Gość: Artur-Kraków IP: 62.29.165.* 14.10.06, 11:42 Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są warunki w firmach kurierskich? Czy trzeba posiadać własny samochod (i jaki najlepiej),zarejestrowaną działalność gospodarczą? I w końcu najważniejsze jak płacą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:47 Dzisiaj odbierałem przesyłkę od kuriera,pytałem go o zarobki:żadnych rewelacji,1000zł,praca po 13 godzin na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcio Re: Kurier IP: *.cebit.com.pl 19.10.06, 03:40 Ja sie tym interesowalem. Kurier pieszy zarabia ok. 800 zl na miesiac. Obiecywanio, ze kurier skuterowy moze wyciagnac 1300 zl na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
mizzzar Re: Kurier 19.10.06, 08:58 Generalnie wiekszosc firm kurierskich preferuje umowy tzw. subkontraktorskie: musisz zalozyc dzialalnosc gospodarcza, posiadac samochod i to najczesciej nie stary (standardy korporacyjne to czesto maks 6-o letni samochod). Wynagrodzenie otrzymujesz za tzw. stop czyli odbior przesylki w jednym punkcie, badz dostarczenie przesylki. Ile masz stopow, tym lepiej. problem w tym, ze wiele zalezy od rejonu w ktorym pracujesz: jesli masz duzo firm w rejonie, to mozesz wyciagac nawet kilka tysiecy na czysto. Ktos to opisyal madrze: kasa zalezy od trzepanych kilometrow, wiec jesli masz nawet sporo stopow ale w duzej pod siebie odleglosci, to bulisz wiecej za paliwo, amortyzacje samochodu. Paietam, ze pare lat temu w jednej duzej korporacji zarabial kurier ze srednim terenem ok 2500 netto, juz po odliczeniu wszystkich oplat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:57 Bardzo dziękuje za wszystkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Kurier IP: *.server.ntli.net 19.10.06, 22:24 Znajomy pracuje w Kielcach. Musial zalozyc wlasna dzialalnosc, samochod w leasingu. Zarabia 2000zl, po odliczeniu kosztow zostaje ok. 1300zl. 10-12 godzin w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:11 No to niewesoło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papierowa Torba Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:28 W tym co pisze Mizzar jest duzo racji ale np.w Masterlink nie ma sztywnych wymagan co do wieku aut - tak jest np. w TNT. Kolega w Masterlink zdrowo szarpie ale wyciąga 4-5tys. na rękę już po odjęciu kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymon Re: Kurier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:03 Praca jak praca - można zarobić. Przeraża mnie natomiast jedna rzecz - weksle in blanco które trzeba wypełniać i oddawać firmie kurierskiej (taki sposób na zabezpieczenie się przed nieuczciwymi kurierami). Kwoty są różne ogólenie do 50000PLNów. Jak dla mnie to dużo za dużo. Chyba podaruje sobie szukanie pracy w charakterze kuriera. Odpowiedz Link Zgłoś
agentmb Re: Kurier 31.10.06, 21:06 Weksle nie wszędzie są wymagane. Pracowałem w Siódemce, nie ma tam takich wymagań. Ale trzeba założyć własną działalność, jedynie rowerzyści pracują na umowę zlecenie. Tak naprawdę zarabiają ci kurierzy, którzy jeżdżą ciężarówkami i obsługują przynajmniej kilku stałych klientów. Czyli można zarobić, ale najpierw trzeba sporo włożyć i zdobyć wielu klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:26 Potwierdzam sprawę z wekslami i umowami które wiele wymagają nic nie gwarantując kurierowi. Weksle podobno oddają po pół roku od odejścia z firmy.Mnie weksle odstraszyły skutecznie bo to bandycka forma zabezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory170 Re: Kurier 12.09.24, 15:25 Mój kolega zasuwa jako kurier krajowy. Im więcej dostarczysz tym więcej zarobisz. W grudniu nie ma lekko Odpowiedz Link Zgłoś