Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podbieranie klientów

IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.06, 23:07
    co robicie jak potencjalny - zresztą bardzo realny pracodawca proponuje wam
    pracę i jednoczesnie proponuje że masz przejść ze swoją baza klientów?
    otrzymałem taką propozycję w branży fiansowaej na tzw. doradcę dla fiem - czy
    to jest normalne, obawiam się równiez że póxniej sie mnie pozbedą i zostanę z
    niczym, co o tym sadzicie?
    Obserwuj wątek
      • sylwia3112 Re: Podbieranie klientów 18.02.06, 10:03
        Spotkałam się z taką sytuacją 3 lata temu. też miałam obawy ale niesłuszne!
        Pracuję do tej pory. Baza była mi potrzebna do nauczenia sie tematu i tylko ja
        miałam do niej dostep.To byli moi pierwsi klienci na których zarobiłam
        pensje.Mało tego do dzis są moimi klientami i daja mi swoich znajomych za
        klientów.Rozumiem ,że masz przejść z innej firmy? Jeżeli zostawisz swoją bazę w
        starej firmie to ONA najwięcej skorzysta....a po co? to twoi klienci!!!
        • Gość: Adam Re: Podbieranie klientów IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.06, 12:54
          zalezy co to za branża, jesli to jakas branża farmcetyczna, detal itd. to nie ma
          problema, gorzej jeśli jest to np. jest branża finansowa, co tu dużo mówic np.
          bank; podebranie klientów oznacza - brak lojalnosći, spalenie mostów czyli
          odbije się to dużym echem i na pewno nie pozostanie niezauważone; generalnie
          jest to bardzo niedobrze oceniane przez współpracowników, z kolei przejscie do
          innego banku nie oznacza automatycznie stałej pracy - ta branza odznacza sie
          bardzo duzą fluktuacją kadr; i wg mnie podebranie klientów indywidualnych to
          jeszcze nie jest problem ( nie jest to tak zauważalne ) ale podebranie podmiotów
          godspodarczych to już może byc duzy problem na przyszość
      • Gość: J Re: Podbieranie klientów IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.06, 12:55
        lepiej stwórz nową bazę klientów, od czego sa kśiązki telefoniczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka