Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konsultant-programista SAP/ABAP

29.06.06, 18:17
    Witam,

chcialbym sie dowiedziec, na jakie zarobki moze liczyc konsultant-programista
    SAP/ABAP z 2 letnim doswiadczeniem w projektach za granica i zaawansowana
    znajomoscia 2 jezykow obcych (angielski + niemiecki w mowie oraz pismie).

Dziekuje i pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • fezuj Programista SAP/ABAP - kiedy dostane odpowiedz ??? 27.09.06, 15:38
        fezuj napisał:

> Witam,
        >
        > chcialbym sie dowiedziec, na jakie zarobki moze liczyc konsultant-programista
        > SAP/ABAP z 2 letnim doswiadczeniem w projektach za granica i zaawansowana
        > znajomoscia 2 jezykow obcych (angielski + niemiecki w mowie oraz pismie).
        >
        > Dziekuje i pozdrawiam.
      • fezuj Dlugo mam czekac ??? 05.10.06, 18:24
        Na rynku sporo jest ofert pracy dla konsultantow SAP. Tymczasem zadna z Pan
        specjalistek nie potrafi podac dochodow tej grupy.
        To bardzo zle swiadczy o profesjonalizmie waszej firmy.
        • viqic Re: Dlugo mam czekac ??? 05.10.06, 18:47
          Na forach krążą mityczne opowieści o cztero zerowych zarobkach SAPowców i ogromnych kwotach za dniówkę płaconych firmie zatrudniającej ekspertów w tej dziedzinie.

Jak jest w praktyce? Ciężko powiedzieć.

Wiele też zależy, jakiej pracy szukasz. Możesz być konsultantem, jeździć po kraju i żyć w hotelach wracając na weekend do domu lub pracować w firmie wykorzystującej SAPa jako administrator (8h dziennie, trasa do pracy znana na pamięć;-)).
          Pierwszy wariant to spore pieniądze, samochód służbowy i „częste wycieczki”, ale życie rodzinne w opałach i mocne okulary na starość. Druga możliwość to nieporównywalnie niższa płaca (1/3 konsultanta), ale sporo czasu na prywatne życie.
          • viki2lav Re: Dlugo mam czekac ??? 11.10.06, 10:36
            na tym forum nikt nie ma pojecia o prawdziwych placach, tak mi sie zdaje nie
            tylko w tym sektorze
            konsultant z doswiadczeniem, we Wloszech dostaje 1300 netto podstawowej pensji.
            Umowa stala, czas nieokreslony, czyli nic specjanego ta pensja, wiecej zarabia
            tu pielegniarka!
      • busiu11 Re: Konsultant-programista SAP/ABAP 11.10.06, 11:14
        theitjobboard.com/index.php?keywords=SAP+and+ABAP&locations%5B%5D=180&jobtype=0&days=0&orderby=1&submit=Search&task=JobSearch&xc=0&lang=
        • busiu11 Re: Konsultant-programista SAP/ABAP 11.10.06, 11:16
          busiu11 napisał:

> <a
          href="theitjobboard.com/index.php?keywords=SAP+and+ABAP&locations%5B%5D=180&jobtype=0&days=0&orderby=1&submit=Search&task=JobSearch&xc=0&lang="
          target="_blank">theitjobboard.com/index.php?keywords=SAP+and+ABAP&locations%5B%5D=180&jobtype=0&days=0&orderby=1&submit=Search&task=JobSearch&xc=0&lang=</a>

P.S.
          Daj zna czy Ci sié przydao... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka