Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile czasu szukacie pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:52
    Proszę napiszcie ile czasu szukacie pracy, albo ci co już pracują po jakim
    czasie udało wam się znaleźć pracę. Ja już szukam pół roku i jestem załamana.
    Mam takiego doła że tylko się płakać chce. Juz mi brakuje pomysłów, gdzie
    mogłabym wysłać CV
    Obserwuj wątek
      • Gość: Grand Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 16:50
        Ja szukalem pracy tez pol roku, mam doswiadczenie bo po studiach pracowalem ale
        jakos pozniej pracy nie moglem wogole znalezc. Znalazlem ale po znajomosci,
        taka to nasza polska rzeczywistosc. Nie zalamuj sie, predzej czy pozniej ktos
        Cie zatrudni
        • Gość: jurek383600 Re: Ile czasu szukacie pracy kto ma dać wam pracę? IP: *.c242.petrotel.pl 14.11.06, 19:10
          Teraz nastała moda na zarabianie i też nikt nie chce bo trzeba przy tym myśleć.
        • Gość: Wytrwaly Lepiej szukac dlugo ale nie zejsc z placa na dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:16
          Mam bardzo dobre kwalifikacje i szukam juz 5mcy!!!!
          Ale wole szukac dlugo niz isc robic za 1200zl netto!!!
          W razie czego jakby nie wyszlo-wlasna DG. A jak nie to na zachod sie pojedzie.
          Roman
      • Gość: Ja Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 19:46
        Trzeba się wysilić :) Ja zaraz po obronie wysłałam cv do wszystkich firm z
        branży w moim mieście (jakieś 80 sztuk), ogłosiłam się też na portalach
        branzowych. Pracę dostałam po 3 tygodniach, Bez żadnych znajomości :)
        • poszukiwacz_pracy Re: Ile czasu szukacie pracy 02.10.06, 19:57
          Hmm, szukam pracy już pół roku, wysłałem podania do wszystkich firm z mojej
          branży w okolicy i w innych miastach, od kilku miesięcy nikt mnie nie zaprosił
          nawet na rozmowę kwalifikacyjną, tak to już jest na prowincji
        • Gość: erm Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:21
          a ja gdyby nie kumpel dalej bym szukał wiatru w polu... pół roku by zleciało i
          pewnie nic by dalej nie było
      • Gość: + Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.06, 20:46
        up
        • Gość: 77 Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.foke.pl 11.04.07, 17:45
          Sprawa wygląda następująco: masz znajomości - masz pracę z dorą płacą, nie masz
          znajomości- masz big problem!!

NIe ważne jaki kierunek studiów skończyłes/aś i ile znasz języków, jeżeli nie
          masz znajomości to możesz tylko "zagrać w lotto" na rynku pracy... Smutne ale
          prawdziwe niestety.. Wiem coś o tym. 90% ludzi ma pracę po koneksjach i ci
          właśnie bredzą jak to oni dostali robotę bez znajomości a te 10% nie musi się
          dowartościowywać i poniżać innych PZDR!! PS- ja też mam pracę po znajomości i
          to w zupełnie innej branży niż w tej w której sie kształciłem!! Przedtem miałem
          8 letnie doświadczenie (studiowałem zaocznie) i w ciągu roku byłem na około 100
          spotkaniach i nic... Chciałem wyjeżdżać ale poznałem kogoś kto mi pomógł
          i "zainstalował mnie" w jednej firmie. Teraz jestem w trakcie
          przekwalifikowania z Logistyka na inż elektronika, bo w tej branży pracuję
          teraz (jako asystent projektanta sterowników) PZDR!!
      • Gość: Iwonka Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:53
        nie załamu sie. główka do góry. wysylaj cv w odp. na ogloszenia w roznych
        portalach, gazecie wyborczej, porozsylaj swoje cv do agencji doradztwa
        personalnego, mów wszystkim, ze szukasz pracy. A w miedzyczasie ucz sie, choc
        na bezplatne szkolenia, trzymam kciuki.
        • Gość: ewka Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:35
          Po urlopie wych . zostałam zwolniona . Pracy szukam juz około osiem lat.
          pomału jednak zaczynam rezygnować, widocznie tak ma być ,los zapewne
          przeznaczył dla mnie inną role niż tą którą ja chciałabym zagrac.
      • Gość: Majka Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:22
        Ja ostatnio po 3 miesiącach. Nie załamuj się, pół roku to jest teraz norma.
        Wysyłaj dalej albo spróbuj coś zmienić, może przeredaguj CV, może poszukaj w
        innej branży. Najwazniejsze czy zapraszają cię w ogóle na rozmowy? Jeśli tak to
        CV masz dobre. Jeśli odpadzasz na rozmowach to popracuj nad interwiu, przygotuj
        sobie odp. na różne pytania. Mi pomagało gdy sobie wyobraziłam że interwiu to
        taki teatr, trzeba jak najlepiej odegrać swoją rolę - rolę idealnego kandydata
        do pracy ;)
        • Gość: klik Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:30
          Szukam pracy od 3 miesięcy (2 kierunki studiów, stypendium, staż zagraniczny,
          ponad roczne doświadczenie)...nie poddaje się! Inwestuję w siebie...a za rok we
          własną działalność gospodarczą (jeżeli tylko nie znajdę nic ciekawego na rynku
          pracy).
        • Gość: na chwile Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 23:32
          czym jest pół roku przy półtora
          ja po skończeniu dziennej politechniki ze stypendium naukowym wysyłałem CV w odpowiedzi na ogłoszenia z prasy lub internetu (głónie poniedziałkowy dodatek GW)
          wiem, nie miałem "kilku lat udokumentowanego doświadczenia na podobnym stanowisku", więc CV nie zawierało rubryki 'doświadczenie'
          tylko moje dane teleadresowe, tytuł naukowy, kierunek studiów, temat pracy dyplomowej i tzw. "zainteresowania, umiejętności" z całą listą znanych technicznych programów komputerowych
          nikogo nie obchodziły moje świetne wyniki, dobra pamięć i zdolnośc uczenia się, dwa języki na dość dobrym poziomie
          1.5 roku bez odzewu, w końcu znalazłem dzięki urzędowi pracy
      • losiu4 Re: Ile czasu szukacie pracy 03.10.06, 13:28
        znajoma tez cos koło pół roku szukała. Znalazła, i to z ogłoszenia w GW. Tak
        wiec uszy do góry i do dzieła :) rodzina i przyjaciele na pewno pocieszą i
        pomogą przezwyciężyc załamkę, a kto wie, może zauważą jakąś potencjalną prace
        dla Ciebie i dadzą Ci znać

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: katka Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:21
        Tak solidnie od maja, wcześniej szukałam staży z UP (błąd :-/) i tak luźno
        pracy. Byłam już na kilku rozmowach i na razie nic z tego. Tylko call center.
        Staram się nie marnować czasu, zaczęłam się uczyć angielskiego, powtarzam
        niemiecki, czytam. Ale jest mi bardzo ciężko, bo zawsze była bardzo aktywną
        osobą. A jak długo można sobie wymyślać zajecia...
      • aka79 Re: Ile czasu szukacie pracy 04.10.06, 09:35
        W zawodzie szukam od 3 lat i bezskutecznie, w międzyczasie coś tam robiłam, ale
        nie mam udokumentowane. Oprócz tego jeszcze wolontariat.
      • kiku.san Re: Ile czasu szukacie pracy 04.10.06, 09:40
        Szukam już ponad rok, niestety nie mam wyższego wykształcenia i mam prawie 35
        lat, co jest liczbą zaporową dla pracodawców:(
        Przestałam już wierzyć, że ktokolwiek mnie zatrudni, jest mi bardzo bardzo
        ciężko...
      • zorka4 Re: Ile czasu szukacie pracy 04.10.06, 12:01
        Jestem w podobnej sytuacji. Też mam 35 lat i średnie ale też duże
        doświadczenie. Głównie w biurze handlowym w dużej firmie. Ale to wyraźnie mało.
        Nie mogę znaleźć pracy od 4 miesięcy. Zauważyłam kilka ogłoszeń na etat
        sprzątaczki. Wymagane średnie. Więc co ja się dziwię, że mnie nie chcą nigdzie.
        Nie wiem, czy to się u nas kiedykolwiek zmieni.
        Szkoda tylko że ludzie z wyższym wykonują zawody i obejmują stanowiska na
        których źle się czują i nie spełniają się bo zjadają ich ambicje(zawodowe
        oczywiście).
        • Gość: Nika32 Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 09:29
          Mam dokladnie tak samo.Wydaje mi sie,ze kobiety po 30 roku zycia są
          przekreslone.Jedno co zauwazylam,ze pracodawcy lubią przytjmowac dziewczyny
          studiujące,albo takie co ukonczyly wlasnie studia,nie biorą tylko jednego pod
          uwage,ze(oczywiscie nie wszystkie)
        • Gość: Nika32 Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 09:33
          Mam dokladnie tak samo.Wydaje mi sie,ze kobiety po 30 roku zycia są
          przekreslone.Jedno co zauwazylam,ze pracodawcy lubią przytjmowac dziewczyny
          studiujące,albo takie co ukonczyly wlasnie studia,nie biorą tylko jednego pod
          uwage,ze(oczywiscie nie wszystkie)prace traktują jako dobrą zabawe do ktorej
          sie idzie lub nie,zatrudnia z załozonym juz wczesniej celem,ze i tak sie z niej
          zrezygnuje.I to co pisze kochani to nie są moje domysly,tylko wywnioskowalam to
          po rozmowach wlasnie z takimi dziewczynami.Moze kiedys jednak czasy sie zmienią
          i pracodawcy sami zrozumieją,ze moze lepiej bedzie uwierzyc osobie o nizszych
          kawlifikacjach,starszej ,a takiej ktora bedzie szanowala swoją prace.A mnie
          osobiscie wkurzają takie malolaty rozkapryszone dziewczynki ktore same nie
          wiedzą czego chcą,a tylko zajmują miejsce innym:/
      • Gość: Elo Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.ols.vectranet.pl 09.10.06, 21:46
        Ja kazda swoja prace znalazlem przez przypadek, wiec moze nie bede opisywal swich historii.
        Po dosc dlugim okresie oczekiwania masz juz pewnie mocnego stresa w jakimkolwiek aspekcie szukania pracy i Twoje desperackie zachowanie (zakladam, to nie musi byc prawda) moze powodowac negatywne reakcje u potencjalnych pracodawcow. Godz sie na pierwsza lepsza oferte pracy ktorej podolasz. To tylko do naprawienia twoich morali finansowych i psychcznego samopoczucia. Pozniej oczywiscie dalej szukaj pracy. Idac na rozmowe kwalifikacyjna z poczuciem ze jak niewypali, to i tak masz juz "cos", wypadniesz zdecydowanie lepiej. Zdajes sobie jednak sprawe, ze znaleznienie jakiejkolwiek pracy moze byc rowniez trudne, aczkolwiek odrzucenie wymagan zwiazanych z wyksztalceniem badz wczesniejszym doswiadczeniem moze byc pomocne.
        Powodzenia :)
      • Gość: zUUUUUzanna Re: Ile czasu szukacie pracy IP: 84.38.95.* 09.10.06, 21:52
        Ja znalazlam prace... po tygodniu poszukiwań. Własciwie to sami mnie znaliźli.
        Od listopada zaczne tam pracować.
      • Gość: Kas Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.10.06, 22:02
        1,5 miseiąca, ale na szczęście niedługo rozpoczynam staż i to trochę ukoi moje
        nerwy bo zaczynam się stresować :(, najgorszy stres przeżyłam jak zobaczyłm ile
        osób jest chętnych na 1 miejsce pracy w Urzędzie Skarbowym - przyszło 15.......
        • Gość: r_g Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:50
          "najgorszy stres przeżyłam jak zobaczyłm ile
          > osób jest chętnych na 1 miejsce pracy w Urzędzie Skarbowym - przyszło 15......."
          Co to jest piętnaście, ponad pięćdziesiąt i to na stanowisko wymagające
          specjalistycznego wyksztalcenia + praktyki, to robi wrażenie. Słyszałem też od
          osoby rekrutującej o przypadku gdy na 1 stanowisko zgłosiło się ponad 80 osób z
          wyższym wykształceniem i były to osoby po marketingach, zarządzaniach,
          ekonomiach czy tp. kierunkach. Szukajcie
          pracy wytrwale a może znajdziecie.
          • Gość: r_g Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:52
            " i były to osoby" poprawka "i nie były to osoby"
      • Gość: ktos tam Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.pronet.lublin.pl 13.10.06, 12:54
        mój mąż szukał pracy prawie rok i znalazł bardzo dobrą (finansowo)aczkolwiek
        zupełnie nie w swoim zawodzie wyuczonym ale bardziej w swoim hobby:) Ja szukam
        juz 4 miesiąc (świeżo po studiach ale z 2-letnim doświadczeniem na obsłudze
        klienta). Narazie oprócz sprzedwaców w butikach, sekretariatu i obsłudze
        klienta w banku za 500 brutto (1/2 etatu) żadnej ciekawej propzycji nie
        dostałam. Dodam tylko że mieszkamy w Lublinie.
        • Gość: Ewela Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.lanet.net.pl 13.10.06, 14:07
          2 tyg temu stracilam pracę,od tejj pory wyslalm chyba z 50 CV, bylam na 2
          rozmowach i dwie odmowne, choc na jednej facet zdecydowanie dawal do
          zrozumienia, ze mam szanse. Ciezko mi siedziec samej w domu caly dzien i czekac
          na męża, czuje się juz zmęczona a to dopiero 2 tygodnie.
          • Gość: ktos tam Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.pronet.lublin.pl 13.10.06, 14:37
            to co ja mam powiedziec!! siedze juz tak 4 miesiące!!! a wczesniej wychodziłam
            z domu o 7.30 i wracałam poźnym wieczorem (22.00). Teraz dla mnie to wegetacja:(
          • Gość: Szukająca na nowo! Re: Ile czasu szukacie pracy IP: 82.139.42.* 13.10.06, 14:39
            ja straciłam pracę po tym jak odeszłam z jednej firmy do lepszej pracy, która
            okazałą sie jedna wielka porażką-zrezygnowałam po 3 dniach i poszłam do PIP.
            niestety poprzednia praca przepadła. Nawet nie próbowałam tam wrócić choć
            odeszlam w miłej atmosferze ale w końcu to była moja decyzja i muszę ponosic
            jej konsekwencje do dziś:-( Czyli juz od 2 miesięcy i 10 dni szukam pracy.
            Wysłałam juz kilka CV,byłam na jednej rozmowie i dostalam pracę ale nie
            przyjęłam jej. Osobiście uwazam że nie warto brać pierwszej lepszej bo można
            utknąć gdzieś gdzie nie wykorzystuje się swojego wykształcenia, kwalifikacji i
            doświadczenia. Poza tym ciężko jest szukać pracy pracując gdzieś. Wiem to z
            doświadczenia- cudem jest umówić się na rozmowę kwalifikacyjną po pracy a i
            godziny pracy są różne-niektórzy od 10ej do 18ej!
            Szukam wiec dalej ale u Nas w mieście (Radom)jest trudno znaleźć coś bez
            znajomości, co nie zdołuje człowieka i pozwoli godnie żyć, nie wspominając już
            o odłożeniu czegokolwiek :-)
      • Gość: monia Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:21
        Pół roku to pikuś-ja szukam 3 lata i nic.Studia bez kilkuletniego doświadczenia
        zawodowego teraz nic nie znaczą-przykre choć prawdziwe!
        • Gość: oxi1 Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.tkdami.net 20.10.06, 19:01
          ja szukam juz 5 miesiac jest tragicznie ostatnio bylam na tescie w urzedzie
          gdzie zakwalifikowano 75 osob jak zobaczylam tylu ludzi to juz sie zalamalam a
          pozniej sekretarz miasta rozdal testy i kazal potraktowac to jako kolejny
          egzamin a jak przejdzie sie ich 100 to w koncu moze sie dostanie prace mialam
          ochote uciec, ciekawe co on soba reprezentuje
      • Gość: aga81 Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.gizycko.mm.pl 28.10.06, 16:55
        A więc 1,5 miesiąca temu wróciłam z zagranicy do Polski i przez ten czas szukam
        pracy i nic.Pomysł to znowu wyjechać i zostawić narzeczonego.Dziwne jest to że
        w UP jest więcej ofert pracy za granicą niż w Polsce.Wspomnę że za granicą
        pracowałam bardzo ciężko , a pomimo tego tesknię za tą harówką.
        • Gość: E............ Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.chello.pl 01.11.06, 08:19
          Ja dałam sobie miesiąc na znalezienie pracy, bo z poprzedniej musiałam
          zrezygnować z powodu przeprowadzki. I udało się od poniedziałku zaczynam i to
          nie w byle jakiej tylko w takiej jak chciałam.
          • Gość: Lech Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.telsat.wroc.pl 01.11.06, 11:59
            Ja szukam pracy od miesiąca. Do września pracowałem jako specj. ds. transportu w jednej z wrocławskich firm. Zwolniłem się bo inna firma z podobnej branży zaoferowała mi lepszą płace, no i dla mnie był dosć istotny również dojazd, na który traciłem nawet ponad 2 godziny w jedną stronę, a praca zazwyczaj nie była 8-godzinna. Niestety nowy pracodawca nie wywiązał się z umowy. Zwodził mnie co kilka dni i w końcu dałem sobie spokój i zacząłem rozglądac się za inną robotą. Aplikuję do różnych firm zgodnie ze swoimi kwalifikacjami jak i zainteresowaniami ale odzew jest bardzo, bardzo mizerny. Pewnie też w większości firm mój wiek (38 lat) mnie na dzień dobry dyskwalifikuje. Znalazłem wprawdzie pracę jako telemarketer ale za 600 zł brutto (5 godzin) i rozglądam się dalej za czymś lepiej płatnym bo sam czynsz za mieszkanie jest wyższy od tych 600 zł brutto.
      • Gość: ajeto Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:21
        Po dwoch tygodniach znalazlem
        ajeto
      • jurek383600 Re: Ile czasu szukacie pracy 20.01.07, 14:13
        praca
      • jurek383600 Re: Ile czasu szukacie pracy 20.01.07, 14:15
        PRACA JEST DLA NIEWOLNIKÓW I DLA IDIOTÓW życzę powodzenia mądry szuka
        zarabiania
      • Gość: Joanna Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:22
        Ja szukam od połowy września. Z 35 ofert, które wysłałam zaproszona byłam na 8
        rozmów. Byłam na 2 i niestety nie załapałam się a szkoda. Z reszty
        zrezygnowałam bo albo dojazd za daleko, albo inny powód. Jak narazie odpowiadam
        tylko na ogłoszenia z portali internetowych.
        Mam nadzieję, że w końcu trafi mi się coś normalnego bo też już mam dość
        siedzenia w domu i bycia na garnuszku męża :/
        Życzę wszystkim szukajacym szybkiego znalezienia dobrej pracy!
        • racz31 Re: Ile czasu szukacie pracy 21.01.07, 23:46
          Witam.Mam 32 lata, pracy szukam przeszło 4 miesiące czasu.Są momenty że jestem
          już podłamany ale ostatno zacząłem się na nowo uczyć angielskiego i nawet to mi
          poprawia troszkę humor o ile oczywiście tak można powiedzieć. Byłem na
          kilkunastu rozmowach i jak do tej pory bez rezultatu.Nie planuje na razie
          wyjazdu za granicę ponieważ po pierwsze mój angielski jest wciąż za słaby a
          poza tym nie mam tam żadnych znajomych ani rodziny na miejscu, którzy mogliby
          mi pomóc w aklimatyzacji a wyjazdu w ciemno samotnie zdecydowanie nie
          preferuje.Pozdrawiam wszystkich szukających tak jak ja pracy, nie poddawajcie
          się mimo wszystko, wiem że się łatwo mówi ale przecież kiedyś musi i dla Nas
          zaświecić słoneczko prawda:)))))
          • markus.kembi Re: Ile czasu szukacie pracy 22.01.07, 11:04
            To prawda, ktoś mi kiedyś powiedział, żebym się nie przejmował, bo i ja wkrótce
            znajdę pracę, trzeba tylko chcieć. Tyle że od tego czasu minęło półtora roku, a
            pracodawcy są konsekwentni - zatrudnić mnie po prostu nie chcą. Mam za małe
            doświadczenie i to akurat jest przeszkoda nie do pokonania, bo żeby
            doświadczenia nabrać, musiałbym zostać gdzieś zatrudniony. Byłem ostatnio na 2
            rozmowach kwalifikacyjnych, ale 2 rozmowy (a wcześniej jeszcze jedna w lutym
            2006) na blisko 100 aplikacji to chyba nie za ciekawie wygląda. Gdy zdawałem na
            studia było 3 kandydatów na jedno miejsce i wtedy mówiło się, że to jest duża
            konkurencja - teraz o jedno miejsce pracy walczyć muszę z bliżej nieokreśloną
            grupą kandydatów, ale podejrzewam że ilość złożonych CV idzie w setki, na
            rozmowę zapraszają kilkanaście osób, przyjmują tylko jedną.
            • Gość: zool Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.petrus.com.pl 22.01.07, 11:37
              Też miałem zaledwie kilka rozmów kwalifikacyjnych w ciągu roku. Bez efektu
              oczywiście. Zastanawiam się ile to jeszcze potrwa i czy w ogóle da się coś z
              tym zrobić. Nie można czekać w nieskończoność i liczyć na cud.

• Gość: mgr Długo szukam! IP: *.ilabs.pl 22.01.07, 13:19
                szukam pracy 4 lata
                • kato15 Re: Długo szukam! 10.04.07, 18:56
                  10 m-cy szukania (dwa kierunki studiów, doświadczenie w kilku firmach) szukałam
                  jednocześnie w Warszawie i w swoim małym miasteczku, wysłałam ok. 500 cv odzew
                  tel. był może 15 razy, byłam na jakichś 10 rozmowach i ostatecznie znalazłam w
                  swoim małym mieście, ogłoszenie wisiało w Urzędzie Pracy, było 20 kandydatów i
                  zostałam przyjęta, choć w sumie nie wiem dlaczego właśnie ja. wszystkim
                  bezrobotnym życzę szybkiej odmiany losu:)
                  • 0tdr0 Re: Długo szukam! 10.04.07, 20:14
                    Wlasnie. Diametralna odmiana sytuacji moze nadejsc w ciagu kilku dni. W ciagu
                    tygodnia z bezrobotnego nedzarza wiazacego koniec z koniecm tylko przy pomocy
                    rodzicow mozna stac sie osoba z wielkimi szansami na spory sukces. Tylko nie
                    zapominajcie pozniej o tym w jakiej byliscie sytuacji. Niektorym niestety woda
                    sodowa uderza i zapominaja jak sami sie czuli.
      • Gość: joanna Re: Ile czasu szukacie pracy IP: 83.2.112.* 10.04.07, 20:19
        ja znalazłam w 2 tygodnie, ale miałam dużo szczęścia. Nie jest to wymażona
        praca ale naprawdę fajna, międzyczasie szukam dalej zdobywam dodatkowe
        doświadczenie
      • Gość: fafik Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:40
        ja szukałam pracy (po rezygnacji z dotychczasowej) dokladnie 2 m-ce (ogloszenie
        z poratlu internetowego), ale nie zalamuj sie, poprzednio szukalam pracy 7 m-cy,
        w koncu skorzystalam z oferty biura posrednictwa pracy. glowa do gory! uda sie!
        a moze juz sie do tej pory udalo... powodzenia!
        • Gość: fafik Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:42
          acha, i bez znajomosci.. nie wiem czy to wazne, ale zawsze podnosi na duchu:)
      • Gość: Prawdziwek Re: Ile czasu szukacie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 21:38
        Zasada nr 1.Nie załamuj się. Myśl o sobie pozytywnie
        Zasada nr 2.Przeanalizuj swoje cv i lm - jeśli nie zapraszają na rozmowy to
        zmień formułę.
        Zasada nr 3. Przeanalizuj swoje dotychczasowe interview, pomyśl co mogłaś
        zrobić aby wypaść lepiej.
        Mam 40 lat, pracy szukałam 12 miesięcy, było ponad 20 rozmów, czasem nawet 3-
        etap i dłuuugo nic nie wychodziło. Najgorsze są czarne myśli i fatalna
        samoocena.Nie możesz się temu poddać, to tylko chwilowy "niefart", świat
        pracowników nie składa się z samych geniuszy. Może masz kogoś kto pomoże Ci
        napisać dokumenty aplikacyjne albo skierować Cię na właściwe tory poszukiwań.
        Wiem, że pod koniec sama nie wiedziałam już na co aplikować bo wydawało mi się,
        że na niczym się nie znam i ostatnia ze mnie dupa wołowa.I to jest najgorszy
        Twój wróg, ZWĄTPIENIE we własne możliwości.
        Pracę znalazłam bez żadnych znajomości itp z oferty jobpilot.pl, korzystałam
        jeszcze z serwisu pracuj.pl i poniedziałkowej wyborczej, wysyłałam ok. 5-10
        ofert tygodniowo, prawie systematycznie. Za mało podajesz danych żebym mogła Ci
        b.szczegółowo "doradzić". Trzymaj się ciepło i głowa do góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka