agnieszkaroma 31.07.06, 18:32 Kochani, Jakimi prawami rządzi się praca na pół etatu a jakimi na cały etat(oprócz różnicy w ilości przepracowanych godzin,rzecz jasna:-)? Co z urlopami,ZUSem,naliczaniem stażu pracy w przypadku pół etatu? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svenja1 Re: Pół etatu vs.etat 31.07.06, 18:42 Urlopu na pewno pół ;) ZUS proporcjonalnie do zarobków A naliczanie stażu pracy samą mnie ciekawi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaroma Re: Pół etatu vs.etat 01.08.06, 17:26 No właśnie-czy staż pracy też dzielony jest na pół?Nie chce mi się wierzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouzeQ Pół etatu to często cały jak etat IP: *.std.tsi.tychy.pl 01.08.06, 17:35 Czyli praca dochodząca do 7-8 godzin, ale za niższe (zgodnie z ustawą) wynagrodzenie. Jest tak prawie zawsze w małych firmach i w sklepach typu "mrówka" czy "promil". Staż pracy jest liczony normalnie z tego co wiem, ale dla ZUS i tak ważne są tylko (te zadeklarowane) zarobki. Inaczej jest też z urlopem i płaca minimalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Pół etatu to często cały jak etat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:11 Staż pracy odpowiada temu co masz w umowie o pracę czyli pół etatu. W sumie to uczciwe chyba jest. Ja pracowałam przez rok na 3/4 etatu i mam stażu 3/4 roku. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaroma Re: Pół etatu to często cały jak etat 03.08.06, 15:56 Józku,to nie żadne "mrówki" i małe firmy tylko Wojsko Polskie.Takie buty,proszę Ciebie:-) Odpowiedz Link Zgłoś