stephanie.plum 02.09.25, 11:58 ... podczas oczekiwania na połączenie z konsultantem w ZUS-ie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: co robić 02.09.25, 12:02 To samo co w czasie oczekiwania na połączenie z bojem w sądzie - ematkować. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: co robić 02.09.25, 12:14 osobiście rysuję portret urzędniczki, która mi sie zaraz ukaże (zwykle ukazują mi się one, a nie oni), a potem radośnie porównuję - wyglądają dużo lepiej niż moje kreski, kółka i dziwne ząbki... Odpowiedz Link Zgłoś
amelti Re: co robić 02.09.25, 12:23 remont łazienki na przykład. powinnaś zdążyć Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: co robić 02.09.25, 14:59 Co.. rozłączyło gdy byłaś pierwsza w kolejce? Po odczekaniu wcześniejszych 50.rozmowcow? Swego czasu przechodnia przyszpitalna na Nieklanskiej w Warszawie tak działała😈 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co robić 02.09.25, 15:03 no, siedzę akurat w szpitalu, zaraz pójdę do dyżurki po jakieś czopki na uspokojenie... Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: co robić 02.09.25, 16:15 Już był w ogródku, już witał się z gąską... Zasada stara jak świat Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: co robić 02.09.25, 20:19 Ja tak kiedyś się na Banacha próbowałam dodzwonić, jesteś 1008, 1007, 999, 115, 11, pip, pip, pip. Myślałam, że eksploduję ze złości. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: co robić 02.09.25, 14:58 A co tam masz do roboty, dzwoniłam w tygodniu, ustawiam głośnik i jak już powybieralam numery zgodnie z tym co automat odczytał i czekałam na konsultanta, to się zajęłam zwykłymi czynnościami. Ręce były wolne. Nie czekalm długo, około kwadransa. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: co robić 02.09.25, 15:02 gdyby nie to, że siedzę z młodym w szpitalu, zrobiłabym jak Ty. może dziś jakoś taki mają klimat, że godzinami puszczają muzyczkę, a potem nagle klik i wywalają. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: co robić 02.09.25, 15:26 Dosyć często dzwonie w ciągu ostatnich 2 lat, bo załatwiam różne sprawy mojej matki i nigdy mnie nie wywaliło. A do tego konsultancjo zawsze pomocni. Gorzej się dodzwonić na infolinię reserved niż do zus 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: co robić 03.09.25, 21:20 Też tak robię. Tylko dodatkowo piszę sobie na kartce gdzie próbuję się dodzwonić. Bo czasem po np. 20 minutach oczekiwania i robienia w tym czasie innych rzeczy zapominam gdzie to ja dzwoniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: co robić 03.09.25, 22:19 O to to.....zapisać sobie gdzie się dzwoni i w jakiej sprawie...bo przy połączeniu można zapomnieć języka w gębie...lepiej mieć kartkę pod ręką Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: co robić 02.09.25, 20:14 przynajmniej będziesz miała zgrabny tyłek, kiedy już się dowiesz że i tak niczego przez infolinię nie załatwisz Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: co robić 02.09.25, 19:45 Czasem szybciej pojechać do oddziału niż się dodzwonić 😢. No ale rozumiem, że w Twojej sytuacji to akurat niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: co robić 02.09.25, 19:52 Bierzesz ipodsy, zakładasz sobie jeden, rączki masz wolne i wszystko, i robisz to, co zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: co robić 02.09.25, 20:04 Ja dzwonię Skypem i daje na głośnomówiący. 45min ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: co robić 02.09.25, 20:15 Oni szybko odpowiadają na zapytanie wysłane na platformie, ja dwukrotnie uzyskałam odpowiedź na drugi dzień. No chyba, ze musisz coś wiedzieć teraz, zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: co robić 02.09.25, 20:40 ZUS? Nie każdy oddział. Platforma zus w jednym z oddziałów w Szczecinie absolutnie się nie przyjęła... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: co robić 02.09.25, 20:25 Do Zusu wystarczy wykręcić numer i np. odpalić serial albo zająć się czymkolwiek. Za to w przypadku bardzo długiego braku prądu na dużym obszarze próbowałam dodzwonić się do pge, pojechałam po syna do kolegi, wróciłam, posiedzieliśmy chwilę, pojechaliśmy do maka, bo po ciemku nijak gotować (15 minut w jedną stronę), postaliśmy w kolejce, wróciliśmy i już byłam prawie pierwsza w kolejce i nawet mnie nie rozłączyło tylko prąd włączyli😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: co robić 03.09.25, 14:33 O ile nie musisz leciec samolotem, to szybciej bedzie ich odwiedzic niz sie dodzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś