Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Irlandii

IP: 89.100.139.* 05.09.06, 23:10
    Czy wyscie zgupieli za tymi zarobkami?
    Jak ktos ma tutaj 500E na tydzien to ma rewelacyjna robote, albo dobry fach.
    Fakt ze architekt czy budowlaniec z dobrym doswiadczeniem (oczywiscie z dobrym
    angielskim) to maja troche wiecej, ale okolo 600E na tydzien oznacza najwyzszy
    prog podatkowy. Nie piszcie glupot ze stojac przy tasmie (tzw. przemysl) ktos
    dostanie wiecej niz 450E.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Colin Farel Praca w Irlandii IP: 85.134.173.* 08.09.06, 11:45
        hahahaha, 650 E podzielić przez 7,65 ( to minimum ,ale średnio płacą 8 E/h) daje
        jakies 85 godzin tygodniowo. Brawo dla autora. Nawet polacy tyle tutaj nie pracują.
        • Gość: KRZYŚ Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:37
          CZY KTOŚ BYŁ W NEWCASTLE WEST? BLISKO LIMERICK.. JAK TAM JEST?
      • Gość: nieznany Re: Praca w Irlandii IP: *.williaamcox.ie 08.09.06, 11:49
        glupoty piszesz, 600 E tygodnowo?? Za takie pieniadze zaden architekt czy
        inzynier z nawet niewielkim doswiadczeniem nie bedzie tutaj pracowal pracowal,
        z doswiadczeniem min. 750 - 950 E na tydzien, to jest okolo 40K - 50K brutto
        rocznie
      • Gość: karruma Re: Praca w Irlandii IP: 83.71.157.* 08.09.06, 12:16
        osoby w moim domku:
        mcdonald - okolo 280-350 euro na tydzien
        koledzy na budowie 50-55h tygdoniowo + dostaja na dojazdy i platne nadgodziny
        okolo 900 na tydzien
        wspollokatorka kelnerka - 450-600 euro na tydzien w zaleznosci od napiwkow
        kolezanka robiaca kanapki 8euro na godzine - 320-350 tygodniowo
        w magazynie rozwozac wozkiem - 400-450 na tydzien
        ja - informatyk (team leader - tester) - 800 na tydzien

wszystkie kwoty brutto

pozdrawiam wszystkich na zielonej wysepce :)
        • Gość: Tom Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:57
          Dla mnie consultanta IT z 3 letnim doswiadzeniem zarobki w Irlandi ogromnie
          mnie zawiodly. Na tamtejsze koszty zycia to jest wyzysk.
          Chcialem tam pracowac ale za 40 000 (760) - 50 000 (950E /T) ale to tak jak w
          polsce by zarabiac 5000 zl. Oczywiscie mam na mysli utrzymaniue poziomu zycia -
          bez nadmiernej oszczednosci, samodzielne mieszkanie 2 pokojowe etc.
          Nawet na kontraktach nie chcieli dac wiecej niz 300-320/E na dzien, gdzie
          standardem w Europie jest 400-500 E/dzien.

Niemniej jednak, moja sytuacja rodzinna poki co unimozliwia wyjazd wiec zostaje
          w Polsce ze swoimi 750E/ tydzien :)
          Wszystko brutto.

Na marginesie ... Zakladam ze jak ktos w Irlandi zarabia 300-400E tygodniowo,
          to mieszka z kilkoma osobami w mieszkaniu, je jak najtaniej i miesiecznie
          odklada te 300-400 E.
          • Gość: marek603@op.pl Re: Praca w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 23:24
            ty sie lepiej zastanow co wogole piszesz
      • Gość: dd Praca w Irlandii IP: 85.134.150.* 08.09.06, 13:32
        Potwierdzam na poczatek mozna spodziewac sie zarobkow rzedu 350 euro tyg
        pozniej moze byc lepiej, z mieszkaniem tez nie jest latwo, bo wiekszosc pokoi
        to nory ,a placi sie za nie 300 euro miesiecznie za pojedynczy pokoj
      • Gość: zielonek pozwolenie na pobyt?? IP: 82.1.217.* 08.09.06, 14:55
        "pozwolenie na pobyt: wymagane w przypadku pobytu dłuższego niż trzy miesiące."

a to od kiedy? wczoraj jeszcze nie bylo...

i warto dopisac: wymagana znajomosc angielskiego - jesli nie chce sie pracowac
        na czarno wsrod innego polactwa.
        • Gość: karruma Re: pozwolenie na pobyt?? IP: 83.71.157.* 08.09.06, 15:00
          Pozwolenie na pobyt zawsze bylo ale od obywatelii UE nie jest wymagane, jesli
          jednak chcialbys dostac obywatelstwo to musisz wystapic o pozwolenie na pobyc i
          dopiero od tego momentu zaczyna Ci sie liczyc czas jaki jestes w Irlandii (nie
          biora pod uwage czy tu pracowales czy nie tylko od kiedy masz pozwolenie) mozesz
          je dostac na kazdym posterunku Gardy.

Pozdrawiam
      • Gość: malena Praca w Irlandii IP: 83.71.134.* 08.09.06, 16:40
        Zgadzam sie z przedmowca!!! Ponad 600 w przemysle???? 800 w budownictwie?
        Oczywiscie zdarzaja sie tacy, co tyle zarabiaja, ale to absolutenie nie jeest
        srednia. A co do do sektora publicznego to sama pracuje i nie mam 700 na
        tydzien.
        To jakis zart, a potem ludzie przyjezdzaja myslac ze majatek beda zarabiac...
        C
        • Gość: archi. Re: Praca w Irlandii IP: 83.70.199.* 08.09.06, 16:45
          architekt z doswiadczeniem (5lat w polsce+1 rok w irlandii) 46K/rocznie.
          To wlasnie sektor budowlany.

Zarobki Senior Architecta ('part 3' z 15 letnim doswiadczeniem) czesto przekraczaja 100K rocznie (i z tad
          ta srednia).
          • konradfryzjer fryzjer konrad 23.03.07, 23:31
            jakie są zarobki fryzjera w dobrym studiu???? bo mnie praca za 500e nie
            interesuje!!!
      • Gość: Siwy Praca w Irlandii IP: 87.192.27.* 08.09.06, 18:39
        ludzie nie wierzcie w te zarobki,bo sie bardzo rozczarujecie po przyjezdzie
      • Gość: tytus de zoo Re: Praca w Irlandii IP: *.autocom.pl 08.09.06, 22:20
        Co za bzdet?! Zarobki z sufitu! Ja pracuje w sklepie 2 lata i mam 330 na lape.
        Inna sprawa, ze 8 h i do domu i robota lekka, latwa i przyjemna, zarobki jednak
        dupiaste. Ale nie narzekam, Zebym, tak mial 600 czy 700, ha! Kierowniczki
        Irlandki dostaja po 400, wiec nie ma sily wyciagnac wiecej. Nie piszcie o
        takich sumach, bo sie ludzie zdziwia jak po tygodniu tyrania na budowie od 8 do
        20 dostana czek na 350 eu...
        • Gość: tomek Kto wciska ludziom ciemnotę??? IP: 89.100.20.* 09.09.06, 00:46
          tak jak wszyscy musze powiedziec (rok jestem w IE), że wprowadzacie ludzi w
          powazny błąd !!
          Proszę sprostujcie to bo możecie komus wyrzadzic tym ktzywde moje zarobki 350 e
          i nie narzekam firma logistyczna z szansa dorobienia do 450 e i wszyscy moi
          znajomi tak zarabiaja max to 500 ktos bardzo niepowazny i niekoąpetentny napisał
          to zestawienie i z pewnoscią ktos kto w dublinie nie był

pozdro
          • Gość: Kura_Athlone Re: Kto wciska ludziom ciemnotę??? IP: 86.42.12.* 09.09.06, 11:38
            Zgadzam sie, ja zarabiam w fabryce medycznej 400 euro na tydzien (wieczorna
            zmiana) i jest to duzo, wczesniej mialem 260 i 340 w fabryce i ogrodnictwie,
            I wogole po co te ogloszenia o irlandii, pisanie o pracy, praca tu byla ale rok,
            dwa lata temu, teraz aktualnie znam 4 osoby ktore szukaja juz kilka miesiecy i
            nic nie znalezli a znaja ang i maja dosw w pracy (ludzie 25-30 lat)

Mieszam w srodkowej irlandii
            • Gość: Áth Cliath Re: Kto wciska ludziom ciemnotę??? IP: 83.70.199.* 12.09.06, 11:34
              to trza sie bylo uczyc.
              dwoje moich znajomych (architekci) przyjechalo do Irl. okolo miesiaca tem, prace juz maja (mogli nawet
              wybierac.. nie to co 2lata temu, ale jeszcze mogli wybierac) Oczywiscie pensje zgodnie z doswiadczeniem,
              czyli ok 30 -40k/rocznie ...

(ale oczywiscie, jak sie jest np. polskim prawnikiem, to jjest inna historia, ale to jest chyba oczywiste?
              tylko po co wtedy przylatywac tu do pracy...)
              • chickenbaby OTE & DOE 12.09.06, 12:55
                Bardzo czesto obok np 100k pa pojawia sie DOE.
                Coz to oznacza owe magiczne DOE?
                Depending on Experience. Oznacza to nie mniej ni wiecej tyle, ze swoje x letnie
                doswiadczenie z Polski dla irlandzkiego pracodawcy jest rowne zero.Co za tym
                idzie, prace zaczynasz od staki minimalnej przewidzianej dla tego stanowiska, a
                owe 100k p.a osiagniesz, jak zdobedziesz w Irlandii wymagane doswaidczenie.

Inny czesto spotykany skrot, ktory czesto pojawia sie obok rocznych zarobkow to
                OTE = ordinary time earnings
                Moze on rowniez oznaczac, ze wymarzone 100 grand nie bedzie w zasiegu przez
                najblizszy czas.
                • Gość: Áth Cliath Re: OTE & DOE IP: 83.70.199.* 12.09.06, 14:45
                  W przypadku architektow liczy sie doswiadczenie w polsce (zwlaszcza w duzych firmach
                  miedzynarodowych ktorych w wawie nie brakuje) + portfolio
                  • chickenbaby Re: OTE & DOE 12.09.06, 15:18
                    A w przypadku branzy IT, polskie marki jak Optimus, Prokom nie znacza nic.
                    • Gość: Oktawik Re: OTE & DOE IP: 83.70.108.* 20.11.06, 23:04
                      W przypadku IT doswiadczenie w polskich firmach sie liczy o ile na rozmowie
                      potrafisz wykazac ze to co piszesz, ze robiles to faktycznie umiesz... niestety
                      wielu jakos ma dziwne napady amnezji w tym czasie.....

Pozdrawiam,

Oktawik
        • Gość: Iza Re: Praca w Irlandii IP: *.elpos.net 14.10.06, 17:48
          330 Euro tygodnio za 8 godzin pracy w sklepie to dupiaste zarobki???
          Ty chyba powinienes sie leczyc czlowieku. Brrrr, kolejny Polaczek - cwaniaczek,
          a feee :///
          • Gość: tytus de zoo Re: Praca w Irlandii IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 10.01.07, 18:57
            > 330 Euro tygodnio za 8 godzin pracy w sklepie to dupiaste zarobki???
            > Ty chyba powinienes sie leczyc czlowieku. Brrrr, kolejny Polaczek -
            cwaniaczek,
            >
            > a feee :///

A czemóż to cwaniaczek? Czemu mam się leczyć?! Nie chwytam twego toku myślenia
            frustratko! Że niby ty handlujesz rzepą w Polsce i masz jakiegoś kwasa, że ja
            narzekam na swoją pensję, od której dostajesz zawrotu głowy? To jest forum o
            pracy w Eire dziewczynko!! I tak, to są właśnie dupiane pieniądze! No, teraz
            może trochę mniej... obecnie wyciągam jakies 375 netto. Darz bór!
        • Gość: matka Re: Praca w Irlandii IP: *.zabrze.net.pl 27.12.06, 22:43
          Przesadzacie moi mili z tymi zarobkami, owszem architekt zarabia duzo, ale
          siedzi i kreśli projekty zarabia początkujący z pratyka zagranix]czna ok. 3
          tys. euro
      • Gość: Uli Praca w Irlandii IP: *.emea.veritas.com 13.09.06, 12:51
        Nie wiem skad biora sie takie rewelacje na temat zarobków, zycia i pracy za
        granica. Moze stad ze pismaki ktore to tworza nigdy tam sami nie byli i nie
        widzieli tych co nie maja pracy, spia na ulicach i zasowaja dla agencji za
        najnizsze stawki po 12godz na budowie. Oni przyjechali bo uwierzyli w te
        propagandowe artykuly i teraz nie maja za co wrocic.
      • Gość: Grisza Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:22
        Witam. Z tym pozwoleniem na pobyt dluzszy w Irlandi niz 3 miesiace to jakis
        kicz, poniewaz wystarczy tylko zarejestrowac sie w Irlandi w urzedzie jako
        bezrobotny oczywiscie majac miejsce zamieszkania i otrzymac PPS number. To w
        zupelnosci starczy by byc legalnie w Irlandi, zadna Garda w Irlandi nie bawi
        sie w jakies wystawianie pozwolenia na pobyt, i oczywiscie nie wiem czy ktorys
        z urzednikow irlandzkich wie co to jest za pozwolenie:):)
      • Gość: jacek Praca w Irlandii IP: 89.100.248.* 22.09.06, 21:21
        z tymi zarobkami to przegieliście.A jeśli to prawda to dajcie nr.telefonu
        chętnie zmienie moją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: rudy Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:18
          uwazam ze z tymi zarobkami przesadzili ale doswidczenie z polski sie liczy - ja
          pracowalem w polsce 2 lata w citibanku - jako doradca klienta i 4 lata w
          providencie na stanowisku kierowniczym - zlozylem cv do aib - dostalem
          propozycje pracy w support office za 27500 rocznie - przeliczylem wychodzi
          okolo 2000 netto miesiecznie praca od 9 do 17 poniedzialek do piatku plus
          dodatki socjalne - i wszyscy mi mowili ze dostaje taka pensje ze wzgledu na
          doswiadcznei pracy w polsce - bo normalnie widelki sa od 22K rocznie do 33K
          rocznie - to chyba zalezy wszystko od pracodawcy - wczesniej pracowalem w
          xtravision - zaczalem jako asystem managera sklepu ze stawka 8.11/h po 3
          miesiacach wawanswali mnie na managera sklepu ze stawka 11.20 plus kwartalana
          premia - ktora zawsze sie wyrabia bo cele sa rozsadne
          mysle ze akiekolwiek uogulnienia sa bledne - tzreba przyjechac i samemu
          sparwdzic - wiele zalezy od szczescia ale nie jest takjak w polsce gdzie pzrede
          wszystkim licza sie znajomosci
          pozdrawiam
          bartek
      • Gość: MAGDA Praca w Irlandii IP: 212.129.64.* 18.10.06, 12:25
        Kompletna bzdura co do zarobkow-srednio na tydzien zarabia sie 350-450 euro,
        kto ma wiecej godzin to ma wiecej pieniazkow.Najwyzsze place sa na budownictwie-
        to sie zgadza, mozna zarobic 700-800/ale to praca wylacznie niemal dla mezczyzn.
        Stawka minimalna 7,65-zgadza sie-glownie w barach, pubuch itp. W sektorze
        publicznym ciut wyzsza...ale napewno nie tyle co pisze w gazecie!!!Bilety: 16
        5dniowy, na autobusy, 7dniowy 20 euro, na LUAS'a-tramwaj i autobusy-24euro
        tygodniowo.
      • Gość: Leszek Praca w Irlandii IP: 89.101.197.* 21.10.06, 22:56
        Witam serdecznie,
        Pani Joanno - bardzo proszę o wskazanie adresu firmy w przemyśle, gdzie mógłbym
        zarobić 650 euro na tydzień lub na budowie za 800 euro,
        - ja pracuje w firmie belgijskiej w Clonmel (Co. Tipperary) - za 320 euro jako
        spawacz MAG - moi koledzy po roku mają dopiero 360 euro a znajomi na budowie
        pracują za podobne stawki,
        więc z jakich źródeł czerpie Pani te dziwne liczby???
        - jażeli można czekam na adresy tych firm - leszek.jagielski@wp.eu
        pozdrawiam Leszek
      • Gość: znajoma Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 17:33
        nie jest tak kolorowo ,faktycznie zycie okropnie drogie .Ludzie ,ale napewno
        lepiej niz w Polsce .ja pracowalam jako barmaNKA W DUBLINIE I PRZYWIZLAM 10 TYŚ
        EURO ZA 3 MIES ALE BARDZO OSZCZEDZALAM POLACY JEDZA TYLKO KURCZAKI
        • raveness1 Re: Praca w Irlandii 13.11.06, 08:21
          I najwazniejsze z calego twojego pobytu tam jest to, ile monet przywiozlas do
          Polski. Materializm.
          Ale ty sadzisz, ze jestes sprytna i wyjatkowa bo tyle uciulalas? - Tak, jestes
          faktycznie wyjatkowa, tak samo wyjatkowa jak kazdy jeden polaczek w pogoni za
          kasa...
        • Gość: znajomy Re: Praca w Irlandii IP: 62.29.133.* 15.11.06, 19:05
          To po pracy dodatkowo ile za godzinę brałas jak odkładałaś średnio 3300euro m-
          cznie czyli 110 euro dniówki licząc że pracowałaś 30 dni w miesiącu.No i
          doliczając mieszkanie/pokój + jedzenie to wyjdzie ze 130-150 euro
          dniówki,nieźle jadę na barmana tylko nie wiem czy dam radę "dorobić" :))
      • Gość: Tomek Re: Praca w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:51
        Tak dobrze w Irlandii jeszcze nie było. Zarobki rosną z miesiąca na miesiąc.
        Średni zarobke to 3 tys euro netto na miesiąc nawet ludzie bez języka i
        kwalifikacji zarabiają po 2 tys e. Fakt Polaków Irlandii jest ponad 1 mln dużo
        cwaniakow ale z drugiej strony kumpel w ciągu roku pracy jako spawacz przywiózł
        do kraju ponad 75 tys zł. W budowlance jest rewelacja zaroki rzedu 3-7 tys euro.
        dobrze byc operatorem koparki czy dźwigu zarobisz śrendio 4 tys euro lekka
        praca. Ludzie w Irlandii jest raj na ziemi i wszystko cenowo zbliżone do Polski
        ja jade 18 listopada jako spawacz.
        • Gość: krzyś Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:55
          ja jade 30listopada... tez mam miec prace jako spawacz;)będe zarabiał 360E na
          początek... nie wiem czego się spodziewać, ale mam nadzieje że bedzie dobrze...
          moze ściągne rodzinke;D z czasem może płaca się poprawi(zreszta i tak nie jest
          zła w porownaniu na polska płacę)
      • Gość: praca Re: Praca w Irlandii IP: 85.134.167.* 12.11.06, 14:38
        nie wiem gdzie robisz ale ja pracuje jako general w fabryce i mam ok 700€ na
        tydzien . Moze trzeba poszukac czegos innego ?
      • Gość: kaśka_25 Praca w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:51
        Ja szczerze mówiąc od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyjazdem. Wybór: tu
        kształcicć się i dostawać pensję, z której nic nie można odłożyć czy
        jechać...Coś kosztem czegoś. Jeśli nie teraz to za rok dwa zmusi być może mnie
        do tego sytuacja. A ponad to: warto poznaj kraj, zarobić (tylko nie latami) i
        wracać do Polski bo to piękny kraj mimo rządzącej władzy:))))).Pozdrawiam i
        powodzenia. Może jakieś argumenty za i przeciw wyjazdowi?Dzieki
        • dcio Re: Praca w Irlandii 17.11.06, 00:36
          Trzeba jak najszybciej wyjezdzac, bo jak bulgarzy i rumuni zaleja runki
          zachodnie to place spadna.
      • Gość: Ania Praca w Irlandii IP: 86.42.8.* 20.11.06, 20:29
        Wierutne kłamstwo z zarobkami!!!! Ludzie nie jest tak. To nie jest już takie
        eldorado.
      • Gość: Domino3d Re: Praca w Irlandii IP: 62.231.60.* 27.11.06, 13:02
        Moim zdaniem to na prawde piszecie glupoty.
        Pracy tu jest coraz mniej ze wzgledu na fakt ze rynek sie powoli nasyca i
        pracodawcy zaczynaja marudzic i wydziwiac. To nie te czasy co 2 lata temu ze
        wystarczylo przyjechac i praca an kazdego czekala. Od tego czasu sie wiele
        zmienilo :). Wsrod moich znajomych tj ludzi po studiach bez znaczacych
        osiagniec i doswiadczenia w Polsce pracujacych w fabrykach lub w przemysle
        gdzies na tasmie nikt nie zarabia wiecej jak 350 euro tygodniowo netto. Sam
        pracujac w biurze po roku czasu mam na reke 400 euro tygodniowo.:) Co sie tyczy
        budowy to owszem stawki sa wyzsze okolo 11 - 13 euro na godzine ale osiagniesz
        600 euro netto pracujac po 10-12 godzin dziennie lacznie z sobotami:)
        Jak czytam takie pierdoly napisane w artykule ktory komentuje to az sie
        zastanawiam czy ktos jest na prawde przy zdrowych zmyslach piszac te brednie. W
        Polsce tak samo jak i tu jest wiele osob ktorym sie nie udalo i spia na
        ulicach. Wniosek jest prosty -> jak ktos nie umial znalezc pracy w Polsce nie
        mial zadnych kwalifikacji a poza tym nie znal zadnego jezyka to przyjezdzajac
        tu bez zadnych znajomych ktorzy by ci pomogli z 500 euro w portwelu i biletem
        tylko w 1 strone ludzie sami skazuja sie na niepowodzenie.
        Pozdrawiam wszystkich rodakow w Dublinie :)
        • Gość: karruma Re: Praca w Irlandii IP: *.magma-net.pl 28.11.06, 01:06
          Nie wiem jak Ty, ale ja przyjezdzam do Irlandii od 3 lat i jeszcze tak dobrze to
          nigdy nie bylo. Z zarobkami to oczywiscie przesadzaja w tym artykule ale
          pamietajcie, ze to jest srednia ja pracuje jako informatyk (programista Javy) i
          jakos nie wyobrazam sobie pojscia do pracy w Dublinie za mniej niz 40 tys
          rocznie (800 euro na tydzien). Na budowie tez sa takie stawki tylko ze osoby tam
          pracujace robia po 50h ale nie zmienia to faktu ze zarobic sie da i to dobrze.

Pozdrawiam
          Karruma
      • Gość: piotr Re: Praca w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:25
        Bylem w IRANDI mialem 8 ero razy 5dni w tygodniu,a chcesz wiecej to ryj po 10
        lub 12 i tak nie zarobisz 7oo bo udupia cie podatkiem,odlicz 50 euro na
        mieszkanie tygodniowo,30 na zarci + oplaty.Wiec nie piszcie ze jest tak
        rewelacyjnie,acha doliczcie jeszcze 1 koszty leczenia jezeli traficie na
        wspanialych rodakow.
      • Gość: galo Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:25
        to bzdura te 820 w budownictwie place oscyluja na poziomie 300 - 400 euro . a
        ze spytam z ciekawosci kto to pisal ten czlowiek dane wyssal z palca albo
        jeszcze z czegos innego to bzdura .. nie ma nicv wspolnego z prawda
        • matt.cobosca Re: Praca w Irlandii 20.12.06, 22:01
          Ile zarabia pomocnik na budowie w Dublinie? W tym roku w wakacje byl tam kolega
          i chwalil sie, ze dostawal 15 euro/h. Czy to moze byc prawda?
      • Gość: Piotrek Praca w Irlandii IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 25.12.06, 20:37
        Jeśli chodzi o te zarobki to piszecie bzdury !!!!!!!!! Glupoty !!!!!
        • Gość: iwona Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:09
          dlaczeg my POLACY uwazamy sie za durni jestesmy dobrymi fachowcami umiemy
          dobrze wykonywac prace a tak sie ponizamy nie potrafimy dogadac sie z osobami
          ktore zalatwiaja nam prace za granica i sie dorabiaja na naszym zdrowiu inaszym
          kosztem wiem ze u nas jest ciezko ale trzeba miec SWA GODNOSC jesli jechac do
          pracy to trzeba wiedziec czego che sie nie mozma manipulowac bo ma sie te 5,60e
          na godz pracowalem w NORWEJ za wieksza kase ale nikt mnie nie scigal ani nie
          ponizal bynajmniej wiem jak mialbym wyjechac to wiem za jaka stawke nie badzmy
          zaczrowani stawkami jakie podaja miej zawsze umowe w reku ile dostajesz na reke
          to wtedy bedziesz wiedziesz na czym stoisz nara ENDI
      • Gość: tytus de zoo Re: Praca w Irlandii IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 10.01.07, 19:05
        Przydalby sie jakis update! Minimalna stawka w Eire od 1 stycznia wynosi 8.30
        eu ph. Od lipca ma skoczyc bodajze na 8.60. Pozdro!
      • Gość: buli Praca w Irlandii IP: 82.160.117.* 13.02.07, 17:57
        Jest dobra,tylko trochę za mało euro za godzine .Jest 7.64,a mi posowało by
        8euro-8.50euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka