Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy ktoś wie coś o firmie amway?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:37
    jeśli jest ktoś zorientowany jak wygląda naprawdę praca w firmie amway to
    proszę o info, bo nie wiem czy warto się tym zarażać. dziękuję i pozdrawiam
    paulina
    Obserwuj wątek
      • Gość: aaa Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: 217.149.242.* 04.01.06, 17:13
        www.google.com/search?q=amway&hl=pl&hs=fIV&client=opera&rls=pl&lr=lang_pl&sa=X&oi=lrtip9
        • zoz3 Badziewie Amway. 04.01.06, 17:19
          O tym badziewiu Amway byl bardzo dlugi
          watek na forum. Poszukaj.
          • Gość: KrajewskiAutor Amway - the company you can trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 17:29
            www.amway-europe.com
            www.nutrilite.com
            www.amway.com
            www.alticor.com
            www.efunkhouser.com
            www.forbes.com
            www.networkmagazyn.pl
            www.pssb.pl
            www.vebso.com
            www.amivo.com
            www.quixtar.com
            www.unicef.org

• Gość: Krzych Re: Amway - the company you can trust IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:41
              Mam na imię Krzysiek. Amway to jest Oszustwo,tak wielkie że nie jestem stanie wyrazić słowami.
              Było to jakieś 6 lat temu.Poznałem i zakochałem się w dziewczynie,z wzajemnością.Poznaliśmy pewnych ludzi udających przyjaciół,wiecie jak to jest pokażemy wam Plan Biznesu ...... itd. Jakiś wyjazd do Katowic na kilka dni. Ja tam nie mogłem wysiedzieć co za bzdury tam pokazują , klaszczą ,krzyczą z zachwytu,diamenty .....itd mówię do mojej dziewczyny (Pierwsza litera imienia Ż ) nie wymieniam.Przyjechaliśmy z Katowic, i się dopiero porobiło!!! Ż kupiła noże drogie jak cholera,mieszkaliśmy u moich rodziców. Noże ach i och, uczyła jak kroić nożem???? oczywiście wojna o produkty Amwaya, nie poznawałem Ż. Potem płyny,chemia........... itp.dalej wojna,Zjazdy na zloty biznesowe!!!!!,koleżanki z amwaya,Jakies upliny i inne patafiany. Ż wpatrzona w ten biznes,a my się oddalamy,stałem się nijaki dla niej, ona tak twierdzi,ja ją kocham nadal,Pobudowaliśmy dom, Ż kupiła Garnki , patelnie, filtr do wody.... ITP wszystko na raty, nadal wojna o Amwaya.Kiedy mnie potrzebowała to tego nie widziałem, umarł jej tata, to był koniec Amwaya.tak myślałem,myliłem się ogólnie kłótnia na ten temat.Teraz nie jesteśmy razem, mamy kontakt ze sobą .Ż ma teraz fałszywych przyjaciół z biznesu, i raty do zapłacenia, OD RAZU MÓWIĘ ŻE AMWAYA FORSY NIE MA!!!!!!!
              nie masz co się łudzić.do tego dochodzą płyty,książki, co tygodniowe spotkania,a za to się PŁACI !!!!!!!!! Ż jest kochaną osobą,Troszczącą się , po prostu Kochana!!!! naprawdę. Ale się pogubiła, ja nie miałem siły przebicia do niej. Więc Koniec między nami, a najlepsze powiedziała że to moja wina. Wyprowadziła się do mamy.ale tam też nie ma kontaktu ponieważ jest Ż już przerobiona przez Biznes że tylko kłócą.Każda kasa szła w ten niby biznes. WIĘC JAK KTOŚ CI ZAPROPONUJE CI BIZNES TO WAL GO OD RAZU W CZOŁO, NIECH SIĘ WALI!!!!! to nie biznes to obłuda!!!!!Jak wspomniałem byliśmy 6 lat razem wspólny dom życie i nic z tego nie wyszło. Takich jak my to jest więcej, to jest świeży temat,zobaczycie po dacie. Powiem wam tak że czekam,aż wróci do mnie,wiem że to dobra DZIEWCZYNA.( te ludzie to jakimś transie,te uśmiechy,każdy z nich gó... zarobił a bedą gadać że wille, samochody,wyjazdy). Te gwiazdy biznesu, mają ale brak uzębienia,stare samochody,garnitury i kiecki to spadek po dziadkach !!!! Widziałem jak biedny człowiek chce zarobić i wieży w to że się uda.Sprzedał parę rzeczy z domu,a guru nic,tylko klepanie po plecach i bedzie dobrze..... zero ludzkich uczuć zero zero zero zero!!!!!!!!!
              Wiem co mówie znam tego człowieka,ale mnie nie słucha.
        • Gość: Krzych amway Obłuda nic więcej IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:54
          Mam na imię Krzysiek. Amway to jest Oszustwo,tak wielkie że nie jestem stanie wyrazić słowami.
          Było to jakieś 6 lat temu.Poznałem i zakochałem się w dziewczynie,z wzajemnością.Poznaliśmy pewnych ludzi udających przyjaciół,wiecie jak to jest pokażemy wam Plan Biznesu ...... itd. Jakiś wyjazd do Katowic na kilka dni. Ja tam nie mogłem wysiedzieć co za bzdury tam pokazują , klaszczą ,krzyczą z zachwytu,diamenty .....itd mówię do mojej dziewczyny (Pierwsza litera imienia Ż ) nie wymieniam.Przyjechaliśmy z Katowic, i się dopiero porobiło!!! Ż kupiła noże drogie jak cholera,mieszkaliśmy u moich rodziców. Noże ach i och, uczyła jak kroić nożem???? oczywiście wojna o produkty Amwaya, nie poznawałem Ż. Potem płyny,chemia........... itp.dalej wojna,Zjazdy na zloty biznesowe!!!!!,koleżanki z amwaya,Jakies upliny i inne patafiany. Ż wpatrzona w ten biznes,a my się oddalamy,stałem się nijaki dla niej, ona tak twierdzi,ja ją kocham nadal,Pobudowaliśmy dom, Ż kupiła Garnki , patelnie, filtr do wody.... ITP wszystko na raty, nadal wojna o Amwaya.Kiedy mnie potrzebowała to tego nie widziałem, umarł jej tata, to był koniec Amwaya.tak myślałem,myliłem się ogólnie kłótnia na ten temat.Teraz nie jesteśmy razem, mamy kontakt ze sobą .Ż ma teraz fałszywych przyjaciół z biznesu, i raty do zapłacenia, OD RAZU MÓWIĘ ŻE AMWAYA FORSY NIE MA!!!!!!!
          nie masz co się łudzić.do tego dochodzą płyty,książki, co tygodniowe spotkania,a za to się PŁACI !!!!!!!!! Ż jest kochaną osobą,Troszczącą się , po prostu Kochana!!!! naprawdę. Ale się pogubiła, ja nie miałem siły przebicia do niej. Więc Koniec między nami, a najlepsze powiedziała że to moja wina. Wyprowadziła się do mamy.ale tam też nie ma kontaktu ponieważ jest Ż już przerobiona przez Biznes że tylko kłócą.Każda kasa szła w ten niby biznes. WIĘC JAK KTOŚ CI ZAPROPONUJE CI BIZNES TO WAL GO OD RAZU W CZOŁO, NIECH SIĘ WALI!!!!! to nie biznes to obłuda!!!!!Jak wspomniałem byliśmy 6 lat razem wspólny dom życie i nic z tego nie wyszło. Takich jak my to jest więcej, to jest świeży temat,zobaczycie po dacie. Powiem wam tak że czekam,aż wróci do mnie,wiem że to dobra DZIEWCZYNA.( te ludzie to jakimś transie,te uśmiechy,każdy z nich gó... zarobił a bedą gadać że wille, samochody,wyjazdy). Te gwiazdy biznesu, mają ale brak uzębienia,stare samochody,garnitury i kiecki to spadek po dziadkach !!!! Widziałem jak biedny człowiek chce zarobić i wieży w to że się uda.Sprzedał parę rzeczy z domu,a guru nic,tylko klepanie po plecach i bedzie dobrze..... zero ludzkich uczuć zero zero zero zero!!!!!!!!!
      • Gość: miki Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:40
        Nawet nie zaczynaj
      • Gość: A Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.01.06, 23:37
        Przeciez każdy chyba wie jak tam jest.
        Ja za żadną kasę bym tam nie poszedł.
        ZA ŻADNĄ.
        • Gość: jajcarz Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 05.01.06, 00:17
          no jak tam jest????bo ja nie wiem
        • tom_kedar Re: A za 10 tys. miesiecznie? 05.01.06, 09:32
          Ja robie polowe przyjemnej pracy za ciebie, a ty druga czesc i masz 10tys. Jak
          bedzie to dla ciebie za duzo to zrobisz troche wiecej niz 1/3 wykonanej przeze
          mnie pracy i dostaniesz 4 tys. miesiecznie. I co ty na to? Pokaż mi druga taka
          mozliwosc, ktora za tyle samo wlozonej pracy daje takie badz wyzsze rezultaty (
          nie mam na mysli tych 10tys. - o wiele wyzsze sumy), to pojde i sie przyjrze
          twojej propozycji. Pozdrawiam P.S. A za jaka kase, co obecnie robisz??
          • Gość: Krzych Re: Amway - Obłuda nic więcej IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:48
        • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 19.06.13, 22:00
          Gość portalu: A napisał(a):

> Przeciez każdy chyba wie jak tam jest.

Czyli jak?

> Ja za żadną kasę bym tam nie poszedł.
          > ZA ŻADNĄ.

Nikt cię nie zmusza.
      • Gość: były amwayowiec Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.183.251.161.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.05.13, 13:28
        byłem 8 lat w amwayu jest to strata pieniędzy i czasu.
        • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 19.06.13, 22:06
          Gość portalu: były amwayowiec napisał(a):

> byłem 8 lat w amwayu jest to strata pieniędzy i czasu.

Jeden tylko traci, inny zarabia. Tracą na ogół ci, którzy się nie uczą i nie robią tego, co powinni. Pretensje można mieć tylko do siebie.
      • Gość: janusz Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: 212.183.128.* 13.05.13, 23:57
        witam Paulina SPRAWDż sobie prawdziwe solidne żródła informacji ,wzrost firmy na przełomie 2005-2013 ,sprawdź kilka produktów ,poczytaj o ludziach, a sama stwierdzisz czy potoczny ,,szwagier,, lub ktokolwiek ,ma racje czy fakty mówia same za siebie ,część nieświadomych ludzi w kraju ma negatywne nastawienie do ludzi a nie do samego amwaya ,kraje i społeczeństwa które zrozumiały zasady działania I SPOSÓB BUDOWANIA WŁASNEGO BIZNESU jak wielki bum w ROSJI ,NA UKRAINIE ,LITWIE CZECHACH,KOREI i wielu innych krajach , idą do przodu, a krajanie no cóż ,,mają swoje racje ,,i stoją w miejscu czy lepiej stękać jaką to mamy krzywdę ,jakie i ile bezrobocia ,jak ciężko ,czy się rozwijać...lata 90 bezpowrotnie minęły żyjemy w innym świecie w innej ekonomi, świat się zmienił ,ale wielu się zatrzymało w tamtym czasach i smęcą gadają głupoty ,mają racje ale nie mają pieniędzy ,lenistwo i głupota ,a czasy stałej pracy już nie wrócą ,zreobisz co uważasz to tylko moja opinia ...pozdrawiam
      • mena828 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 20.05.13, 12:02
        Witam oczywiscie ze warto.Zalezy co kto chce w zyciu robic?Jest w tej firmie duze pole manewru i nic nie musisz przedewszystkim!!To ile zarobisz zalezy tylko od Ciebie:)Jak nic nie robisz to nic nie zarobisz to proste.
        • snajper55 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 21.05.13, 14:27
          mena828 napisał(a):

> Witam oczywiscie ze warto.Zalezy co kto chce w zyciu robic?Jest w tej firmie du
          > ze pole manewru i nic nie musisz przedewszystkim!!To ile zarobisz zalezy tylko
          > od Ciebie:)Jak nic nie robisz to nic nie zarobisz to proste.

Jak w każdej akwizycji.

S.
          • Gość: Krzych Re:amway? IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:43
        • Gość: zainteresowany Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: 77.252.245.* 05.06.13, 14:48
          Trzeba być twardym psychicznie. Jest się postrzeganym jako "Świadek Amwaya" upierdliwy, konsekwentny i z klapkami na oczach. Jest to bardzo trudna praca. Osobiście nie znam nikogo komu by się udało. A podobne produkty można znaleść dużo taniej. Nie polecam.
          • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 19.06.13, 22:30
            Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Osobiście nie znam nikogo komu by się udało.

A ja osobiście znam. No i od kogo należy się uczyć? Od tego komu nie wyszło? Czy raczej od tego, kto osiągnął sukces? Od nich właśnie się ludzie uczą w AMWAY. A krytyków doprowadza do furii to, że tacy ludzie - którzy odnieśli sukces - istnieją, bo zadają kłam wszystkiemu, co twierdzą. Wtedy pozostają im już tylko obelgi i szyderstwa. Nieprawda? Poszukajcie sobie innych wątków i zobaczcie, jakie kubły pomyj wylewają na AMWAY. Poziom często sięga rynsztoka...

> A podobne produkty można znaleść dużo
            > taniej.

Nieprawda i mogę to udowodnić. Niedawno sprawdziłem, że np. płyn do mycia naczyń LUDWIK jest nieomal DWUKROTNIE DROŻSZY od rozcieńczonego zgodnie z zaleceniami koncentratu płynu Dish Drops. To samo dotyczy pasty do zębów, duże opakowanie dla 4 osób starcza na średnio pół roku a kosztuje 30 zł w detalu. Pasta PORÓWNYWALNEJ JAKOŚCI kosztuje ok 7-8 zł za tubkę a starcza dla 4 osób na maxymalnie miesiąc. 7 x 6 = 42 zł. Która jest tańsza? ;)
      • Gość: Ewa Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.13, 10:10
        Moi rodzice mieli kiedyś znajomych, którzy zajmowali się Amwayem. Kiedyś lubili się i często odwiedzali, ale od kiedy owi znajomi zajęli sie Amwayem, to przy każdym spotkaniu temat rozmów zawsze schodził na Amway. Zachwaliali swoje produkty i próbowali je sprzedawać, a także nagabywać moich rodziców, aby przystąpili do Amwaya. Byli strasznie namolni. Dochodziło do tego, że odwiedzali moich rodziców, poczym zaczynali im w kuchni myć podłogę, aby pokazać jaki rewelacyjny płyn do podłogi mają... Skończyło się na tym, że moi rodzice zerwali z nimi kontakty.

Także jeśli chcesz spróbować i widzisz możliwość zarobienia w Amwayu, to spróbuj, jeśli jednak chcesz zachować dobre kontakty z ludźmi, to nie radzę iść w ślady owych znajomych ;)
      • truten.zenobi typowa piramidka... 21.05.13, 18:17
        a jakie są Twoje oczekiwania?
        • Gość: znający_temat Re: typowa piramidka... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.13, 21:01
          A jaka firma nie jest "piramidą". Prezes - dyrektorzy działów,kierownicy działów itd.Amway to taki sam MLM jak każdy inny.
          Snajper,tak a propos ,akwizytorem jest praktycznie każdy PH.Branża nie ma znaczenia.Prawda jest taka,że można zrobić i na Amway,Avon,Mona Vie itd.Trzeba chcieć.
          • snajper55 Re: typowa piramidka... 02.06.13, 11:00
            Gość portalu: znający_temat napisał(a):

> Snajper,tak a propos ,akwizytorem jest praktycznie każdy PH.

Czym innym jest PH, a czym innym akwizytor latający od drzwi do drzwi i usiłujący upchnąć swój towar wśród członków rodziny lub spamujący na forach czy za pomocą poczty.

S.
            • Gość: Krzych Amway - Obłuda nic więcej IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:53
          • Gość: gość Re: typowa piramidka... IP: *.e-wro.net.pl 03.10.13, 00:05
            Polecam stary, znany film "Witajcie w życiu": www.youtube.com/watch?v=dkCTcHkDmu8 Wolałbym zbierać puszki niż brać udział w piramidzie.
            • skory1 Re: typowa piramidka... 04.10.13, 19:55
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Wolałbym zbierać puszki niż brać udział w piramidzie.

Ciekawostka przyrodnicza, mój post został usunięty. Czyżby dlatego, że ośmieliłem się stwierdzić, że twierdzenie, iż AMWAY to piramida to pomówienie, za które grożą konkretne sankcje karne, wynikające z "Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji"?
              Aby nie być gołosłownym:

Art. 26. Odpowiedzialność za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji o przedsiębiorcy
              1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o
              sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy,
              podlega karze aresztu albo grzywny.
              2. Tej samej karze podlega, kto, w celu przysporzenia korzyści majątkowej lub osobistej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim, rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o swoim przedsiębiorstwie lub przedsiębiorcy, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorcy lub przedsiębiorstwa.
              • snajper55 Re: typowa piramidka... 04.10.13, 20:13
                skory1 napisał:

> Gość portalu: gość napisał(a):
                >
                > > Wolałbym zbierać puszki niż brać udział w piramidzie.
                >
                > Ciekawostka przyrodnicza, mój post został usunięty. Czyżby dlatego, że ośmielił
                > em się stwierdzić, że twierdzenie, iż AMWAY to piramida to pomówienie, za które
                > grożą konkretne sankcje karne, wynikające z "Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej k
                > onkurencji"?

Nie, nazywanie Amwaya piramidą nie jest pomówieniem, gdyż Amway jest typową piramidą. Czego oczywiście nie przyzna żaden mający wyprany mózg uczestnik tej piramidy.

Mających jakiekolwiek złudzenia zachęcam do obejrzenia filmu "Witajcie w życiu" pokazującego jak działa ta piramida. Tu link do pierwszej jego części:

www.youtube.com/watch?v=Xhd9byZgS7Q

S.
                • Gość: Byznesmen: MLM Re: typowa piramidka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 07:53
                  Każda firma i instytucja ma strukturę piramidy i nie ma nic w tym złego.
                • skory1 Re: typowa piramidka... 22.10.13, 18:27
                  snajper55 napisał:

> Nie, nazywanie Amwaya piramidą nie jest pomówieniem, gdyż Amway jest typową piramidą.

To kłamstwo.

> Czego oczywiście nie przyzna żaden mający wyprany mózg uczestnik tej piramidy.

Trudno przyznawać coś, co jest bzdurą. Nie masz elementarnej wiedzy o tym biznesie.
                • Gość: Krzych Obłuda nic więcej IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 21:15
                • Gość: adi Re: typowa piramidka... IP: 193.105.35.* 31.05.14, 16:38
                  A ja zachęcam do poczytania prawa oraz sprawy sądowej z 1976r. na której to rozstrzygnęła się definitywnie sprawa prowadzenia działalności w mlm. I to Amway stał się pierwowzorem to robienia tego typu biznesów. Myślę że pan Dederko nie jest w temacie ustanawiania prawa autorytetem.
                  MLM NIE JEST PIRAMIDĄ I MÓWIENIE W TEN SPOSÓB MOŻE GROZIĆ SANKCJAMI!
                  • snajper55 Re: typowa piramidka... 31.05.14, 22:36
                    Gość portalu: adi napisał(a):

> A ja zachęcam do poczytania prawa oraz sprawy sądowej z 1976r. na której to roz
                    > strzygnęła się definitywnie sprawa prowadzenia działalności w mlm. I to Amway s
                    > tał się pierwowzorem to robienia tego typu biznesów. Myślę że pan Dederko nie j
                    > est w temacie ustanawiania prawa autorytetem.
                    > MLM NIE JEST PIRAMIDĄ I MÓWIENIE W TEN SPOSÓB MOŻE GROZIĆ SANKCJAMI!

Mówienie prawdy, że Amway i inne podobne "biznesy" to piramidy nie grozi żadnymi sankcjami. Za to rzeczywiście są paragrafy za wprowadzanie kogoś w błąd aby uzyskać korzyść majątkową.

S.
                    • skory1 Re: typowa piramidka... 02.06.14, 08:34
                      snajper55 napisał:

> Mówienie prawdy, że Amway i inne podobne "biznesy" to piramidy nie grozi żadnymi
                      > sankcjami.

Kłamstwo.
                      Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Art. 26.
                      1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o
                      przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem,
                      wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstw, w celu szkodzenia przedsiębiorcy, podlega karze aresztu albo grzywny.

A to w kwestii odpowiedzialności za tworzenie lub kierowanie piramidą finansową.

Art. 24a.
                      Kto organizuje system sprzedaży lawinowej lub takim systemem kieruje, podlega
                      karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
                      • truten.zenobi abberd gold, bezpieczna kasa.. 02.06.14, 19:02
                        te i parę innych wynalazków? czy uważasz że dopóki nie wkroczy prokurator nikt nie ma prawa krytykować?
                        • skory1 Re: abberd gold, bezpieczna kasa.. 07.06.14, 08:29
                          truten.zenobi napisał:

> te i parę innych wynalazków? czy uważasz że dopóki nie wkroczy prokurator nikt
                          > nie ma prawa krytykować?

Jest różnica między krytyką a kłamaniem.
                          • truten.zenobi Re: abberd gold, bezpieczna kasa.. 09.06.14, 06:56
                            > Jest różnica między krytyką a kłamaniem.

z tym ze z nas dwóch ja krytykowałem.
                            ja na swoje wywody przedstawiłem dowody, Ty jedynie socjotechnikę...
                            ale w sumie kłamstwa bym Ci nie zarzucał... bo najprawdopodobniej głęboko wierzysz w to co piszesz... z tym że w dalszym ciągu jest to dalekie od prawdy.
                      • snajper55 Re: typowa piramidka... 03.06.14, 00:28
                        skory1 napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Mówienie prawdy, że Amway i inne podobne "biznesy" to piramidy nie grozi
                        > > żadnymi sankcjami.
                        >
                        > Kłamstwo.
                        > Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
                        >
                        > Art. 26.
                        > 1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości...

Potrafisz czytać? Powtórzę. Może teraz zrozumiesz co napisałem:

Mówienie prawdy, że Amway i inne podobne "biznesy" to piramidy nie grozi żadnymi sankcjami.

S.
                        • skory1 Re: typowa piramidka... 07.06.14, 08:27
                          snajper55 napisał:

> Potrafisz czytać? Powtórzę. Może teraz zrozumiesz co napisałem:
                          >
                          > Mówienie prawdy, że Amway i inne podobne "biznesy" to piramidy nie grozi
                          > żadnymi sankcjami.

Nie wystarczy czytać, trzeba jeszcze czytać ZE ZROZUMIENIEM. Twierdzenie, że AMWAY to piramida to KŁAMSTWO, rozpowszechniane w celu SZKODZENIA osobom współpracującym z tą firmą. To PODPADA pod paragraf.
                          • truten.zenobi typowa piramidka - każdy zwerbowany ma werb 14.06.14, 07:28
                            fakty są takie że każdy zwerbowany ma werbować kolejnych.

korzyści jakie osiągnie zależą głównie od ilości zwerbowanych osób i od ilości "pokoleń". korzyści ze sprzedaży wykonywanej osobiście nie są traktowane jako główne źródło dochodu - "dużą kasę" ma przynieść budowa "sieci"
                            tak mi to zostało przedstawione przez osobę która chciała mnie zwerbować do AW, i zasadniczo potwierdzają to informacje z innych źródeł.

tak więc nazwanie tego typu procederu piramidą jest stwierdzeniem faktu. to że do werbowania dodano handel różnymi produktami i ideologię nic nie zmienia pod względem pojęciowym ale dużo pod względem socjotechnicznym, ekonomicznym, i formalno-prawnym.
                            dzięki temu system trwa

a skoro nazywanie tego piramidą odbierasz jako szkodzące to oznacza że godzi ono w podstawowe zasady funkcjonowania organizacji. w normalnej firmie handlowej nikt by tak tego nie odebrał, a słowa o piramidzie co najwyżej traktował jako odniesienie do struktury organizacyjnej. tu jednak jest inaczej. dlaczego?
                            • skory1 Re: typowa piramidka - każdy zwerbowany ma werb 19.06.14, 08:14
                              truten.zenobi napisał:

> fakty są takie że każdy zwerbowany ma werbować kolejnych.
                              >
                              > korzyści jakie osiągnie zależą głównie od ilości zwerbowanych osób i od ilości
                              > "pokoleń".

Kompletnie nie masz pojęcia jak działa plan marketingowy mlm.
                              • Gość: StaryZnajomy Re: typowa piramidka - każdy zwerbowany ma werb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 12:48
                                Heh Rychu, widzę że dalej walczysz stary obłąkańcu ?
                        • skory1 Re: typowa piramidka... 07.06.14, 08:36
                          Stare, ale wciąż obowiązujące. W tekście tym NIGDZIE nie ma słów, że mlm to piramida, natomiast jest mowa o tym, że SYSTEM mlm jest MYLONY z piramidami, bo PRZYPOMINA piramidę. Przypomina to NIE TO SAMO, co JEST piramidą.

ww2.senat.pl/k5/dok/sten/oswiad/borkowsk/3101o.htm
              • truten.zenobi Art. 286. 21.01.14, 18:47
                Art. 286.
                § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
                • skory1 Re: Art. 286. 06.03.14, 14:13
                  truten.zenobi napisał:

> Art. 286.
                  > § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niek
                  > orzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej
                  > w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsi
                  > ębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Art. 26. Odpowiedzialność za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji o przedsiębiorcy
                  1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o
                  sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy,
                  podlega karze aresztu albo grzywny.
                  2. Tej samej karze podlega, kto, w celu przysporzenia korzyści majątkowej lub osobistej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim, rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o swoim przedsiębiorstwie lub przedsiębiorcy, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorcy lub przedsiębiorstwa.

Osoby szkalujące AMWAY nie są bezkarne, uprzedzam.
                  A jeśli ktoś twierdzi, że kłamiemy mówiąc, iż AMWAY to uczciwy biznes oferujący DOBRE produkty - niech nas skarży, proszę, jest na to paragraf. O ile się chce ośmieszyć. :P
                  • snajper55 Taka jest prawda 06.03.14, 15:02
                    Dałbyś sobie spokój z gloryfikowaniem tej piramidy akwizytorów usiłujących wciskać ludziom beznadziejny szajs. Już chyba wszyscy na was, sekciarzach, się poznali.

Dla jeszcze niezorientowanych polecam film o firmie Amway, o metodach pracy i metodach prania mózgu stosowanych w tej piramidzie:

Część 1: www.youtube.com/watch?v=Xhd9byZgS7Q
                    Część 2: www.youtube.com/watch?v=f6x70ZFFM5M
                    Część 3: www.youtube.com/watch?v=InZQ84SoZzM
                    Część 4: www.youtube.com/watch?v=LB0yXR_A1wM
                    Część 5: www.youtube.com/watch?v=5714m-MhK8Q
                    Część 6: www.youtube.com/watch?v=VTI1SkZlR04

S.
        • skory1 Re: typowa piramidka... 19.06.13, 22:09
          truten.zenobi napisał:

> a jakie są Twoje oczekiwania?

A jaka jest twoja wiedza?
          Z piramidą nie ma to nic wspólnego, wie to każdy, kto poznał i ZROZUMIAŁ plan marketingowy AMWAY.
      • przedsiebiorcaw Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 01.06.13, 22:07
        To nie jest praca bo nie ma tu szefa tylko współpraca, sama decydujesz ile pracy w to przedsięwzięcie wkładasz ile nie. Czy warto, uważam że tak, ale jest potrzebna duża cierpliwość w oczekiwaniu na efekty, ale przyjdą.

Gość portalu: paulina napisał(a):

> jeśli jest ktoś zorientowany jak wygląda naprawdę praca w firmie amway to
        > proszę o info, bo nie wiem czy warto się tym zarażać. dziękuję i pozdrawiam
        > paulina
      • Gość: Realista Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: 89.231.104.* 17.06.13, 21:59
        Warto zająć się tym biznesem. Jest świetną alternatywą do pracy na etacie czy innej działalności gospodarczej.
        Negatywne opinie nijak się mają do rzeczywistości.

Bla bla bla . Moja matka, moja ciotka itd byli ale się nie dorobili. Albo byli ale już nie są. Głupie gadanie. Jestem pewien że niejeden zna kogoś kto pracował u kogoś na etacie i się nie dorobił ale za to właściciel jeździ nowym mercedesem ma dom z basenem itp. Mało tego. Jestem pewien że każdy zna kogoś kto gdzieś pracował i nie dość że się niczego nie dorobił to na dodatek już tam nie pracuje. Powiem więcej pewnie nie jeden z was może to powiedzieć o sobie. Prawda jest taka moi drodzy opluwacze. Żeby osiągnąć sukces w jakiejkolwiek dziedzinie to trzeba włożyć nieco wysiłku. Nie ma nic za darmo. Polecam lekturę biografii którejkolwiek osoby, która w życiu doszła do czegoś więcej w sporcie biznesie czy innej dziedzinie.
        Serdecznie pozdrawiam.
        • snajper55 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 18.06.13, 22:04
          Gość portalu: Realista napisał(a):

> Warto zająć się tym biznesem. Jest świetną alternatywą do pracy na etacie czy i
          > nnej działalności gospodarczej.
          > Negatywne opinie nijak się mają do rzeczywistości.

Ja polecam sprzedaż odkurzaczy. Jest to świetna alternatywa wobec pracy na etacie czy innej działalności gospodarczej.
          Negatywne opinie nijak się mają do rzeczywistości.

S.
      • sonnycrockett Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 21.06.13, 00:26
        Gdyby w szkole uczono podstaw finansów na poziomie podstawowej komórki społecznej to ten wątek nie byłby potrzebny. Najlepiej poczytać o 'multilevel marketig' w róznych źródłach i wyrobić sobie opinię własną. Dodam, że w sieci więcej jest hymnów pochwalnych niż krytykanckiej piątej kolumny. Poza tym jest kwestia predyspozycji psychicznych.
        • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 21.06.13, 10:26
          sonnycrockett napisał:

> Gdyby w szkole uczono podstaw finansów na poziomie podstawowej komórki społecznej
          > to ten wątek nie byłby potrzebny.

Popieram.
          Niestety, problemem jest to, że o zasadach marketingu wielopoziomowego można się nauczyć tylko w samym marketingu wielopoziomowym, bo w żadnej polskiej szkole czy uczelni się o tym nie uczy. W przeciwieństwie do uczelni zachodnich - np. Harvard Business School.
          Rezultat jest taki, że co rusz pojawia się w Polsce kolejna piramida finansowa, wciskająca kit, że jest "legalnym i uczciwym" biznesem a setki Polaków się na to ponownie nabierają - z braku umiejętności odróżnienia tych piramid od mlm.
          O umiejętności posługiwania się tabliczką mnożenia nawet nie chce mi się gadać, bo to czysta rozpacz...
          • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 26.06.13, 19:21
            No i proszę, a gdy my mówimy, że proszek do prania z AMWAY jest bardziej skoncentrowany, przez co wydajniejszy i TAŃSZY - to wymyślają nam od naciągaczy.
            Tymczasem tutaj mamy dowód, że to nasi krytykanci nie wiedza o czym mówią.
            W tym artykule WYRAŹNIE pisze, że proszki niemieckie są BARDZIEJ SKONCENTROWANE i WYDAJNIEJSZE od tych z Polski.

finanse.wp.pl/kat,104124,title,Szok-Polska-kawa-jest-gorsza-od-niemieckiej,wid,15760468,wiadomosc.html
            • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 02.07.13, 10:44
              Wydało się. :P

www.stepkowski.net/2013/06/jak-z-biznesu-we-wspolpracy-z-amway-i-z-samej-firmy-amway-zrobiono-sekte-wyssana-z-palca-opinia-o-amway-artykul-na-przykladzie-cwaniactwa-wlasciciela-serwisu-o-nazwie-chrzescijanski-osrodek-apologet/
              • Gość: Krzych Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:40
      • Gość: Ryszard Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: 78.9.31.* 23.07.13, 17:19
        Witam!
        Dla tych, którzy ciężko pracują w firmie Amway ten biznes działa raz lepiej raz gorzej.
        Trzeba pamiętać , że firma jest producentem. Każdy kto zaczyna współpracę ma wiele wątpliwości. Jest to normalne. Należy dokładnie zapoznać się z firmą oraz jakie możliwości oferuje firma Amway. Nie można słuchać osób, które nie działają na tym polu. Nic nie wiedzą o tej działalności.
        Na opinie firmy Amway często pracują ludzie, którzy są nie uczciwi, brak im wytrwałości a czasami wiedzy na ten temat. Zakupią licencję i czekają dwa tygodnie i są zdziwieni, że nie zostali jeszcze milionerami? Ciekawe czy idąc do pracy mogą pozwolić sobie na lenistwo?
        Rozumiem , że każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, doceniam to bardzo. Bo choć sam biznes jest bardzo prosty to nie każdy zobaczy szansę dla siebie i swojej rodziny.
        Współpracuje z firmą od dłuższego czasu i wiem, że nie znajdziecie drugiej tak uczciwej firmy na światowych rynkach. Gdyby tak nie było firma już dawno przestała by istnieć. Myślicie , że nikt by tego nie odkrył? Ja jestem dumny , że mogę współpracować z firmą. I zachęcam wszystkich by spróbowali by przekonać się osobiście czy warto czy nie. Problemem dla wielu ludzi nie jest firma Amway lecz własny strach i niskie poczucie wartości oraz strach przed porażką. Bo co bedzie jak mi nie wyjdzie co powiedzą moi znajomi? Nasi znajomi już dawno mają wypracowaną opinię na nasz temat. Czy się w coś zaangażujemy czy nie. Tutaj nic nie można stracić. Pozdrawiam
      • diadam [...] 09.09.13, 18:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • annajustyna Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 09.09.13, 21:04
          Matko, jakie ceny :/
          Produkty do prania Amway Home
          • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 10.09.13, 21:38
            annajustyna napisała:

> Matko, jakie ceny :/
            > Produkty do prania
            > Amway Home

Zdajesz sobie sprawę z tego, że to są KONCENTRATY?
            • truten.zenobi Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 10.09.13, 21:48
              > Zdajesz sobie sprawę z tego, że to są KONCENTRATY?

Zdajesz sobie sprawę z tego, że w sklepach KONCENTRATY są także dostępne?
              • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 25.09.13, 10:05
                truten.zenobi napisał:

> Zdajesz sobie sprawę z tego, że w sklepach KONCENTRATY są także dostępne?

Owszem.
                A wiesz, jaką część w tych "koncentratach" zajmuje właściwy produkt? Ok. 20%, reszta to wypełniacze. To sprawia, że ich cena jest niższa. Wiem to z badań, do których swego czasu dotarłem.
                Dowód? "Koncentrat" proszku do prania tej samej firmy w Polsce i w Niemczech różni się ilością prań, Niemcy umieją liczyć - Polacy nie, dlatego można nas ciągle robić w bambuko w marketach. Allegro jest pełne ogłoszeń sprzedaży NIEMIECKIEGO Vizir-a. Pytanie dlaczego. ;)
        • truten.zenobi zwróć uwagę "współpracuję" a nie "pracuję" ;P 09.09.13, 22:25

• zaq28 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 03.10.13, 00:20
        forum.gazeta.pl/forum/w,23,3433047,3433047,Amway_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,23,21461993,21461993,AMWAY.html
        tu masz link do wyszukiwarki forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=amway&forumId=23&sortMode=SCORE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1
      • diadam Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 24.10.13, 16:06
        Z Amwayem jest tak samo jak z każdym innym biznesem. Biznes działa jak Ty działasz. Od 12 lat regularnie mi płacą za raz wykonaną pracę ( to się nazywa pasywa). I nie wież tym którzy mówią, że stracili pieniądze. Dzisiaj jest to sklep internetowy w którym kupujesz to co chcesz i kiedy chcesz. Nie ma żadnych targetów. Dochód masz % od obrotu twojej grupy.
      • Gość: grażka Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.13, 10:08
        No to wypowiem się i ja... to jest coś na czym można zarobić, ale tak jak wszystko wymaga wysiłku. Klienci sami nie przyjdą do nas a jeśli się zniechęcimy, nikt za nas nie odwali roboty. W Amway jest to dobre, że kładziony jest nacisk na pomoc swoim nowym partnerom, nie są zostawiani samym sobie (jeśli trafisz na kogoś innego, to go zmień). Mnie w Amway bardzo podobają się produkty, które na pierwszy rzut oka są drogie, są to jednak koncentraty, na dodatek bardzo ekologiczne i skuteczne. Jak masz wątpliwości to kup coś poprzez osobę, która próbuje Cię namówić do współpracy. Jeśli produkt nie spełnia oczekiwań, można go zwrócić. Proszki do prania - rewelacja. Suplementy diety - drogie, ale przynajmniej jest pewność, że zawierają to, co oferują, przechodzą wszelkie kontrole jakości (w przeciwieństwie do naszych aptecznych). Mnie śmieszy to, że wypowiadają się ludzie, którzy albo nigdy nie spróbowali współpracy z Amway, albo po pierwszych porażkach się wycofali i mają najwięcej do powiedzenia. To jest zwykły marketing i za to Ci płacą. Wielu nie zrobi tu biznesu, ale nie dlatego, że należy on do nieuczciwych, ale dla wytrwałych i takich, którzy nie załamują się przy pierwszych porażkach. A stracić właściwie nic nie można. Zasada prosta: dochód jest proporcjonalny do wysiłku. Poza tym - dochód nie przychodzi w pierwsszym miesiącu. Wiele osób jest sceptycznie nastawionych i czeka na Twoje zyski, dopiero jak się przekonają, gotowi są dołączyć. Spróbuj, co tracisz? Boisz się ośmieszyć? Tak, to jest kolejny powód, dla którego ludzie rezygnują a potem gadają głupoty.
        • Gość: Maria Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.13, 21:15
          Popieram, Grażka. Warto się tym zająć, warto to robić i nie warto rezygnować. Ludzie do tego wracają, a gdyby zostali, wytrwali, dziś prawdopodobnie szło by im bardzo dobrze.
          Produkty są ekologiczne i skoncentrowane, a więc bardzo trwałe. Pozornie cena straszy odnośnie do podobnego produktu na rynku, ale w praktyce każdy produkt wystarcza na dużo dłużej, jest bezpieczny - nie uczula, jest ekologiczny - a więc cena staje się bardzo konkurencyjna, a produkty przez swoje zalety jeszcze bardziej. Ponadto firma daje poczucie bezpieczeństwa dając określoną w kilku m-cach gwarancję zwrotu pieniędzy, jeśli nie spodoba Ci się produkt lub współpraca. W większości miast na pewno jest ktoś, kto się tym zajmuje i taka osoba może powiedzieć w jakich dniach odbywają się spotkania informacyjne. Warto tam pójść, posłuchać. Nie warto słuchać plotek, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. System Amway to nic innego jak ... matematyka. Skąd się biorą plotki? Stąd,że ktoś oczekiwał, że od razu miliony zacznie zarabiać, a tu się okazuje, że trzeba trochę popracować, a że ów ktoś nie był zbyt pracowity i nie udało się, więc co ? Trzeba oczernić, oskarżać o najgorsze... Dodam tylko, że współpraca z Amway to nie jest żadna forma zatrudnienia, kupuje się produkty, na które dostaje się upusty od samego początku. Później można to na określonych zasadach przekształcić w działalność gospodarczą. Nie spotkałam MLM który tak bardzo dzieli się zyskiem, a rynek pracy w tym kraju warty jest śmiechu...dla nas-Polaków... bo obywatele innych krajów, emeryt, rencista czy ewentualnie student znajdą tu pracę jeszcze... taki inwalida jako ochroniarz - za 4zł/h, gdzie pracodawca dostaje jeszcze kasę za zatrudnienie inwalidy!.... ale uwaga - kończy się kadencja i minister pracy myśli w telewizji o podniesieniu najniższej krajowej... hehe..
          • Gość: Krzych Re: amway Obłuda nic więcej IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:38
          • Gość: Krzych Amway - Obłuda nic więcej IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 21:13
        • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 29.11.13, 11:44
          Gość portalu: grażka napisał(a):

> Suplementy diety - drogie, ale przynajmniej jest pewność, że zawierają to, co oferują,
          > przechodzą wszelkie kontrole jakości (w przeciwieństwie do naszych aptecznych).

Co do tego, czy są drogie - dyskutowałbym. Biorąc pod uwagę stopień przyswajalności, który kilkukrotnie przekracza przyswajalność syntetycznych witamin z apteki i przeliczając to na cenę 1 tabletki - okazuje się, że droższe są witaminy z apteki. Mechanizm jest w zasadzie podobny do np. produkcji proszków do prania. Wyprodukowanie syntetycznej witaminy jest TAŃSZE od produkcji suplementu pochodzenia naturalnego, co obniża cenę opakowania ale zarazem obniża wartość takiego produktu. W przypadku proszków - masowo stosuje się TAŃSZE wypełniacze, co obniża cenę opakowania, ale ZWIĘKSZA ilość proszku potrzebnego na 1 pranie i nawet jeśli znacząco nie obniża to jakości prania - powoduje większe obciążenie środowiska naturalnego poprzez stosowanie szkodliwych substancji.
      • Gość: Krzych Amway ściema przeczytaj IP: *.205.56.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.14, 20:52
      • Gość: 12% Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.tomaszow.mm.pl 20.01.14, 23:40
        Siedziałem w Amway'u kilka lat. Byłam na 12% w linii Dona Kinga (tzw. Jabłuszko). Dziś nie widzę się w tym, chociaż szkolenia przydały mi się w dalszym życiu. Amway to specyficzna działalność: albo dasz się wchłonąć całkowicie, albo wylatujesz. Porównaj z innymi: Oriflame, Colway, Zepter itp. Wszędzie nabijasz kasę liderom liczą na ich poparcie w budowaniu grupy. Jeśli wcześniej "wystygną" niż zaczną zarabiać - stracisz grupę i przyjaciół. Ja uwierzyłem w siebie. Dziś mam własną działalność i Amway traktuję jako lekcję życia. Nie wrócę tam, ale wiem, jak kreować swoją niezależność. Nic nie poszło na marne. Kto to przejdzie, może coś na ten temat powiedzieć, reszta nich będzie pozytywna, albo niech siedzi cicho!
        • truten.zenobi naprawdę mocny argument! 21.01.14, 08:27
          Kto to przejdzie,
          > może coś na ten temat powiedzieć, reszta nich będzie pozytywna, albo niech sied
          > zi cicho!
      • normalna1_1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 07.05.14, 22:22
        Hej, jestem dość zorientowana w działaniach tej firmy. Jak czytam, niektóre wypowiedzi, to krew mnie zalewa... co za idioci bez wiedzy...
        Po pierwsze, zaczęłam "bawić" się w ten biznes z mężem jakieś 2 lata temu. Jeszcze nie jesteśmy na wysokim poziomie, ale to przez czas jaki poświęcamy temu biznesowi. Sama byłam jedną z osób, które traktowały Amway jak "sektę", postanowiłam się przekonać, żeby nikt mi nie wciskał ciemnoty. Nikt mi nie zrobił prania mózgu, kieruję się logiką. Jesteśmy nastawieni na zarabianie pieniędzy niewielkim nakładem pracy i tak się dzieje.Obecnie dzięki tej kasie spłacamy co miesiąc ratę kredytu za mieszkanie. 800 pln.niby to nie dużo, ale miło... pomyśl, to tak jakby ktoś robił Ci co miesiąc prezent i płacił ratę za mieszkanie. Radzę sama się przekonaj, jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz... :)
        • Gość: Joanna Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.play-internet.pl 17.05.14, 18:36
          W pełni sie zgadzam:) my rownież choć z pewnymi oporami postanowiliśmy z mężem sprawdzić temat. Mamy świetną linie sponsorowania, skupioną stricte na budowaniu biznesu i z czystym sumieniem moge powiedzieć, ze to działa. Nauczyliśmy sie jak szybko budować z ludźmi biznes (bez zbędnej filozofii) i rezultaty są imponujące. Po kilku miesiącach nasze zarobki kształtują sie w granicach 1200 - 2100zl. Fajne jest, kiedy widzimy, ze ludzie których zaprosiliśmy do tego biznesu zaczynaja zarabiać. Polecam:)
        • truten.zenobi Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 17.05.14, 21:56
          takie małe pytanko - masz zgłoszoną działalność gospodarczą?
          • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 20.05.14, 09:43
            truten.zenobi napisał:

> takie małe pytanko - masz zgłoszoną działalność gospodarczą?

A co to ma do rzeczy?
            • truten.zenobi Re: czy ktoś wie coś o sekcie 20.05.14, 21:30
              > A co to ma do rzeczy?

to nie wiesz?
              • skory1 Re: czy ktoś wie coś o sekcie 21.05.14, 22:19
                truten.zenobi napisał:

> to nie wiesz?

Oświeć mnie.
                • truten.zenobi Re: czy ktoś wie coś o sekcie 22.05.14, 06:15
                  zgłoś się do doradcy podatkowego - może on będzie w stanie - mi przecież i tak nie uwierzysz... masz swój "plan marketingowy" czy jak to tam zwiecie swoje jedynie słuszne zasady działania.
                  • krakkrakusek1au Re: czy ktoś wie coś o sekcie 01.06.14, 10:38
                    @truten.zenobi

Please excuse me. Your quoted sentence does not make sense to me.
                    I think it should be: “you are old enough to kill but not to vote” or “ you are old enough for killing but not for voting”.
                    Who did you quoted your sentence from?
                    • truten.zenobi Re: czy ktoś wie coś o sekcie 01.06.14, 15:42
                      it's lyrics

www.metrolyrics.com/eve-of-destruction-lyrics-barry-mcguire.html
                      en.wikipedia.org/wiki/Eve_of_Destruction_%28song%29
          • Gość: Joanna Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.cdma.centertel.pl 12.06.14, 14:32
            Witam,
            Do truten.zenobi - tak mam własną działalność
      • lukas929292 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 11.06.14, 07:07
        Boże święty co tu piszą na tych forach xD do Amway wszedłem dwa lata temu i zarabiam tyle że zrezygnowałem z pracy na etat ^^ jak ktoś chce to osiągnie co tylko ze chce :) jak ktoś nie chce to wypowie się negatywnie na forum.

Pozdrawiam!
        • Gość: Joanna Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? IP: *.cdma.centertel.pl 12.06.14, 14:39
          Wiesz, Łukasz - odnoszę identyczne wrażenie nawet po tak krótkim czasie:). To co czytałam nijak ma się do tego z czym się zetknęłam zaczynając ten biznes. Dlatego też każdemu rekomenduję, żeby sam sprawdził. Ja przez te wszystkie głupoty w necie długo się wahałam, ale cieszę się, że w końcu samodzielnie wszystko sprawdziłam i używając własnego mózgu oceniłam.
        • snajper55 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 14.06.14, 08:47
          lukas929292 napisał(a):

> Boże święty co tu piszą na tych forach xD do Amway wszedłem dwa lata temu i zar
          > abiam tyle że zrezygnowałem z pracy na etat ^^ jak ktoś chce to osiągnie co tyl
          > ko ze chce :) jak ktoś nie chce to wypowie się negatywnie na forum.

Amway to pikuś. Ja rok temu zająłem się sprzedażą odkurzaczy. To jest dopiero biznes. Zrezygnowalem z etatu, z kasą nie wim co mam robić. Pracuję kiedy chcę, pracuję ile chcę, cały czas poznaję nowych ludzi. To idealna praca. Każdy powinien zostać sprzedawcą odkurzaczy.

S.
      • trage Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 13.09.14, 23:11
        Kobieto! Daj sobie spokój. Firma jest fajna, ale produkty drogie, natomiast dystrybutorzy, ktorzy już współpracują z firmą w tzw. górnej linii zrobią Ci wodę z mózgu. To temat rzeka.
        • skory1 Re: czy ktoś wie coś o firmie amway? 16.09.14, 08:57
          trage napisał(a):

> Kobieto! Daj sobie spokój.

Może niech sama zdecyduje?

> Firma jest fajna,

To dlaczego ma dać sobie pokój? :P

> ale produkty drogie,

Nieprawda.

> natomiast dystrybutorzy, ktorzy już współpracują z firmą w tzw. górnej linii
          > zrobią Ci wodę z mózgu. To temat rzeka.

Tak, temat rzeka - można do znudzenia tłumaczyć podstawowe rzeczy a i tak zawsze znajdzie się malkontent, co "wie lepiej". Zajmij się swoją robot i nie wtrącaj się do cudzej, zwłaszcza, jak nie masz pojęcia o temcie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka