Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

staz a nauka

18.08.06, 10:59
    mam maly problem...
    jestem na 3.5 letnich studiach(informatyka) zostalo mi jeszcze 0.5 roku.
    studiuje w lodzi.a teraz mam okazje isc na staz do firmy w branzy drobiarskiej jako informatyk tylko ze w moim rodzinnym miescie (70km od lodzi). i zastanawiam sie czy oplaca mi sie isc na ten staz musial bym sie przeniesc na zaoczne na to 0.5 roku bo inaczej nie wyobrazam sobie jak bym chodzil na zajecia. no i pozniej nie wiadomo czy po stazu ta firma by mnie przyjela pozatym nie mieszkal bym juz w lodzi moze tam by mi sie udalo znalesc lepsza prace
    poradzcie co robic
    Obserwuj wątek
      • iw78 Re: staz a nauka 18.08.06, 11:12
        Pewności, ze po stażu zostaniesz zatrudniony na stałe nikt Ci niestety nie da.
        Taka jest prawda. Studiujesz, jak się domyślam to byłaby Twoja pierwsza
        praca...Jeżeli nie byłoby dla Ciebie problemem studiowanie zaocznie..to może
        warto spróbować i zdobyć choćby niewielkie, ale mimo wszystko, doświadczenie.
        Doświadczenie, które niestety dzis jest wymagane. Jeśli nie zostaniesz po stażu
        zatrudniony, nie będzie chyba dla Ciebie problemem wrócic do Łodzi i poszukać
        stałej pracy. Zawsze szanse są większe. Tego czy teraz znajdziesz pracę też