Gość: Marta IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 09.05.06, 07:15 Bardzo proszę o wyrażenie opinii dotyczącej sprzedaży kart kredytowych. Ile można ich sprzedać i jak się do tego zabrać. Dziękuję za poświęcenie mi czasu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolargol Re: Karty Kredytowe IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.05.06, 17:41 Zabrac sie rękami, a sprzedać tyle ile sie da:). Zadna filozofia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Karty Kredytowe IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 14.05.06, 11:36 Czy nie ma nikogo który by mógł udzielić tych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Karty Kredytowe IP: *.chello.pl 14.05.06, 11:56 Mój znajomy sprzedawał karty kredytowe. Z jego opowieści wynika, że taka praca to totalna porażka- nikt się nawet nie chce z Tobą spotkać, każdy jak będzie chciał kartę kredytową to sobie poszuka w necie ofert lub wybierze się do swojego banku. Często w takiej pracy jest tak, że dzwonisz po firmach z Panoramy Firm. Ponadto przełożeni wymagają tylko jednego- realizacji planów:) Więc nie obchodzi ich czy kogoś oszukasz i jak to zrobisz, poprostu masz sprzedać. Są to informacje z drugiej ręki, dotyczą realiów sprzed 1,5 roku, w CityBanku (jeśli dobrze pamiętam) w W-wie. A kasa, żadna rewelacja 800-1500zł netto (nie dają samochodu- więc jeśli nie sprzedasz przez telefon, to jeżdzisz do ludzi własnym lub autobusami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Karty Kredytowe IP: *.e-wro.net.pl 14.05.06, 14:02 a jak wyglądają te plany sprzedażowe, czy są realne/? Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Re: Karty Kredytowe 14.05.06, 14:51 Nabiegasz się cały miesiąc, sprzedasz jak dobrze pójdzie kilka kart, a jeśli stwierdzisz po miesiącu, że to się jednak nie opłaca (bo nie opłaca się), to bank i tak będzie miał kilku chętnych na Twoje miejsce. W Polsce taka robota nie ma na razie wielkiego sensu. Po pierwsze bardzo mały rynek zbytu, po drugie - bardzo słaba oferta kart. Gdy pojawią się karty oferujące naprawdę ciekawe bonusy, to wtedy bedzie miało to jakiś sens - na razie strata czasu. Tak jak już ktoś pisał, w Polsce klienci biorą raczej karty kredytowe od własnego banku, jako przedłużenie pakietu usług, z którego już korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Karty Kredytowe IP: *.icpnet.pl 14.05.06, 19:40 Sprawdziłam na sobie ,beznadzieja!Dokładnie jest tak jak napisali poprzednicy.Plan to około 25-30 sztuk.Generalnie wszyscy z którymi rozmawiasz mają Cie gdzieś,bo albo mają,albo nie chcą mieć i koniec.Na początku starasz się latasz wciskasz znajomym,dzwonisz ,jezdzisz.A w pracy ciągłe zj.... ,bo ciągle mało. Odpowiedz Link Zgłoś
elika4647 Re: Karty Kredytowe 17.05.06, 22:36 Racja,zero poszanowania.Nalezy wciskac kit klientom,tak robia wytrawni sprzedawcy.Jezeli tego nie umiesz,bedzie ciezko i wylatujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migawka Re: Karty Kredytowe IP: *.e-wro.net.pl 14.05.06, 20:57 a ile kasy można na tym zarobić, czy jest jakaś podstawa czy tylko prowizja od sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Karty Kredytowe IP: *.e-wro.net.pl 15.05.06, 10:08 czy na stanowisku doradca ds klienta również sprzedaje się karty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziordzio sknerus Re: Karty Kredytowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:32 "Doradcą klienta" często banki nazywają akwizytorów kart, kredytów gotówkowych czyli takich lataczy po mieście co to jeleni mają danemu bankowi nagabywać. Po prostu niezbyt dobrze prezentowałoby się ogłoszenie, że bank poszukuje "naiwnych do biegania po mieście i wciskania naiwniakom kart kredytowych" Dlatego właśnie wymyślono określenie "doradca klienta" Oczywiście z doradzaniem to nie ma nic wspólnego - to tylko agresywna sprzedaż produktów jednego banku, więc o jakim doradztwie tu mowa ??? Doradcą można by nazwać kogoś kto jest niezależny, ma w ofercie wiele banków i za odpowiadnią opłatą doradza swoim klientom który produkt jest najbardziej dla nich opłacalny. Prawdziwy doradca powie tak: weź kartę banku A zamiast banku B bo to i tamto sramto owamto.... poproszę 100 zł za poradę. Dziękuję do widzenia! Są oczywiście na rynku firmy kredytowe, które posiadają w ofercie wiele banków ale też nie do końca można ich nazwać doradcami. Dlatego bo polecają najchętniej produkty banków od których dostają największe prowizje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Karty Kredytowe IP: 195.150.88.* 15.05.06, 16:53 Odradzam z całego serca. Ja wytrzymałam całe 2 miesiące, z czego pierwszy zajęły szkolenia i wyjazd integracyjny. No, chyba, że ktoś lubi okłamywać i naciągać nie mówiąc całej prawdy, czasami naprawdę biednym ludziom. Ja sobie dałam spokój po spotkaniu z prostym bardzo człowiekiem, który nie miał zielonego pojęcia o czym opowiadam, bo określenia typu "debet" czy "saldo" niewiele mu mówiły. Wniosek na kartę mi podpisał, ale do dnia dzisiejszego mam wyrzuty sumienia. Jeśli się jednak zdecydujesz życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Karty Kredytowe IP: *.e-wro.net.pl 15.05.06, 17:05 a w jakim banku pracowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Karty Kredytowe IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 17.05.06, 15:07 A skąd się biorą ludzie którzy pracują w tym i zarabiają na czysto 3 - 4 tyś. Sama ich poznałam i wątpię żeby ściemniali, jeśli wszyscy tak narzekają. W czym jest rzecz ? Może mi ktoś powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: Karty Kredytowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:26 Dobre pytanie, może oni nauczyli się skutecznie sprzedawać? Firma powinna wysłać na takie szkolenie po którym handlowiec wciska wszystko, wszystkim dookoła. A klienci to wszystko łykają jak młode pelikany! Gdzie oferują takie szkolenia? Chętnie na takie się zapiszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Karty Kredytowe IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 16:36 w dużych bankach, po takim szkoleniu podpisujesz lojalkę na 3 lata inaczej zwrot kosztów tych szkoleń( chyba raczej sporych kosztów), citybank,bph- wysyłają na szkolenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Karty Kredytowe IP: *.chello.pl 18.05.06, 00:41 A ile trwa (w przybliżeniu) takie szkolenie? Bo wiem np, że Eniro wysyła pracowników na szkolenie 8- dniowe i juz takie szkolenie przynosi duże rezultaty (choć to troche inna branża). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrs Re: Karty Kredytowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:39 Do skutecznego wciskania czegokolwiek nie są potrzebne szkolenia tylko odpowiednio ciemna masa, w którą wciskamy. Jeśli chcesz nauczyć się pomagać ludziom zaspokoić ich rzeczywiste potrzeby pokazując im, jak to co masz, daje im to, czego chcą, musisz liczyć się z poważną inwestycją w swój rozwój. Jest mnóstwo firm robących tzw. szkolenia otwarte (każdy może zapisać się) (portal - www.kadry.izinfo.pl/firmy_szkoleniowe/. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Karty Kredytowe IP: *.nn / *.chello.pl 27.05.06, 18:04 szkolenia trwaja 2 dni. min. 21 kart na miesiac. pensja: stala ok 1200 brutto + prowizja za karte uzalezniona od ilosci sprzedanych kart. przy 21 kartach ok 200 brutto zl za jedna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś