Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Glupia sekretarka

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.06, 12:29
    Moi drodzy jaka macie rade na glupia sekretarke? Mamy sekretarke, ktora sie
    wymadrza, nie potrafi postawic sobie priorytetow-a co najgorsze nie ma
    respektu wobec hierarchii (potrafi dawac reprymende nam, samodzielnym
    specjalistom, wparowywac do zamknietego pokoju bez pytania, bo trzeba jej
    pomoc niesc kawe,itp.itd.). Jesli ktos z nas ma jakas prosbe, to z gory
    zaklada, ze ona tego nie bedzie robic, bo ma wazniejsze sprawy na glowie,
    albo oferuje, ze zrobi ci to po deadlinie, i w efekcie robisz wszystko sam.
    Jedyna osoba, ktorej zwierzchnictwo respektuje jest szef (ktory tez wzywa ja
    ciagle na rozmowy, aby robila co jej zlecamy, z rownym skutkiem). Jej brak
    szacunku wobec osob wyzszych ranga objawia sie tez tym, ze nie tylko jak
    dotad psuje swoimi humorami atmosfere w pracy, ale obraza naszych klientow
    (mielismy impre firmowa, to kazala dyrektorom bankow wrocic za chwile, 'bo
    przeciez na zaproszeniu bylo wyraznie napisane, ze jest na 19, a nie
    wczesniej).
    Szef widzi jej brak profesjonalizmu, ale nieumiejetnosci pracy z ludzmi juz
    nie. Co byscie poradzili?
    Obserwuj wątek
      • azm2 Re: Glupia sekretarka 20.05.06, 12:44
        Powiedz szefowi, że twoja siostra (kuzynka, bratowa, koleżanka...) zrobi to
        samo, co sekretarka, tylko nie tak głupio.
        • Gość: faustyna Re: Glupia sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:11
          Ale skoro ona pracuje to znaczy że odpowiada szefowi. Co to znaczy, "wobec
          osób wyższych rangą", czy sekretarka wam podlega? Wątpię. Weź się chłopino do
          roboty i nie trolluj.
          • Gość: atol Re: Glupia sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 23:04
            W tej waszej firmiie to chyba nie tylko sekretarka jest głupia. Twój styl mówi
            niestety sam za siebie...
            • Gość: Biuro i konflikt Re: Glupia sekretarka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 13:03
              Drogi Panie atol. Twoje komentarze nt stylu nie sa na mieejscu. Skoro nie
              potrafisz znalesc rady, to nie odpowiadaj. Oszczedzisz czas mi i tysiacom
              uzytkownikow forum.
              • kol.3 Re: Glupia sekretarka 21.05.06, 14:43
                Znowu blędy ortograficzne - znaleść - i Ty masz jakąś pozycję w firmie?
                • annajustyna Re: Glupia sekretarka 22.05.06, 14:35
                  Dowartosciowalas sie?
                  • kol.3 Re: Glupia sekretarka 23.05.06, 21:21
                    Wiesz, ten wątek jest na 3 forach, wszędzie rozrabiają jakąś kobietę, trudno w
                    sumie ocenić tę sytuację, od głupich ją wyzywają, natomiast oskarżające ją
                    osoby szczycąc się tytułami samodzielnych merytorycznych specjalistów sadzą
                    byki ortiograficzne, że aż przykro patrzeć. Co ja zrobię, że jestem uczulona na
                    błędy ortograficzne.
                    • kol.3 Re: Glupia sekretarka 23.05.06, 21:22
                      Ortograficzne.
                      • annajustyna Re: Glupia sekretarka 23.05.06, 22:29
                        Po paru latach bywania na forach Ci przejdzie:))). A na jakim trzecim forum jest
                        jeszcze ten watek? bo ja kojarze tylko to i "Prace"????
                    • Gość: slawka Re: Glupia sekretarka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.06, 19:39
                      Odpowiedz do kol. sama zrobilas duzy blad wiec z Twoim uczuleniem powinnas isc
                      do lekarza.
            • Gość: Konik_polny Re: Glupia sekretarka IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 08.06.06, 09:02
              KUPIĘ lub ZLECĘ wykonanie filtru wiadomości forumowych. Zadaniem programu jest ukrywanie wiadomości zawierających uwagi o ortografii.
              W 'Opcjach zaawansowanych' powinna znaleźć się opcja: Ukrywaj wiadomości zawierające ataki 'ad personam'.
              W opcji 2.0 planuję zamówić funkcję wyświetlania obrzydliwych obrazków na monitorach piszących uwagi o treściach wymienionych powyżej.
              Dziękuję.
      • Gość: x Re: Glupia sekretarka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.05.06, 23:13
        Jak szef widzi a nie zwalnia to znaczy, że akceptuje taki stan rzeczy. Możecie
        się pogodzić albo powiedzieć papa i poszukać innej pracy.
      • Gość: rewelka Re: Glupia sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:48
        a może ona jest w firmie okiem i uchem szefa i nieważne jak pracuje bo tu nie o
        to chodzi, była w niej przed wami i pewnie po was będzie...
      • panorama12 Re: Glupia sekretarka 24.05.06, 11:37
        Samodzielny specjalisto od siedmiu bolećsi, sekretarka to nie jest osoba która
        ma pomagać wszystkim pracownikom, tylo swojemu bezpośredniumu przełożonemu. A
        Ty chyba nim nie jesteś, więc weź się człowieku do roboty. W pracy każdy ma
        swoje obowiązki- wyobraź sobie, że sekretarka również. Ty również masz swoje
        obowiązki, więc zacznij je wykonywać, a nie szukać "jelenia" który wykona
        wszystko za Ciebie.
        • emilka9 Re: Glupia sekretarka 26.05.06, 13:03
          Cokolwiek dziwna sytuacja, brak profesjonalizmu tej pani bije w oczy. Skoro
          szef to widzi to cóż... nie chcę nic sugerować ale może on ja zna hmmm...
          bardziej prywatnie i wtedy lepiej jej nie oskarżać bo robi za świętą krowę. Nie
          chcę nikogo obrażać ale taka osoba w normalnych warunkach nie pracowałaby
          tygodnia.
          P.S. Też jestem uczulona na ortografię. Czy to uleczalne, bo się męczę????
      • noteb kupcie szefowi... 03.06.06, 18:24
        żabę

kto wie
        może żaba nauczy się gotować i wtedy sekretarka wyleci...
        • hannah2000 Re: kupcie szefowi... 06.06.06, 11:04
          Pogorszyło Ci się?????????
      • christina.milian Re: Glupia sekretarka 09.06.06, 11:51
        szkolić jak psa, siad, podaj łapę, waruj... wyślijcie ją na szkolenie.
      • Gość: Hip Re: Glupia sekretarka IP: *.aster.pl 21.06.06, 02:00
        Założyc jej ignora. Jeżeli zespół jest zgrany i głupia krowa utrudnia życie
        wszystkim, a i tak nie robi tego co do niej zalezy,, to zacznijcie ją
        ignorować. Bez dzień dobry, do widzenia, po prostu powietrze. Widać panna czuje
        się szalenie ważna, więc trzeba jej pokazać, że jest NIKIM. może to dotrze do
        tępej pały. Mam uczulenie na takie głupie sekretarki z fochami.
      • roxi_hart Re: Glupia sekretarka 21.06.06, 15:41
        Moze jest po prostu sekretarka dla szefa a nie dla calej firmy. Zaczynalam
        swoja prace na podobnym stanowisku i u mnie bylo podobnie-cala firma sadzila ze
        ejstem na ich wezwanie, bede kazdemu nosic kawe i pisac pisma. Sorki ale nie
        takie mialam zadania , bylam "przydzielona " do prezesa i koniec. "Potrafi dac
        reprymende nam samodzilnym specjalistom" - a moze wlasnie tak trzeba bo inaczej
        calkiem wlazilibyscie jej na glowe.

Co innego w przypadku klientow - mysle ze nalezaloby jej po prostu wprost
        powiedziec ze jej zachowanie jest nie na miejscu.
      • wredna2 Obrażony samodzielny specjalista...;) 22.06.06, 09:17
        Gość portalu: Biuro i konflikt napisał(a):

Mamy sekretarke, ktora [...](potrafi dawac reprymende nam, samodzielnym
        > specjalistom,

cholera...to po prostu pachnie kryminałem!

-------
        "Uważaj na swoje marzenia, bo mogą się spełnić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka