Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Manuli Myslowice

IP: *.54.jawnet.pl 09.12.06, 20:54
    pracowal lub pracuje ktos w manuli
    jak wyglada praca w manuli??
    Obserwuj wątek
      • Gość: kentackyman Re: Manuli Myslowice IP: *.toya.net.pl 29.07.14, 17:30
        Nie polecam nikomu tego zakładu,ludzie traktowani są jak śmiecie których można się w każdej chwili pozbyć i nie ważne czy pracujesz miesiąc czy może 10 lat zwolnią cię bez mrugnięcia okiem. Wiele znam przykładów zwolnień bez powodu Pan N. określił to w ten sposób że trzeba robić czystkę co jakiś czas gdyż ludzie podupadają na zdrowiu i są mnie efektywni. Także jeśli chcecie jakąś pewną prace to na pewno nie tutaj.Mnie ten zakład zrujnował zdrowie a na koniec zostałem zwolniony ,chociaż na swoim stanowisku wyrabiałem normę,nie chorowałem itd. okazałem się jednak niepotrzebnym ogniwem. Generalnie nie ważne ile lat będziecie tam pracować nie zyskacie nigdy szacunku kierownika gdyż jesteście tylko polską tanią siłą roboczą! Ktoś napisał że jak to zwalniają skoro ogłoszenia pracy wystawili. To bardzo proste ,po pierwsze pozbywają się starej krwi po drugie są stanowiska z których ludzie się cały czas zwalniają z powodu warunków pracy niskiej płacy i nieprzyjemnej atmosfery.Koordynatorzy z tego zakładu (wiem to bo rozmawiałem ze zwolnionym koordynatorem)na szkoleniu dowiadują się od włochów że np. pracownik powinien się bać wtedy lepiej pracuje,
        że zastraszony pracownik jest posłuszniejszy i szybszy! Dosłownie nazistowskie praktyki które prawdopodobnie Panowie Włosi odziedziczyli po dziadkach sympatyzujących z Mussolinim (taki żarcik).
        Ja po 10 latach w tym pięknym zakładzie zarabiałem 1600 na rękę więc nie liczcie na żadne profity i długą przyszłość w tym zakładzie,jak już nadmieniłem wcześniej nie macie żadnej gwarancji że was nie zwolnią nawet po 20 latach ,wiele osób tak już zwolnili,nawet takich których inni uważali za pupilków pracujących w każde nadgodziny ,potulnych wyrabiających 100% normy.
        Nie wiem czy ktoś napisał o warunkach sanitarnych,operatorzy po pracy wychodzą do szatni w ubraniach mokrych od chłodziwa które powinno być zrobione z odpowiedniej mieszanki ale w rzeczywistości jest to zlewka oleju maszynowego parunasto letniego i sfermentowanych substancji które dawno powinny być usunięte z obiegu.Do tego stan niektórych maszyn jest taki że nie nazwał bym ich automatami prętowymi tylko pół automatami gdyż operator musi poświęcać ostatnie minuty które mu zostają między innymi obowiązkami takimi jak selekcja kontrola itd. na przywracanie tych rupieci do życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka