Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziwne ogłoszenie:(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:00
    Znalazłam takie oto ogłoszenie: "Agencja handlowo - usługowa zatrudni
    3 kobiety i 5 mężczyzn na stanowiskach:
    asystent handlowca, fakturzystka,
    magazynier. Wysokie wynagrodzenie.
    (0-76) 856 50 93, (0-76) 856 50 86."

Jest to praca w Legnicy. Zadzwoniłam i jakaś miła pani umówiła mnie na jutro
    na rozmowe z managerem o godz... 18 i dodała, że mam zadzwonić do domofonu
    pod nazwę (nie wiem czy dobrze zrozumiałam) AG Group. Co o tym sądzicie? Czy
    powinnam pójść na tę rozmowę? Trochę to dziwne, że w ogłoszeniu nie ma nazwy
    firmy, jest tylko numer. No i ta godzina spotkania:( Dzięki za wszelkie
    porady!
    Obserwuj wątek
      • Gość: xx Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:16
        Kolejny chwyt do akwizycji.
      • Gość: mizzzar Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.is.pw.edu.pl 20.09.06, 21:17
        Najlepiej idz z jakims kolega, niech czeka przed drzwiami, ty miej komorke z jego numerem jako ostatnimwybranym gdyby bylo cos nie tak, wkladasz reke do kieszeni i klawiszem wybierasz jego numer. telefo oznacza: wezwij policje:) to coczywiscie rada zpogranicza filmow gangsterkich,ale roznie moze byc. ogloszenia dla mnie lipne, ale poszukaj informacji w sieci natemat tej firmy...
        i napisz jak poszlo:)
      • krzysztofsf Re: Dziwne ogłoszenie:( 20.09.06, 21:26
        Poszukaj w inetrnetowych wydaniach gazety (lub w czytelni w bibliotece) jak
        czesto w przeciagu ostatnich miesiecy pojawia sie ten numer telefenu - jesli
        czesto, przy naborach na rozne stanowiska - to napewno lipa.
        Ja sobie w komputerze kiedys taka baze prowadzilem, zeby nie marnowac pieniedzy
        na telefony do naciagaczyy.
      • stormcaller Re: Dziwne ogłoszenie:( 20.09.06, 22:25
        Mój współlokator poszedł na takie spotkanie - akwizycja (dokładnie: sprzedaż
        czajników). Jak ogłoszenie jest dziwne, to nie bez powodu ;-)
        • Gość: betka Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.wie.okay.pl 20.09.06, 22:34
          bylam chyba na 4 takich rozmowach, byl jedynie nr podany i prez telefon pani
          nie chciala podac informacji na czym polega ta praca tak naprawde choc pytalam
          wiele razy. na pierwsze spotkanie poszlam: sprzedaz kosmetykow, druga: Tele2,
          tez łażenie po domach, trzecia Cyfra+, na czwarta nie poszlam...jak pytalam
          przez telefon czy to akwizycja? to gdziezby...to praca w dziale handlowym, a
          jak pytalam dokladnie jakie stanowisku, to byla jedynie odp w dziale
          handlowym...stracilam ok. 50 zl na dojazd i telefony i nic z tego nie wyszlo..
          • Gość: Karina Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:11
            Dowiedziałam się jeszcze, że ten nr tel. nie jest zarejestrowany na firmę, jest
            to najprawdopodobniej prywatny nr. Ta agencja znajduje się na drugim piętrze, a
            na pierwszym jest hurtownia art. papierniczych "Alegra" i jakaś kancelaria.
            Zadzwoniłam do tej hurtowni i jakaś kobieta powiedziała mi, że taka firma tam
            jest. A jak zadzwoniłam pod prywatny nr tel. ul. Andersa 30 to kobieta
            powiedziała, że z okna widzi tylko tą hurtownię i kancelarię i jest tam jeakieś
            wejście od podwórka.
            • Gość: Pegaz a może tak ? IP: *.e-wro.net.pl 21.09.06, 11:19
              zaproponuj zmianę miejsca spotkania. Na rozmowę kwalifikacyjna spróbuj się
              umówić w miejscu które ci bardziej "leży". Może się zgodzą
      • losiu4 Re: Dziwne ogłoszenie:( 21.09.06, 11:26
        najprawdopodobniej akwizycja uliczna bądź mieszkaniowa. Od Ciebie zależy, czy
        pasuje Ci taka praca. O pewności wypłat nie wspominam, bo bywa z tym różnie

Pozdrawiam

Losiu
      • bmwariat Re: Dziwne ogłoszenie:( 21.09.06, 11:59
        To jest akwizycja jak nic innego.
        Jakieś 2,5 roku temu znalazłem ogłoszenie w GW " Praca biurowa. 450 zł
        tygodniowo..telefon......". Zadzwoniłem , umówiłem się na następny dzień na
        ulice KOKOSOWĄ( pamiętam, bo spytałem się o nią starszego Pana - okazał się nim
        Jan Suzin, który mieszka w pobliżu). To było osiedle domków jednorodzinnych,
        strzeżone, w domu tym full wypas. Owszem, była to praca biurowa, tylko nikt nie
        powiedział, że po biurach trzeba będzie chodzić i wciskać( wtedy płyty CD).
        Zrezygnowałem w ciągu pierwszej godziny, gdy zorientowałem się co to jest..
        • annajustyna Re: Dziwne ogłoszenie:( 21.09.06, 12:01
          Padlam po prostu:)))) - praca biurowa, bo chodzi sie po biurach. Czy policjantka
          z drogowki to ulicznica, bo chodzi po ulicy??? Bezczelnosc pracodawcow nie zna
          granic...
          • Gość: Karina Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:30
            Zadzwoniłam tam przed chwilą i przełożyłam spotkanie na jutro... na 19 (kobieta
            powiedziała, że może przełożyć dopiero na ta godzinę, bo wszystkie miejsca są
            zajęte). A tak w ogóle to mówiła, że poszukują fakturzystki, pracownika
            biurowego do działu adminitracji i pracownika do działu obsługi klienta. Kazała
            mi zabrać ze sobą CV.
            • Gość: Konrad Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: 87.204.12.* 21.09.06, 15:35
              To akwizycja. Ok. trzech miesięcy temu byłem na identycznej rozmowie, tyle, że
              w Warszawie. Szukali osób na dokładnie te same stanowiska, nie chcieli udzielić
              żadnych szczegółowych informacji przez telefon, kazali wziąć CV i przyjść
              następnego dnia wieczorem na rozmowę z "szefem". Straciłem trochę czasu,
              zyskałem doświadczenie na przyszłość.

Aha, też był domek, dzwonienie domofonem do firmy o jakiejś tam nazwie, której
              nie podali w ogłoszeniu itp ;)

Pozdrawiam :)
              Konrad
              • bmwariat Re: Dziwne ogłoszenie:( 21.09.06, 15:54
                Było identycznie w moim przypadku i też Warszawa:)tylko ja byłem rano:)
                • Gość: Konrad Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: 87.204.12.* 21.09.06, 15:58
                  Gdzieś niedaleko Okęcia? :> :)

pozdrawiam
                  Konrad
                  • bmwariat Re: Dziwne ogłoszenie:( 21.09.06, 16:49
                    Wysiadałem na Metro Stokłosy i stamtąd 136 dalej- ulica KOKOSOWA:)
            • iw78 Re: Dziwne ogłoszenie:( 21.09.06, 15:42
              Karina...detektyw z ciebie niezły :):):) nie przekladaj juz wiecej tego
              spotkania bo dobije cię północ :)
              • Gość: warszawianka Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:16
                szkoda twojego czasu naciagacze ta firma

p.s ja tez bylam kiedys na okeciu i firma dala podoba oglosz.strata czasu i tyle
      • Gość: na chwile Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 16:46
        w warszawie było to samo: fakturzystę, magazyniera, pracownika biurowego

nie dość że akwizycja to i sprzedaż danych osobowych, bo po takiej firmie i rozmowie (gość wziął CV) miałem potem kupę telefonów z reklamami, ofertami sprzedaży

gó.. i oszustwo
        • Gość: jajcarz Action-Kraków IP: 87.239.57.* 21.09.06, 19:34
          taki sam syf, tylko gość oddał mi moje CV
          • Gość: wkurw...na Ja też się kiedyś dałam nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:42
            Pisało - dodatkowa praca dla nauczycieli - zadzwoniłam. A tam kobieta mówi, że
            to praca w marketingu. A ja: Super! W końcu skończyłam zarz. i marketing.

Okazało się, że to pieprzone HERBALIFE - uciekłam po zakończeniu prezentacji...

Boże widzisz i nie grzmisz!
      • Gość: xyz Re: Dziwne ogłoszenie:( IP: 212.2.99.* 21.09.06, 23:24
        odpuść sobie...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka