Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brak mi juz sił

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 13:28
    Sama zarabiam kijowo, mam nudną prace aczkolwiek stabiną, więc z niej nie
    rezygnuję. Z awansem dostałam 50 zł brutto podwyżki. Szef zpytał mnie, czy
    jestem zadowolona. Tak q....wa bardzo.Miałam nadzieje, że mój mąż chociaż coś
    osiągnie, ale co tu robić jak dookoła wszycy zwodzą szansami na rozwój, mówią
    że za dwa miesiące dostaniesz podwyżkę a jak nadchodzi czas, to ani szkoleń
    ani podwyzki nie ma. Dziś mężowi kączyła sie umowa. W nowej obiecana była
    podwyżka no i znowu szef mowi, że podwyżka od stycznia. w poprzedniej robocie
    było tak samo.Dlatego ją zmienił. Ja nie wiem, co za ludzie. Lepiej być
    robolem za granica niż tutaj inżynierem za głodową stawkę. Jednym słowem
    ch....ka. Mąż pracuje za 1600 brutto na stanowisku inżniera produktu w
    międzynarodowej firmie. I jak tu kochac swój kraj? A najlepsze sa te gadki o
    braku inzynierów na rynku i zatrzymaniu młodych w kraju.
    Obserwuj wątek
      • gregmal Re: Brak mi juz sił 29.09.06, 14:43
        Witam,
        poniekąd i tak ci zazdroszczę. Szukam pracy od 8 miesięcy...
        Ale nie będziemy się licytować - nie lubię tego.
        Każdy ma swoje problemy i stara się je rozwiązać. Dlatego dla pocieszenia
        postaw się w roli bezrobotnego. Może to ci pomoże.
        Pozdrawiam

-----------------
        www.pecholec.blox.pl
        • Gość: Ana Re: Brak mi juz sił IP: *.bsk.vectranet.pl 29.09.06, 18:11
          Wiesz to jest paranoja. Wyjeżdżaj z tego kraju, bo tu zgnijesz. Za dużo jest
          chętnych do pracy dlatego nas upodlają.Liczą sie tylko znajomości. Tylko za
          psie pieniądze do czarnej roboty zatrudniaja bez znajomości. Rażący brak
          jakiegokolwiek systemu motywujacego. No oprócz zap..aj , bo q....wa wy...olę
          lub w lepszym wypadku obiecanki cacanki. Mąż poszedł do szefa i przypomniał co
          mu obiecywano. Teraz dali mu 200 zł brutto podwyżki z wielkiej łaski. Po co się
          uczyć, skoro nikt tego nie docenia? Chytrusy dali umowę na czas nieokreślony,
          żeby tak łatwo nie mógł się zwolnic w razie czego. Najgorsze jest to, że na
          równorzędnym, ale innym stanowisku "koleś" dostał o 2000 zł więcej.
          • zaq28 Re: Brak mi juz sił 29.09.06, 18:14
            Ana mała prośba zrezygnuj ze słówek - dzięki i pozdrawiam

Zaq
            • Gość: Ana Re: Brak mi juz sił IP: *.bsk.vectranet.pl 29.09.06, 18:20
              Przepraszam. Troszke się zapedziłam. Niestety inaczej tego nie dało się opisać.
      • mahajana Re: Brak mi juz sił 29.09.06, 21:28
        taaak, zatrzymaja nas wszystkich w tym kraju, chyba tylko sila, bo jak tak
        dalej epojdzie to wszyscy zaczniemy szukac szczescia gdzie indziej....cudowna
        polska. pozdro.
      • Gość: ewka Re: Brak mi juz sił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 21:57
        Ana , zawsze wychodzi gorzej niz zakładamy. Pewno nie pociesze cie zbytnio jak
        napisze ,że znam osobiście rodzine z 4 dzieci w której kobieta nie pracuje a
        głowa domu pracuje tylko sezonowo .Zyją z zasiłków i co z tego ,ze maja tylko
        wykształcenie zawodowe czy przez to mają cierpieć niedostatek?
        Niestety nasze państwo to draństwo. Uczciwi i wrażliwi ludzie tracą. Jest źle.
        Naprawde biedni nie protestują - im jest wszystko jedno , nie maja też
        internetu, nie poskarżą sie.
        • Gość: Papierowa Torba Brak Ci juz sił? - szukaj dalej, wyjedź, działaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:40
          nie poddawajcie się, trzeba szukać - są dobre firmy i porządni pracodawcy na
          rynku. Nie psioczcie na kraj - ten doskonaly nie jest - zacznijcie od swoich
          rodzin - trzeba sobie powiedzieć, że to pokolenie naszych 50paro letnich
          rodzicow sporo komplikuje - obserwuje panow i panie na stanowiskach biorących
          fuchy, dających zlecenia znajomym, rączka rączkę, dodatkowa lewa
          kilometrowka...nie ma rownych szans to fakt...starajcie sięi nie zalamujcie jednak.
        • Gość: zx-spectrum Re: Brak mi juz sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 13:18
          > Zyją z zasiłków i co z tego ,ze maja tylko
          > wykształcenie zawodowe czy przez to mają cierpieć niedostatek?

Kazdy kowalem swego losu. Nie maja cierpiec niedostatku ale niech nie licza na
          panstwo. Bo ono nie ma stwarzac miejsc pracy tylko pozytywny klimat (podatki,
          koszty pracy) ku temu. Przy innym podejsciu wciaz bedziemy tkwili w tym bagnie.
          Nie mozna natrzekac jednoczesnie na brak pracy i niskie zasilki. Albo rybka albo
          pypka ;P
      • Gość: michał Re: Brak mi juz sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 13:29
        moj kuzyn po PŁ inż, na dzien dobry dostal 1500 netto w lokalnej mleczarni a po
        3 miesicach obiecali mu podwyzke.
        Nie czytacie gazet nie wieceie co sie dzieje na rynku pracy?
        Inż. to deficytowy i poszukiwany pracownik.
        Dzis kluczem do sukcesu jest informacja!
        Poszukajcie a znajdziecie.
        • poszukiwacz_pracy Re: Brak mi juz sił 30.09.06, 16:18
          tylko skąd brać informacje, a wogóle to za wysokie wymagania stawiają w
          ogłoszeniach
          • Gość: nela Re: Brak mi juz sił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 16:47
            Nie macie racji , jesli ktoś ma ponad 40 lat , mieszka na wsi a w dodatku jest
            kobietą to pracy nie znajdzie choćby nie wiem jak szukał. Wyjechac ?-niby za co
            nie ma sie pieniedzy, znajomych tylko długi i problemy.
            To jest równia pochyła . Jeśli nikt w porę nie pomoże sięga sie dna.
            Nie kazdy jest w stanie sam sobie poradzić . Młodzi mają chociaż zapał i wiarę
            w to ,że cos sie zmieni , starsi nie mają nic- sa wypaleni i zmeczeni .
            • Gość: moks Re: Brak mi juz sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:14
              d...a a nie zapal:( ile mozna zyc jak szczury...????????
      • Gość: Bis Co to kogo obcodzi, że inni mają gorzej. IP: *.server.ntli.net 30.09.06, 19:10
        Jak miałem kiepską prace, albo byłem bez pracy, to mi mój ojciec często mi
        mówił, że zna takiego co ma dwa fakultety i przez cztery lata nie miał pracy, a
        teraz znalazł prace za 600 zł i jest bardzo szczęśliwy, albo mi opowiadał, że
        gdzieś tam ktoś pracuje za 1000 zł i utrzymuje żone i dwoje dzieci, ja mu na to
        w końcu powiedziałem, że ch.. (c_h_u_j) mnie obchodzi, że ktoś ma gorzej, bo
        jak ja mam 1000 zł to z takich opowiastek mi nic nieprzybywa, jak jacyś durnie
        zarabiają 500 zł, to to są skończone durnie i nie ma się co nad nimi rozwodzić,
        tylko lepiej jest patrzeć, że inny ma 5000 i obserwować jak on do tego doszedł.
        Jak twój mąż ma 1600 to jest to dobry punk wyjścia, żeby na rozmowie w innej
        firmie pokazać pasek i powiedzieć, abym do was przeszedł musze dostać 2400 bo
        inaczej się mi nie opłaca. Jak się głupi da nabrać bo mu powiedzą - ok. damy ci
        1000 a za trzy miesiące będziesz miał 5000, to sie da nabrać i jest głupi i
        tyle.
        Ty przestań tak wypychać swojego męża do lepszej roboty, tylko pokąbinuj czy
        sama nie możesz znaleźć roboty żeby lepiej zarabiać niż twój mąz i potem się z
        niego będziesz nabijać ha, ha. Więcej ambicji kobiety.
        Prawda jest, że w tym kraju inżynierów traktują jak gó.. (g_ó_w_n_o), ale cuż
        trzeba byc po prostu, twardym i nie dawać się. W moim przypadku się udalo, i w
        końcu zarabiam jakieś tam pieniądze. I mimo wszystko pozdro.
      • Gość: CJ Re: Brak mi juz sił IP: *.pronets.pl 01.10.06, 13:51
        No cóż... Jedyna rada to "isć na Polibudę" zaoczne trawają 3,5 roku, kierunek
        związany z elektroniką ITP, no i zacząć życie od nowa. Finlandia, UK , Szwecja
        czekają nawet na "przekwalifikowanych inżynierów" z otwartymi rączkami!!
        PZDR!!! PS- ja też biadoliłem ale biorę sprawy w swoje ręce!!
      • Gość: Bis Re: Brak mi juz sił IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 16:41
        Wracaj wątku na góre.
        • ozi29 misia 02.10.06, 16:43
          a co ma powiedziec Dyrektor w domu dziecka z pensja 1900 na lapke:((((????
          Studia 5 letnie magisterskie na UW plus 2 podyplomowki i na prawde wielka chec
          pomocy innym ahhhh brak slow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka