Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zdjęcie do CV?

11.01.06, 14:13
    Może mi ktoś doradzi jak powinno wyglądać odpowiednie zdjęcie do cv? Czy na
    zdjęciu powinnam się uśmiechąć, czy powinnam być w okularach i w jakiej bluzce
    itd.
    A może ktoś zna dobrego fotografa w Warszawie?
    Obserwuj wątek
      • onlyju Re: Zdjęcie do CV? 11.01.06, 14:25
        Zdjęcie do CV to tzw. zdjęcie paszportowe, czy też legitymacyjne. Klasyczne,
        biznesowe (strój biznesowy), żadnych udziwnień i przesadnej mimiki. Minimalny
        makijaż (lekko rzęsa, puder matujący na twarz - ale bez przesady).
        Zrobisz takie u każdego fotografa.
        • Gość: ola Re: Zdjęcie do CV? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:02
          ale jak wkleić tak aby tekst się nie obniżył????!!!! bo nie wiem jak to zrobić
          pomóżcie
          • onlyju Re: Zdjęcie do CV? 11.01.06, 15:06
            No to już musisz pokombinować kochana! Zdjęcie ma być po prawej na górze, ponad
            nim wyśrodkowany napis: curriculum vitae lub Twoje imię i nazwisko.
            W jednej linii ze zdjęciem nie powinno być żadnego tekstu, bo wówczas
            rzeczywiście wychodzą cuda. Więc tych kilka centymetrów po lewej w jednej linii
            ze zdjęciem zostawiasz puste.
            • Gość: Martynka Re: Zdjęcie do CV? IP: *.lama.net.pl 11.01.06, 15:30
              nieee, takie puste pole po lewej wyglada po porostu brzydko, i miejsce sie
              marnuje. ja w mo0im CV mam tak, ze po lewej mam podstawowe dane typu imie i
              nazwisko, adres, i w tej samej linii po prawej mam zdjecie (ale tylko wtedy
              kiedy wymagają, swoją drogą nie lubię jak tego wymagają, ale co zrobic). mozesz
              po prostu wkleic obrazek po prawej, mozesz najpierw utworzyc pole tekstowe zeby
              wkleic. owszem, takie CV w doc moze sie rozjechac, wiec najlepiej
              przekonwertowac to potem w pdf.
          • szpileczka_w Re: Zdjęcie do CV? 11.01.06, 15:28
            Klikasz prawym na zdjęcie i masz Formatuj obraz->Układ->Za tekstem... powinno
            zadziałać. Powodzenia
      • Gość: jacobs Re: Zdjęcie do CV? IP: *.brda.net 11.01.06, 15:59
        Zdjecie zalaczaj wylacznie na zadanie, bo zgdonie z dyskusja przeprowadzona tu
        jakis czas temu, zalaczanie zdjecia samo w sobie jest nieprofesjonalne i dziwne.
        • Gość: yu178128 Re: Zdjęcie do CV? IP: *.sympatico.ca 11.01.06, 18:03
          jak firma zada zdjecie to jest co najmniej dziwne a na pewno swiadczy niedobrze
          o firmie...
      • kaczy.dziob Re: Zdjęcie do CV? 11.01.06, 19:35
        Raczej sie nie wysyla, ale skoro ma ci pomoc, to moze cus takiego:
        tinyurl.com/df4z4
        • Gość: Olga Bombowe zdjęcie do CV:)))))))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 19:42
      • Gość: Adam Re: Zdjęcie do CV? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.03.06, 15:00
        Jakich rozmiarów wklejacie zdjęcia do CV wysyłanego mailem?
        Np.: 150x200 pikseli, czy mniejsze?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka