Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Żabka - czy jeszcze się opłaca?

22.09.06, 07:58
    Zastanawiam się, czy jeszcze się opłaca otworzyć Żabkę? Wiem oczywiście, że
    trzeba przejść testy, jechać na szkolenia... Wiem, że trzeba poświęcić swój
    czas. Ale ja nie mam wyboru - nie mogę znaleźć pracy od ponad roku.
    Proszę, aby ktoś mi pomógł podjąć decyzję...
    Obserwuj wątek
      • Gość: ppag Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:05
        jak to sklep jak dobra lokalizcja to sie oplaca a zreszta widzielm juz zabke kolo marketu 100m i tez sobie dorze radzila.moja kolezanka roila w zabce na kasie. wlasciciel wyciagla ok 2 tys na miesiac
        a wiesz juz cos o w spolpracy z zabka ??? o jakich testach mowisz ??
        • kiku.san Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? 22.09.06, 11:00
          Żeby mieć Żabkę trzeba przejść testy kwalifikacyjne i pojechać na szkolenie.
          Szkolenie jest bardzo długie - około 4-5 tygodni.
          • kandk Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? 22.09.06, 11:18
            U nas w mieście 2 żabki padły w 3 są pustki, więc nie wiem od czego to zależy
            Zyczę ci powodzenie
      • jarekdo Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? 22.09.06, 11:57
        A ja słyszałem że właściciel to i 4 tyś wyciąga , tu u mnie w Katowicach.
        Ale dla mnie probleme jest podpisywanie weksla.
        • kiku.san Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? 22.09.06, 12:03
          Ja również stawiałabym na 4 tysiące. Coraz więcej ludzi z mojego otoczenia
          otwiera/chce otworzyć Żabki, stąd moje zainteresowanie. Wolę jednak najpierw
          pozbierać jak najwięcej opinii z zewnątrz
          • Gość: Harley Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:40
            Kasiu czy to TY? Ja też o tym myślałam. Ale się trochę boję.

Pozdrawiam
            • kiku.san Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? 22.09.06, 15:24
              Jeżeli to do mnie - to nie ja:) Czyli nie Kasia:)
              • poloxy Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? 22.09.06, 17:12
                jak to jest z tym wekslem ???
      • mamapa Re: Żabka? 22.09.06, 21:17
        zajrzyjcie na jakieś fora , gdzie są informacje o ubezwłasnowolnieniu umowami
        odbioru towaru wyłącznie u wskazanych -czyli żadna dowolność- dostawców i
        wynikających z tego powodu zadłużeń właściciela żabki,K.
        • kiku.san Re: Żabka? 23.09.06, 09:33
          mamapa napisała:

> zajrzyjcie na jakieś fora , gdzie są informacje o ubezwłasnowolnieniu umowami
          > odbioru towaru wyłącznie u wskazanych -czyli żadna dowolność- dostawców i
          > wynikających z tego powodu zadłużeń właściciela żabki,K.

Przecież to właśnie na tym polega, że wszystkie Żabki mają odgórnie wskazanych
          dostawców. Tylko pieczywo, nabiał krótkoterminowy i gazety możesez brać skąd
          chcesz.

• Gość: Piotrek Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? IP: 83.238.70.* 22.09.06, 21:52
        W razie ewentualnej współpracy sprawdzaj czy ceny na WZ-kach zgadzają
        się z tymi na fakturach. Co do weksla - poradż się prawnika by nie
        okazało się że za wypisany na np 4000zł można rżądać 50000zł
        • Gość: monika Re: Żabka - czy jeszcze się opłaca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:06
          kurcze dałabym ci link do artykułu który niedawno czytałam a który wywarł na
          mnie okropne wrażenie, było to o żabce właśnie, że niektórym daje zarobić
          innych wpedza w koszmarne długi, że niby właściicel ma manko itp, czytałam o
          historii kobiety która sprzedała swoje mieszkanie żeby spłaćić dług który miała
          niby względem żabki, czytałam też że ktoś z powodu żabki popełnił samobójstwo,
          od tego czasu nie robie tam zakupów, mam do żabki awersję, poza tym jest tam
          POTWORNIE DROGO
      • Gość: monika COS znalazlam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:09
        www.koscian.net.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1236
        przeczytaj zdecyduj, ja bym się bała
        • kiku.san Re: COS znalazlam 23.09.06, 18:54
          bardzo Ci dziękuję. Zawsze się dziwiłam jak z takimi cenami mogą mieć jeszcze
          zyski.
          Nic, trzeba myśleć o czymś swoim. Ale kurcze o czym?
          • Gość: tetelinka Re: cala prawda IP: *.telkonet.pl 24.09.06, 12:47
            czesc wam ja obecnie pracuje w zabce ajent wyciaga lekko 4 tys natomiast zwykly
            pracownik w zabce zarabia nedzne 600 zl a robi sie tam wszystkie swieta i
            niedziele nawet w Boze Narodzenie nie wolno zamknac sklepu a ztymi nabitymi
            ajentami to jest tak jak sie systematycznie codzien robi wplaty to jest
            wszystko oki raz w miesiacu przyjezdza partner na ocene sklepu i daje punkty na
            ktorych mozna sporo zarobic natomiast z tym przesylaniem danych z komputerowych
            sa jekies siupy zawsze czegos brakuje przy inwenturze choc wtedy pierwsze
            skojarzenie to zlodziej natmoiast mi sie wydaje ze cos w tym prawdy jest ale to
            jeszcze nic najgorsze te marze co oni narzucaja ceny na polkach sa duzo wyzsze
            niz w innych slepach co odraza klientow.Szkolenie odbywa sie w Brzedni w tak
            zwanym Zabim Grodzie trwa 5 tygodni i kosztuje ono 5 tys zl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka