Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Emigracja podatkowa

13.03.06, 18:50
    Wiele osob przybywalo do Wielkiej Brytanii z mysla zarobienia tutaj pieniedzy
    i powrotu do kraju, by te pieniadze spozytkowac. Jednak okazuje sie, ze
    panstwo polskie zmusza tych ludzi do pozostania w UK i uzyskania obywatelstwa
    brytyjskiego, gdyz inaczej beda oni placic wysokie kwoty w ksztalcie podatkow!

Mielismy juz emigracje polityczne i wywolane przesladowaniami na tle
    religijnym.

Przyszedl czas na emigracje podatkowa.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zetajones Re: Emigracja podatkowa IP: *.wfd86a.dsl.pol.co.uk 13.03.06, 19:26
        racja, tak dlugo jak nie zmienia tego przepisu nie wrocimy do naszego kraju,
        podjelismy juz pierwsze kroki o uzyskanie statusu rezydenta UK. to smutne ze tak
        nas potraktowano w Polsce. jeszcze teraz sie chwali Marcinkiewicz, ze mozemy
        pracowac w cieplych krajach, a czy ostrzegl ludzi jaki haracz za ta przyjemnosc
        maja zaplacic? mi nikt 2.5 roku temu nie mowil o takim przepisie i nagle po 2
        latach prawie wyszlo na jaw ze taki przepis istnieje i ze w sumie to jestem
        przestepca podatkowym!
        • red_artist Re: Emigracja podatkowa 13.03.06, 19:36
          Zdziercy szkoda gadać!
          Strasznie płaczą, że obywatele wyjeżdżają, ale niech się nie dziwią skoro takie
          warunki życia nam fundują! Jak rany w Polsce się uczciwie nie dorobisz, a jak
          już chcesz się jakoś dorobić, wyjeżdżasz, harujesz, a po powrocie żywisz te
          pasożyty. Normalnie niedobrze się robi. W takiej sytuacji patriota nie ma racji
          bytu, chyba że wszyscy chwycimy za kije i na Wiejską...
          Jak już wyjade, nie mam zamiaru wracać.
      • cafe_justysia Re: Emigracja podatkowa 13.03.06, 21:25
        ale jak to jest możliwe,że tylko za to,że jest się obywatelem jakiegoś kraju
        trzeba mu bulić haracz,pracując w innym kraju :))) Łaj???!!!
        • Gość: homiee Re: Emigracja podatkowa IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.03.06, 23:24
          cafe_justysia napisała:

> ale jak to jest możliwe,że tylko za to,że jest się obywatelem jakiegoś kraju
          > trzeba mu bulić haracz,pracując w innym kraju :))) Łaj???!!!

justysia, bo zycie to nie jest bajka, he he.
        • soup.nazi Re: Emigracja podatkowa 14.03.06, 05:54
          cafe_justysia napisała:

> ale jak to jest możliwe,że tylko za to,że jest się obywatelem jakiegoś kraju
          > trzeba mu bulić haracz,pracując w innym kraju :))) Łaj???!!!

Bo Bulbonia to taki wredny kraj.
          • Gość: ufo Re: Emigracja podatkowa IP: *.nck.krakow.pl / *.nck.krakow.pl 14.03.06, 18:20
            Musicie płacić tax w PL ponieważ: 1)dzięki naszemu krajowi mieliście gdzie się
            uczyć (i ktoś za waszą naukę musiał płacić ,również ci co wtedy pracowali za
            granicą)2) w czasach gdy dorastaliście i uczyliście się ,zdobywaliście
            dosw.zawodowe w Polsce nie było wojny itp. 3) macie paszport Polski dzięki
            któremu to paszportowi znależliście się w UK tudzież innym kraju 4) dzięki temu
            że jesteście Polakami ,a Polska należy do UE możecie pracować w niektórych
            państwach UE m.in. UK.

Na koniec osobista dygresja otóż uważam ze najlepiej zrobią ci ,którzy zostaną
            w kraju zdobywając tak cenne na Polskim rynku pracy dośw.zawodowe,za parę lat
            będą mieli co pokazać pracodawcy ,a nie to że się z tytułem magistra zap....na
            zmywaku w Londynie tudzież jakiejś angielskiej wsi.

"silni pozostaną słabi wymiękną"
            • randybvain Re: Emigracja podatkowa 14.03.06, 18:24
              1. Wszystko, co potrzebuje do zycia nauczylem sie sam, w szkole spedzilem tylko
              czas na nauczenie sie do egzaminow, ktore sa mi potrzebne jak swini siodlo
              2. W czasach, gdy sie uczylem Polska byla pod okupacja innego panstwa, a wojska
              tego panstwa spacerowaly sobie po ulicach.
              3. Laska jakas? To im jest potrzebne zaksiegowanie mnie Peselami i numerami.
              4. Nie dzieki temu, ze jestem Polakiem, a dzieki temu, ze jestem w swojej
              dziedzinie fachowcem pracuje tam gdzie pracuje.
            • Gość: Joanna Re: Emigracja podatkowa IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.03.06, 09:16
              Ufo, smutne jest to co piszesz... Bajdurzenie przyda Ci sie przy zasypianiu
              dziecka, my zyjemy w realnym swiecie. Nie znasz rzeczywistosci, siedz cichutko,
              bo az szkoda czytac.
              Nie bede z Toba dyskutowac, bo szkoda mojej energii, czasu.
              Zycze szerokich horyzontow. Przydadza sie;-)
      • Gość: bagarmosen Re: Emigracja podatkowa IP: *.ipt.aol.com 14.03.06, 19:06
        ufo co jeszcze musimy zrobic? tylko dlastego , ze jestesmy \polakami? A CO
        ZROBILO PANSTWO ABY NAS ZATRZYMAC?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka