Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca, a studia

05.02.06, 07:25
    Witam. Mam pytanie - pracuję i studiuję jednocześnie - ostatnio chciałam
    wziąć urlop ,,z okazji'' sesji egzaminacyjnej - szef zezwolił, ale z
    wieeelkim bólem. Czy są jakieś przepisy normujące taką sytuację? Czy nie jest
    tak, że na okoliczność sesji pracownikowi przysługuje urlop ,,extra''? Proszę
    o odpowiedź. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • good.morning Re: praca, a studia 06.02.06, 20:35
        Przed przyjęciem do pracy obiecali, że będę mogła chodzić do szkoły a jak
        przyszło co do czego to musiałam brać urlop na żądanie.
        • Gość: Magda Re: praca, a studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:38
          No oczywiste, że jak się chcesz uczyć, to musisz wziąć urlop, albo uczyć się po
          pracy. Dlaczego miałabyś być inaczej traktowana, bo studiujesz?
          • czarnooka25 Re: praca, a studia 06.02.06, 20:47
            Dlaczego miałabyś być inaczej traktowana, bo studiujesz?
            Dziękitemu ze studiuje podnosi swoje kwalifikacje a tym samym poziom swojej
            pracy,coś w zamian chyba się należy?
            • Gość: jaaaaaa Re: praca, a studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:11
              "Chyba się należy"? Co jeszcze się należy, w imię "bycia studentem"? Może dopłata do podręczników, czesnego (jeśli studia są płatne), bilety miesięczne na uczelnię?

Jakiekolwiek udogodnienia ze strony pracodawcy powinny być traktowane jako jego dobra wola, a nie że "się należy".

Czy jeśli powiem pracodawcy, że tydzień urlopu przyznawany regularnie co miesiąc polepszy moje samopoczucie, będę bardziej wypoczęty i odstresowany, przez co niewątpliwie zwiększy się jakość wykonywanej przeze mnie pracy, to czy to będzie wystarczający wg Ciebie powód, żeby taki tygodniowy urlop co miesiąc mi się "należał"?

(jestem pracującym studentem, żeby nie było)
              • good.morning Re: praca, a studia 06.02.06, 22:57
                Masz rację studia mogą skończyć tylko : pan prezes i ty, a reszta do mioteł.
                • Gość: jaaaaaa Re: praca, a studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:07
                  Widzę, że skończyły się argumenty (jeśli w ogóle jakieś były, poza "chyba mi się należy").

Są w tym kraju takie partie, których głównym i jedynym punktem programowym jest "nam się należy" - proponuję wstąpić, z pewnością będą się Tobą chwalić - "młodzi, wykształceni w naszych szeregach" :-D
                  • czarnooka25 Re: praca, a studia 07.02.06, 18:35
                    "Należy się" -to słowa mojego szefa- dostałam sporoą podwyżkę- na czesne i
                    książki a także wolne, bym mogła się uczyć, bo niestety spędzam w pracy czas do
                    19. I tym sensie użyłam zwrotu :należy się". ja nie mam postawy roszczeniowej,
                    tylko tak mi wytłumaczył mój szef: bedziesz bardziej wykształcona, przyniesie
                    to korzyść nie tylko Tobie ale także mojej firmie.
        • losiu4 Re: praca, a studia 07.02.06, 09:23
          znajomej osobie przysługują z tytułu dokształcania dodatkowe wolne dni. Robi
          podyplomowe.

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka