Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

IBM w Krakowie-młodszy księgowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 00:26
    czy ktos z was orientuje sie ile zarabia ksiegowy w IBM?? interesuje mnie
    szczegolnie stanowisko młodszego księgowego- praca w Krakowie...
    dzięki za odpowiedzi

a w ogóle napiszcie coś, czy trudno się tam dostać? znam biegle niemiecki,
    komunikatywnie angielski i mam wyższe wykształcenie (filologiczne), czy mam
    jakieś szanse?
    Obserwuj wątek
      • stokrotka_24 Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy 06.12.05, 14:35
        Witam.Tez wybieram się do IBM na rozmowę kwalifik. za kilka dni. Czy
        wiesz/wiecie może jak wygląda tam rekrutacja?O co głownie pytają?I n ajakim
        poziomie sa testy językowe?Pozdr.
        • Gość: biedronka ile czekałaś na odpowiedź? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:00
          a po jakim czasie od wyslania aplikacji zaprosili Cię na rozmowę? ja czekam już
          prawie miesiąc i przestaje wierzyć, że się ktoś odezwie:(

a w ogóle już jesteś po? i jak było? trzymam kciuki:)
          • Gość: Eco Re: ile czekałaś na odpowiedź? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.12.05, 03:22
            Ja sie niedlugo wybieram do Krakowa na rozmowe z Big Blue. Odpowiedz dostalem
            jakis tydzien po wyslaniu aplikacji. Czy ktos wie cos na temat zarobkow na
            pozycjach informatycznych? Najbardziej interesuja mnie informacje na temat
            inzyniera ds. oprogramowania, ale bede wdzieczny za jakiekolwiek informacjie
            poniewaz ciezko cos na ten temat znalezc w necie. Pozdrawiam!
          • stokrotka_24 Re: ile czekałaś na odpowiedź? 13.12.05, 22:32
            Zaprosili mnie na drugi dzień po wysłaniu aplikacji.Jestem już po rozmowach,
            czekam na odpowiedz - mają dać znać w tym tygodniu. Pozdrawiam.
            • Gość: biedronka Re: ile czekałaś na odpowiedź? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:32
              farciara... do mnie sie nie odezwali i pewnie juz przepadlam:(
              ale za Ciebie trzymam kciuki, pozdrawiam:)
            • Gość: biedronka a co było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:33
              napisz jeszcze proszę, jak wyglądała rozmowa. tak już z czystej ciekawości
              pytam:)
              • stokrotka_24 Re: a co było? 16.12.05, 12:24
                W sumie nie było tak strasznie jak się spodziewałam. Najpierw rozmowa z
                managerem (opowiadał czego dotyczy projekt,jak bedzie wyglądać praca),
                następnie z kobietą z HR po polsku i po angielsku, w dalszej kolejności -
                rozmowa z kolejną osobą po niemiecku i testy z ang. i z niem.
      • Gość: she Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:13
        Z tego co się orientuję kierunek wykształcenia jest właściwie nieważny,
        najważniejsze dla nich jest biegła znajomość języków. Tak naprawdę nie
        pracujesz tam jako księgowy, bo w takiej instytucji nauczą Cię zaledwie wąskiej
        specjalizacji z dziedziny księgowości. Zarobki na pewno wysokie, bo IBM i inne
        firmy, które chcą tworzyć centra finansowe w Polsce, długo juz szukają
        pracowników i chyba znaleźć za bardzo nie mogą, bo wciąż szukają...
        Aha chyba też liczą się oceny ze studiów i wolą osoby bez doświadczenia
        zawodowego.
      • Gość: party Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.worldcom.ch 12.12.05, 11:24
        nikt sie nie orientuje ile zarabia ksiegowy w IBM w Krakowie?????
        • Gość: Krakus Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 12.12.05, 20:54
          Płacą dobrze kolega mial około 3500 netto ale przeniosł się do Philip Morris na
          podobne stanowisko ale chyba z 1500 więcej mu dali:)

Na pewno płacą o niebo lepiej niż Cap Gemini tam się grosze zarabia!!!
          • Gość: party Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.worldcom.ch 13.12.05, 09:41
            hehe, to ciekawe z tym PM, bo ja slyszalam, ze nowi ksiegowi "az" 3 tys na reke
            nie dostaja;-) Moze Twoj kolega opowiadal o pensji jaka chcialby dostawac, a
            nie o jakiej dostal;-)
            • Gość: Krakus To niej "nowy" księgowy IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.12.05, 18:20
              Praktykę sporą ma, podczas studiów miał stypendium w Szwecji. A w IBM pracował
              chyba ponad rok:)
              No chyba, że księgowi muszą mieć praktykę kilkunastoletnią żeby coś znaczyć na
              rynky pracy:)
          • Gość: JJJ Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: 62.148.79.* 13.12.05, 13:17
            Jeżeli daliby mi 3,5k netto miesięcznie to rzucam obecną pracę i bez gadania
            przenoszę się do Kraka i wracam do księgowania fakturek :) Dobre sobie :)) To
            dziwię się, że Philips w Łodzi i HP we Wrocku w ogóle znajduje ludzi do pracy
            po płacą tam 1000-1200 netto, więc nie przymierzając 3x mniej.....
          • Gość: abc Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.chello.pl 17.12.05, 07:47
            Hello!

Chyba w ogole sie nie orientujesz ile placa na stanowiskach w centrach
            ksiegowych i to na dodatku na entry level

> Na pewno płacą o niebo lepiej niż Cap Gemini tam się grosze zarabia!!!

Tu mnie rozbawiles, jak bys nie wiedzial nie ma w Polsce instytucji
            harytatywnych i wszystkie wieksze firmy placa podobnie, jak bys nie wiedzial
            maja nawet miedzy soba umowy podpisane odnosnie pracownikow i ich ew migracji z
            jednej firmy do drugiej...

Generalnie chyba nie jestes z Krakowa i nie orientujesz sie w ogole w realiach;
            w Wawie jako konsultant lub moze jako programista wyciagniesz wiecej niz w
            opisywanym przez Ciebie Capie; twoje kwoty odnosnie placy netto raczej odnosza
            sie do team leaderow i wyzej w ksiegowosci
            • Gość: M&M Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 09:10
              Nie masz racji zupelnie... Pomimo tego ze nie mowimy o firmach charytatywnych
              to istnieja roznice i to baaaaaardzo powazne w zarobkach na tych samych
              stanowiskach. Zlym przykladem jest Cap Gemini a dobrym IBM. Wiem po prostu ile
              tam sie zarabia na poszczegolnych szczeblach kariery
              • Gość: abc Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.chello.pl 17.12.05, 14:32
                yhy i wg ciebie mlodszy ksiegowy, stanowisko na ktore wymagaja dobrych checi i
                angielskiego na wstepie dostaje 35oo netto - czy aby na pewno? bo tez znam
                ludzi z IBM BPO w krakowie i jakos to inaczej wyglada
                • Gość: party Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.worldcom.ch 17.12.05, 15:17
                  a jak wyglada? tzn ja tak jak pisałam nie uwierze w 3500 netto;-))) ale ciekawa
                  jestem ile w IBM mlodszy księgowy dostaje a ile team leader....
                • Gość: M&M Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 15:27
                  nie napisalem, ze mlodszy dostaje 3500 netto.... napisalem ze sa bardzo duze
                  roznice na tych samych stanowiskach... te roznice dochodza nawet do 100% w
                  wartosciach netto. Jeszcze raz powtorze, ze wiem na pewno...
                  Nie bede rzucal kwotami, ale team leader w IBM nie narzeka (no chyba na to ze
                  progi podatkowe sa w Polsce takie niskie) :)
                  • Gość: abc Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.chello.pl 17.12.05, 16:23
                    ok, team leaderow nie ruszamy to juz jest od entry level z 2 poziomy wyzej
                    stanowisko, moze 3 zalezy jaki team; co do mlodszego ksiegowego czyli
                    stanowiska na ktore praktycznie nie ma zadnych wymagan - jezeli piszesz prawie
                    o 100% roznicy to niestety ale dochodzisz blisko tej kwoty 3000-3500 co jak juz
                    pisalem raczej nie jest prawda
                    • Gość: abc Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.chello.pl 17.12.05, 16:26
                      PS

a jezeli nadal uwazacie ze jednak te kwoty sa ok to pisze do ludzi po szkole
                      sredniej ze znajomoscia angielskiego: idzcie na mlodszego ksiegowego w IBM na
                      poczatku kariery dostaniesz calkiem niezla pensje jak na krakow
            • Gość: Krakus Kumpel nie pracuje jako "młodszy" księgowy do abc IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.12.05, 18:26
              Z Krakowa jestem, ale z zupełnie innej branży:)

Nia napisałem nigdzie, że pracuje jako młodszy księgowy tylko, że po roku się
              przeniosł do PM. I tyle tam zarabia.

Ciekawe jak się mają podpisane umowy między firmami jak słynny był proceder
              wykupywania lepszych pracowników z CG do IBM w tym samym budynku:) Podobno
              nawet CG wysłało protest do IBM w USA:)
              • Gość: abc Re: Kumpel nie pracuje jako "młodszy" księgowy do IP: *.chello.pl 17.12.05, 18:58
                Powiem Ci, ze takie porozumienie maja - nie wiem od kiedy ale poprostu paru
                ludkow z CG juz o tym sie w praktyce dowiedzialo startujacych do International
                Paper IBM itd...

dlaczego sie tak tego mlodszego ksiegowego trzymam - bo o tym byl watek i te
                stanowisko naprawde nie wymaga wybitnej wiedzy i raczej widelki nie sa az tak
                szerokie zeby netto siegac do kwot ponad 3tys
      • linduszka Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy 12.12.05, 14:16
        nie wiem ile sie zarabia ale wiem że w IBM pracuje sie na komputerach DELL
        :-D
        • Gość: inez Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: 83.238.226.* 17.12.05, 20:10
          3000 brutto
          • Gość: party Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.worldcom.ch 18.12.05, 20:12
            co 3000 brutto? tyle zarabia mlodszy ksiegowy? to nawet nie tak zle... a ile
            team leader?
            • Gość: monstrorek Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.kk.com.pl 17.01.06, 17:36
              powiedzcie więc ile się tam zarabia? jutro idę na rozmowę i chciałabym wiedzieć co odpowiedzieć jak zapytają ile chcę? bo byłoby głupio powiedzieć za mało...
              • Gość: abc Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.chello.pl 17.01.06, 22:49
                powiedz 3tys na reke ;)
                • Gość: RALF Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.01.06, 23:19
                  HE HE... dobre... 3,5k netto. No chyba ze w Krakowie maja stawki o 50% wyższe
                  niż w Wawie.
                  • Gość: abc Re: IBM w Krakowie-młodszy księgowy IP: 80.51.253.* 18.01.06, 12:10
                    zartowalem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka