Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Katar, Bahrain

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:28
    Staram się o pracę w Zatoce Perskiej. Katar lub Bahrain. Jak będą wyglądały
    moje podatki? Czy jest umowa o unikaniu podwójnego? Gdzie to sprawdzić?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 20.09.06, 18:56
        ja pracuje w katarze. z tego co wiem nie ma tu podatku dochodowego.wiec najwyzej
        zaplacimy jeden podatek w polsce.
        • Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:45
          Oooo, a na jak długo jesteś? Co robisz?
        • bolekilolek6 Re: Katar, Bahrain 20.09.06, 22:14
          Pracowałem kilka lat temu w Katarze. O ile wiem jesli bedziesz dłużej niz 1/2
          roku podatkowegoa tam i nie będziesz miała w danym roku dochodów w Polsce; TO
          NIC W POLSCE NIE PŁACISZ I NIE MUSISZ NAWET SKŁADAĆ PITU> W KATARZE NIE MA
          PODATKÓW CO W TYM WYPADKU I TAK NIE ZMIENIA TWOJEJ SYTUACJI. NIGDZIE NIC NIE
          PŁACISZ>
          • Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:42
            Dzięki. Mi się też tak zdaje, ale chcę wiedzieć na 100 procent zanim dojdzie do
            dyskusji o ew. pensji.
            • Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 21.09.06, 12:55
              Jestem w Doha już od miesiąca.Akurat chyba załapię sie na te pół roku więc
              byłoby super uniknąć tych podatków. Pracuję w związku z Olimpiadą.A ty co
              miałabyć tu robić, kiedy zaczynasz?
              • Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:05
                Budownictwo, inżynieria. Ale tfu tfu, jeszcze nic pewnego więc bez szczegółów.
                Jak ci się tam żyje? Podobno mieszkania strasznie drogie.
                • Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 22.09.06, 07:59
                  Mieszkanie są drogie, ale na szczęscie ja nie płacę, firma opłaca. Mieszkanie
                  moze nawet sięgnąc 6000/mc. Ogólnie DOha to jeden wielki plac budowy teraz,
                  wszędzie coś budują, nie da się normalnie jeżdzic po ulicach bo wszystko w
                  remoncie.Korki straszne.
                  • Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:51
                    Ale ogólnie, podoba ci się? Masz frajdę i wielką przygodę?
                    Króto mówiąc, warto?
                    Wiem, to zalezy od roboty, jaka w praktyce się okaże. Ty działasz w marketingu?
                    • Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 22.09.06, 13:39
                      Myślę,że warto chociażby z tego względu żeby poznac inną kulturę. Pogoda teraz
                      już lepsza bedzie, nie tak gorąco jak w sierpniu.Tutaj nie jest tak
                      restrykcyjnie jeśli chodzi o islam, europejki mogą ubierać się normalnie.A
                      robota moze być różna, ja dużo pracuję więc niestety nie mam dużo czasu na
                      rozrywki.Kiedy miałabyś przyjechać?
                      • Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:02
                        No, nie wiem jeszcze, nawet nie wiem, czy ostatecznie się zdecydowali. Jestem
                        po 2 interview i czekam co dalej. Chyba gdzieś pod koniec roku najwcześniej,
                        tak myślę.
                        • Gość: A Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 23.09.06, 14:21
                          • Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 23.09.06, 14:22
                            No to życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka