Gość: max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:26 Witam wszystkich Mam prosbe- wiecie cos nt. rekrutacji w formie Biofarm. wlasnie otrzymalem zaproszenie na rozmowe 2 etap- bede wdzieczny za wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:02 Tak pracowałem w Biofarmie Jeśli chodzi o proces rekrutacji to bardzo ciężki. Lubią jak się dużo wie o firmie i produktach broń boże nie pomyl się w nazwach. Najlepiej przygotuj prezentacje jakiegoś preparatu może być Magnefar to oszaleją Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:28 dzieki wielkie za pozytywny glos:)skoro tam pracowalem - moze napisz cos wiecej- jakie wymagania, atmosfera, obowiazki etc. bede zobowiazany :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 06.04.06, 13:16 a kiedy byles na pierwszym etapie? chodzi mi o date. JA tez bylam na tej rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:27 bylem w zeszlym tygodniu. Perelko:), napisz jak tobie poszlo, co o tym sadzisz?? no i jaki region- ja zach pom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 06.04.06, 19:28 ja mazowieckie-Warszawa.Bylo bardzo sympatycznie,mily czlowiek,szybko sprawnie,i na 11 kwietnia mam drugi etap.Moja kolezanka pracuje w tej firmie,chwali sobie, a to ze pracowalysmy wczesniej razem w 2 innych firmach zmobilizowalo mnie do zlozenia cv.Popiszemy na prv?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 19:35 Jeśli chodzi o pracę w firmie to wymogania są bardzo trudne. Chodzi tylko i wyłącznie o plan. Jeśli chodzi o twój region to RKSem jest chyba Marcin nazwiska nie pamiętam. Tyle tylko wiem, że gościu dzwoni do przedstawicieli w terenie co godzinę i pyta o efekty.Praca jest ciężka często to jest około 10 godzin dziennie a potem raporty o sprzedaży, konkurencji itp. i dziesiątki faksów do firmy. Jeśli chodzi o atmosferę to na początku wszyscy są bardzo mili, grzeczni i wogóle, natomiast przy pierwszych kłopotach nagle nikt Cię nie zna każy dba o swoją przysłowiową dupę. Jeśli chodzi natomiast o dalszy etap rekrutacji to na rozmowach musisz się pokazać jako partner nie daj się sprowadzić do parteru i nie zapominaj że wszyscy tam zaczynali od PH. Po każdej rozmowie zapytaj kiedy się można spodziewać odpowiedzi i najlepiej w tym dniu zadzwoń do firmy i zapytaj o efekt rozmowy. Nie zapomnij o wcześniejszych wskazówkach Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 06.04.06, 19:38 ...ze ciezko-tak,tak wszyscy mowia,ale chyba nie tyczy sie to bezposrednio Biofarmu tylko wszystkich firm farmacetycznych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 19:58 Jak ma na imię Twoja koleżanka i jak długo tam pracuje. Jeśli chodzi o pracę to zgodzę się że wszędzie jast ciężko ale zapytaj się Jaj jaką ma podstawę wynagrodzenia i czy jaet to fer wobec pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 06.04.06, 20:14 Wolalabym nie zdradzac imienia-to nie byloby w porzadku wobec niej,zebym "o niej bez niej" mowila. Wiem jaka ma podstawe i jaka prowizje. Nie sa to duze pieniadze ale male tez nie. Pracuje tam niedlugo.A Ty CICHA WODA pracowale/as tam?Z Twojego punktu widzenia nie warto tam aplikowac?Powiedz szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:17 dam znać jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 06.04.06, 20:19 Ok.Ja mysle ze tak czy inaczej chce sprobowac. Jesli sa tacy co sa szczesliwi w tej firmie to moze i ja bede:)) to jutro czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:01 witam ponownie - musz przyznac ze "cicha" troszke dala do myslenia ale..... mam nadzieje ze bedzie pozytywnie, rozmowe mam wstepnie na 15 kwietnia- nie znam jeszcze lokalizacji ale mysle ze bedzie to Warszawka. Perelko jesli masz ochote odezwij sie - ustalimy taktyke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:07 moj mail vul1@o2.pl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 06.04.06, 22:52 juz skrobie maila;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 13.04.06, 17:17 cześć czy ktoś z was zna już wyniki drugiego etapu rozmów z 11.04? ja byłam na godzinę 14 i jeszcze nie dostałam odpowiedzi czy oni obdzwaniaja wszystkich czy tylko tych wybranych? pozdrawiam kikki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 08:38 Widze,że firma Biofarm robi furorę na forum Zastanawia mnie tylko to, że co jakiś czas pojawia się taka ogólnopolska rekrutacja. sam widziałem w lokalnym dodatku gazety Wyborczej kilka ogloszeń, więc wnioskuje nie tylko na przykładzie ogłoszeń ale i swoim, że ciągle wymieniają przedstawicieli co do Ciebie Kiki to zadzwoń do Nich i poprostu zapytaj jak Ci poszło i jakie mają plany co do Twojej osoby. Firma przynajmniej ta vlubi a wręcz uwielbia jak się zabiega u nich o prace. Jak masz jakieś pytania to pisz chętnie Ci udzielę Pozdrawiam i zyczę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 09:03 podaj mi proszę jakiegoś meila do siebie lub gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 09:07 Przykro mi ale nie mogę. Jestem w pracy i nie mam gg a meila niestety nie mogę udostępnić możemy wejść na czata podaj tylko jakiego Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 09:15 dobra trudno chciałabym się dowiedzieć czy ty tam pracowałeś? jeśli tak to jak długo? i co możesz mi doradzić? jakie tam sa warunki? jakie stosunki między ludźmi? w jakim regjonie ty pracowałeś? bo ja aplikowałam na warszawe chciałabym do nich zadzwonić ale mam tylko numer na komórke a nie wiem czy wypada tak sie napraszać? ogólnie napisz jakieś wskazówki proszę będe bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 10:23 pracowałem tam około 1 roku, jeśli chodzi o pracę w firmie to jest bardzo ciężko przyznam że dziwi mnie że poszukują na Warszawę skoro nie tak dawno był tam nowy przedstawiciel Jest tam bardzo duża rotacja trzeba naprawdę dużego wysiłku i zaparcia aby wykonać niewykonalnego planu.Po obserwacji zauważyłem że pracują tam tylko przedstawiciele którzy są tam od początku, nowym przedstawicielom jest ciężko i szybko odpadają z gry (nie straszę)Jeśli chodzi o warunki panujące to tak jak wspominałem wcześniej na początku wszystko jest ok i fajnie wszyscy są mili natomiast na końcu nikt Cię nawet nie poznaje ale takie uroki. Ciebie pewnie interesją zarobki są w okolicy dwa, dwa i pół tysiąca netto, tylko jesteś ubezpieczona od stawki ok tysiąca zl. reszta to premia i tym podobne rzeczy. Jeśli chodzi o region w jakim pracowałem to powiem że nie była to Warszawa. jeśli chodzi o telefon w sprawie rozmowy rekrutacyjnej to dzwoń bez obaw w końcu to Twój interes i jest to dobrze postrzegane przez kierownika (nawet nam o tym mówili). Jeśli chodzi o dalsze rozmowy rekrutacyjne to przede wsztstkim nie możesz dać się zniżyc do parteru, musisz pokazać że jesteś najlepsza i to Ty powinnaś tam pracować traktuj rozmowę jako dwóch partnerów a nie jak pan i parobek. Zawsze bądź dobrze przygotowana z produktow( broń boże nie pomyl się ) lepiej wymienić trzy cztery produkty niż coś pokręcić, i oczywiście wiedza vo firmie też wyjzie Ci na duży plus. Możesz przygotować prezentację jakiegoś produktu, proponuje Ci Magnefar junior (jedyny Magnez dla dzieci przynajmniej za mnie) możesz ich wtedy miło zakoczyć. Jeśli choszi o ubior to wiadomo a jeszcze jeśli chodzi o produkty to dowiedz się o ceny w aptekach tych przynajmniej najważniejszych Magn, Ginkofar, Soyfem, Halset zwróc uwagę na ilość tabletek i subst. czynną bardzo ważne np. Ginkofar 60 tabl. Ginkofar 30 tabl. i jest jeszcze Ginkofar Forte czyli podwojna dawka substancji czynnej BARDZ WAZNE, i może też wspomnij o nowym produkcie - reklama w TV tylko nie pmiętam dawki. Jeśli chodzi o szkolenia to stoją na wysokim pozimie (trwają nawet tydzień) i rzeczywiście są przeprowadzone profesjonalnie. Mam nadzieję że troche przybliżyłem pracę w Biofarmie. Zycze dużo sukcesów i powodzenia. Jak są jakieś pytania to służę jeszcze pomocą w miare możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 10:35 wielkie dzięki za wszelkie informacje poczekam do 12 i jeśli się nie odezwą to sama do nich oddzwonie a mam jeszcze pytanko co do twojego stanowiska ja składałam aplikacje na przedst. medycznego nie farmaceutycznego a ty na jakim pracowałeś stanowisku? które z nich jest lepsze? tzn. wg Ciebie oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 10:53 Farmaceutyczny według mnie medyczny ma mniej wdzięczną pracę ale bardziej stabilną. Mam pytanie o Twoje wykształcenie czy jest związane z medycyną albo z biologią? Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 11:11 no raczej nie raczej z zarządzaniem zasobami ludzkimi i psychologią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 11:25 coś bez przekonania :) Najlepiej porozmawiaj z kimś kto jest lub był przedstawicielem medycznym ja byłem farmaceutycznym więc co mogłem to powiedziałem myśle że na pewno jest duż podobieństw Na pewno sa przede wszystkim inne produkty tzw. rx czyli tzw lekarstwa na receptę Musisz iść do apteki i poprostu zapytać o produkty Biofarmu na receptę! Jeśli natomiast chodzi o szkolenia medycznych to tam przede wszystkim wiedza, wiedza i jeszcze raz wiedza , więć przygotuj się na naukę. A jeśli chodzi i Twoj kierunek to bardzo interesujący :) Zyczę powodzenia i czekam na informację w sprawie dalszej rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 11:37 zobaczymy co ma być to będzie czas pokaże mi oni powiedzieli że to już ostatni etap i że teraz to już tylko wynik: albo tak albo nie ale jak do tej pory nikt się do mnie nie odezwał a obiecali kontakt do końca tygodnia dzięki za wszystkie informacje Wesołego Jajeczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 12:03 ciesze się że mogłem pomóc Również życzę Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 14.04.06, 14:04 Dzwonili Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 15:58 tak a jak u nich z wypłacalnością bo podobno co innego do ręki a co innego na umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 19.04.06, 14:08 rekrutacje sa teraz bardzo czeste w biofarmie-nie wynika to z tego ze ludzie sa zwalniani ale pojawiaja sie nowe leki i firma sie rozwija. Ja tak slyszalam.To ze zatrudniaja 2-3 osoby dodatkowo na dany region to chyba bardziej dobrze niz zle-rozwijaja sie a to sie chwli. Odpowiedz Link Zgłoś
kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja 14.04.06, 21:59 a i mam jeszcze pytanko co do samochodu i komórki czy sa jakieś konkretne limity na rozmowy i kilometry? no i przedewszystkim czy firma płaci tyle ile obiecali? bo na słowo jest inna kwota a na umwie inna będę wdzieczna za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 15:50 Mam rozumie, że Cię przyjeli :) W takim bądź razie gratulacje Co do zarobków to rzeczywiście tak jest inna pensja na papierze a inna do ręki Płacą na czas i wywiązują się sumiennie z obiecanej kaski. Komrka jest z limitem (przyznam że ja nigdy go nie przekroczyłem)między przedstawicielami połączenia sąbez limitu a jeśli chodzi o samochód to jest to najczęściej skoda fabia nie pamiętam jak z wyjazdami na weekendy ale chyba nie robią problemów paliwo tankujesz na specjalną kartę Reutex i nic Cięnie interesuje Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 10:33 Hej.Powiem wam ze mam ogromny dylemat, w czwartek zadzwonili ze chca zemna podpisac umowe i sie wacham czy zrezygnowac ze swojej i przejsc!!Co myslicie o tym, a i jeszcze jedno czy na paliwo jest jakis limit? Czy maja jakies limity na artykuly biurowe?myjnie?posilki?internet?i srodki czystosci samochodu np. zapach,plak,pianka do szyb? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.c3-0.tlg-ubr1.atw-tlg.pa.cable.rcn.com 17.04.06, 13:26 czlowieku ale masz dylematy... a zastanawiales sie na realizacja ustalonych planow, udzialu w rynku, penetracji rynku? Jesli Twoim dylematem sa spinacze i drzewka zapachowe to wspolczuje Twojemu przelozonemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 19:12 no to ladnie- widze ze firma inwestuje kapital w proznie- jesli ktos zastanawia sie jak wykorzystac samochod na weekend to zycze powodzenia... poza tym ta praca wymaga znajomosci poprawnej polszczyzny a z tym kolega tez ma problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikki Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:03 cicha woda jeszcze raz dziękuje za informacje pozdrawiam kikki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 19.04.06, 10:22 Pawel-ale sie Twój wątek rozwinął:))), ile ludzi zainteresowanych:). Ja oczywiscie odezwe sie do Ciebie wieczorem ale nie moglam sobie odpuscic naklikania tutaj. kikki - pozdowionka:) i szybkiego zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:14 Norbert chcesz zmienić prace i nie wiesz na czym ta nowa polega? to trochę dziwne............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:10 A i jeszcze chcialems sie spytac czy zakladaja GPS w samochodach i chcialbym sie spytac na czym polega praca przedstawiciela medycznego w firmie biofarm Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikki2 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:16 Norbert chcesz zmienić prace i nie wiesz na czym ta nowa polega? to trochę dziwne............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 19.04.06, 10:42 Pawel-ale sie Twój wątek rozwinął:))), ile ludzi zainteresowanych:). Ja oczywiscie odezwe sie do Ciebie wieczorem ale nie moglam sobie odpuscic naklikania tutaj. kikki - pozdowionka:) i szybkiego zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 217.197.74.* 19.04.06, 11:14 Ta firma to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 19.04.06, 12:27 a po czym wnosisz ze lipa?pracowales/as tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 20.04.06, 10:01 Kiedy tam pracowałeś i w jakim charakterze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:39 Cicha woda-a na jakiej linii leków tam pracowles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalozyciel :) Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:24 faktycznie rozrosl sie niesamowicie- istny tasiemiec. mysle ze to prawidlowo- jedyne miejsce zeby wymienic poglady (musze przyznac ze nie zawsze obiektywne). Powodzonka w pracy dziewczyny, mam nadzieje ze wszystko bedzie po Waszej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla222 Re: BIOfarm-rekrutacja IP: *.chello.pl 20.04.06, 11:36 Pawełku hlip hlip :( Jeszcze nic dodatkowego nie wiem ale pamietam zeby sie odezwac. Smutas jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha woda Re: BIOfarm-rekrutacja IP: 62.29.165.* 20.04.06, 11:32 Leki OTC Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: BIOfarm-rekrutacja 17.04.18, 15:16 Odkopuję stary wątek :)Czy jest tu ktoś, kto pracuje lub pracował w tej firmie jako przedstawiciel medyczny, najlepiej na województwo zach-pom? Jak układane są trasy? jest szansa uwinąć się w 8h? Co, jeśli nie dam rady ogarnąć 10 lekarzy i 3 aptek w ciągu jednego dnia? Zapewne czas pracy nienormowany? Za kilka dni mam drugi etap, nie wiem, czy się w to pchać, opinie na necie nie zachęcają. Nie liczę na słodkie lenistwo, ale chcę mieć jakieś życie prywatne... Odpowiedz Link Zgłoś