Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa

• Gość: bzdet Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 217.153.81.* 25.02.09, 13:15
        odgrzewane kluchy a sądy i tak to maj w d... walczyłem w sądzie o pięniądze "spod stołu" i co i nico ... z tematem zapoznał się sędzia oraz pracownik us
      • Gość: kamila chcę zgłosić IP: 83.2.157.* 07.03.09, 18:41
        chcę zgłosić lecz nie wiem gdzie dokładnie. w Sanoku szef pizzerin ANKARA nie
        rejestruje swoich pracowników stwierdził on że to dodatkowy koszt a woli jak
        pozostał by on w jego kieszeni. a ponadto praca ma być niby8-godzinna a są
        osoby które maja dzieci i przychodzą do pracy na 16 i wychodzą o 6 rano
        następnego dnia. i pracują za 5zł na gt3odzinę. te osoby są WYKORZYSTYWANE są
        w ciężkiej sytuacji finansowej i godzą sie na to ale tak nie powinno być. a
        szef czuje się bez karnie-bo co jakiś czas przyjmuje nowych ludzi i nie
        obchodzi go czy ktoś sobie coś zrobi - a tam są piece przecież sama sie
        oparzyłam i to poważnie i nie otrzymałam odszkodowania -bo niby jakim
        prawem.!!!!!!!!
        • Gość: o ankarze Re: chcę zgłosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 11:20
          Jeżeli pracowałeś kidyś w ankarze w Sanoku i chcesz ukrócić komuś bezkarne zachowanie wobec pracowników proszę o pomoc i wysyłanie na mój adrers e mail swoich doświadczeń. lisekzboj@gmail.com
      • Gość: falcata najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:47
        najlepiej niech robol zaiwania do 65 lat na czarno a potem na emie będzie
        paznokcie z głodu obgryzał, a szefuncio na Teneryfie jaja opalał.
        • Gość: Jacek Re: najlepiej IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 14:14
          Zostań szefem. Wy ludzie naprawdę macie wąską perspektywę. Opie...ć się całe
          życie może i można, ale najpierw trzeba choć trochę myśleć i czytać. W
          internecie jest cały świat wiedzy od kursów robienia stron WWW, po prace
          Ekonomistów uhonorowane noblem. A wy tak wkoło Macieju biedny boś głupi, głupi
          boś biedny. Nawet te świeże studenty co to w Juwenalia kasę zbierają bym w dupę
          kopnął. Nawet gęby do człowieka nie potrafią otworzyć. A kokosów oczekują.
          • brigada_di_bandito Re: najlepiej 21.05.09, 14:25
            Filozof Bydgoski z bożej łaski się dopisał.
            • Gość: Jacek Re: najlepiej IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 14:33
              Ależ proszę zrób mi tę przyjemność i dołącz do jęczypeletonu. Zajrzałem do
              komentarzy bo oczekiwałem informacji ludzi, którzy walczyli o swoje przed sądem.
              Tymczasem znalazłem bardzo typowe jęczenie ciężko pracujących, zdolnych,
              inteligentnych, którym świat robi pod górkę. Nawet swoich praw nie znają, bo
              głowa boli jak trzeba w kodeks zajrzeć.
              • brigada_di_bandito Re: najlepiej 21.05.09, 14:37
                Czy nie przyszło ci do głowy,że ludzie chcą żyć normalnie czyli pracować a nie
                latać z kodeksem pod pachą do sądu.Od tego są instytucje ,które cicho
                przyzwalają na bezprawne praktyki pseudopracodawców.
                Kiedyś może to pojmiesz,nie wszyscy są tacy "genialni" jak ty.
                • Gość: Jacek Re: najlepiej IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 15:06
                  Nie chcę ci łamać światopoglądu mimo, że ciągle mnie obrażasz. W Anglii dawno
                  wywalczyli swoje prawa. Jest tak jak proponuje ustawodawca, czyli
                  odpowiedzialność ponosi wyłącznie pracodawca, ale za tym idzie parę
                  konsekwencji. Choćby staranniejsza selekcja pracowników, czyli większe
                  bezrobocie. Większe bezrobocie oznacza zawsze podejście typu mam 10 na twoje
                  miejsce. Obniżenie kosztów pracy wraz z podniesieniem odpowiedzialności za
                  zatrudnianie na czarno, mogłoby coś zmienić, ale trzeba zrobić cięcia w budżecie
                  i to spore. A to już inna para kaloszy. Dlatego lepiej troszczyć się o siebie,
                  niż o ogół, co i tobie radzę. Jedynie zmniejszenie bezrobocia poprawia realnie
                  warunki pracowników, a to wymaga ludzi przedsiębiorczych. Nie widzę tu żadnej
                  perspektywy na zmianę dla ogółu. Odnośnie twojego posta powiem ci tyle, że jak
                  na filozofa to całkiem realnie patrzę na życie i mam oczekiwania na swoje
                  możliwości. Ty jesteś naiwny jeśli naprawdę wierzysz w instytucje państwa.
                  • brigada_di_bandito Re: najlepiej 21.05.09, 15:13
                    Gość portalu: Jacek napisał
                    >Ty jesteś naiwny jeśli naprawdę wierzysz w instytucje państwa.

W to państwo już dawno nie wierzę,w zasadzie od jego niesławnego powstania i mam
                    nadzieję rychłego końca.
                    Wspólnego języka w tym temacie nie znajdziemy.
                    Mimo wszystko pozdrawiam.
      • Gość: klaudia czarna praca IP: 109.243.104.* 14.06.10, 18:41
        zostałam pobita w mniejscu pracy i na dodatek wyzucili mnie z pracy pracowałam bez umowy co mam robic
      • Gość: życzliwa praca na czarno IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 23:13
        Prawda jest taka że nawet w takiej nie wielkiej miejscowości jak moja praca na czarno się szerzy i nikt na to nie reaguję. Bo skoro firma przynosi zyski a nie ma zarejestrowanych pracowników to chyba coś jest nie tak prawda??Wiec czego się spodziewać po większych miastach?Skoro u mnie na całą wieś są może z 2 lub 3 firmy niewielkie mieszczące się na placu tzn.pracodawcy który śmieje się urzędom w twarz zatrudniają ludzi którzy pobierają zasiłki dla bezrobotnych a pracują u niego za marne grosze na czarno.To jest Polska sprawiedliwość ja się pytam czemu tam jeszcze nie było kontroli?Gdzie są inspektorzy pracy? Ja apeluję i proszę sprawdzajmy również małe firmy bo one właśnie robią największe przekręty i nie bądźmy przekupni bo drodzy urzędnicy krzywdę wyrządzacie mi jako prawemu obywatelowi Polski. Pozdrawiam
      • Gość: szymon Praca na czarno IP: *.play-internet.pl 01.05.11, 11:11
        To wina systemu!!!!!!Inspektorzy pracy nie maja żadnych narzędzi by ten precedens ukrócić.Urzędy skarbowe tez nic nie robia bo jak by sprawdzili danego pracodawce ze zarabia miliony w swojej firmie a ma dwóch lub trzech pracowników zatrudnionych legalnie to jak to jest możliwe?????Winni są inwestorzy ze toleruja zatrudnianie na czarno bo nikt nie sprawdza czy dana osoba na budowie jest zatrudniona legalnie u danego podwykonawcy.Itd....
      • Gość: Szymon Praca na czarno IP: *.play-internet.pl 01.05.11, 11:19
        A donosić?????Każdy zatrudniony sam decyduje sie na taka prace bo musi?bo ma komornika i niechce by mu zabierał pieniądze,bo jest na ręcie,chorobowym lub pobiera zasiłek dla bezrobotnych.Powodów jest wiele ale najważniejszy że marnie zarabiamy i dlatego kombinujemy.Pracodawcy nie chcą legalnie zatrudniać bo to za wiele kłopotów ,wydatków itd..Co może mi zrobić inspektor pracy,budowlany lub inny????Podejdzie do mnie na budowie i co????Proszę podać danne?????Spadaj gościu i kropka.I nic mi nie zrobi a ja nie powiem u kogo pracuje i koło się zamyka.Szef może dostanie 500 zł mandat i co???Ja ma 30 ludzi na czarno to co to za mandat ale jak by dostał z 50tys.zł za jednego to by sie grubo zastanowił ale nasze prawo jest takie ze IP musi powiadomić pracodawce ze przyjdą go skątrolować!!!!Ale absurd!!!!!Kogo oni chca w ten sposób złapac????Chyba że przychodzą po łapówke i daja mu znać by przyszykował kase
      • Gość: mallo Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.12, 08:55
        muj szef z filmy jareks ma asz 7pracownikuw pracujacych na czarno a d tego nie wypłaca piniedzy jak nalerzy
      • Gość: szogun Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.ajc.com.pl 28.05.12, 10:13
        Nie mam pojęcia kto staje w obronie pseudo "pracodawców", można się tylko domyślać albo rzekomi pracodawcy ewentualnie ludzie którzy mają legalna pracę bo jak wytłumaczyć ich słowa ludziom pracującym "na czarno" i ich rodzinom co mają zrobić ,gdy ulegną wypadkowi, zachorują itp. sytuacjom w których potrzebna jest opłacona składka ZUS, że teraz muszą sobie sami radzić.
        Moim zdaniem a pracuję na naszym rynku pracy sporo czasu za mało jest kontroli małych przedsiębiorstw (firm), gdzie naprawdę uciekają miliony dla Państwa z których można by utrzymać tychże kontrolerów oraz pomóc bezrobotnym.
      • Gość: golec upominasz się o swoje i wylatujesz!! IP: *.nitka.net.pl 17.09.12, 14:30
        od trzech dni jestem bez pracy!!wyleciałem bo upomniałem się o kasę ,miałem dość wypłaty w sześciu ratach,szef ciągle się tłumaczył,że ma problemy finansowe.TO TYLKO W POLSCE MOGĄ BYĆ TAKIE JAJA SIEDŹ CICHO I ZAPI......BO JAK SIĘ ODEZWIESZ TO CIĘ WYLEJĘ !!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka