Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca " z AutoCAD-em"

07.12.05, 21:48
    Jestem po technikum, nie planuje isc na studia, a przynajmniej techniczne.
    Czy mam szanse zeby zawodowo zajmowac sie "rysunkami" w autocad-zie, czy
    raczej pozostanie to przyjemnoscia na wolne wieczory.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jotta Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 08.12.05, 13:52
        raczej nie am szans. uprawnienia projektowe mogą zdobyć tylko osoby z tytułem magistra inżyniera (nawet sam inżynier nie wystarcza!), co i tak kosztuje kilka lat pracy na stanowisku asystenta projektanta. Po samej szkole... no nie wiem, chyba że będziesz gdzieś takim właśnie asystentem, ale wtedy bez perspektyw.
        • Gość: Wojtek Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:00
          Nieprawda. Jestem inżynierem, rocznik 59, i mam wszystkie uprawnienia
          projektowe i do wykonawstwa (metalurgia). Auto CAD to tylko narzędzie, ale
          uprawnienia masz dopiero ajko inż lub mgr inż.
        • truten.zenobi Re: Praca " z AutoCAD-em" 08.12.05, 15:39
          uprawnienia nie są potrzebne do pracy w programie a umiejetność jego obsługi.
          Znam nawet pare osób bez wykształcenia technicznego które musiały sie nauczyć
          przynajmniej jego podstawowej obsługi - takie były wymagania w pracy!

co wiecej wiem że wiele projektów jest przygotowywanych przez ludzi bez
          uprawnień, a osoby z uprawnieniami jednynie "nadzorują, kontrolują" i i się pod
          tym podpisują ;)

Tak więc myślę że warto znać przynajmniej podstawy zwłaszcza jeśli zaczynasz
          swoje "życie zawodowe"
        • Gość: d Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.man.poznan.pl 16.12.05, 13:00
          > raczej nie am szans. uprawnienia projektowe mogą zdobyć tylko osoby z tytułem m
          > agistra inżyniera (nawet sam inżynier nie wystarcza!), co i tak kosztuje kilka
          > lat pracy na stanowisku asystenta projektanta. Po samej szkole... no nie wiem,
          > chyba że będziesz gdzieś takim właśnie asystentem, ale wtedy bez perspektyw.
          Ale chyba mowisz o brznzy budowlanej bo w branzy mechanicznej nie istnieje cos
          takiego jak uprawnienia
      • Gość: Gladys Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.crowley.pl 08.12.05, 16:26
        My szukamy takich osób - właśnie po technikum do rysowania w AutoCad-zie.
        Pisz na maila anap4@gazeta.pl
      • lenka_style Re: Praca " z AutoCAD-em" 08.12.05, 17:15
        to nie jest prawda, że nie możesz tylko po technikum pracować w swoim
        wymarzonym zawodzie, chyba jacys frustraci to piszą
        uprawnienia to nie wszystko (a w sumie tylko to, że nie płacisz komuś za
        podpis)
        większość moich znajomych pracuje w pracowniach architektonicznych i są właśnie
        po technikum / studium, tylko jeden jest po studiach
        pracują jako kreślarze (bo nie mogą się ponoć nazywać architektami)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka