Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają...

IP: 212.244.109.* 03.10.06, 14:53
    troszke glupawe rzeczy ktos tu powypisywal. prawnik znający 2 jęyki obce
    bezsens.
    Obserwuj wątek
      • mooomin www.glosujmy.blox.pl 03.10.06, 16:04
        Rzeczywiscie jakis taki z dupy ten ranking. Nie wiem po co takie cos sie pisze
        • Gość: mysza Re: www.glosujmy.blox.pl IP: *.acn.waw.pl 03.10.06, 16:38
          No to takie slabe te zarobki. Po dwoch miesiacach w Anglii 6 tys? Troche malo.
          Ja pracuje od drugiego roku studiów (jestem na piątym). Najpierw byl
          telemarketing 6,5 za godzine ale wysokie prowizje od sprzedazy (mialam
          najlepsze sprzedaze w kraju), pozniej sekretarka w kancelarii adwokackiej (pół
          etatu 750). Teraz mam tzw. wolny zawod, bez problemu lacze studia z praca i
          wyciagam ok 5000 miesiecznie. Prawda jest taka ze zarabia sie tyle ile sie daje
          z siebie, troche odwagi, radosci z tego co sie robi i jest ok. I jaka to
          przyjemnosc kupic sobie buty za 1000 za wlasna kase.
          • Gość: michał Re: www.glosujmy.blox.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:04
            jesli piszesz prawde, napisz chociaz trosze jak tak sie ustawic
            • Gość: student uk praca i studia w uk. IP: *.aber.ac.uk 04.10.06, 13:23
              Praca w bibliotece na pół etatu, 210 funtów tygodniowo, sprzątanie w biurach 60
              funtów tygodniowo, za miesiąc ok. 6264 PLN, czesnego nie place, odliczajac
              wyzywienie i kwatere ok 3770 PLN oszczednosci na miesiac, w skali roku ok 45 000
              zlotych.
            • Gość: []D [] []\/[] []D Re: www.glosujmy.blox.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:57
              > jesli piszesz prawde, napisz chociaz trosze jak tak sie ustawic

Nie wiesz? Otwórz gazetę i poszukaj "Aaaaatrakcyjne, młode panie(18-30 lat)
              zatrudnię, wysokie zarobki, możliwość pracy tylko w weekendy". Łapiesz? Młoda
              kobieta ma dużo do zaoferowania, wiem coś o tym (patrz: nick) ;)
              P.S. Napisała 5000 miesięcznie, chociaż powinno być tygodniowo, ale widocznie
              nie chciała się tak wsypywać :D
            • kwoka21 Re: www.glosujmy.blox.pl 09.10.06, 17:42
              Cześć.
              Piszę aby otworzyć ci oczy. Możesz naprawdę tyle zarabiać (a nawet więcej) w
              fajnej firmie wykonując "wolny zawód" doradcy finansowego. Naprawdę to działa!
          • koszalek_opalek1 Re: www.glosujmy.blox.pl 09.10.06, 22:06
            Od razu widać, że nie warto roznosić ulotek :P
        • Gość: PASEL PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:21
          A MI SIE NAWET NIE CHCE STUDIOW KONCZYC, KTóRE ZACZALEM JAKIS CZAS TEMU. MAM
          DOBRA PRACE, KTóRA NIE WYMAGA GLUPIEGO PAPIERKA Z UCZELNI. NIE CHCE MI SIE
          PATRZEC NA TE WSZYSTKIEGE Z...BANE KIERUNKI, KTORE DO NICZEGO SIE NIE NADAJA.
          STUDIA DLA STUDIóW. EKONOMIA... SOCJOLOGIA... POLITOLOGIA... I WIELE WIELE
          INNYCH TO STRASZNE DNO. PROGRAMOWAC NAUCZYLEM SIE SAM A TO CO BYLO NA UCZELNI TO
          TYLKO JAKIS SMIECH NA SALI. KILKA LAT OPIEERDZIELANIA SIE I STRATA CZASU I
          PIENIEDZY. A W ANGLII LUDZIOM TEZ SIE NIE OPLACA STUDIOWAC:) SMIESZą MNIE
          WSZYSCY STUDENCI, TWIERDZąCY, ZE NAJPIERW PO STUDIACH WYJADA POPRACOWAC ZA BAREM
          X-LAT A POZNIEJ COS W SWOIM ZAWODZIE ZNAJDą. CIEKAWE JAKIM I CO WIE TAKI
          SOCJOLOG?? PEWNIE NIC.
          • annieb oj oj chyba masz kompleksy 09.10.06, 21:05
            jesli masz na mysli tych, co idą tylko po papierek, to się zgodzę, ale nie
            generalizuj. sudiowanie polega na samodzielnym dokształcaniu się, nikt na
            wykladzie ci wszystkiego do głowy nie wbije, trzeba jeszcze trochę chęci i
            ambicji. ja studiów nie uważam za stratę czasu, wręcz przeciwnie, to najlepsze
            lata mego zycia, możesz mi tylko pozazdrościc!
      • Gość: Piotrek Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.chello.pl 04.10.06, 14:01
        7000 tys. tyle przywiozlem z niemiec po rowno dwoch miesiacach pracy w
        kwiaciarni, w hamburgu... praca nie jest ciezka... glownie cala praca polegala
        na podlewaniu kwiatow... za rok znow jade.
        • Gość: PASEL Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:25
          ZA TO TEZ BARDZO INTERESUJACA:) JEZELI JESTES STUDENTAM TO ROZWIJASZ SIE W
          DOBRYM KIERUNKU. TYLE DOKLADNIE UMIE SOCJOLOG PO STUYDIACH-KWIATY PODLAC:)) LOL
        • Gość: sabb Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: 217.153.170.* 09.10.06, 18:51
          7 milionow zł???? ale chyba starych???
        • deviantus niecałe 3500 PLN w Polsce bez wysiłku 10.10.06, 03:35
          Monter Urządzeń Wentylacyjnych w Złotych Tarasach (to ta piękna budowa koło
          Pałacu Kultury) praca nie była ciężka tylko nudna, choć fajnie było poznać
          budowę i jej wszystkie aspekty od środka :) już wiem, czemu u nas wszystko tak
          drogo i powoli się buduje ;) za te 11zł/godz na rękę (a w niedziele i święta
          22zł) naprawdę mało się narobiłem... i kumple też... czasem było ciężko ale były
          i dni, że nie robiliśmy prawie NIC, choć praca fizyczna nie męczyła tak jak
          zmęczenie psychiczne przebywaniem z prymitywami z budowy i debilnymi
          iżynierkami ("Wygodniej ci będzie nosić niż wozić" itp teksty) ale za taką kasę
          nawet mi się nie chce wyjeżdżać do Anglii...

wytrzymałem miesiąc, bo nie mogłem patrzeć na to co się tam dzieje, jak wszyscy
          pijani chodzą itp. no i czasu teraz brak (studiuję teraz na 2 kierunkach, choć
          na jednym stoję w miejscu od kilku lat :D) i szukam kolejnej takiej fajnej
          pracki tylko zajmującej pól a nie cały dzień ;]

pozdro dla pracujących - nie dajcie się wyzyskiwać za 5PLN/godz!!! ;]
      • Gość: cieniutko w trakcie targów poznańskich... IP: *.icpnet.pl 07.10.06, 00:40
        można zarobić 250zł. Ale nie za cztery dni pracy tylko za każdy. Wystarczy tylko
        trochę sprytu ;]...
      • Gość: marcin Moje zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:54
        Podczas studiów zarabiałem w różnych miejscach od 500 do 1000 zł na rękę. Ale to
        było kilka lat temu...

----------------------------
        skocz.pl/.marketing
      • Gość: Uli Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.10.06, 19:03
        Progrmista za 1500 zl misiecznie. To chore dziewczyno po co ci te studia? Po 5
        latach dostaniesz 1600?? Wyzysk.
        • Gość: student PŁ zarobki informatykow IP: 80.51.47.* 08.10.06, 11:16
          No chyba Cię pogrzało!? Programista Javy może liczyć na jakieś 2500-3000pln pensji podstawowej plus jeszcze ok 1000pln premii i kasy za rozne umowy-zlecenia... Ja na 2 roku wyciagam juz okolo 800-1000 plnow ze zlecen i pracy dodatkowej [nie zwiazanej z informatyką :( ]
        • Gość: blah blah blah Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:34
          II rok srudiów, 3tys netto na etacie + ok 1-1,5tys dodatkowo ze zleceń, pracy
          szukałem 2 tygodnie... Ale po studiach zarabiać 1500zł no to jest śmiech na sali...
          • Gość: zarobiony Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.rwe.com 09.10.06, 12:05
            No to ja II rok studiów. Posada Konsultanta SAP za 8K Brutto i drugie tyle z
            własnej działalności plus jakieś drobne z giełdy... STUDENT ;))
        • Gość: qrx Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.aster.pl 09.10.06, 20:24
          Na studia nie idziesz po to żeby potem być programistą. Programista może być co
          najwyżej posadą przejściową, w końcu od czegoś trzeba zacząć. Na normalnych
          studiach uczysz się trochę wiecej niż języki programistyczne, bo tych w zasadzie
          musisz się uczyć sam. Języki zmieniają się a sam sposób myślenia o podejścia do
          tematu bardzo żadko.
      • Gość: Karol 2500 netto jeszcze przed studiami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 13:01
        Pieniądze były mi potrzebne na opłacenie zaocznej informatyki na UW (7200
        rocznie) mieszkania (800zł/mies), telefon, rachunki, rozrywka...

Pracy zacząłem szukać w marcu żeby zacząć studia w październiku.
        Pożyczyłem trochę pieniędzy na start i jakoś się udało, chociaż już traciłem
        nadzieję.

Przez pół roku chodziłem na szkolenia, sam się uczyłem, pisałem programy prawie
        za darmo aby zdobyć doświadczenie.. którego niestety nie miałem. Przekonałem do
        siebie pracodawcę na rozmowie kwalifikacyjnej. Pracuję za tą pęsję już trzeci
        miesiąc, pracodawca zadowolony..

Tylko nie wiem jak długo wytrzymam. Na 9 do pracy, na 17 ma zajęcia w domu
        jestem po 21 i niedługo będe musiał po nocach pisać programy zaliczeniowe, przed
        Bożym Narodzeniem sesja... (są 3 sesje w roku)..

• Gość: Dobry 4500 netto jeszcze przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:00
          Jak się jest dobrym, to się ma :) I to legalnie!
      • Gość: anonim Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: 213.76.149.* 09.10.06, 12:56
        Ciężko, ale jeśli ktoś tylko chce, to praca jest. Kwestia (w moim przypadku)
        dwóch lat i od parzenia kawy na praktykach doszedłem do odpowiedzialnego
        stanowiska za niezłe pieniądze. Stać mnie, by utrzymać samochód, wynająć
        kawalerkę w Poznaniu i opłacić studia.
        • poconick Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia 09.10.06, 15:03
          no cóż praca wygrała ze studiami. zarabiać można więcej niż niektórzy po studiach.
          przykra polska rzeczywistość.
      • Gość: Roman Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 13:29
        Student pracujący w progress'ie przy sprzedaży gąbek - 4000zl miesiecznie
        • morning.calm Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia 09.10.06, 13:51
          Dziennie, Wydzial Prawa i Administracji Uni. Wroclawski.
          1500netto, 8dni w miesiacu, praca w renomowanym Banku.
          • Gość: gość Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 16:08
            do Myszy: "człowiek zarabia tyle ile z siebie daje..." tttaaaaa, teoria i
            filozofia, zależy od pracodawcy, można wiele z siebie dawać i nie zarobisz
            większych pieniędzy zależy od firmy, łatwo mówić jak się ma pracę, jak ja lubię
            takie wpisy, eehhh
      • bogemer Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. 09.10.06, 15:42
        Może ktoś poda jakąś pracę w Łodzi dla studenta V roku gospodarki
        przestrzennej. Mam dużo czasu. Doświadczenie w reklamie i PR.
      • Gość: Koc Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: 205.156.117.* 09.10.06, 17:09
        powinni dodac jeszcze -

45 tys zl - pieniadze przywiezione z usa, praca w kasynie przy roznoszeniu
        drinkow, 3 miesiace (przyznam ze zarobilem troche wiecej niz przecietnie)
        • Gość: Sobek Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: 195.136.48.* 09.10.06, 18:07
          5ooo pln netto w miasteczku Pcim Dolny Sprzedaje wykalaczki oraz 3000 pln
          dorabiam sobie podlewajac kwiaty raz w tygodniu w sklepie obowniczym Znam siedem
          jezykow mam doktorat i doswiadczenie miedzynarodowe Jak ktos chce to znajdzie
          fajna prace!!
      • Gość: qwerty programista, ostatnie lata studiów IP: *.chello.pl 09.10.06, 18:39
        2000-5000 na rączkę
        • basiabjork Re: programista, ostatnie lata studiów 09.10.06, 19:00
          Studiowalam budownictwo, po 3 i 4 roku pracowalam w czasie wakacji w firmie
          budowlanej na Islandii jako zastepca menadzera projektu. Miesiecznie dostawalam
          15 tys. zlotych netto. Plus samochod sluzbowy do zwiedzania kraju. Fajnie bylo
          byc studentem:)
      • Gość: muminek Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.crowley.pl 09.10.06, 19:39
        4400 brutto + premia okolo 500 zl miesiecznie , 5 rok na kierunku telekomunikacja
        • Gość: P Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 20:23
          1800 netto steward w liniach lotniczych 8 dni pracy w miesiacu
          3 rok pedagogiki , dzienne
      • Gość: tomek 3500 PLN informatyk 3 rok PG IP: *.pro-internet.pl 09.10.06, 21:20
        Java + Oracle
        • deviantus 3500 PLN robotnik na Złotych Tasasach 10.10.06, 03:23
          > Java + Oracle

łażenie w to i we wte i opie..nie się - serio!

no ale na dłuższą metę nie polecam bo wykańcza psychicznie... no i na te 3500pln
          na rękę to trzeba było ponad 250 godz wypracować, czy święto czy niedziela...
      • Gość: kaartin Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.dyn.optonline.net 09.10.06, 21:26
        Na studiach - korepetycje z angielskiego w domu 25zl/h, z dojazdem 50zl/h.
      • Gość: Gigant Absolwentka zarządzania 900zł - kierownik wLIDLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:30
        nad kasjerkami jest które mają 800zł jest kierowniczka, która zarabia w
        Gdyńskim Lidlu 900zł. Ukończyła studia magisterskie na wydziale zarządzania UG.
        Skandal.
      • Gość: atakowac prl a mi za komuny nie pozwolili pracowac IP: *.hsd1.mn.comcast.net 09.10.06, 22:41
        a mi za komuny dziekan powiedzial albo studia albo praca, chcialem mu przyyebac
        w morde, ta komunistyczna swinia
      • azjak Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia 09.10.06, 22:55
        Ja się tylko domyślam, że większość z Was zarabia w Warszawie tudzież w innym
        wielkim mieście. To znacznie zaczernia obraz realnych zarobków Polsce - w Polsce
        "B", dodam. Ale to ciągle nasz kraj. Pisał tu ktoś, że bez sensu jest pomysł,
        żeby skończyć studia i dopiero wjechać - socjologiem będąc podlewać kwatki. A ja
        się pytam - dlaczego to jest głupi pomysł? W Junajted Kingdom wszyscy jesteśmy
        tylko Polakami. I nieważne czy kategorii A czy B.
      • Gość: dealer 10000 brutto IP: *.acn.waw.pl 09.10.06, 23:04
        sales dealer w departamencie skarbu, jak sie chce to mozna jakos wiazac koniec
        z koncem...
        • Gość: YouzeQ Re: 10000 brutto A co dilujesz koks czy extasy? IP: *.tsi.tychy.pl 09.10.06, 23:59
          Jest w PL trochę dziwnych miejsc gdzie za pierdzenie w stołek można dostać kilka
          tysiączków ale miejsca są zawsze obstawione przez krewnych i znajomych. Aby tyle
          zarabiać przeważnie trzeba do tego zdobywanej LATAMI wiedzy (nie mówię o
          studiach) i to nie w Polsce.
      • Gość: ananta Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.51.jawnet.pl 10.10.06, 00:42
        stypendium ministra - 1300 zł/mies, stypendium marszałkowskie - 380 zł/mies,
        stypendium naukowe na uniwersytecie - 250 zł (ale zabrali żebym nie była za
        szcześliwa)praca w szkole jezykowej ok 350 zł (za 12 h na miesiąc). Po
        zsumowaniu wychodzi całkiem ładna wypłata. Studiuję dziennie dwa kierunki, uczę
        się jezyków, publikuję, spełniam marzenia. Podoba mi sie takie życie, co prawda
        koszty uzyskania są ogromne, ale tak wybrałam. Pozdrawiam :)
        • Gość: TMQ Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.karolin.pl 16.10.06, 11:37
          Jesteś beznadziejnym pasożytem-zarób coś sama a nie żyj z datków społeczeństwa.
      • Gość: Capg Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:54
        2 tysiace plus nadgodziny i bezplatna prywatna opieka zdrowotna, plus pakiet
        socjalny naturalnie
      • Gość: monika Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: 212.2.99.* 10.10.06, 08:55
        ja pracuje na caly etatw wielkim centrum handlowym w butiku zarabiam 1100 na
        reke ale nie moge sobie poradzic ze szkola mimo tego ze ucze sie wieczorowo nie
        mam czasu na to zeby isc na zalecia gdyz pracuje albo od 10 do 18 albo od 14
        do22 .a wieczorami jestem tak zmeczona ze nie mam sily sie uczyc
        • Gość: mia Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:56
          A dlaczego to bezsens, jeśli studentka prawa zna dwa języki obce???????
      • Gość: jedrula-emigrant Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.bstnma.east.verizon.net 03.11.06, 13:36
        Drodzy studenci! W 2000r bylem zatrudniony w IKEA. Zarabialem tam 9brutto na
        godzine. Dzisiaj wczytaem ze zarabiacie po 7 na godzine...Zenada. Ceny wzrosly
        a place chyba w przeciwnym kierunku! Do studentki prawa: dziewczywno!!!W
        kancelarii zaplaca ci tyle samo za 5 dni w tygodniu!!To banda wyzywskiwaczy!
        Rychlowski&Machlowski(maly i duzy od Rywingate)--zwodza Cie przez pare mscy
        mopwiac o podwyzce i w koncu za 600 PLn bedziesz robic po nascie godzin
        dziennnie!!!LUDZIE!!DAJCIE DYNAMIT---JA TO WYSADZE!!1
      • Gość: Zonk 5 tyś. zł/weekend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:37
        Student IV roku wydziału chemicznego Politechniki. Weekendami produkuje
        amfetaminę z BMK dla gangu narkotykowego. Jednorazowo przerabia ok. 1-1,5 kg
        narkotyku. Dostaje za to 5 tyś zł na rękę. Dodatkowo może sobie wziąć kilka
        działek, aby rozprowadzić na uczelni.
        • Gość: Lego 30000PLN/semestr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:46
          Przewodniczący samorządu studenckiego, V rok studiów na średniej wielkości
          uczelni. Pieniądze pochodzą z łapówek za przyznanie miejsca w akademiku,
          200-1500zł w zależności od zasobności portfela i układów na uczelni. Część kwoty
          odpala pozostałym członkom samorządu.
      • Gość: 123 Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: 193.138.110.* 03.11.06, 20:16
        ale bzdury
        • Gość: aaaaaaaaaa Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:01
          Dokładnie BZDURY - tylko tak można was podsumować....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka