Gość: usik Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:58 super artykuł, bardzo ciekawy, można powiedzieć,że już wiem, jak ludzie chcą na mnie wpływać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: 213.158.197.* 10.05.07, 18:07 swietny artykul,zasady manipulacji wyjasnione przez profesora opisal juz la vey w "biblii satanistycznej" w rozdziale "nie wszystkie wampiry pija krew" POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytatka Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.toya.net.pl 18.05.07, 19:54 stykamy sie z tymi technikami manipulac. choc nie zdajemy sobie czesto z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola561 Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: 212.2.100.* 02.06.07, 16:34 COZ MOZNA DODAC.KOMPENDIUM W PIGULCE.TRAFNE, BARDZO TRAFNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Manipulacja. Przewodnik po technikach manipul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:39 Polecam książkę Tomasza Witkowskiego o Manipulacjach, czyta się w ciągu jednego dnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasi Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.aster.pl 22.06.07, 07:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAro Dajcie namiar na Technikum Manipulacyjne IP: *.spray.net.pl 23.06.07, 22:41 syna bym tam wysłał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.elk.net.pl 02.07.07, 19:24 ten artykuł jest rewelacyjny :) dla mnie super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.07, 18:59 bardzo wyczerpujący przewodnik :) Jednak niepokoi mnie aluzja, jakoby ludzie dający się manipulowac zachowuja sie jak zwierzeta (w tekście tego wprost nie ma napisanego)... Czlowiek inteligentny nie da sie "złapac" na rozne sztuczki... manipulacje. Dobrze, że rozszerze się świadomośc "mas". Pozdrawiam autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Manipulacja. Przewodnik po technikach manipul 14.07.07, 18:14 Tylko, ze takie postepowanie prowodzi prosta droga do konfliktow. Bo przeciez w koncu ci niby dajacy sie manipulowac ludzie przestana byc delikatni i zapytaja takiego, ktoremu sie wydaje, ze robi znich idiotow, czemu probuje z nich caly czas robic idiotow? Wtedy jesli ma dobrych pracownikow, juz tylko krok dzieli go od tego, zeby ich nie mial, a jesli ma kiepskich pracownikow, to i tak stwarza sobie problem, bo wyszkolenie nowych jest czesto niewdziecznym zajeciem. Wniosek jest taki, ze te techniki manipulacyjne sprawdzaja sie w przypadku firm zatrudniajacych ludzi na czas kilku tygodni lub miesiecy. W dluzszym okresie czasu, ludzie zaczynaja patrzec na takiego cymbala / taka prostaczke z politowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpjp W Japonii IP: *.ppp.asahi-net.or.jp 19.08.07, 03:30 cyt"...od tygodni nie widuję dzieci, żona za chwilę się ze mną rozwiedzie, obiecałem im dwudniowy wyjazd za miasto." W Japonii to na porzadku dziennym, a zony sie ciesza,kiedy maz w robocie. Czy w domu, czy w pracy na to samo wychodzi, nie pomoze w wychowaniu dzieci, nie pomoze przy pracach domowych, ale zyc razem trzeba bo co rodzina powie jak sie rozejda. On ciezko pracowal a ona go za to rzucila? Nieeee! tak byc nie moze. Ogolnie mowiac to czesto nowozency nie znaja sie do konca swoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Od roku widze to juz co najmniej 3 raz. Wymyslcie. 13.09.07, 10:15 coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx psychologia społeczna i nic więcej. IP: 212.180.147.* 13.09.07, 10:20 JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.chello.pl 19.09.07, 11:25 do manipulacji potrzebne sa 2 strony manipulujacy i manipulowany)A mistrzami manipulacji sa alkoholicy.Czytaja Cialdiniego?))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.17.p Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:04 wzajemność zwykle , kiedy droga zwęża się i z dwóch pasów robi się jeden, kierowcy stojący na prawym pasie niechętnie wpuszczają tych z lewego.Ale jeśli już komuś uda się wepchnąć, wpuszcza przed siebie kolejnych. Nie jest to dosłowna wzajemność, ale chyba poczucie jakiegoś zobowiązania. Raczej nikt nami nie manipuluje, ale zachowanie w takiej sytuacji na to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahafi czyn karalny IP: 41.212.242.* 11.12.07, 15:17 metody oczywiście banalne, ale wciąż skuteczne. W świecie biznesu (i światowego i powiatowego) każdy ma prawo je stosować. Natomiast powinno się ścigać z urzędu wszystkie hieny, czyli tak zwanych "szkoleniowców" uczących technik manipulacji. Nawet nie trzeba wprowadzać nowelizacji KK. Po prostu z artykułu mówiącego o nakłanianiu do przestępstwa i niekorzystnego rozporządzania swoim majątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentyl Tekst niefachowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 17:58 Niestety, ciekawy temat został napisany nieprofesjonalnie i jest pełen nieścisłości. "zmiana poglądów (dysonansu poznawczego)" - nagłówek sugeruje, że to jedno i to samo, podczas gdy dysonans poznawczy nie oznacza poglądów! Konformizm? Autoprezentacja? jako techniki manipulacji? Chyba nie całkiem znamy się na rzeczy, skoro utożsamiamy jedno z drugim. Lepiej poczytać oryginał Cialdiniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 15:13 Nie no myślałam,że wiem dużo ale okazało się,że nic nie wiem xD artykuł super,przeczytałam z ciekawością od początku do konca ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nrt wiekszego g... dawno nie czytalem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:29 karmicie ludzi takimi opowiastkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscik ciekawe czy chamskie.... IP: 62.111.198.* 25.02.08, 03:01 Artykuł genialny i bardzo ciekawy. Choć ja słowo manipulacja nazwałbym zwyczajnie i po prostu robienie z ludzi idiotów. Manipulacja- ciekawe rozwiązanie czy chamskie zachowanie.Uważam, że niektóre techniki są ciekawe i inteligentne inne natomiast po prostu chamskie i te mnie najbardziej bulwersują. Większości z nich na szczęście się mogę oprzeć lecz niestety człowiek zawsze będzie poniekąd "próżny" i wierzył w dobre intencje "dobrych" ludzi a ci już się nie zawahają by zrobić z kogoś wariata i nagiąć do swoich celów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4RNI Wywieranie wplywu na ludzi IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 02.05.08, 15:23 - tak brzmi tytul ksiazki Cialdiniego, w ktorej o tym wszystkim mozecie przeczytac. Swietna ksiazka, polecam, jesli to krotkie kompedium w artykule was zainteresowalo. Sa tam opisane te wszystkie techniki i jak sie przed nimi bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Manipulacja = terapia manualna IP: *.gmnews.co.uk 22.05.08, 09:50 www.manualna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manipulant Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.eimperium.pl 13.07.08, 21:03 bzdety- manipu;acja to nie kawalek o takich dyrdymałach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harmonijny Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:31 Nie ma bata na uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
filippok a co z rodziną i przyjaciółmi? 18.03.09, 15:55 ciekawy artykuł, zawsze pozostaje jednak kwestia tego czy będziemy w stanie wyłączyć mechanizm manipulacji np w domu czy wśród przyjaciół. Ja czasami mam problemy i wydaje mi się że jest to odczuwalne przez otoczenie. Dużo ciekawych tenchnik manipulacji znalazłem również tutaj: www.kursy-komputerowe.pl/kursy- biznesowe/manipulacja-perswazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cziquita Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.astral.lodz.pl 06.04.09, 23:23 Polecam lekturę książki Cialdiniego w całości. Można nauczyć się wielu wspaniałych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś