Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w MC Donald's

01.10.06, 09:37
    Witam.
    Chcę rozpocząć pracę w MC Donald's. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z
    was pracował w tej sieci i może cokolwiek powiedzieć o specyfice tej pracy,
    zarobkach i niuansach, które świeży pracownik powinien znać.
    Za wszelkie informację z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • agunia_29 Re: Praca w MC Donald's 01.10.06, 12:02
        Nie fatygowałabym się tam. Już tam pracowałam 2 m-ce przez wakacje kiedyś.
        Fatalnie!
        Ręce zasuwają w kuchni przy bułeczkach 200 km na godzine. Za chwile może ci
        menedżer kazać iść sprzątać kibel żeby za nastepne 15 minut wrócić do robienia
        bułeczek, od bułeczek za kolejne 15 minut odciągają cię do mopa i tak wkółko.
        Niektórzy menedżerowie myslą, że są pepkami świata, gnojek młodszy od Ciebie
        wydaje ci co chwila sprzeczne ze sobą polecenia. Nauczyli się rozkazywać a sami
        za wiele nie potrafią. Kiedyś musiałam zasuwać dookoła Mc'Donalda i myć murek
        sama zupełnie i dostałam na to góra 20 minut. Jak już zrobiłam i chciałam
        wrócić to meneżdżer wyszedł i przyniósł kawałek leżącego gdzieś papieru od
        hamburgera, stwierdził że jest nie posprzątane i napisał mi nagane, jeszcze
        kazał mi podpisać. Powiedziałam, że w nigdy życiu bo w tym momencie nie było
        moim obowiązkiem sprzątanie tylko umycie murku. To powiedział, że pyskuje.
        Zawołał szefa i powiedział, że nie spełniam jego obowiązków. Po czym szef
        przyznał racje jemu chociaż oboje byli w wielkim błędzie. I tak nie podpisałam.
        To już było pod koniec sierpnia a miałam jeszcze m-c na umowie (3 m-ce a
        wytrzymałam 2).
        Menedżer miał chyba ze 22 lata, nie więcej. Poszłam się przebrać i powiedziałam
        że nie bedę tu dłużej pracować i odchodzę. To tenże menedżer poszedł za mną i
        mi naubliżał (poniżanie pracownika). Gadał coś, że pożałuje i mnie nigdzie nie
        przyjmą, jak pójdę do Sądu to mnie znajdzie i zrobi mi coś takiego że
        zapamietam do końca życia. Widać szefunio jest taki sam bo słyszał wszystko.
        Poleciałam do niego i mówie, "że przecież słyszał co ten gnój wygaduje". To
        stwierdził, że mi nic nie zrobi bo On tylko tak gada. I jemu sie nie chce
        walczyć z takimi pracownikami. To stwierdziłam, że też mi sie nie chce.
        W takim szoku byłam, że zerwalam umowę za porozumieniem stron. A dzisiaj
        wiedząc te rzeczy, których nauczyłam się na Prawie Pracy, dostałabym takie
        odszkodowanie, że byłabym zadowolona a oni by się nigdy nie wypłacili.
        Taka byłaby afera wokół Mc'Donalda że nikt by nie chciał tam pracować.

A wracając do umowy i wynagrodzenia: na umowie masz 1/2 etatu, ale płatność
        jest za godzine już nie pamiętam ile dokładnie ale jak ja pracowałam to było 4
        zł z groszami brutto hahaha, może teraz troche podniesli. Ja za pierwszy m-c
        dostałam niecałe 600 zł.
        Na dodatek pomimo połowy etatu i tak zasuwasz po 8, 10 godzin. Natomiast jeśli
        wypracujesz w dany dzień ponad swoje godziny to masz przerwę na nastepny dzień.
        Po 10 godzinach wracasz z bólem kręgosłupa, odciskami na piętach, poparzonymi
        palcami rąk.
        I jak nadal chcesz tam pracować???? Musisz być twarda babka "z jajami" żeby to
        przetrwać kosztem zdrowia psycho-fizycznego.
        • zamyslona4 Re: Praca w MC Donald's 01.10.06, 12:44
          agunia_29 napisała:
          > Taka byłaby afera wokół Mc'Donalda że nikt by nie chciał tam pracować.

oj super by bylo gdyby to bylo takie proste.. vide: Biedronka . mysle (z calym
          szacunkiem oczywiscie) ze sprawa papierka przy przerzucaniu kilku ton i innych
          nieprawidlowosciach w Biedronie- to pikus...
          pozrawiam
        • Gość: michał Szkoda ze nie mialas dyktafonu:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:04
          wielka szkoda, bys uzadzila prostaka i chama!

pozdrawiam:))))))
      • aneta9946 Re: Praca w MC Donald's 01.10.06, 13:52
        Ja pracuję już 7 lat raz jest gorzej raz lepiej jak w kazdej pracy.Teraz jest 8
        brutto na godzine .W każdej restauracji jest inny klimat i nie ma co
        porównywać.Zawsze możesz się zwolnić pierwsza umowa jest na trzy miesiące ale
        możesz wypowiedzieć wcześniej jak Ci nie będzie coś pasowało.Spróbuj nic nie
        tracisz.Praca cały czas na nogach max.12 godzin ale to barzdo rzadko.Powodzenia
        w który Mc Donald's chcesz pracować
        • al3xa2 Re: Praca w MC Donald's 01.10.06, 14:14
          Praca w Mc Donald's nie jest szczytem moich ambicji ale koniecznością- chcę
          spróbować, bo moje miasto nie oferuje mi nic innego - jestem po studiach ale po
          miesiącu poszukiwania pracy w zawodzie nie wiem czy mam usiąść i płakać czy wyć
          z bezradności.
          Mieszkam w Płocku- mamy tu 2 Mc Donaldy. Bywam tam od czasu do cvzsu i obserwuję
          ludzi - jak oni tam zapierdzielają - zawsze w skupieniu, bez cienia uśmiechu na
          twarzy, niezbyt uprzejmi- zastanawiam się czy to efekt nieprzyjemnej atmosfery w
          pracy czy może wynik przemęczenia, frustracji i nadmiaru obowiązków.
          • aneta9946 Re: Praca w MC Donald's 02.10.06, 13:34
            Co do uśmiechu ludzi pracujących to jest z tym różnie;jedni się nie uśmiechaja
            bo sa przemęczeni a inni bo mają taką naturę.Zależy czy pracujesz bo chcesz czy
            dlatego bo każą Ci rodzice.Znam takich ludzi którym rodzice kazali iść do pracy
            {w wieku 25 lat}.Obowiązków jakoś zbyt dużo nie ma bynajmniej na początku
            póżniej z ewentualnym awansem ich przybywa.Spróbuj i sama ocenisz czy to praca
            dla Ciebie
          • Gość: mo Re: Praca w MC Donald's IP: *.icpnet.pl 04.10.06, 22:41
            czy nie miałaś na uwadze spróbować szans w jakims innym mieście, gdzie
            mozliwości pracy są lepsze?ja tez jestem po studiach, szukam pracy, ale do mc
            donalda nigdy nie pojde, za takie marne pieniadze? tam można pracowac dorywczo,
            np. w trakcie studiów, to chyba nie po to konczyłaś studia, zeby teraz robic
            kanapki, i to za takie marne pieniadz? robi kanapki owszem można, za granicą
            ale to juz inna bajka....
          • Gość: bibka Re: Praca w MC Donald's IP: *.toya.net.pl 04.10.06, 23:06
            Jesteś po studiach i chcesz pracować w Mc Donaldzie? poszukaj moze nie w
            zawodzie ale np juz lepiej gdzies, gdzie potrzebuja z wyzszym, nie zawsze jest
            tak ze potrzebuja po danym kieunku, czasem jest wymaganie poprostu wyzsze i już.
            Nie załamuj się tak szybko. Wykończą cię w Mc Donaldzie. A po jakim kierunku jestes?

Odpowiadasz na :

al3xa2 napisała:

> Praca w Mc Donald's nie jest szczytem moich ambicji ale koniecznością- chcę
            > spróbować, bo moje miasto nie oferuje mi nic innego - jestem po studiach ale po
            > miesiącu poszukiwania pracy w zawodzie nie wiem czy mam usiąść i płakać czy wyć
            > z bezradności.
            > Mieszkam w Płocku- mamy tu 2 Mc Donaldy. Bywam tam od czasu do cvzsu i obserwuj
            > ę
            > ludzi - jak oni tam zapierdzielają - zawsze w skupieniu, bez cienia uśmiechu na
            > twarzy, niezbyt uprzejmi- zastanawiam się czy to efekt nieprzyjemnej atmosfery
            > w
            > pracy czy może wynik przemęczenia, frustracji i nadmiaru obowiązków.
            • al3xa2 Re: Praca w MC Donald's 05.10.06, 09:22
              Jestem po licencjacie pedagogiki rewalidacyjnej.
              Myślę, że łatwo jest napisać wyjedx, spróbuj gdzie indziej ale prawde mówiąc na
              to też potrzebne sa pieniądze a ja nie moge liczyć na niczyją pomoc. Nie chcę
              też miec u nikogo długów.
              Nadal szukam i nie załamuje się.
      • Gość: Ronald Re: Praca w MC Donald's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:03
        Napisz koniecznie jak jest u Ciebie :)
        • Gość: michał Re: Praca w MC Donald's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:06
          w Wawie wisza plakaty ze po okresie probnym gwarantuja 1400 brutto.
      • Gość: michał ile zarabia manager w MC Donaldzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:54
        prosze o odp:)
      • Gość: aa Re: Praca w MC Donald's IP: 195.33.166.* 05.10.06, 12:20
        Chcialam zapytac ile mozna wyciagnac w Krakowie i ktory McDonald najbardziej
        polecacie jesli chodzi o warunki pracy i atmosfere.
        Dzieki
        • Gość: :) Re: Praca w MC Donald's IP: *.v-net.com.pl 06.10.06, 09:53
          a ja chcialabym sie dowiedziec w ktorym McDonaldzie na Śląsku panuje miła
          atmosfera
        • Gość: julie Re: Praca w MC Donald's IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 17:59
          Pracowałam przez miesiąc w Krakowie na Jasnogórskiej (przy Makro), płacili 4,5
          na rękę za godzinę. Tragicznie nie bylo, ale to niewdzięczna robota, ciężka i
          monotonna, bywa, że i po 12 h na nogach z jedną 30-minutową przerwą. Jedno, co
          może cię w Macu uratować, to poczucie humoru, na wagę złota jest również nie
          nadęty i nie strzelający fochów menadżer. Jestem studentką, pracę zaczęłam w
          wakacje z myślą, że w ciągu roku będę ją kontynuować na część etatu, ale
          zrezygnowałam, bo stwierdziłam, że to się kompletnie nie opłaca.
          • Gość: michał Re: Praca w MC Donald's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:11
            a ile taki manager zarbia w M?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka