka