Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agent Ubezpieczeniowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:40
    Witam
    Czy praca agenta ubezpieczeniowego w dzisiejszych czasach jest opłacalna. Czy
    ciężkie są początki takiej pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Agentka Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:34
        A jak firma?
        • Gość: koben Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:22
          Amplico Life
          • Gość: Agentka Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:51
            Współpracuje z Amplico ;)
            Jakie miasto?
            Zastanawisz sie, juz sie szkolisz czy zaczynasz pracowac?
            • Gość: Koben Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:54
              Zastanawiam sie nad współpracą z Amplico. Długo już tam pracujesz? Jak się tam
              pracuje, czy trudno było na początku?
              • Gość: Agentka Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 17:37
                to wszystko zalezy od twojego managera-czyli to w jaki sposob cie wprowadzi w
                ten rynek, ja jestem mloda w tym zawodzie ale pelna optymismu, nawet nie
                zdawalam soebie sprawy ile ludzi chce sie ubezpieczac, ile chce porzadnie
                inwestowac swoje pieniadze.lokaty bankowe to starozytnosc i ludzie zaczynaja
                byc tego swiadomi.a amplico jest najlepsze na polskim rynku i nie ma co sie
                oszukiwac.dowiesz sie tego z prasy,ze szkolenia i przede wszystkim z opinii
                zwyklych ludzi.powiem tak u nas w biurze drzwi sie nie zamykaja.a jesli chodzi
                o sama prace - bardzo rozwijajaca, ciagle sie uczymy, szkolimy itp.ale
                ostrzegam to zawod dla ambitnym. nie jestes wytrwaly i dobry wypadasz z gry,ale
                na wlasne zyczenie, bo amplico ma mocna i szeroka oferte i tylko od ciebie
                zalezy jak ja wykorzystasz w stosunku do klienta.
                zycze powodzenia.

Ps. podaj miasto?
                • Gość: aa Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: 217.149.242.* 21.12.05, 18:49
                  Widzisz "Agentko" Ty naprawdę jesteś jeszcze "młoda"... jeszcze musisz się duuuuuuuuużo nauczyć, a nie tylko przechodzić "pranie mózgu" w Amplico.
                • Gość: Koben Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:25
                  Jak zaczynałaś tam pracować to jakoś się tobą zaopiekowali, pomagali ci w
                  poszukiwaniu klientów, czy sama musiałaś o siebie zadbać?? Jak długo jestes juz
                  agentem i jak kształtują sie twoje zarobki?
                  Jestem z Radomia a ty?
      • Gość: Agnieszka Re: Agent Ubezpieczeniowy IP: *.chello.pl 21.12.05, 23:05
        Polecam pracę niezależnego doradcy który współpracuje teznp z Amplico.
        Informacje pod adresem e-mail-asamborska@o2.pl
      • atena_75 Re: Agent Ubezpieczeniowy 22.12.05, 08:50
        Co do Amplico i CU to słyszałem od kilku osób niezbyt pochlebne opinie. Mam
        natomiast sąsiadke, która od wielu lat jest agentką ubezpieczeń majątkowych i
        komunikcyjnych w PZU i sobie chwali; pomimo, że prowizja jest niższa niż w
        innych firmach to obroty ma bardzo duże i wychodzi na spory plus
        • kawa_inka1 Nie oszukujmy się 22.12.05, 13:50
          praca agenta jest parszywa. A zwłaszcza w życiówce. I nieważne czy to Amplico
          czy CU. Będą ci wciskać że na życiówce zarobisz najwięcej (bo prowizja jest
          faktycznie najwyższa) ale to majątek lepiej się sprzedaje. I ta sąsiadka
          chwaląca sobie współpracę z PZU ma racje: ludzie samochód i mieszkanie czy dom
          ubezpieczą chętniej niż kupią polisę posagową albo życiową.
          Na miejscu Kobana darowałabym sobie. Mam złe doświadczenia. :(
          • dureksis Re: Nie oszukujmy się 24.12.05, 23:00
            PZU ??Prosze was ile jeszcze będziecie dawac tym gnojom zarabiac ??
            KONIEC Z MONOPOLEM PZU~!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka