Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: 62.29.165.* 14.10.06, 11:42
    Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są warunki w firmach kurierskich? Czy
    trzeba posiadać własny samochod (i jaki najlepiej),zarejestrowaną działalność
    gospodarczą? I w końcu najważniejsze jak płacą?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Stolica Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 18:51
        • Gość: omeko Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:21
          • Gość: Andrzej Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:47
            Dzisiaj odbierałem przesyłkę od kuriera,pytałem go o zarobki:żadnych
            rewelacji,1000zł,praca po 13 godzin na dobę.
            • Gość: dcio Re: Kurier IP: *.cebit.com.pl 19.10.06, 03:40
              Ja sie tym interesowalem. Kurier pieszy zarabia ok. 800 zl na miesiac.
              Obiecywanio, ze kurier skuterowy moze wyciagnac 1300 zl na miesiac.
              • mizzzar Re: Kurier 19.10.06, 08:58
                Generalnie wiekszosc firm kurierskich preferuje umowy tzw. subkontraktorskie:
                musisz zalozyc dzialalnosc gospodarcza, posiadac samochod i to najczesciej nie
                stary (standardy korporacyjne to czesto maks 6-o letni samochod).
                Wynagrodzenie otrzymujesz za tzw. stop czyli odbior przesylki w jednym punkcie,
                badz dostarczenie przesylki. Ile masz stopow, tym lepiej. problem w tym, ze wiele zalezy od rejonu w ktorym pracujesz: jesli masz duzo firm w rejonie, to
                mozesz wyciagac nawet kilka tysiecy na czysto. Ktos to opisyal madrze: kasa
                zalezy od trzepanych kilometrow, wiec jesli masz nawet sporo stopow ale w duzej
                pod siebie odleglosci, to bulisz wiecej za paliwo, amortyzacje samochodu.
                Paietam, ze pare lat temu w jednej duzej korporacji zarabial kurier ze srednim
                terenem ok 2500 netto, juz po odliczeniu wszystkich oplat.
                • Gość: Artur Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:57
                  Bardzo dziękuje za wszystkie informacje
                • Gość: rob Re: Kurier IP: *.server.ntli.net 19.10.06, 22:24
                  Znajomy pracuje w Kielcach. Musial zalozyc wlasna dzialalnosc, samochod w leasingu. Zarabia 2000zl, po odliczeniu kosztow zostaje ok. 1300zl. 10-12 godzin w pracy.
                  • Gość: Artur Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:11
                    No to niewesoło :(
                • Gość: Papierowa Torba Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:28
                  W tym co pisze Mizzar jest duzo racji ale np.w Masterlink nie ma sztywnych
                  wymagan co do wieku aut - tak jest np. w TNT.

Kolega w Masterlink zdrowo szarpie ale wyciąga 4-5tys. na rękę już po odjęciu
                  kosztów.
      • Gość: DHL Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:03
        • Gość: max Re: Kurier IP: *.acn.waw.pl 25.10.06, 18:37
          ale co DHL i dlaczego ???
      • Gość: Tymon Re: Kurier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:03
        Praca jak praca - można zarobić. Przeraża mnie natomiast jedna rzecz - weksle
        in blanco które trzeba wypełniać i oddawać firmie kurierskiej (taki sposób na
        zabezpieczenie się przed nieuczciwymi kurierami). Kwoty są różne ogólenie do
        50000PLNów. Jak dla mnie to dużo za dużo. Chyba podaruje sobie szukanie pracy w
        charakterze kuriera.
        • agentmb Re: Kurier 31.10.06, 21:06
          Weksle nie wszędzie są wymagane. Pracowałem w Siódemce, nie ma tam takich
          wymagań. Ale trzeba założyć własną działalność, jedynie rowerzyści pracują na
          umowę zlecenie. Tak naprawdę zarabiają ci kurierzy, którzy jeżdżą ciężarówkami i
          obsługują przynajmniej kilku stałych klientów. Czyli można zarobić, ale najpierw
          trzeba sporo włożyć i zdobyć wielu klientów.
          • Gość: wilk Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:26
            Potwierdzam sprawę z wekslami i umowami które wiele wymagają nic nie gwarantując
            kurierowi.
            Weksle podobno oddają po pół roku od odejścia z firmy.Mnie weksle odstraszyły
            skutecznie bo to bandycka forma zabezpieczenia.
            • Gość: 7 Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:10
              siodemka
              • Gość: tnt Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:18
      • gregory170 Re: Kurier 12.09.24, 15:25
        Mój kolega zasuwa jako kurier krajowy. Im więcej dostarczysz tym więcej zarobisz. W grudniu nie ma lekko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka