Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WARSZAWIAKI na boso do Unii

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.03, 10:36
    jeżeli chodzi o Unie i wstąpienie do niej to ja na razie jestem za nie bo nie
    mam pracy i pieniędzy . u Was nie ma problemu ja nie mam nawet prawa do
    zasiłku a jak miałem 400 zł to nie wiedziałem co z nimi zrobić.teraz jestem
    na garnku matki emerytki. a dlaczego bo Wam ma być dobrze. bo głupie władze
    nie widzą i wiedzą że najpierw trzeba zadbać o naród szkoły itd. to ja teraz
    im pokaże NIE PUJDE NA REFERENDUM.my w małych miastach możemy sobie
    ponarzekać, czy w tym kraju są wogóle Polacy? zobaczcie jak jest u
    Niemców ,Francji,Czech .coś wam powiem przyjechał kiedyś taki dupek do mojego
    zakładu z WArszawy i przekupił Dyrektora potem wydmuchał na wydmuszkę majątek
    firmy i wyjechał nazad do WArszawy. do tej pory żyje jakieś postępowania są i
    włos mu z głowy nie spadnie. i tak pseudo biznesmeni z Warszawy i okolic nas
    załatwili. teraz sobie nie mamy pracy i oglądany Kiepskich jest OK!!!! Jak
    nie dostane przyzwoitej KASY z zasiłku to na te Wasze wybory nie idę a tak
    myśli sporo ludzi.
    Obserwuj wątek
      • akawill Re: WARSZAWIAKI na boso do Unii 23.01.03, 19:11
        Gość portalu: rat napisał(a):

> jeżeli chodzi o Unie i wstąpienie do niej to ja na razie jestem za nie bo nie
        > mam pracy i pieniędzy . u Was nie ma problemu ja nie mam nawet prawa do
        > zasiłku a jak miałem 400 zł to nie wiedziałem co z nimi zrobić.teraz jestem
        > na garnku matki emerytki. a dlaczego bo Wam ma być dobrze. bo głupie władze
        > nie widzą i wiedzą że najpierw trzeba zadbać o naród szkoły itd. to ja teraz
        > im pokaże NIE PUJDE NA REFERENDUM.my w małych miastach możemy sobie
        > ponarzekać, czy w tym kraju są wogóle Polacy? zobaczcie jak jest u
        > Niemców ,Francji,Czech .coś wam powiem przyjechał kiedyś taki dupek do mojego
        > zakładu z WArszawy i przekupił Dyrektora potem wydmuchał na wydmuszkę majątek
        > firmy i wyjechał nazad do WArszawy. do tej pory żyje jakieś postępowania są i
        > włos mu z głowy nie spadnie. i tak pseudo biznesmeni z Warszawy i okolic nas
        > załatwili. teraz sobie nie mamy pracy i oglądany Kiepskich jest OK!!!! Jak
        > nie dostane przyzwoitej KASY z zasiłku to na te Wasze wybory nie idę a tak
        > myśli sporo ludzi.

No wiec popatrz na to w ten sposob: po wejsciu do Unii bedzie wieksza szansa na
        to, ze zamiast dupka z Warszawy przyjedzie rzetelniejszy gosc z zachodu. A jak
        beda postepowania przeciw komus to wedlug prawa unijnego (czy zgodnego z
        unijnym) i prawdopodobnie nie z takim przekupstwem jak w swojskim kociolku
        polskim.
        • Gość: , Re: WARSZAWIAKI na boso do Unii IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 23.01.03, 19:28
          "No wiec popatrz na to w ten sposob: po wejsciu do Unii bedzie wieksza szansa na
          to, ze zamiast dupka z Warszawy przyjedzie rzetelniejszy gosc z zachodu. A jak
          beda postepowania przeciw komus to wedlug prawa unijnego (czy zgodnego z
          unijnym) i prawdopodobnie nie z takim przekupstwem jak w swojskim kociolku
          polskim."

Oj naiwny, naiwny, naiwny!!!

Nie chce burzyc Twojego dobrego samopoczucia, ale z zagranicy przyjada
          wysportowani, aktywni, niepalacy yuppies i wyczesza was tam do konca ile wlezie.
          To mowiac w uproszczeniu latwym do zrozumienia jezykiem.

Roznica pomiedzy polskim a zagranicznym biznes-panem polega na tym, ze oprocz
          braku skrupulow maja oni jeszcze dodatkowo wiecej pieniedzy na inwestycje w
          prawnikow, interes, lapowki (ktore nawiasem mowiac moga sobie odliczac od
          podatku) i maly majatek do stracenia gdyby ktos chcial im cokolwiek
          zabrac, nie maja w Polsce rodzin, ktore ktos moglby straszyc ruska mafia, sa
          moze i niekumaci co do Polskich przepisow ale nie beda sie wahac jak dostrzega
          mozliwosci zarobku na naiwnych Polakach. Polskie prawo jest jeszcze zbyt ubogie
          w rozwiazania chroniace rynek, konsumentow. Bedzie rzez.

Jak wam sceptycy mowia, ze bezrobocie wzrosnie, firmy beda dalej upadac itp.
          to uwierzcie w to wreszcie, tak bedzie.

• akawill Re: WARSZAWIAKI na boso do Unii 23.01.03, 20:56
            Gość portalu: , napisał(a):

> Oj naiwny, naiwny, naiwny!!!
            >
            > Nie chce burzyc Twojego dobrego samopoczucia,

A takowe skad?

>ale z zagranicy przyjada
            > wysportowani, aktywni, niepalacy yuppies i wyczesza was tam do konca ile
            >wlezie.
            > To mowiac w uproszczeniu latwym do zrozumienia jezykiem.

Rzeczywiscie latwe do zrozumienia: przyjada i rozkradna ten wielki, dziewiczy
            majatek w Polsce.

> Roznica pomiedzy polskim a zagranicznym biznes-panem polega na tym, ze oprocz
            > braku skrupulow maja oni jeszcze dodatkowo wiecej pieniedzy na inwestycje w
            > prawnikow, interes, lapowki (ktore nawiasem mowiac moga sobie odliczac od
            > podatku) i maly majatek do stracenia gdyby ktos chcial im cokolwiek
            > zabrac, nie maja w Polsce rodzin, ktore ktos moglby straszyc ruska mafia, sa
            > moze i niekumaci co do Polskich przepisow ale nie beda sie wahac jak
            dostrzega
            > mozliwosci zarobku na naiwnych Polakach. Polskie prawo jest jeszcze zbyt
            ubogie
            >
            > w rozwiazania chroniace rynek, konsumentow. Bedzie rzez.
            >

To znaczy, ze oni beda krasc w Polsce i te pieniadze inwestowac w prawnikow lub
            przeznaczac na lapowki. Hmmm.
            Trzeba kultywowac ta ruska mafie jako ostoje poprawnosci zycia ekonomicznego w
            Polsce.
            To poszczegolnych konsumentow trzeba chronic przed tymi yuppies? Pewnie tak bo
            ci to dopiero maja grube portfele.

> Jak wam sceptycy mowia, ze bezrobocie wzrosnie, firmy beda dalej upadac itp.
            > to uwierzcie w to wreszcie, tak bedzie.

Te co maja upasc upadna - przyspieszone przemiany, dobry efekt.
            Skala bezrobocia zalezy od polskiego rzadu, nie od yuppies.
      • Gość: ` Re: WARSZAWIAKI na boso do Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.03, 12:23
        Gość portalu: rat napisał(a):

> jeżeli chodzi o Unie i wstąpienie do niej to ja na razie [...]

mam tylko jedno niedyskretne pytanie: czy jesteś działaczem rodziny radia
        maryja ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka