Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Uniformy w pracy :\\\

IP: *.aster.pl 12.11.05, 18:13
    Mam pytanie - czy musicie nosić w pracy uniformy itd.? Pytam, bo ja muszę...
    i nie podoba mi się to :\ Pracuję w sklepie z pieczywem - i muszę cały dzień
    stać za ladą w białej koszuli i eleganckim firmowym fartuszku... Nie znoszę
    tego! Czuję się jak nie ja, mam wrażenie, że jestem urabiana, by pasować do
    wymyślonego przez szefostwo wzoru schludnej "piekareczki"... :\

Macie może podobne odczucia z waszych prac???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marek Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 18:17
        W pracy ubiór firmowy to część regulaminu. Jak Ci się nie podoba, zmień pracę.
        Niestety.
        • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 12.11.05, 18:24
          Wiem, wiem :\\

Ale mimo wszystko - nie podoba mi się to. Czemu nie może być tak, żeby można
          było ubierać się choć trochę wedle własnego gustu? Przecież raczej ludzie są
          rozsądni i nie przyjdą do pracy w jakiś łachach...

Narzekam, ale paradowanie cały dzień ubrana tak, że wyglądam jak ulizana "pani
          domu", jednak mnie irytuje... Wyglądam zupełnie jak nie ja...
          • Gość: Odp. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 18:30
            Uwierz mi, ludzie nie zawsze są rozsądni. sorry, ale w tym wypadku trzymam
            stronę właściciela piekarni.
            • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 12.11.05, 18:45
              No dobrze, ale jak ktoś okaże się nierozsądny i ubierze się w nieakceptowalny
              sposób, to zawsze można go skarcić albo zwolnić :)
      • Gość: uniformowa Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 18:40
        nie narzekaj, na rewię mody masz czas po pracy.
        zaoszczędzisz na ciuchach ;)
        • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 12.11.05, 18:45
          Rewia rewią, ale ja się po prostu źle czuję w takim stroju...
          • Gość: dr Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: 212.2.100.* 12.11.05, 19:07
            > po prostu źle czuję w takim stroju...

A czy ktoś ci każe tam pracować? Zapewne niejedna osoba z radością zajęła by
            twoje miejsce...
            • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 12.11.05, 19:45
              No wiem :) Ale chyba można sobie ponarzekać..? Potrzebuję tej pracy, ale
              mogłoby być tam lepiej :)
      • opelvectra Re: Uniformy w pracy :\\\ 12.11.05, 19:23
        A mnie sie podobaja uniformy i uwazam, ze wyglada to estetyczniej niz obsluga w
        roznych ubraniach "od sasa do lasa", czesto nie przystajacych do sytuacji.
        Najwidoczniej firma m.in. w ten sposob buduje swoj wizerunek. Jak ktos zauwazyl
        nie musisz tam pracowac skoro nie znosisz tego i nie pasujesz do firmy, a przede
        wszystkim chyba bylo Ci wiadomo zanim podpisalas umowe, ze obowiazuje tam stroj
        sluzbowy.

Jakis czas temu oblugiwala mnie panienka, ktora pomylila prace z nocnym klubem,
        wielki dekolt i wylewajacy sie biust, nie wspominajac o iscie wieczorowym
        makijazu, zenujace.
        • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 12.11.05, 19:52
          > A mnie sie podobaja uniformy i uwazam, ze wyglada to estetyczniej niz obsluga
          > w roznych ubraniach "od sasa do lasa", czesto nie przystajacych do sytuacji.

No cóż, ja nigdy nie lubiłam uniformów... Uważam, że właśnie "urabiają"
          człowieka, robią z niego trochę robota :). Nie lubię zwykle miejsc, gdzie one
          obowiązują... Niestety, chwilowo lepszej rpacy nie mam :\
          • Gość: Uzo Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 21:16
            traktuj to jak bal przebierańców i dobrze się baw swoim przebraniem :)
            • anula36 Re: Uniformy w pracy :\\\ 12.11.05, 21:58
              mnie uniform nie obowiazuje (Fundacja) ale staram sie nie pokazywac wszystkiego
              co mam dobrego i gorszego w pracy.
              Zdecydowanie jestem za uniformami dla sprzedawcow/sprzedawczyn po tym jak w
              sklepie z obuwiem dzieciecym mialam okazje podziwiac rozstepy na pokaznym
              biuscie sprzedawczyni bo jej sie koszulka obsunela, czy moze ramiaczka
              naciagnely. Choc moze te cyce na wierzchu mialy przyciagnac najmlodszych
              klientow.
              • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 13.11.05, 14:41
                Ha, ale ciekawe, czy tak samo byś mówiła, jakbyś musiała w uniformie pracować :)
      • andrejwww Re: Uniformy w pracy :\\\ 12.11.05, 23:44
        Prawa rynkowe, ubiór pracowników ma świadczyć o miejscu w którym pracują,
        szczególnie w sklepie gdy chodzi o tak ważnego człowieka jak klijent, dzięki
        któremu taka Pani w uniformie ma wynagrodzenie.
        • aniaka71 Re: Uniformy w pracy :\\\ 13.11.05, 14:57
          A ja właśnie zaczynam nową pracę i będę miała uniform. Jestem z tego bardzo
          zadowolona, bo nie muszę na starcie ładować kasy w ciuchy do pracy. A że będę
          wyglądała przez te 8h/dobę "jak nie ja" no to trudno. Mam fajną prace i to jest
          istotne:)
          • Gość: Ola R. Re: Uniformy w pracy :\\\ IP: *.aster.pl 13.11.05, 15:33
            Ale przynajmniej znośny ten uniform? Co konkretnie musisz nosić, jeśli mogę
            zapytać? :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka