Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac...

• Gość: usik Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:58
        super artykuł, bardzo ciekawy, można powiedzieć,że już wiem, jak ludzie chcą na
        mnie wpływać;)
      • Gość: pan Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: 213.158.197.* 10.05.07, 18:07
        swietny artykul,zasady manipulacji wyjasnione przez profesora opisal juz la vey
        w "biblii satanistycznej" w rozdziale "nie wszystkie wampiry pija krew" POLECAM
      • Gość: czytatka Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.toya.net.pl 18.05.07, 19:54
        stykamy sie z tymi technikami manipulac. choc nie zdajemy sobie czesto z tego
        sprawy.
      • Gość: ola561 Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: 212.2.100.* 02.06.07, 16:34
        COZ MOZNA DODAC.KOMPENDIUM W PIGULCE.TRAFNE, BARDZO TRAFNE
      • Gość: mmm Re: Manipulacja. Przewodnik po technikach manipul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:39
        Polecam książkę Tomasza Witkowskiego o Manipulacjach, czyta się w ciągu jednego
        dnia ;)
      • Gość: Kasi Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.aster.pl 22.06.07, 07:55
      • Gość: JAro Dajcie namiar na Technikum Manipulacyjne IP: *.spray.net.pl 23.06.07, 22:41
        syna bym tam wysłał
      • Gość: Gość Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.elk.net.pl 02.07.07, 19:24
        ten artykuł jest rewelacyjny :) dla mnie super...
      • Gość: alicja Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.07, 18:59
        bardzo wyczerpujący przewodnik :)
        Jednak niepokoi mnie aluzja, jakoby ludzie dający się manipulowac zachowuja sie
        jak zwierzeta (w tekście tego wprost nie ma napisanego)... Czlowiek
        inteligentny nie da sie "złapac" na rozne sztuczki... manipulacje. Dobrze, że
        rozszerze się świadomośc "mas". Pozdrawiam autorów.
        • olpc Re: Manipulacja. Przewodnik po technikach manipul 14.07.07, 18:14
          Tylko, ze takie postepowanie prowodzi prosta droga do konfliktow. Bo przeciez w
          koncu ci niby dajacy sie manipulowac ludzie przestana byc delikatni i zapytaja
          takiego, ktoremu sie wydaje, ze robi znich idiotow, czemu probuje z nich caly
          czas robic idiotow? Wtedy jesli ma dobrych pracownikow, juz tylko krok dzieli go
          od tego, zeby ich nie mial, a jesli ma kiepskich pracownikow, to i tak stwarza
          sobie problem, bo wyszkolenie nowych jest czesto niewdziecznym zajeciem. Wniosek
          jest taki, ze te techniki manipulacyjne sprawdzaja sie w przypadku firm
          zatrudniajacych ludzi na czas kilku tygodni lub miesiecy. W dluzszym okresie
          czasu, ludzie zaczynaja patrzec na takiego cymbala / taka prostaczke z politowaniem.
      • Gość: jpjp W Japonii IP: *.ppp.asahi-net.or.jp 19.08.07, 03:30
        cyt"...od tygodni nie widuję dzieci, żona za chwilę się ze mną rozwiedzie,
        obiecałem im dwudniowy wyjazd za miasto."

W Japonii to na porzadku dziennym, a zony sie ciesza,kiedy maz w robocie. Czy w
        domu, czy w pracy na to samo wychodzi, nie pomoze w wychowaniu dzieci, nie
        pomoze przy pracach domowych, ale zyc razem trzeba bo co rodzina powie jak sie
        rozejda. On ciezko pracowal a ona go za to rzucila? Nieeee! tak byc nie moze.
        Ogolnie mowiac to czesto nowozency nie znaja sie do konca swoich dni.
      • tersta Od roku widze to juz co najmniej 3 raz. Wymyslcie. 13.09.07, 10:15
        coś nowego.
      • Gość: xxx psychologia społeczna i nic więcej. IP: 212.180.147.* 13.09.07, 10:20
        JW
      • Gość: MMM Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.chello.pl 19.09.07, 11:25
        do manipulacji potrzebne sa 2 strony manipulujacy i manipulowany)A mistrzami
        manipulacji sa alkoholicy.Czytaja Cialdiniego?)))
      • Gość: b.17.p Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:04
        wzajemność
        zwykle , kiedy droga zwęża się i z dwóch pasów robi się jeden, kierowcy stojący
        na prawym pasie niechętnie wpuszczają tych z lewego.Ale jeśli już komuś uda się
        wepchnąć, wpuszcza przed siebie kolejnych. Nie jest to dosłowna wzajemność, ale
        chyba poczucie jakiegoś zobowiązania.
        Raczej nikt nami nie manipuluje, ale zachowanie w takiej sytuacji na to wygląda
      • Gość: sahafi czyn karalny IP: 41.212.242.* 11.12.07, 15:17
        metody oczywiście banalne, ale wciąż skuteczne. W świecie biznesu (i
        światowego i powiatowego) każdy ma prawo je stosować. Natomiast
        powinno się ścigać z urzędu wszystkie hieny, czyli tak
        zwanych "szkoleniowców" uczących technik manipulacji. Nawet nie
        trzeba wprowadzać nowelizacji KK. Po prostu z artykułu mówiącego o
        nakłanianiu do przestępstwa i niekorzystnego rozporządzania swoim
        majątkiem.
      • Gość: wentyl Tekst niefachowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 17:58
        Niestety, ciekawy temat został napisany nieprofesjonalnie i jest
        pełen nieścisłości.

"zmiana poglądów (dysonansu poznawczego)" - nagłówek sugeruje, że to
        jedno i to samo, podczas gdy dysonans poznawczy nie oznacza poglądów!

Konformizm? Autoprezentacja? jako techniki manipulacji? Chyba nie
        całkiem znamy się na rzeczy, skoro utożsamiamy jedno z drugim.
        Lepiej poczytać oryginał Cialdiniego.
      • Gość: Karo Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 15:13
        Nie no myślałam,że wiem dużo ale okazało się,że nic nie wiem xD
        artykuł super,przeczytałam z ciekawością od początku do konca ! ;)
      • Gość: nrt wiekszego g... dawno nie czytalem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:29
        karmicie ludzi takimi opowiastkami
      • Gość: goscik ciekawe czy chamskie.... IP: 62.111.198.* 25.02.08, 03:01
        Artykuł genialny i bardzo ciekawy. Choć ja słowo manipulacja nazwałbym
        zwyczajnie i po prostu robienie z ludzi idiotów. Manipulacja- ciekawe
        rozwiązanie czy chamskie zachowanie.Uważam, że niektóre techniki są ciekawe i
        inteligentne inne natomiast po prostu chamskie i te mnie najbardziej bulwersują.
        Większości z nich na szczęście się mogę oprzeć lecz niestety człowiek zawsze
        będzie poniekąd "próżny" i wierzył w dobre intencje "dobrych" ludzi a ci już się
        nie zawahają by zrobić z kogoś wariata i nagiąć do swoich celów...
      • Gość: C4RNI Wywieranie wplywu na ludzi IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 02.05.08, 15:23
        - tak brzmi tytul ksiazki Cialdiniego, w ktorej o tym wszystkim mozecie
        przeczytac. Swietna ksiazka, polecam, jesli to krotkie kompedium w artykule was
        zainteresowalo. Sa tam opisane te wszystkie techniki i jak sie przed nimi bronic.
      • Gość: Pawel Manipulacja = terapia manualna IP: *.gmnews.co.uk 22.05.08, 09:50
        www.manualna.pl
      • Gość: manipulant Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.eimperium.pl 13.07.08, 21:03
        bzdety- manipu;acja to nie kawalek o takich dyrdymałach
      • Gość: harmonijny Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:31
        Nie ma bata na uczciwość.
      • filippok a co z rodziną i przyjaciółmi? 18.03.09, 15:55
        ciekawy artykuł, zawsze pozostaje jednak kwestia tego czy będziemy w
        stanie wyłączyć mechanizm manipulacji np w domu czy wśród
        przyjaciół. Ja czasami mam problemy i wydaje mi się że jest to
        odczuwalne przez otoczenie. Dużo ciekawych tenchnik manipulacji
        znalazłem również tutaj: www.kursy-komputerowe.pl/kursy-
        biznesowe/manipulacja-perswazja
      • Gość: Cziquita Manipulacja. Przewodnik po technikach manipulac... IP: *.astral.lodz.pl 06.04.09, 23:23
        Polecam lekturę książki Cialdiniego w całości. Można nauczyć się wielu
        wspaniałych rzeczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka