Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Hiszpani

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:43
    Witam!
    Zamierzam wyjechac do hiszpani w poszukiwaniu pracy. Czy jest ktos chetny na
    taki wyjazd w ciemno ? W grupie bedzie razniej. Uwazam ze lepiej jechac z kims
    niz samemu. Zainteresowanych wyjazdem zapraszam na gg badz e-mail. Jestem z
    Katowic.
    Pozdrawiam.

Fiorek@wp.pl
    GG: 477467
    Obserwuj wątek
      • Gość: Fiorek Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:41
        Nikt nie jest chetny ??
        • Gość: Lacomia Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:43
          ja bym była chętna ale to dopiero na wakacjach bo studiuje i tak w połowie
          lipca by mi pasowało,a tobie??a czemu chcesz jechac w ciemno ?a w ogóle jestes
          k czy m:)?
          • Gość: Fiorek Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:55
            Ja wyjezdzam w kwietniu. Jestem 100% facetem :)
            • Gość: Lacomia Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:05
              ok dzieki wiesz ciężko było poznać po niku:)jedziesz na truskawki tak?
              • Gość: Fiorek Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:33
                Zobaczymy co sie znajdzie :)
        • Gość: marekk Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:03
          jak chcecie jechac w ciemno to chyba was pogrzalo powodzenia i krzyzyk na
          droge:/
          • Gość: Fiorek Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:46
            debil...
            • Gość: marekk Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:12
              ty tez nie jestes lepszy jak jedziesz w ciemno i napewno bez jakiejkowiek
              znajomosci jezyka
              • Gość: Fiorek Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:55
                Oto mamy przyklad typowego polaczka, ktory to swojemu rodakowi zyczy jak
                "najlepiej"
                • Gość: marekk Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:25
                  ale ja ci czlowieku nie zycze zle a zarabiaj tam mjatek!tylko ci sie dziwie ze
                  jedziesz w ciemno i na dodatek nie znasz pewnie jezyka ale to juz w sumie twoja
                  sprawa jak by nie bylo powodzenia zycze
      • Gość: Lacomia Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:07
        jednak w ciemno:)z tego co slyszałam to niezle mozna zarobic na reklamie
        dyskotek i barów i to nie tylko z tego forum to wiem szczególnie jak sie ma
        miejscówke na plaży,koleżanka która była tam w celach turystycznych mówiła ze
        mase Polaczków tam mozna spotkac takze prawie sami swoi:)no to zycze powodzenia
        jak wrócisz to KONIECZNIE zdaj relacje jak było ja sie wybieram początek,połowa
        lipca zobaczymy co z tego wyjdzie
      • fresowka Re: Wyjazd do Hiszpani 10.03.06, 15:43
        czesc
        jezeli chodzi o zbiory to szukajcie w okolicach malagi tam jest pelno duzych
        plantacji przy truskawkach nie ma szans na zatrudnienie hiszpanie korzystaja
        przez wup maja dofinansowanie od kazdej zatrudnionej polki dlatego nie
        zatrudnia nawet legalnie bo im sie nie oplaca
        najlepiej szukac na poludniu w typowo turystycznych miejscach ale chociaz
        troszke musicie znac hiszpanski
      • matczukm Re: Wyjazd do Hiszpani 10.03.06, 19:31
        No super poprostu :P ja to bym pojechal ale tez w wakacje bo studiuje, glownie
        dla przygody, z reszta mam taki zamiar... juz powoli zglebiam hiszpanski :)
        • Gość: do matczukm Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:32
          matczukm a nie szukasz może towarzystwa;)?ja sie też wybieram na wakacjach
          tylko nie wiem ile mi zajmie sesja,podejrzewam ze początek najdalej połowa
          lipca :/ w ogóle fajnie by było jak by sie uzbierała taka grupka studentów np.z
          tego forum i tez znajomych którzy by chcieli zarobic ale jednocześnie mieć
          przyjemnośc z takiego wyjazdu :)
          Lacomia
          • matczukm Do Lacomia 12.03.06, 18:39
            Jasne ze szukam, co wiecej moja znajoma ma tam ciotke ktora tam wynajmuje
            mieszkania, wiec moze nie bedzie wcale tak w ciemno :) Mi sie sesja konczy 23
            czerwca i mam zamiar jakos przed polowa lipca jechac, bilet samolotem w obie
            strony z oplatami portowymi wyczailem ze 500 niezle co?
            • Gość: Lacomia Re: Do Lacomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 19:34
              nie wierze 500?! ale schiz:)to ja się tu szykowałam na nie wiem ile:) i super
              ze mieszkanie jest pewne bo prace to jakoś znajdziesz,no moi znajomi tłumnie
              sie na germany wybierają a ja tam nie chce bo wlasnie hiszpania mnie kręci
              okropnie i byłabym wniebowzięta jak by mi coś wyszlo,się okaże:)
              • matczukm Re: Do Lacomia 12.03.06, 19:43
                Ja bym nie wytrzymal sluchajac ich powalonego szwabskiego jezyka, z reszta
                klimat ten co u nas nie co to Hiszpania... :) zycze powodzenia!!!
        • Gość: Espania Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 11.03.06, 14:36
          Poczytajcie najdłuższy watek bo nie lubie się powtarzać.Pracy w Hiszpanii ( w
          ciemno) jest full.Dokładnie tak samo było na początku w Anglii.Ale jak ktoś
          chce proponuje wyjazd już w połowie maja (najpóźniej)Gwarancja pracy 99,9%:))
          • Gość: Fiorek DO espania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:06
            odezwij sie do mnie na gg lub na maila. Mam do Ciebie jedno pytanko.

GG:477467
            fiorek@wp.pl
            • Gość: zosia Re: DO espania IP: 62.14.120.* 12.03.06, 13:56
              Jestem na m-scu w Madrycie i nie potwierdzam tego,ze pracy jest full. Przed
              majem za bardzo nie ma po co sie wybierac, gdyz wymagaja pozwolenia na prace.
              Wydaje mi sie, ze najlepiej jechac do kurortow turystycznych...tam cos sie
              powinno znalesc.
              • maybi Re: DO espania 13.03.06, 15:40
                Zosia zgadzam sie z Toba,
                jesli jest pracy full
                to dlaczego wczoraj widzialam na skrzyzowaniu zaniedbanego czlowieka
                trzymajacego karton " jestem z Czech ,potrzebuje pracy"
                a dzis w wiadomosciach mowia o indigente polaco ( sprawdz w slowniku co to jest
                indigente )ktorego hiszpan zaatakowal nozem, takich jest tu mnostwo,dlaczego o
                tym akurat jest glosno? bo po raz pierwszy zastosowali technike otwarcia serca
                umierajacemu czlowiekowi i masazu bezposredniego...
                jesli jest pracy full dlaczego ci ludzie jej nie maja? a chca pracowac.
                wytlumacz to ty? co te bajki wymyslasz
                • Gość: jac Re: DO espania IP: *.Red-80-24-177.staticIP.rima-tde.net 30.03.06, 12:45
                  a gdzie mieszkasz? bo ja widuje tez faceta z kartka, ze jest z Czech i
                  potrzebuje pracy. przypadek?
                  • Gość: Espania Re: DO espania IP: *.ols.vectranet.pl 30.03.06, 22:52
                    a gdzie mieszkasz? bo ja widuje tez faceta z kartka, ze jest z Czech i
                    > potrzebuje pracy. przypadek?

Nie wiem gdzie go widujesz ja byłem w Lloret de Mar.Obecnie siedze w Polsce bo
                    mam niezłą posadę,ale mam 2 propozycje na stałe na Teneryfie lub w Holandii
                    niedaleko Amsterdamu za większe pieniądze ale klimacik bez porównania:))
      • maybi przede wszystkim plan 13.03.06, 15:26
        Malaga zyje z turystow a nie z rolnictwa!!!!!!! (jakie plantacje?????)

Wszystkie miejscowosci na wybrzezu zyja z turystow, plantacje sa w glebi kraju,
        moze jedynie Huelva gdzie jezdza polki na truskawki,
        moze Jaen (zbiory oliwek)...z angielskim+ moze ktos was zrozumie w Barcelonie
        albo Madrycie gdzie jeszcze jacys ludzie mowia w tym jezyku...ale tam rolnictwa
        nie ma.

90 procent Hiszpanow zyje w nadmorskich miesjcowosciach, reszta w glebi kraju.
        Tak trudno policzyc gdzie jest nadmiar rak do pracy a gdzie niedosyt?
        Zamiast czytac beznadziejne porady skupcie sie na liczbach, realiach!!!!!
        Nie wystarczy spakowac walizke i kupic bilet, trzeba miec przygotowany
        precezyjny plan z wieloma opcjami...
        zeby ten wasz zyciowy krok zarobkowy nie okazal sie krokiem samobojczym.

PS. Hiszpania jest dobrym miejscem do odpoczynku, do zarobku Niemcy.
        Polecam poszukac danych na temat realnych zarobkow i realnych kosztow zycia w
        Hiszpanii...albo popytac kogos doswiadczonego a nie marzycieli.
        • Gość: Espania Re: przede wszystkim plan IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.03.06, 19:05
          Hmm nie wiem kto ile jest (był) w Hiszpanii ale ja pojechałem w ciemno i pracę
          miałem w ciągu 2 dni.Realne zarobki -a miałem 1350 euro za 4 tygodnie czyli m-
          cznie ok 1500-1550.Noclegi jedzenie itd. też wspominałem.Może i w Niemczech
          można więcej zarobić ale to nie ten "klimacik":))Powodzonka wszystkim.
        • icaro Re: piszesz bzdury 30.03.06, 22:32
          > 90 procent Hiszpanow zyje w nadmorskich miesjcowosciach, reszta w glebi kraju.
          > Tak trudno policzyc gdzie jest nadmiar rak do pracy a gdzie niedosyt?
          > Zamiast czytac beznadziejne porady skupcie sie na liczbach, realiach!!!!!
          > Nie wystarczy spakowac walizke i kupic bilet, trzeba miec przygotowany

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

90%?? dziecko...troche geografii by ci sie przydalo ...

wszystkim wyjezdzajacym radzilbym zaopatrzyc sie w bilet powrotny,noce w
          hiszpanii sa dosc chlodne.prace mozna znalezc,lecz jest potrzebny jezyk hiszpanski.
          w polsce moge znalezc prace jesli znam tylko hiszpanski lub albanski?? pewnie
          sie myle...chlop jezdzac traktorem gada sobie po angielsku tak jak w
          manchester... jak to sie nam poprawil poziom nauczania :)

pozdrawiam z hiszpanii.

www.poloniamadryt.net
          • skara Re: piszesz bzdury 02.04.06, 23:14
            A moze Maybi nie w tej samej Hiszpanii mieszka? Kurcze, 90 procent w nadmorskich
            miejscowosciach to nawet w sierpniu nie bedzie, hehe...
          • maybi oj Icaro 15.04.06, 23:18
            Icaro chce uczyc geografii i statystyki dziennikarzy z INFORMATIVOS
            TELECINCO..hehehe

daje wiare ich obliczeniom niz Tobie...

• icaro Re: oj Icaro 16.04.06, 15:31
              > Icaro chce uczyc geografii i statystyki dziennikarzy z INFORMATIVOS
              > TELECINCO..hehehe
              >
              > daje wiare ich obliczeniom niz Tobie...
              +++++++++++++++++++++++++++++++++++

a ja daje wiare mojemu wyksztalceniu i mojej znajomosci jezyka.podejrzewam ze
              chodzilo o cos w rodzaju:90 % mieszkancow hiszpanii spedza swoje wakacje nad
              morzem lub cos podobnego.
              zaufanie do znajomosci geografii hiszpanskich dziennikarzy jest olbrzymim bledem.
              pero bueno...
              Hay tontos que tontos nacen, hay tontos que tontos son, hay tontos que tontos
              hacen, a los que tontos no son.
      • patikab Re: Wyjazd do Hiszpani 27.03.06, 16:21
        Hej, ja tez jestem z Katowic i jestem chetna na wyjazd.Mam 27 lat i znam
        angielski i troche francuski.
        Moj meil patikab@wp.pl
        moge wyjechac od zaraz
        • dorka321 Re: Wyjazd do Hiszpani 30.03.06, 00:56
          ja tez jestem chetna na wyjazd.. mam nie cale cwierc wieku,znam angielski i
          jestem gotowa tez na wyjazd...a w ciemno-tym bardziej ciekawie:)
          • dorka321 Re: Wyjazd do Hiszpani 30.03.06, 00:57
            moj gg 1707351...
      • Gość: ola Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.inversas.jazztel.es 30.03.06, 13:42
        Sluchajcie! Z jezykiem angielskim nie zalapiecie sie do lepszej pracy niz
        sprzatanie i mycie garow. Hiszpanski to podstawa!!!!!
        • raveness1 Re: Wyjazd do Hiszpani 02.04.06, 09:19
          A ta lepsza praca to niby jaka?
          • Gość: gosc Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 15:26
            tez sie pisze. mam auto do dyspozycji.
            • Gość: Bartas Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:23
              Tez jestem chętny w ciemno troche przygody niezaszkodzi moj nr gg 9541159
            • Gość: Espania Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.ols.vectranet.pl 12.04.06, 21:01
              Do Hiszpy samochodem:-/ Policz sobie jakie są koszty w porównaniu z samolotem i
              jaki jest czas przejazdu:)) Ja wyjechałem z domu ok 10.00 do innego miasta na
              lotnisko a o godz. 17.00 piłem piwo pod palmami.
              • Gość: mati Re: Wyjazd do Hiszpani IP: 163.117.12.* 17.04.06, 16:26
                pozdr. z madrytu, praca niby tutaj jest, ale trzeba znac jezyk i przydaloby sie
                jeszcze ludzi(ja w taki sposob chyba bede pracowal od maja, bo mam co najmniej
                ze 3 oferty nagrane - trzeba tylko brac poprawke na wiarygodnosc hiszpanow :) )
                z tymi 90 proc. to przesada, bo w comunidad de madrid mieszka na pewno ponad 6
                mln ludzi(a hiszp. ma w tej chwili jakies 44 i pico), poza tym jest jeszcze
                pare sporych miast niepolozonych nad morzem... jesli chodzi o sytuacje polakow,
                to nie jest tutaj az tak zle... moj koles hiszpan pracuje w centrum pomocy
                spolecznej i maja tylko jednego podopiecznego polaka - "estanislav" sie nazywa
                hehe... tamten koles, co dostal kosa, to byl jedyny przypadek udzialu polaka w
                bojce, o ktroym bylo glosno... przesptepczoscia zajmuja sie glownie rumuni
                (praktycznie codziennie slychac o jakims numerze), bulgarzy, albanczycy +
                oczywiscie slynni latin kings - pewnie nie ma to za wiele wspolnego z
                rzeczywistoscia, ale obraza medialny wyglada wlasnie tak...

ps nie ogladajcie telecinco :))))
                • Gość: Krysia urlop w Hiszpanii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.06, 21:59
                  Bylam na urlopie w Hiszpanii przy okazji poznalam Pania dyr. z hotelu , w
                  ktorym bylam zazartowalam czy potrzebuje ludzi do pracy w odpowiedzi uslyszalam
                  TAK ja moglabym natychmiast zaczynac, ale problem jest, ze ja mam luksus prace
                  w niem.zastanawiam sie jednak czy nie otworzyc filii w Hiszpanii, ja
                  gdziekolwiek bym sie nie pokazala natychmiast mam robote. Chce wam powiedziec,
                  ze bez jezyka Niem. Hisz. szanse sa znikome poza tym jest niesamowicie
                  drogo.Jesli ktos chce informacji wiecej prosze pytac.
                  • Gość: mati Re: urlop w Hiszpanii IP: 163.117.12.* 20.04.06, 19:05
                    krysia juz za duzo jezykow zna i polskiego powoli zapomina hahaha - dobra,
                    starczy dowcipow na niskim poziomie...
                  • Gość: Espania Re: urlop w Hiszpanii IP: *.ols.vectranet.pl 20.04.06, 20:16
                    Gość portalu: Krysia napisał(a):

......Chce wam powiedziec,
                    > ze bez jezyka Niem. Hisz. szanse sa znikome poza tym jest niesamowicie
                    > drogo.
                    Po 1 pracowałem już 2 razy tylko z Angielskim i roboty full
                    Po 2 drogo???? Co drogo bo chyba hotele jedynie.Jedzenie tańsze jak w
                    Polsce,mieszkanie kwestia poszukania w najgorszym przypadku hostal ok 220euro m-
                    c.Ja znalazłem apartament 2 pokoje,kuchnia,łazienka za 500euro ale na 3 osoby!
                    Daje to ok 170 euro m-cznie.
                    • Gość: Michał Re: urlop w Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 01:30
                      Mam pytanie ..Gdzie warto jechać gdzie Ty np. byłas czy warto jechac np do
                      Malagi???Z góry dziękuje za odpowiedz.
      • papaj30 Re: Wyjazd do Hiszpani 23.04.06, 12:19
        a witam kiedy jedziesz ?? i gdzie bedziesz szukał . no ja kiedys tam pracowalem i mieszkalem 2 lata na costa blanca w Benidorm super miasto pracy jest tam pełno odezwij sie na moje gg 7794046 to pogadamy
        • Gość: Pete! Majorka IP: 62.29.131.* 23.04.06, 18:22
          Hi! Planuje wyjazd na Majorke koncem maja do pracy w turystyce;) znam niemiecki
          i angielski, jestem z Bielska-Bialej. Jesli jest ktos chetny do wspolnego
          wyjazdu zapraszam na gg 9477886 :] cya
        • Gość: fiorek Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.Red-83-53-142.dynamicIP.rima-tde.net 23.04.06, 20:34
          Witaj espania !
          ja siedze wlasnie w lloret i powiem CI tak, ze hostel u mari jest, ale nie za
          200 euro miesiac tylko 300 OD OSOby. taniej sie nie da niestety tak nam
          powiedziala. czy roboty full to ja nie wiem jest, ale zarobki nie takie piekne.
          teraz moja kobieta prcuje za 5,5 euro ale tylko po 6h wiece nie mozna. Policja
          wczoraj do niej podeszla po 4 i powiedziala ze na propagandzie mozna pracowc
          tylko do 3 w nocy. wiec 5 x 5 jest 25 euro. w ciagu miesiaca wyjdzie okolo 800
          euro ale mieszkanie drogie i zycie. Ciezko bedzie cokolwiek odlozyc jak co to
          max 200 euro. Dyskotetki tej w ktorej Ty pracowales NIGDIE tutaj nie ma.
          POwaznie jest 28 dyskotek ale Twojej nie ma. Pozatym co chcialem powiedziec tu
          jest duzo polako co siedza tu od lat i oni w sezonie swoich znajomych
          zapraszaja....np ochroniarz z tam gdzie robie jest polakiem i zaprasza swoja
          lase i mase jej znajomych wiec AZ tak latwo z praca nie ma.....

Espania wyslij mi maila z nazwa tej dicho w ktorej pracowals i powiedz gdzie
          mniej wiecej ona jest. Pozdrawiam z hiszpani Ñ=
          Fiorek wp.pl
          • Gość: Espania Re: Wyjazd do Hiszpani IP: *.ols.vectranet.pl 25.04.06, 13:40
            Dyskoteka nazywa (nazywała??)sie Fame jest jak idziesz od plaży w lewo za
            Burger King i jakieś 100-150 metrów,niełatwo ją znaleźć:)) Co do propagandy ja
            pracowałem od 20-ej więc do 3-ciej daje to 7 godzin:) W sumie robiłem 42 godz.
            tygodniowo no ale fame płaci 8 euro(płacił??)Co do Marii przykro mi widać
            podniosła ceny.Co do znajomych to wspominałem ci że właśnie w Fame pracuje od
            lat ta sama ekipa.

P/S Fame to najstarsza dyskoteka w Lloret więc nie wierze że nikt nic nie wie
            na jej temat.Pozdrawiam i powodzonka.
            • Gość: Krysia Mallorka koniec urlopu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.04.06, 09:08
              Jezeli chcecie prace na Mallorce to poprostu trzeba znalezc kilka hoteli tam
              napisac najlepiej w hiszpanskim i czekac.Wiem ,ze znajdziecie prace, bo na
              sezon duzo ludzi do pracy potrzebuja.Tak jak pisalam wczesniej ja moglam od
              razu zaczynac,no coz ja mam duzo szczecia do pracy i mysle,ze dlatego prace
              mam.Znajomosc jezyka jest bardzo wazna i wyuczony zawod z tego co ja wiem
              najczesciej szukaja pokojowek i pomocy do kuchni.Placa na taryfe 8€ na godz.
              Wtym hotelu niema szans na mieszkanie.
            • loba_girl Re: Wyjazd do Hiszpani 03.05.06, 16:56
              Orientujecie się może jakie są realne szanse na pracę w Hisp od jesieni, czyli
              raczej pod koniec sezonu? Do końca sierpnia jestem uziemniona jednak potem z
              wielką chęcią..:)
      • Gość: maciek Praca na wybrzezu Hiszpanii - jak z jezykiem? IP: *.magma-net.pl 04.05.06, 22:53
        Witam,

mam pytanie do zorientowanych: czy zeby pracowac na wybrzezu hiszpanii
        (barcelona, walencja itd) potrzebna jest znajomosc hiszpanskiego, czy wystarczy
        angielski + podstawy niemieckiego??? prosze tylko o konstruktywne odpowiedzi.

pozdrawiam,
        Maciek
        • Gość: iwa Re: Praca na wybrzezu Hiszpanii - jak z jezykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 13:09
          HISZPANIE wychodzą z założenia ,że ich język to podstawa,ale próbuj.
        • Gość: lila Re: Praca na wybrzezu Hiszpanii - jak z jezykiem? IP: *.chello.pl 06.05.06, 22:09
          bez hiszpańskiego ani rusz, chyba że u obcokrajowców, ale jak wynajmiesz
          mieszkanie , załatwisz cokolwiek na mieście itd??? musisz znac conajmniej
          podstawy języka
          • Gość: fiorek Re: Praca na wybrzezu Hiszpanii - jak z jezykiem? IP: *.Red-88-3-233.staticIP.rima-tde.net 07.05.06, 21:21
            Ja jestem w lloret trzeba znac dobrze angielskie bez hiszpanskiego mozna
            znalezc prace. ja pracuje a nie znam w ogole jezyka z tym, ze mam tutaj
            znajomego polaka ktorzy siedzi tutaj 2 lata i on mnie wkrecil. Zarobki 5-6 euro
            za godzine na wiecej nie liczcie. Zycie niestety drogie. Pozdrawiam z lloret.

Fiorek
            fiorek wp.pl
            GG 477467
            • Gość: fiorek Re: Praca na wybrzezu Hiszpanii - jak z jezykiem? IP: *.Red-88-3-233.staticIP.rima-tde.net 07.05.06, 21:24
              jeszcze jedno byc moze bedziemy wynajmowac z dziewczyna wieksze mieszkanie i
              jakby byly jakis 2 osoby chetne na wspolne mieszkanie niech napisza esa na nr
              509782372. to jeszcze nie jest pewne.... lepiej wynajmoac w wiecej osob bo
              mieszkania doo tanich tutaj nie naleza. pozdro. jak co dam znac. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka