Gość: Nika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:28 Staram się o pracę w Zatoce Perskiej. Katar lub Bahrain. Jak będą wyglądały moje podatki? Czy jest umowa o unikaniu podwójnego? Gdzie to sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 20.09.06, 18:56 ja pracuje w katarze. z tego co wiem nie ma tu podatku dochodowego.wiec najwyzej zaplacimy jeden podatek w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:45 Oooo, a na jak długo jesteś? Co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bolekilolek6 Re: Katar, Bahrain 20.09.06, 22:14 Pracowałem kilka lat temu w Katarze. O ile wiem jesli bedziesz dłużej niz 1/2 roku podatkowegoa tam i nie będziesz miała w danym roku dochodów w Polsce; TO NIC W POLSCE NIE PŁACISZ I NIE MUSISZ NAWET SKŁADAĆ PITU> W KATARZE NIE MA PODATKÓW CO W TYM WYPADKU I TAK NIE ZMIENIA TWOJEJ SYTUACJI. NIGDZIE NIC NIE PŁACISZ> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:42 Dzięki. Mi się też tak zdaje, ale chcę wiedzieć na 100 procent zanim dojdzie do dyskusji o ew. pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 21.09.06, 12:55 Jestem w Doha już od miesiąca.Akurat chyba załapię sie na te pół roku więc byłoby super uniknąć tych podatków. Pracuję w związku z Olimpiadą.A ty co miałabyć tu robić, kiedy zaczynasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:05 Budownictwo, inżynieria. Ale tfu tfu, jeszcze nic pewnego więc bez szczegółów. Jak ci się tam żyje? Podobno mieszkania strasznie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 22.09.06, 07:59 Mieszkanie są drogie, ale na szczęscie ja nie płacę, firma opłaca. Mieszkanie moze nawet sięgnąc 6000/mc. Ogólnie DOha to jeden wielki plac budowy teraz, wszędzie coś budują, nie da się normalnie jeżdzic po ulicach bo wszystko w remoncie.Korki straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:51 Ale ogólnie, podoba ci się? Masz frajdę i wielką przygodę? Króto mówiąc, warto? Wiem, to zalezy od roboty, jaka w praktyce się okaże. Ty działasz w marketingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 22.09.06, 13:39 Myślę,że warto chociażby z tego względu żeby poznac inną kulturę. Pogoda teraz już lepsza bedzie, nie tak gorąco jak w sierpniu.Tutaj nie jest tak restrykcyjnie jeśli chodzi o islam, europejki mogą ubierać się normalnie.A robota moze być różna, ja dużo pracuję więc niestety nie mam dużo czasu na rozrywki.Kiedy miałabyś przyjechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Katar, Bahrain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:02 No, nie wiem jeszcze, nawet nie wiem, czy ostatecznie się zdecydowali. Jestem po 2 interview i czekam co dalej. Chyba gdzieś pod koniec roku najwcześniej, tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Katar, Bahrain IP: 82.148.96.* 23.09.06, 14:22 No to życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś