Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BPH-kto ostatnio byl na rozm. kw.?

IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 06.06.06, 15:59
    BPH once again.Wczoraj zaprosili mnie na rozmowe kw. na przyszly
    tydzien.Aplikacje wyslalem dobrze ponad miesiac temu i juz o tym zapomnialem
    szczerze mowiac.
    Stanowisko typowe-czyli doradca klienta, praca w Warszawie.Rozmowa ma byc na
    ulicy "Sengera" Cichego- o ile znam Wawe to chyba Ursynow-Kabaty.

Poniewaz poczytalem troche to forum i jak wyglada praca na takim stanowisku
    juz wiem to zastanawiam sie czy warto jechac na rozmowe (zwlaszcza,ze do Wawy
    mam ponad 300km), bo chyba niespecjalnie mi sie usmiecha wciskanie ludziom
    kart k. czyli ogolnie mowiac akwizycja, stad tez teraz ogloszenia takiego typu
    omijam i nie wysylam aplikacji.
    No ale skoro zadzwonili i zaprosili to sie zastanawiam czy jechac.Byl ktos
    ostatnio na rozmowie w BPH?
    1.Czy to rzeczywiscie typowa akwizycja i wiekszosc czasu spedza sie na
    szukaniu klientow a nie innej pracy?
    2.Jakie stawki na poczatek oferuja? (praca w Warszawie wiec zakladam-byc moze
    blednie-ze powinny byc wyzsze niz w innych rejonach).
    3.Kaza podpisywac lojalke?Jezeli tak to na ile?
    4.Jest jakas szansa zeby z takiego stanowiska awansowac wyzej do innego dzialu?
    5.Jest umowa czy praca na DG?
    6.Jedyne jak narazie co przemawia za tym zeby jechac to fakt,ze jestem po
    studiach i moglbym tam zdobyc jakies doswiadczenie- oczywiscie przy
    zalozeniu,ze by mnie zatrudnili.
    Bylbym wdzieczny za pomoc-bo jak pisalem nie wiem czy warto jechac czy od razu
    zadzwonic i podziekowac.

p.s Archiwum przeszukalem na te konkretne pytania nie znalazlem odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: omegga Re: BPH-kto ostatnio byl na rozm. kw.? IP: *.e-wro.net.pl 06.06.06, 16:07
        ja byłam, jestem zwrocka, zaczynam pracę od lipca na stanowisku doradca ds
        kredytów( pierwsze 4 miesiące), potem specjalista ds nieruchomości( o ile mnie
        zechcą po tych 4 miesiącach), na próbnym około 2000 plus premia( podobno zawsze
        jest bo te kredyty szybko zbywalne są), nie sądze abyś miał wciskac tam karty
        kredytowe?? napisze ci co wiem bo robiłam wywiad-podobno proponują 2000-2500 na
        początek i umowa na czas określony, potem umowa na 3 lata z lojalką -w innym
        przypadku( jak sie zwolnisz ) zwrot kasy za szkolenia( podobno 7000 zł), mi
        zaproponowali umowę o pracę, tez słyszałam różne opinie o pracy w banku ale
        najwyżej uciekne po 4 miesiącach, słyszałam też ,że jak masz w cv pracę w banku
        to w innych bankach jestes mile widziany( czyli awanse poziome, bo o pionowe
        podobno trudno)!powodzenia
      • Gość: max Re: BPH-kto ostatnio byl na rozm. kw.? IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 06.06.06, 16:40
        Dzieki za odpowiedz, kolejne mile widziane:)

@omegga- jesli mialabys chwile czasu to mam jeszcze pare pytan.Moj mail-
        slim79@interia.pl-bede wdzieczny za kontakt.
        • Gość: rolss omega IP: *.wro.vectranet.pl / 88.156.80.* 06.06.06, 17:02
          te 2 tys to netto czy brutto?
          miałąs juz jakies doswiadczenia w pracy w banku?

pzdr.
          • Gość: omegga Re: omega IP: *.e-wro.net.pl 06.06.06, 21:15
            niestety brutto;-( miałam praktykę w banku- 3 miesięczną, ale nie wiem czy to
            ma wpływ na przyjęcie, bo praca zaczyna się tygodniowym szkoleniem w Warszawie,
            a w sumie cały pierwszy miesiąc to szkolenia...pozdrawiam
          • Gość: omegga Re: omega IP: *.e-wro.net.pl 06.06.06, 21:17
            a Ty rolls też tam aplikowałeś, bo widzę ,że z Wrocka klikasz a wiem ,że
            szukali kilku osób?
            • Gość: rolss Re: omega IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 21:54
              tak ja aplikuje tez do banków z tym ze nie mam zadnego doswiadczenia bankowego,
              raczej w nieruchomosciach i obsłudze klienta. Jak widac nawet 3 miesieczny staz
              duzo daje :)
              a po tych 4 miesiacach masz sie zajmowac nieruchomosciami czyli czym? kredyty
              hipoteczne?

pzdr.
              • Gość: omegga Re: omega IP: *.e-wro.net.pl 06.06.06, 22:09
                wiem,że kredyty hipoteczne, ale co dokładnie nie wiem( po okresie próbnym jest
                znowu jakis cykl szkoleń), wiesz trochę się boję, bo różne rzeczy o bankach
                słyszałam( o wyzysku pracowników, kiepskich podwyżkach lub ich braku, lojalkach
                itp.),wiem ,że millennium bank dużo osób przyjmuje-może tam spróbuj, a moja
                praktyka była bezpłatna, więc dobrze ,że chociaż tu mi pomogła...powodzenia
                • Gość: max Re: omega IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 06.06.06, 22:19
                  Ile mialas etapow kwalifikacyjnych?
                  Jak wygladaja(nie pytam o dyrdymaly typu-czemu chcesz u nas pracowac, co chcesz
                  robic za 3 lata etc)?
                  Jakies zadania daja,sprawdzaja np. umiejetnosci komp.(excel,access), po
                  angielsku tez jest rozmowa?

A 2000brutto jak na Warszawe to niezbyt ciekawe-pytanie ile mozna "dorobic"
                  miesiecznie z prowizji.

btw. tez jestem z wroclawia:)
                  • Gość: rolss Re: omega IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 22:26
                    Omega
                    No włąsnie banków duzo sie ogłasza ale większosc to niezłe bagno wiec trzeba
                    uwazac. Nie chce wydzwaniac z ksiązki telefonicznej po domach i wciskac ludziom
                    kredyty.
                    Pisz co i jak bo jestem ciekawy jak sytuacja sie rozwinie.
                    Powodzenia :)
                    • Gość: omegga Re: omega IP: *.e-wro.net.pl 06.06.06, 22:36
                      do tego chyba zatrudniają studentów- do telefonowania, mam nadzieję ,że się
                      mile pracą zaskocze,czego Tobie również życzę
                  • Gość: rolss Re: omega IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 22:28
                    > btw. tez jestem z wroclawia:)

i do Warszawki chcesz sie przeniesc? bez jaj ;)
                  • Gość: omegga Re: omega IP: *.e-wro.net.pl 06.06.06, 22:33
                    3 etapy, jedna z młodymi ludźmi z kadr-bardzo luźna, zero dziwnych
                    pytań,pytania np. "jakie są cechy dobrego doradcy", "czego oczekuje klient od
                    doradcy", trochę o zainteresowaniach, doświadczeniach-było ok
                    potem też z nimi assessment centre- w grupie 10 osób, było zadanie grupowe
                    opracować pakiet do ror-u w grupie, nazwę ,co pakiet zawiera, startegię
                    marketingowe, promocje-taka zespołowa zabawa, atmosfera była bezstesowa
                    te dwa etapy przeprowadzali młodzi ludzie-chyba hr-owcy
                    3 etap to rozmowa z dyrektorem odziału no i tu nie było zbyt luźno, pytanie "
                    dlaczego pani chce pracować w banku, no jak mnie pani przekona?" powtarzane
                    kilka razy, ogólnie atmosfera napięta
                    o kase zapytali ale z góry powiedzieli ile dają, co do prowizji to zalezy od
                    realizacji planów sprzedażowych, nie znam szczegółów
                    nie sprawdzali języków, ani obsługi kompa, no jak na Warszawę to mało( jak na
                    Wrocław też), ale może spróbuj tu na miejscu??? może w Warszawie Ci zaoferują
                    wyższe zarobki?powodzenia
                    • Gość: max Re: omega IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 06.06.06, 23:02
                      omegga-dzieki za wyczerpujace info.

Musze sie mocno zastanowic czy warto jechac nawet na rozmowe.Pieniadze slabe a i
                      traktowanie tego jako inwestycji w rozwoj tez watpliwe,bo mozliwosci awansu
                      bardzo skromne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka