Gość: radek IP: 212.244.109.* 03.10.06, 14:53 troszke glupawe rzeczy ktos tu powypisywal. prawnik znający 2 jęyki obce bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooomin www.glosujmy.blox.pl 03.10.06, 16:04 Rzeczywiscie jakis taki z dupy ten ranking. Nie wiem po co takie cos sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: www.glosujmy.blox.pl IP: *.acn.waw.pl 03.10.06, 16:38 No to takie slabe te zarobki. Po dwoch miesiacach w Anglii 6 tys? Troche malo. Ja pracuje od drugiego roku studiów (jestem na piątym). Najpierw byl telemarketing 6,5 za godzine ale wysokie prowizje od sprzedazy (mialam najlepsze sprzedaze w kraju), pozniej sekretarka w kancelarii adwokackiej (pół etatu 750). Teraz mam tzw. wolny zawod, bez problemu lacze studia z praca i wyciagam ok 5000 miesiecznie. Prawda jest taka ze zarabia sie tyle ile sie daje z siebie, troche odwagi, radosci z tego co sie robi i jest ok. I jaka to przyjemnosc kupic sobie buty za 1000 za wlasna kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: www.glosujmy.blox.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:04 jesli piszesz prawde, napisz chociaz trosze jak tak sie ustawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student uk praca i studia w uk. IP: *.aber.ac.uk 04.10.06, 13:23 Praca w bibliotece na pół etatu, 210 funtów tygodniowo, sprzątanie w biurach 60 funtów tygodniowo, za miesiąc ok. 6264 PLN, czesnego nie place, odliczajac wyzywienie i kwatere ok 3770 PLN oszczednosci na miesiac, w skali roku ok 45 000 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: []D [] []\/[] []D Re: www.glosujmy.blox.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:57 > jesli piszesz prawde, napisz chociaz trosze jak tak sie ustawic Nie wiesz? Otwórz gazetę i poszukaj "Aaaaatrakcyjne, młode panie(18-30 lat) zatrudnię, wysokie zarobki, możliwość pracy tylko w weekendy". Łapiesz? Młoda kobieta ma dużo do zaoferowania, wiem coś o tym (patrz: nick) ;) P.S. Napisała 5000 miesięcznie, chociaż powinno być tygodniowo, ale widocznie nie chciała się tak wsypywać :D Odpowiedz Link Zgłoś
kwoka21 Re: www.glosujmy.blox.pl 09.10.06, 17:42 Cześć. Piszę aby otworzyć ci oczy. Możesz naprawdę tyle zarabiać (a nawet więcej) w fajnej firmie wykonując "wolny zawód" doradcy finansowego. Naprawdę to działa! Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: www.glosujmy.blox.pl 09.10.06, 22:06 Od razu widać, że nie warto roznosić ulotek :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PASEL PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:21 A MI SIE NAWET NIE CHCE STUDIOW KONCZYC, KTóRE ZACZALEM JAKIS CZAS TEMU. MAM DOBRA PRACE, KTóRA NIE WYMAGA GLUPIEGO PAPIERKA Z UCZELNI. NIE CHCE MI SIE PATRZEC NA TE WSZYSTKIEGE Z...BANE KIERUNKI, KTORE DO NICZEGO SIE NIE NADAJA. STUDIA DLA STUDIóW. EKONOMIA... SOCJOLOGIA... POLITOLOGIA... I WIELE WIELE INNYCH TO STRASZNE DNO. PROGRAMOWAC NAUCZYLEM SIE SAM A TO CO BYLO NA UCZELNI TO TYLKO JAKIS SMIECH NA SALI. KILKA LAT OPIEERDZIELANIA SIE I STRATA CZASU I PIENIEDZY. A W ANGLII LUDZIOM TEZ SIE NIE OPLACA STUDIOWAC:) SMIESZą MNIE WSZYSCY STUDENCI, TWIERDZąCY, ZE NAJPIERW PO STUDIACH WYJADA POPRACOWAC ZA BAREM X-LAT A POZNIEJ COS W SWOIM ZAWODZIE ZNAJDą. CIEKAWE JAKIM I CO WIE TAKI SOCJOLOG?? PEWNIE NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
annieb oj oj chyba masz kompleksy 09.10.06, 21:05 jesli masz na mysli tych, co idą tylko po papierek, to się zgodzę, ale nie generalizuj. sudiowanie polega na samodzielnym dokształcaniu się, nikt na wykladzie ci wszystkiego do głowy nie wbije, trzeba jeszcze trochę chęci i ambicji. ja studiów nie uważam za stratę czasu, wręcz przeciwnie, to najlepsze lata mego zycia, możesz mi tylko pozazdrościc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.chello.pl 04.10.06, 14:01 7000 tys. tyle przywiozlem z niemiec po rowno dwoch miesiacach pracy w kwiaciarni, w hamburgu... praca nie jest ciezka... glownie cala praca polegala na podlewaniu kwiatow... za rok znow jade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PASEL Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:25 ZA TO TEZ BARDZO INTERESUJACA:) JEZELI JESTES STUDENTAM TO ROZWIJASZ SIE W DOBRYM KIERUNKU. TYLE DOKLADNIE UMIE SOCJOLOG PO STUYDIACH-KWIATY PODLAC:)) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabb Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: 217.153.170.* 09.10.06, 18:51 7 milionow zł???? ale chyba starych??? Odpowiedz Link Zgłoś
deviantus niecałe 3500 PLN w Polsce bez wysiłku 10.10.06, 03:35 Monter Urządzeń Wentylacyjnych w Złotych Tarasach (to ta piękna budowa koło Pałacu Kultury) praca nie była ciężka tylko nudna, choć fajnie było poznać budowę i jej wszystkie aspekty od środka :) już wiem, czemu u nas wszystko tak drogo i powoli się buduje ;) za te 11zł/godz na rękę (a w niedziele i święta 22zł) naprawdę mało się narobiłem... i kumple też... czasem było ciężko ale były i dni, że nie robiliśmy prawie NIC, choć praca fizyczna nie męczyła tak jak zmęczenie psychiczne przebywaniem z prymitywami z budowy i debilnymi iżynierkami ("Wygodniej ci będzie nosić niż wozić" itp teksty) ale za taką kasę nawet mi się nie chce wyjeżdżać do Anglii... wytrzymałem miesiąc, bo nie mogłem patrzeć na to co się tam dzieje, jak wszyscy pijani chodzą itp. no i czasu teraz brak (studiuję teraz na 2 kierunkach, choć na jednym stoję w miejscu od kilku lat :D) i szukam kolejnej takiej fajnej pracki tylko zajmującej pól a nie cały dzień ;] pozdro dla pracujących - nie dajcie się wyzyskiwać za 5PLN/godz!!! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieniutko w trakcie targów poznańskich... IP: *.icpnet.pl 07.10.06, 00:40 można zarobić 250zł. Ale nie za cztery dni pracy tylko za każdy. Wystarczy tylko trochę sprytu ;]... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Moje zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:54 Podczas studiów zarabiałem w różnych miejscach od 500 do 1000 zł na rękę. Ale to było kilka lat temu... ---------------------------- skocz.pl/.marketing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uli Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.10.06, 19:03 Progrmista za 1500 zl misiecznie. To chore dziewczyno po co ci te studia? Po 5 latach dostaniesz 1600?? Wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PŁ zarobki informatykow IP: 80.51.47.* 08.10.06, 11:16 No chyba Cię pogrzało!? Programista Javy może liczyć na jakieś 2500-3000pln pensji podstawowej plus jeszcze ok 1000pln premii i kasy za rozne umowy-zlecenia... Ja na 2 roku wyciagam juz okolo 800-1000 plnow ze zlecen i pracy dodatkowej [nie zwiazanej z informatyką :( ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah blah blah Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:34 II rok srudiów, 3tys netto na etacie + ok 1-1,5tys dodatkowo ze zleceń, pracy szukałem 2 tygodnie... Ale po studiach zarabiać 1500zł no to jest śmiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarobiony Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.rwe.com 09.10.06, 12:05 No to ja II rok studiów. Posada Konsultanta SAP za 8K Brutto i drugie tyle z własnej działalności plus jakieś drobne z giełdy... STUDENT ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrx Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.aster.pl 09.10.06, 20:24 Na studia nie idziesz po to żeby potem być programistą. Programista może być co najwyżej posadą przejściową, w końcu od czegoś trzeba zacząć. Na normalnych studiach uczysz się trochę wiecej niż języki programistyczne, bo tych w zasadzie musisz się uczyć sam. Języki zmieniają się a sam sposób myślenia o podejścia do tematu bardzo żadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol 2500 netto jeszcze przed studiami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 13:01 Pieniądze były mi potrzebne na opłacenie zaocznej informatyki na UW (7200 rocznie) mieszkania (800zł/mies), telefon, rachunki, rozrywka... Pracy zacząłem szukać w marcu żeby zacząć studia w październiku. Pożyczyłem trochę pieniędzy na start i jakoś się udało, chociaż już traciłem nadzieję. Przez pół roku chodziłem na szkolenia, sam się uczyłem, pisałem programy prawie za darmo aby zdobyć doświadczenie.. którego niestety nie miałem. Przekonałem do siebie pracodawcę na rozmowie kwalifikacyjnej. Pracuję za tą pęsję już trzeci miesiąc, pracodawca zadowolony.. Tylko nie wiem jak długo wytrzymam. Na 9 do pracy, na 17 ma zajęcia w domu jestem po 21 i niedługo będe musiał po nocach pisać programy zaliczeniowe, przed Bożym Narodzeniem sesja... (są 3 sesje w roku).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry 4500 netto jeszcze przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:00 Jak się jest dobrym, to się ma :) I to legalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: 213.76.149.* 09.10.06, 12:56 Ciężko, ale jeśli ktoś tylko chce, to praca jest. Kwestia (w moim przypadku) dwóch lat i od parzenia kawy na praktykach doszedłem do odpowiedzialnego stanowiska za niezłe pieniądze. Stać mnie, by utrzymać samochód, wynająć kawalerkę w Poznaniu i opłacić studia. Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia 09.10.06, 15:03 no cóż praca wygrała ze studiami. zarabiać można więcej niż niektórzy po studiach. przykra polska rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 13:29 Student pracujący w progress'ie przy sprzedaży gąbek - 4000zl miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia 09.10.06, 13:51 Dziennie, Wydzial Prawa i Administracji Uni. Wroclawski. 1500netto, 8dni w miesiacu, praca w renomowanym Banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 16:08 do Myszy: "człowiek zarabia tyle ile z siebie daje..." tttaaaaa, teoria i filozofia, zależy od pracodawcy, można wiele z siebie dawać i nie zarobisz większych pieniędzy zależy od firmy, łatwo mówić jak się ma pracę, jak ja lubię takie wpisy, eehhh Odpowiedz Link Zgłoś
bogemer Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. 09.10.06, 15:42 Może ktoś poda jakąś pracę w Łodzi dla studenta V roku gospodarki przestrzennej. Mam dużo czasu. Doświadczenie w reklamie i PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koc Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: 205.156.117.* 09.10.06, 17:09 powinni dodac jeszcze - 45 tys zl - pieniadze przywiezione z usa, praca w kasynie przy roznoszeniu drinkow, 3 miesiace (przyznam ze zarobilem troche wiecej niz przecietnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobek Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: 195.136.48.* 09.10.06, 18:07 5ooo pln netto w miasteczku Pcim Dolny Sprzedaje wykalaczki oraz 3000 pln dorabiam sobie podlewajac kwiaty raz w tygodniu w sklepie obowniczym Znam siedem jezykow mam doktorat i doswiadczenie miedzynarodowe Jak ktos chce to znajdzie fajna prace!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty programista, ostatnie lata studiów IP: *.chello.pl 09.10.06, 18:39 2000-5000 na rączkę Odpowiedz Link Zgłoś
basiabjork Re: programista, ostatnie lata studiów 09.10.06, 19:00 Studiowalam budownictwo, po 3 i 4 roku pracowalam w czasie wakacji w firmie budowlanej na Islandii jako zastepca menadzera projektu. Miesiecznie dostawalam 15 tys. zlotych netto. Plus samochod sluzbowy do zwiedzania kraju. Fajnie bylo byc studentem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.crowley.pl 09.10.06, 19:39 4400 brutto + premia okolo 500 zl miesiecznie , 5 rok na kierunku telekomunikacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 20:23 1800 netto steward w liniach lotniczych 8 dni pracy w miesiacu 3 rok pedagogiki , dzienne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 3500 PLN informatyk 3 rok PG IP: *.pro-internet.pl 09.10.06, 21:20 Java + Oracle Odpowiedz Link Zgłoś
deviantus 3500 PLN robotnik na Złotych Tasasach 10.10.06, 03:23 > Java + Oracle łażenie w to i we wte i opie..nie się - serio! no ale na dłuższą metę nie polecam bo wykańcza psychicznie... no i na te 3500pln na rękę to trzeba było ponad 250 godz wypracować, czy święto czy niedziela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaartin Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.dyn.optonline.net 09.10.06, 21:26 Na studiach - korepetycje z angielskiego w domu 25zl/h, z dojazdem 50zl/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gigant Absolwentka zarządzania 900zł - kierownik wLIDLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:30 nad kasjerkami jest które mają 800zł jest kierowniczka, która zarabia w Gdyńskim Lidlu 900zł. Ukończyła studia magisterskie na wydziale zarządzania UG. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl a mi za komuny nie pozwolili pracowac IP: *.hsd1.mn.comcast.net 09.10.06, 22:41 a mi za komuny dziekan powiedzial albo studia albo praca, chcialem mu przyyebac w morde, ta komunistyczna swinia Odpowiedz Link Zgłoś
azjak Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia 09.10.06, 22:55 Ja się tylko domyślam, że większość z Was zarabia w Warszawie tudzież w innym wielkim mieście. To znacznie zaczernia obraz realnych zarobków Polsce - w Polsce "B", dodam. Ale to ciągle nasz kraj. Pisał tu ktoś, że bez sensu jest pomysł, żeby skończyć studia i dopiero wjechać - socjologiem będąc podlewać kwatki. A ja się pytam - dlaczego to jest głupi pomysł? W Junajted Kingdom wszyscy jesteśmy tylko Polakami. I nieważne czy kategorii A czy B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dealer 10000 brutto IP: *.acn.waw.pl 09.10.06, 23:04 sales dealer w departamencie skarbu, jak sie chce to mozna jakos wiazac koniec z koncem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouzeQ Re: 10000 brutto A co dilujesz koks czy extasy? IP: *.tsi.tychy.pl 09.10.06, 23:59 Jest w PL trochę dziwnych miejsc gdzie za pierdzenie w stołek można dostać kilka tysiączków ale miejsca są zawsze obstawione przez krewnych i znajomych. Aby tyle zarabiać przeważnie trzeba do tego zdobywanej LATAMI wiedzy (nie mówię o studiach) i to nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananta Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.51.jawnet.pl 10.10.06, 00:42 stypendium ministra - 1300 zł/mies, stypendium marszałkowskie - 380 zł/mies, stypendium naukowe na uniwersytecie - 250 zł (ale zabrali żebym nie była za szcześliwa)praca w szkole jezykowej ok 350 zł (za 12 h na miesiąc). Po zsumowaniu wychodzi całkiem ładna wypłata. Studiuję dziennie dwa kierunki, uczę się jezyków, publikuję, spełniam marzenia. Podoba mi sie takie życie, co prawda koszty uzyskania są ogromne, ale tak wybrałam. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMQ Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.karolin.pl 16.10.06, 11:37 Jesteś beznadziejnym pasożytem-zarób coś sama a nie żyj z datków społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Capg Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:54 2 tysiace plus nadgodziny i bezplatna prywatna opieka zdrowotna, plus pakiet socjalny naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: 212.2.99.* 10.10.06, 08:55 ja pracuje na caly etatw wielkim centrum handlowym w butiku zarabiam 1100 na reke ale nie moge sobie poradzic ze szkola mimo tego ze ucze sie wieczorowo nie mam czasu na to zeby isc na zalecia gdyz pracuje albo od 10 do 18 albo od 14 do22 .a wieczorami jestem tak zmeczona ze nie mam sily sie uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:56 A dlaczego to bezsens, jeśli studentka prawa zna dwa języki obce??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrula-emigrant Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabiają.. IP: *.bstnma.east.verizon.net 03.11.06, 13:36 Drodzy studenci! W 2000r bylem zatrudniony w IKEA. Zarabialem tam 9brutto na godzine. Dzisiaj wczytaem ze zarabiacie po 7 na godzine...Zenada. Ceny wzrosly a place chyba w przeciwnym kierunku! Do studentki prawa: dziewczywno!!!W kancelarii zaplaca ci tyle samo za 5 dni w tygodniu!!To banda wyzywskiwaczy! Rychlowski&Machlowski(maly i duzy od Rywingate)--zwodza Cie przez pare mscy mopwiac o podwyzce i w koncu za 600 PLn bedziesz robic po nascie godzin dziennnie!!!LUDZIE!!DAJCIE DYNAMIT---JA TO WYSADZE!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk 5 tyś. zł/weekend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:37 Student IV roku wydziału chemicznego Politechniki. Weekendami produkuje amfetaminę z BMK dla gangu narkotykowego. Jednorazowo przerabia ok. 1-1,5 kg narkotyku. Dostaje za to 5 tyś zł na rękę. Dodatkowo może sobie wziąć kilka działek, aby rozprowadzić na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lego 30000PLN/semestr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:46 Przewodniczący samorządu studenckiego, V rok studiów na średniej wielkości uczelni. Pieniądze pochodzą z łapówek za przyznanie miejsca w akademiku, 200-1500zł w zależności od zasobności portfela i układów na uczelni. Część kwoty odpala pozostałym członkom samorządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: 193.138.110.* 03.11.06, 20:16 ale bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaa Re: Studencka lista płac, czyli ile i jak dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:01 Dokładnie BZDURY - tylko tak można was podsumować.... Odpowiedz Link Zgłoś