Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PLIVA Kraków

08.01.06, 15:23
    Mam do Was wszystkich pytanko, czy ktos z WAs pracuje w FIRMIE
    FARMACEUTYCZNEJ PLIVA na Mogilskim w Krakowie? Bardzo proszę kogos o
    napisanie jaka atmosfera tam panuje, jakie zarobki, kierownictwo jakie za i
    przeciw. Będę Wam wszystkim bardzo wdzieczna!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: PLIVA Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:11
        Powiem Ci tylko tyle ze strtowalam do nich swego czasu na stanowisko asystentki
        w kadrach i rozmowa kwalifikacyjna byla tak nieprzyjemna, ze cieszylam sie ze
        nic z tego nie wyszlo. Poza tym wez pod uwage ze ich ogloszenia ukazuja sie b.
        czesto w prasie i nie tylko a to o czyms swiadczy.
        • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 09.01.06, 07:18
          Gdzie miałayście rozmowę? Bezp. w PLIVIE czy przez agencję rekrutacyjną?
          Dlaczego nieprzyjemna ta rozmowa?
          • Gość: a Re: PLIVA Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:55
            Rrzez ag. posrednictwa w Warszawie. Dlaczego nieprzyjemna? Nieprzyjemni byli
            rekrutujący, moze to byla prowokacja ale mnie tak chamskie zagrywki nie kreca.
            Tak jak wspomnialam kandydowalam na stanowisko asystentki (mam wykszt wyzsze, 2
            jezyki, Office, i takie tam...) a oni mi taki tekst, ze zglosza skarge do tej
            agencji bo nie maja "z czego" wybierac. Żenada.
            • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 09.01.06, 22:26
              No to faktycznie buractwo.
              ja jestem w trakcie rozmów-ale w Krakowie.
              • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 10.01.06, 18:04
                powiedz jakie masz odczucia po tych negocjacjach?
                • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 10.01.06, 20:33
                  Bardzo pozytywne, ale to na razie 1 rozmowa, nie w Plivie jeszcze, a w agencji, która szuka kandydatów.
                  • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 11.01.06, 00:05
                    Pytam bo chce złożyc tam dokumenty aplikacyjne. Słyszałam że praca jest w
                    porządku i że panuje tam miła i przyjemna atmosfera. Jak coś się u Ciebie
                    posunie do przodu bardzo proszę daj znać, bo nie wiem co robić, hmmm ale chyba
                    również złożę!!!!!Pozdrawiam
                    • ply_mouth Re: PLIVA Kraków 11.01.06, 05:19
                      pliva to dziwna firma. w dziale KJ bardzo duza rotacja, co tez o czym swiadczy.
                      zastanawiam sie, kto zarzadza ta firma. przeciez ponosza koszty zwiazane z
                      zatrudnianiem nowych pracownikow, po czym ci odchodza po paru miesiacach, tak
                      jest milo. wyrzucanie pieniedzy w bloto... ale ich pieniadze ich sprawa.
        • Gość: agmaa do a IP: 212.244.39.* 13.01.06, 14:18
          czy rozmawiałaś o finansach?
          • Gość: a Re: do a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:47
            nie było mowy o ile sobie przypominam....
      • Gość: ja Re: PLIVA Kraków IP: *.dwory.pl / 212.244.64.* 11.01.06, 11:41
        witam
        startowałem do tej firmy w Krakowie, byłem na uwaga!! 5 (słownie) pięciu
        rozmowach, dwóch z paniami z HR, trzema z działu do którego aplikowałem i po
        piątej rozmowie dowiedziałem się że koncepcja się zmieniła i nie zamierzają
        nikogo zatrudnić
        • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 12.01.06, 17:47
          dziwne, nie wiem co myslec. Moja koleżanka pracuje tam i bardzo sobie chwali
          czas tam spędzony. Mówiła ze nie łatwo sie tam dostac, ale gdy już sie czlowiek
          zalapie jest w porządku. NIE WIEM CO JUZ ROBIC.....
        • Gość: a Re: PLIVA Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:10
          tak jak juz wczesniej wspomnialam, beznadziejna firma. Omijac z daleka...
          • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 12.01.06, 20:46
            Przecież tam nie pracujesz?:>
            • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 13.01.06, 22:45
              właśnie nie pracuję tam ale kolezanka pracuje i namawia mnie abym składała tam
              CV. Mówiła mi że w żadnej pracy nie ma samych pozytywów i plusów, tak jak i tam
              są wady i zalety. Ona mi mówi żebym próbowałai jestem strasznie skołowana.
              • Gość: kika Re: PLIVA Kraków IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 23:02
                Oczywiście że aplikuj, jak już Ci złożą ofertę pracy to się będziesz
                zastanawiała czy warto, na tym etapie nie ma co gdybać.
                Życzę powodzenia :)
              • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 14.01.06, 11:15
                Oczywiście Gosiu, później pomyślisz;)
                A jakie stanowisko? Czy masz wykształcenie branżowe?
                Ja też pracuję, ale zgłosiłam się, czli aplikowałam:)
                • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 14.01.06, 20:16
                  Jestem po Zarządzaniu i Marketingu (AE Krakow), koleżanka pracuje na produkcji
                  nieźle zarabia, ma mozliwośc awansu, cały czas mówi że w tej firmie nie jest
                  źle, mialabym rozmowę tylko z jednym gościem, podobno bardzo fajny facet, nie
                  musialabym sie szwendac po zadnych agencjach itp. Dodatkowo finansują nauke
                  angielskiego. Co mi proponujecie w danej chwili?????
                  • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 15.01.06, 00:00
                    A dlaczego tak się wahasz???
                    • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 15.01.06, 13:00
                      Waham się bo mam pewną pracę u Wujka ale w sklepie obuwniczym oba te terminy
                      pokrywają sie wzajemnie, Krewny chce abym zaczęła już od czwartku.
                      • Gość: agmaa Re: PLIVA Kraków IP: 80.48.73.* 15.01.06, 17:10
                        Jak rodzina to poczeka;)
        • Gość: marcus Re: PLIVA Kraków IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:51
          > witam
          > startowałem do tej firmy w Krakowie, byłem na uwaga!! 5 (słownie) pięciu
          > rozmowach, dwóch z paniami z HR, trzema z działu do którego aplikowałem i po
          > piątej rozmowie dowiedziałem się że koncepcja się zmieniła i nie zamierzają
          > nikogo zatrudnić
          Ha ha, w 2003 spotkalo mnie to samo rozmowa z konsultantem z HR w drodze do
          domu telefon i umowione spotkanie z bezposrednim przelozonym po 2 tyg. telefon
          o zamrozeniu projektu!!!!
          Wiem ze byla szefowa HR pracuje (nie wiem czy jescze)w Sheratonie, masa ludzi z
          HR zwiala do innych firm w Krk (obracam sie w tym srodowisku). Caly czas nie
          wiadomo co zostanie w KrK a co Wa-wie- no z wyjatkiem produkcji tego nie
          przeniosa, a slyszalem ze w ich biurowcu juz mozna wynajmowac pietra.Wszystkie
          sygnaly swiadcza ze firma jest zarzadzana specyficznie!
          • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 15.01.06, 23:04
            dzieki za info, czyli Ty nie popierasz pracy w tej firmie, dałeś mi niezłego
            mata, cholera nie wiem juz co myslec, ale chyba powiem koleżance że spróbuje,
            zobaczymy co bedzie, zdobędę nowe doświadczenie może niezbyt przyjemne ale to
            zawsze coś. Przynajmniej mnie moze tak chamsko nie bedą traktować jak w
            Piekarni u Kruczka - tam był dopiero horror, brrrrr aż nie chce wspominać!!!!
            • Gość: Marcus Re: PLIVA Kraków IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:12
              Gosia - ja tak sobie mysle ze każdy może miec inna opinie, wiesz wszystko
              zależy od wielu czynnikow moja znajoma właśnie w HR pracowala tam cos ok. 5
              lat. Wiec może warto - nie jest to f-ma krzak ładnie będzie wyglądało w CV.Ja
              po falstarcie w Plive dostałem sie HQ Tesco i nie chce zmieniać pracy-
              atmosfera super, trzeba pracować ale jest luz, dobre place (w krk rzadkość)tez
              zdarza sie chamstwo , buraki sa wszędzie, ale kultura organizacyjna generalnie
              jest nastawiona na eliminowanie takich patologii
              • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 18.01.06, 19:42
                Dziekuje Marcusie za cenne wskazówki, musze Ci powiedzec że masz racje i
                zgadzam sie z twoją opinią. Będę próbowała. Powodzenia.
              • gosia2751 Re: PLIVA Kraków 18.01.06, 19:45
                złożyłam CV i mam miec rozmowe we wtorek. Spróbuje raz kozie śmierć.
      • Gość: Zewłok Re: PLIVA Kraków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 13:36
        Uruchom wyszukiwarkę i poszukaj osoby o nicku Hybryda. Przedstawia się jako pracownik(-ca) Plivy. Ma chyba skrzynkę mailową na tym portalu, może z niej korzysta?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka