kjs13 07.12.05, 21:48 Jestem po technikum, nie planuje isc na studia, a przynajmniej techniczne. Czy mam szanse zeby zawodowo zajmowac sie "rysunkami" w autocad-zie, czy raczej pozostanie to przyjemnoscia na wolne wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jotta Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 08.12.05, 13:52 raczej nie am szans. uprawnienia projektowe mogą zdobyć tylko osoby z tytułem magistra inżyniera (nawet sam inżynier nie wystarcza!), co i tak kosztuje kilka lat pracy na stanowisku asystenta projektanta. Po samej szkole... no nie wiem, chyba że będziesz gdzieś takim właśnie asystentem, ale wtedy bez perspektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:00 Nieprawda. Jestem inżynierem, rocznik 59, i mam wszystkie uprawnienia projektowe i do wykonawstwa (metalurgia). Auto CAD to tylko narzędzie, ale uprawnienia masz dopiero ajko inż lub mgr inż. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Praca " z AutoCAD-em" 08.12.05, 15:39 uprawnienia nie są potrzebne do pracy w programie a umiejetność jego obsługi. Znam nawet pare osób bez wykształcenia technicznego które musiały sie nauczyć przynajmniej jego podstawowej obsługi - takie były wymagania w pracy! co wiecej wiem że wiele projektów jest przygotowywanych przez ludzi bez uprawnień, a osoby z uprawnieniami jednynie "nadzorują, kontrolują" i i się pod tym podpisują ;) Tak więc myślę że warto znać przynajmniej podstawy zwłaszcza jeśli zaczynasz swoje "życie zawodowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.man.poznan.pl 16.12.05, 13:00 > raczej nie am szans. uprawnienia projektowe mogą zdobyć tylko osoby z tytułem m > agistra inżyniera (nawet sam inżynier nie wystarcza!), co i tak kosztuje kilka > lat pracy na stanowisku asystenta projektanta. Po samej szkole... no nie wiem, > chyba że będziesz gdzieś takim właśnie asystentem, ale wtedy bez perspektyw. Ale chyba mowisz o brznzy budowlanej bo w branzy mechanicznej nie istnieje cos takiego jak uprawnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gladys Re: Praca " z AutoCAD-em" IP: *.crowley.pl 08.12.05, 16:26 My szukamy takich osób - właśnie po technikum do rysowania w AutoCad-zie. Pisz na maila anap4@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Praca " z AutoCAD-em" 08.12.05, 17:15 to nie jest prawda, że nie możesz tylko po technikum pracować w swoim wymarzonym zawodzie, chyba jacys frustraci to piszą uprawnienia to nie wszystko (a w sumie tylko to, że nie płacisz komuś za podpis) większość moich znajomych pracuje w pracowniach architektonicznych i są właśnie po technikum / studium, tylko jeden jest po studiach pracują jako kreślarze (bo nie mogą się ponoć nazywać architektami) Odpowiedz Link Zgłoś