Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Powtórna aplikacja do tej samej firmy...

22.06.06, 12:40
    Witam,
    Byłam na rozmowie w pewnej firmie w grudniu 2005 i mimo zapewnień ,że w
    ciągu 2 dni otrzymam odpowiedż nie dostałam jej. Jest czerwiec i znowu
    potrzebują na to samo stanowisko....odrzuciłam dumę i wysłałam kolejną
    aplikację...do III razy sztuka ? Zanaczam,że na rozmowę jeszcze nie zostałam
    zaproszona....
    Obserwuj wątek
      • remigiusz.gawel Re: Powtórna aplikacja do tej samej firmy... 22.06.06, 13:37
        Też tak robię: wysłałem CV+LM do jednej firmy,ale nie przyjęli mnie ze względu
        na studia (chciałem 1/2 etatu). Teraz znowu prowadzą nabór i wysyłam. Więc nei
        jesteś jedyna w swoim postępowaniu.....

Inna sprawa to podejście niektórych firm: aplikując raz i np. nie przechodząc
        do któregoś tam etapu rekrutacji nie będziesz brany(-a) pod uwagę przy
        następnych rekrutacji(np. P&G). Autorom takiego podejścia gratuluję pomysłu...
        • etiopia1 Re: Powtórna aplikacja do tej samej firmy... 22.06.06, 14:22
          Wiem, że po znajomości przyjęto w grudniu panią,więc tym razem boję się ,że
          może być to samo....ale nic mnie nie zrazi...
          • dagmara.matysiak Re: Powtórna aplikacja do tej samej firmy... 22.06.06, 18:50
            Z tego co Pani pisze, minęło już pół roku od tamtej pory. Być może sytuacja w
            firmie się zmieniła. Nie ma też gwarancji, że firma przetrzymuje aplikacje przez
            pół roku. Na Pani miejscu uaktualniłabym wszystko i przesłała powtórnie.
            Może Pani też później spróbować skontaktować się telefonicznie z osobą
            prowadzącą proces i dowiedzieć się w czym rzecz - choć to może być oczywiście
            trudne.

Nie radzę jedynie wysyłania swojego cv z częstotliwością jednego dziennie do tej
            samej firmy. Tacy kandydaci też się zdarzają, ale to już wyglada na nachalność.
            • etiopia1 Re: Powtórna aplikacja do tej samej firmy... 23.06.06, 07:07
              Dziękuję za odpis,wysłałam oczywiście i dalej wierzę w cuda....:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka